Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hatice,
Bu yıl ÖSS'ye başvurma,ama seneye Şubat'da toplam kredin mezuniyet kredisine yaklaşırsa başvurabilirsin,ama kredin daha yetersiz,mezun olabilmen için toplam kredinin en az 192 olması gerekli,çalış biraz,daha var...

Merhaba İpek hanım.Ben su anda mesleki acık ogretım lısesınde ogrenım gormekteyım.Ögrenmek ıstedıgım konu ise benim su anda toplam donemım 15, aöl de okudugum donem ise 11 dir.Toplam 110 kredim mevcuttur.Simdi bu en son kac doneme kadar sarkabılıyor.Kısacası herhangi bir sure varmıdır okulu bıtırmek ıcın?2003 den bu yana ogrenım gormekteyım.Kısmet olursa bu sene degil onümüzdekı sene mezun olucam.

Berg,
Açık Lisede okuma süresi sınırsızdır,istediğin kadar dönem okuyabilirsin,ama 12 dönemden sonrasında öğrencilik haklarından yararlanamzsın...

ipek hanım 3 yıllık sisteme tabiyim 128 kredim 70 alan kredim var sosyal bilimler
öss girebilirmiyim lütfen yardım edin çok tedirginim ve hazırlanıyorum bu sene umutluyum kazanıcağımı umuyorum fakat mezun olamamktan çok korkuyorum lütfen yardım edin bide 3 kez girilip geçilemeyen dersten muaf olunuyomuş 2. sınavdan sonra ek sınav olma iht garantilimi mesela ağustosta olmuş geçen sene bu senede böyle bi sınav olursa diploma alabilme ihtimalim söz konusu olabilirmi vea kredim tam olursa ortak dersleri veremezsem sayısalım kötü olduğu için başarılı olamıyorum o nednele çok soru sordum fakat yardımcı olabilicek kimse yok

Saniye,
Sen bu sene inşallah mezun olursun,ÖSS ye de başvurabilirsin,ama çok çalış,ortak ve zorunlu dersin yok ama toplam kredin 128, mezun olabilmen için toplam kredinin 144 olması gerekiyor,senin mezun olmana az kredin kalmış,merak etme mezun olursun,ek sınav büyük ihtimal olacaktır,ÖSS başvurunu yap, ve çok çalış...

İpek hanım cevabınız ıcın tesekkur ederım.Yanlız sormak ıstegım bır soru daha var.Simdı 12 donem sonrasında ogrencılık haklarından yararlanamssınız demıssınız.Yukarıdada belırttıgım gibi toplam donemım 15,Aöl de okudugm donemım ise 11 dir.Burda bahsetmıs oldugunuz hangisinde gecerlı oluyor acaba?Toplam donemmi 12,yoksa aöl de okudugum donemmi 12 olunca ogrenclık hakkım kalmıyor?(Yılda 2 kez kayıt yenılıyoruz.Her kayıt yenılemede donem atıyormu,yoksa yılda 1 keremi donem ilerlıyor?)

Berg,
Her bir kayıt yenileme bir dönem demektir,yani kaydını yenilemezsen toplam dönem ve aol dönemine eklenmez,ayrıca öğrencilik haklarından yararlanabilmek için toplam dönem esasdır,yani toplam dönem12den az olması gerekir,toplam dönemi 12den fazla olan açıklise öğrencileri de okuma hakkına sahiptir ama indirim,paso..vb gibi öğrenciye tanınan imkanlardan faydalanamazlar,öğrencilik hakkı derken bunu kastediyoruz,yoksa yaş ve dönem ne olursa olsun açık lisede okuma hakkı sınırsızdır...

İpek hanım 3 yıllık sistemde okuyorum ve 7 dönem sonunda mezun oldum.şimdi kayıtımı yenilemem gerekiyor mu acaba?

slm ipek hnm ben bu siteye şans eseri rastladım ve sizin yazılarınız sonucunda üye olmaya karar verdim vermiş olduğunuz bilgilerden ve yardımlardan dolayı şimdiden teşekkür ederim.ben bu yıl açıköğretim 2. döneme kayıt oldum sosyal bilimler dünde aktif oldum ders seçmem gerekiyo ama ne yapmalıyım bilmiyorum bu konuda bana yardım edebilirmisiniz bide diğer sorum abim 1. döneme kayıtlı sınav sonuçları geldi diyelim bi dersten 75 almış ama kredisi 1 kredi neye göre değişiyo o zaman 40 da alsa yine aynımı olur sonuç umarım anlatabilmişimdir şimdiden saolun...

meraba ipek hanım.öncelikle size cok tesekür ediyorum sayenizde biçok şey öğrendim ama genede sormadan edemicem bikaç şey var :)

ben 3 yıllık düz lisede, sayısal bölümünde okudum.okulu bitirdim(af la) fakat sorumlu derslerim oldugu için diplomayı alamadım ve tastikname alıp bu dönem acıkliseye yazıldım.

okul/alan bölüm: 3 yıllık fen bilimleri

toplam dönemi:7 aol de okudugu dönem:1

toplam kredi:122 alan kredi:44

4 tanede zorunlu dersim var/ T.C.İNK.TAR VE ATA.-1 / T.C.İNK.TAR VE ATA.-2 / FİZİK-1 / FİZİK-2

1.sorum:acaba mezun olmak için okudugum dönem sayısı yeterlimi ? yani en az 5 dönem olması gerekiyomuş bu toplam dönem için mi, yoksa aol de okudugu dönem için mi?

2.sorum:mezun olmam için toplam krediyi 144, alan kredisinide 64 yaparsam ve 4 tane zorunlu olan dersimi gecersem mayıstaki sınavda kesin mezun olabiliyormuyum?

son sorum:kredi hesaplarken, zorunlu dersler gecildigi zaman hangi krediye ekleniyo toplam mı alan mı?

Esi,
üyeliğiniz hayırlı olsun,hoşgeldiniz sitemize ve sayfama,güzel paylaşımlar diliyorum,sorularınıza gelince, siz yeni kayıt öğrencisiniz,sizlerin durumu aktif hale geldi,(kayıt kağıdınızın üzerinde yazan şifre ve öğrenci numaranızı kullanarak o kağıdın üstünde de nasıl yapılacağı anlatılıyor) internetten ders seçmeniz gerekiyor,bu cumaya kadar derslerinizi seçip kitaplarınızı alırsanız iyi olur,ders seçerken ortak ve alan dersleri seçmeye öncelik verin,ders seçtikten sonra öğrenci numaranızı bana özel mesajla yazarsanız kontrol ederim.Nisan ayında da 1 resimle büronuza giderek öğrenci kimliği alacaksınız,sınavınız 16-17 mayısda yapılacak,diğer sorunuza gelince bir dersi geçmeniz için en az 45 ve üstü almanız gerekmektedir,45 de alsanız 100 de alsanız o dersin kredisi kaçsa toplam kredinize o kadar eklenir,ama ne kadar yüksek not alırsanız diploma notunuz o kadar yüksek olur ve bu da öss sınavında size avantaj sağlar,ortaöğretim başarı puanınızı yükseltir..

Volkan19,
Mezuniyetin hayırlı olsun,kayıt yenilemeler bu Cuma sona eriyor,mezun olduğuna eminsen kayıt yenilemene gerek yok,öğrenci numaranı özel mesajla bana yazarsan ben de bakmak isterim...

Anelka,
Ben teşekkür ederim... :)
1. ve 2. cevap:3 yıllık sistemde mezun olabilemk için toplam dönem en az 5 olmalı,toplam kredi 144 veya üstü olmalı,alan kredisi 64 veya üstü olmalı,ve zorunlu-ortak dersler başarılmış veya muaf edilmiş olmalı...Yani bu durumda sen ortak derslerini başarırsan veya muaf olabilirsen Mayıs sınavında kesin mezun olursun...Mezun olamazsan da Ağustosda büyük ihtimal ek sınav düzenlenir ona girersin ama ek sınava kalma çalış,mezun olursun...

Zorunlu dersler iki türlüdür ortak ve alan
Zorunlu ders ortak ders ise toplam krediye eklenir,alan dersi ise hem toplam hem de alan kredisine eklenir.Alan kredisi toplam krediye dahildir..Ortak dersi 3 defa başaramazsanız muaf olursunuz,yani seçme mecburiyeti ortadan kalkar..

cok cok tesekür ederim ipek hanım, Allah razı olsun
aklıma takılan bişey olursa yine basınızı agrıtabilirim :) iyi calısmalar..

İpek hanım mezun olduğuma eminim . Öğrencilik durumumda mezun yazıyo. teşekkürler bilginiz için..:p

Merhaba ipek hanım bi sorum daha olcak 1 hafta aradan sonra :D
acaba bu mayıs'dan sonra yapılacak ek sınavlarda maximum kaç kredilik ders seçe biliriz? birde 3 yıllıkların mağdur olmaması için bi sınav olabilirmi sizce daha sonra?:)
sizin tavsiyeniz üzerine başvurdum össye cvplarınız için simdeden tskr ederim =)

Tayfun,ek sınavla ilgili kesin belli birşey yok,Temmuz veya Ağustosta belli olur,acele etmeyin,bu nedenle kredi ders bilgisi veremem,3 yıllıkların az kredisi kalanlar mağdur edilmezler,çalışmanıza devam edin...

Tekrar merhaba ipek hanım ben cografya 3,4,5 ve 7 derslerini seçtim ancak kitaplarda ölçme ve değerlendirme (test)lerin cevap anahtarını bulamadım aöl nin sitesindede yok acaba bulabilirmiyim? yarımcı oldugunuz için tşk simdiden ederim.:)

Slm

Hocam şimdi ben lise 2 de , 2 kere kaldım ve atıldım okulumdan.AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 3 YILLIK / SOSYAL BİLİMLER ögrencisiyim...AOL toplam dönemi:8 AOL de okudugu dönem:4 Toplam kredi:75 Alan kredi:36 hocam şimdi mayıs'taki sınavlarda alan kredimi 28 notla 64'e tamamlayıp geri kalan 12 notumla birlikte Toplam kredim: 87 mi olucak yoksa: alan kredisinden gelen notlarda toplam krediye dahil mi edilicek?? birde hocam benim yaşım 19 , 2010 ocaktaki sınavlarda 4 yıllık olucakmış 3 yıllık okuyanlar benim askerligim 2010'da. Bende 2010 haziranda öss e girmek istiyorum artık ne yapmalıyım bir an önçe bitirmek için ek sınavlar fazla olsa keşke:(:( Şimdiden cevap için teşekkürler...

ipek abla her zamanki gibi bi sorum olacak:)aklıma takıldı ben şimdi 2. dönemden kayıt oldum 1. dönem nolcak yani bnm ona göre kredim eksik mi olucak?bide kitaplarımı aldım acaba hangi ünitelerden soru cıkar bi bilgin var mı hepsine calışmam zor 1,5 ay az zaman şimdiden teşekkürler...

Hakan,
Alan kredisinde başardığınız krediler de toplam krediye eklenmektedir,yani sen alan kredisi başarırsan hem toplama hem de alan kredisine eklenecektir,2010dan itibaren 4 yıllık sisteme geçilecek ama açık lise hızlandırılacak,seneden 3 dönem yani 3 sınav yapılacak,bu durumda sen eğer çok çalışırsan seneye mezun olabilirsin,mezun olmasan da askere gidebilir ve askerlik yaptığın yerde kaydını yenileyip sınavlara girebilirsin,askerliğin açıköğretim okumana engel olmaz,hatta askerdeyken össye bile başvurabilir girebilirsin,sen şimdilik çok çalış,3 yıllık sistemdesin,bu sene sonu sizin için bir sınav yapılabilir belki...

Esi,
Eksik olduğun dönem yok ki,ara dönemde kayıt yaptırdın sadece,çok çalışırsan zaten açıklise hızlandırılacak seneye açığı kapatırsın,önceki sınavlarda çıkan soruların çok benzerleri hatta aynıları çıkabiliyo bu nedenle eski çıkmış sorulara çalış,bu eski sınav soru ve cevapları açıklise sitesinde yayınlanıyor,hatta ocak sınavının soru ve cvplarını ben formun bu bölümünde de başlık açıp link vermiştim,o sorulara çalış bir de kitaplardaki ünite sonlarındaki sorulara çalış..

hocam çok sagolun ek sınav cıkar inş. mayıs sonu 40 krediyle 115 yaparsak bide ek sınavla bitirebilirim o zaman. veya ocakta bitiririm butun dersleri vermek kaydıyla tabi...

Erdemli,
Mesleki Açıköğretim Lisesine kayıt yaptırabilirsin tabiyki ama kayıtlar tüm Türkiyede Temmuz-Ağustos döneminde yapılacaktır,devam mecburiyeti var,yüzyüze eğitimlere devam etmen gerekiyor yani mesleki eğitim alacaksın,bu eğitimler bölüme göre değişir,illerde ve ilçelerde talebe göre bölümler açılmaktadır,Termmuzda Halk Eğitim Merkezine danışın...

Mrb ipek ablacım ben açıkilkögretim 8. sınıfdayım derslerim (türkçe 5,dinkültürü 4,fen 3, ingilizce 3, inkilap tarihi 2, matematik 1) 11 nisanda 2.sınav var ama ben matematikden hiç umutlu deilim yine matematik 1 olursa diploma almaya hak kazanırmıyım ablacım.

Serap,sadece bir dersden başarısız olursan ve bu ders de Türkçe olmazsa,sınıfta kalmazsın,aritmetik ortalama ile o başarısız dersinden affa uğrar bir üst sınıfa geçersin,ama yine de bu dediğime güvenme çalış...

hocam izninizle bir şey daha sorucam 3 yıllık'ta bu yıl ek sınav olsa benim kalan kredim 29 .3 yıllıklara bir puan limiti varmı yoksa, gene 40 kredilik puanlık ek sınavmı oluyor? şimdiden teşekkür ederim.

Hakan,
Eksınavın şartları hiç belli değil,ancak sınav zamanı belli olur ama büyük ihtimal üç yıllıklar için 40 kredilik ders seçme hakkı tanınacaktır,öyle umuyorum...
Unfeeling,
Açıkilköğretim ve Açıklise hızlandırıldı,eğer çalışırsan başarılı olursan ilköğretimi 1 yılda,liseyi de 2,5 yılda bitirebilirsin,ilköğretimde sınıf geçme sistemi,lisede ise ders geçme ve kredili sistem uygulanmaktadır,devam mecburiyeti yok,sadece sınavlara giriyorsunuz,detaylı bilgiler için www.aio.meb.gov.tr ve www.aol.meb.gov.tr adreslerini incelemenizi tavsiye ediyorum...

Matematik ortak dersdir,sözel de olsanız seçmek ve girmek zorundasınız,ama üç defa girip de başarısız olursanız muaf olur yani o dersden affa uğrarsınız ve seçme zorunluluğu ortadan kalkar,yani matematiği hiç başaramadan da mezun olabilirsin...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt