Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aksaraylı öğr numaranı özel mesajla vermişsin görmemiştim,şimdi baktım sistemden durumuna,evet 4 yıllık sisteme tabisin,toplam 240 kredin olursa ve alan kredin de 140 olursa mezun olabilirsin.Yanında sadece ortak yazan derslerin içinden toplam 19 kredilik ders seçmen gerekiyor,muaf yazanları seçme mecburiyetin yok ama sadece ortak yazanları seçmek zorundasın..seçtikten sonra hatırlat yine kontrol ederim..

benimde bir sorum olacak ben genel lise türkçe matematik bölümünde okuyorum mezuniyet için alan kredim 80 üzerinde olsa seçmeli+ortak 112 den az olsa ama toplam kredim 192 den fazla olsa mezun olablirmiyim kısacası ortak+seçmeli 112 den az olsa mezuniyetimi etkilermi şimdiden teşekkürler

Rayiha,
4 yıllık sistemde misin?Şu an toplam kredin kaç? Aktif durumda mısın?Zorunlu derslerin var mı? Bu bilgiler ya da öğrenci numaranı yazmalısın???

genel kültür sorunu

merhaba ipek hanım ,öncelikle boyle bır paylaşım alanı olusturdugunuz için cok teşekkurler ,inceledim soru soran herkes cevap alabılmıs ,bu cok guzel, şimdi ben 24-25 ocak takı sınavlardan sonra mezun olmusum, oss şansım dogdu ,banada surprız oldu ,basvuru yapacagım ama alanım nedır bılmıyorum ,genel kultur dıyınce kımse bı kategorıye sokamıyor benı, ben oss de ortak alanları yaptıktan sonra kendı alanım olarak neyı yapmalıyım ki puanım yuksek olsun ,sosyal bölümünde olan derslerın hepsını aldım lisede ,tm desek sözeller evet ama benim sayısal hıc dersım yoktu ( fizik vardı muaf ettim onu , geometrı de vardı oda secmelıydı, başarınca bir daha seçmedim onuda..)hangi alan benim için en fazla puan çıkarır ,genel kultur alanının öss de karsılıgı nedir ,çok teşekkurler...

Arzu,
ÖSS bölümünde aynı soruyu soran bir öğrenciye yazdığım cevabı sana kopyalıyorum,bu seneki sınav sistemi için bilgim kadarıyla genel kültür alanı bu şekilde değerlendirilmeye alınıyor:

Ö.S.S'ye girerken genel kültür alanı olarak gireceksiniz ve cevaplayacağınız bölümler EA1,SAY1,SÖZ1,ve SÖZ2 olmalıdır.Sadece SÖZ1'den cevaplarsanız puanınız düşük olur,yeterli baraja ulaşamazsınız.

*Açıköğretim Lisesi öğrencilerinin ortaöğretim başarı puanlarının hesaplanmasında her il, bir okul olarak kabul edilmekte ve bu öğrencilerin diploma / mezuniyet notları ortaöğretim başarı puanına dönüştürülerek ve ÖSYM'nin belirlediği hesaplama formülüne göre hesaplanmaktadır.

*Ö.S.S'de baraj puan bir yükseköğretim kurumuna yerleşebilmek için gerekli olan puandır.Açıköğretim ve ön lisans programlarını tercih edebilmek için 160 barajını , lisans programlarını tercih edebilmek için de 185 baraj puanı geçmeniz gerekmektedir. Sınavda her aday için her bir puan türünde iki ayrı puan hesaplanmaktadır. Bu çerçevede 120 soruyu yanıtlayan adayın bu bölümdeki puanları Sözel-1, Sayısal-1, Eşit Ağırlıklı-1 şeklinde, alan sorularını yanıtlayan adaylar için buna ek olarak Sözel-2, Sayısal-2 ve Eşit Ağırlıklı-2 olmak üzere ayrı ayrı puan hesaplanmaktadır. İlk bölümdeki puanlar (yani baraj 160), Açıköğretim ve meslek yüksekokulları ile özel yetenek ile öğrenci alan programları için kullanılmaktadır. İkinci bölümdeki puanlarla da(yani barajı 185) lisans programları tercih edilmektedir.

ftp://dokuman.osym.gov.tr/2008/OSYS/...YS_KILAVUZ.pdf

*Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanının hesaplanması bilgisi için bu kılavuzun 16.sayfasını ve genel kültür alanından tercih edilebilecek yükseköğretim bölümleri için de yine bu kılavuzun 27. sayfasındaki tablo 3A'yı inceleyiniz.

*Bu bilgiler 2008 en son sınav sistemine göre verilmiştir,2009 kılavuzunda da genel kültür alanında tercih edilebilecek bölümler yazmaktadır,bu bölümlerin bağlı olduğu puan grubuna göre soru cvplayacaksınız.2010 yılında ise biraz daha farklılık gösterebilir,bu konuda net bilgi ben de bilmiyorum.

ÖSS Servisi © 2009 OSS Hazırlık, Video Ders, ÖSYM Sistemi, Burs, Yurt, Açıköğretim, Sınavsız Geçiş bu siteden de bilgi edinebilirsiniz...

Açık öğretim lisesinde ders seçme sınırı nedir. Yani kredide toplam sınır kaçtır.

Açıköğretim lisesinde 4 yıllık sistemde 30 kredilik ders seçebiliyorsuz iyi akşamlar

paki mezun olmak için gerekli kredi ve alan kredisi kactır 4 yıllıkta

evet 4 yıllık sistemdeyim 113 kredim var şuan aktif durumdayım 6. dönem için kayıt yaptırdım zorunlu derslerim var o yüzden soruyorum birde ortak derslerin çoğu bitti geriye basit dersler kaldı onlarıda geçerim ve alan derlserininde bu güne kadarki bütün derslerine girdim çoğunu başardım bundan sonrakileride başaracağıma inanıyorum 4 yılda bitirmek istiyorum alan kredim 80 i aşacak ama seçmeli+ortak dersim 112den az olacak gibi görünüyor bu durumda 192 krediyi tamalarsam bitirebilirmiyim verdiğiniz diğer cevaplarda beni çok aydınlattı size çoook teşekkür ediyorum

Rayiha,
Ortak+seçmeli 112 diye iki mesajında da yazmışsın,mezun olmak için böyle bir şart yok ki???
4 yıllık genel lisede mezun olabilmek için toplam kredinin 192,alan kredinin 80,ve ortak+zorunlu derslerinin bitmiş olması,toplam döneminin en az 8 olması gerekir....
4 yıllık sistem için bunu açıklisenin ders yönetmeliğinden kopyalıyorum:
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Mezuniyet Şartları: [/FONT][/SIZE]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]a)[/SIZE] [SIZE=3]Öğrencilerden 4 (dört) yıllık sisteme tabi olanlar,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Symbol][SIZE=3]·[/SIZE] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması (2008-2. dönem kayıt yenileme sonrası)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Symbol][SIZE=3]·[/SIZE] [/FONT][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Girdiği sınavlar sonucunda toplam kredisinin en az 192 veya üzeri olmasını hesaplayarak, [/FONT][/SIZE]
[FONT=Symbol][SIZE=3]·[/SIZE] [/FONT][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması (Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması gerekmektedir.) [/FONT][/SIZE]
[FONT=Symbol][SIZE=3]·[/SIZE] [/FONT][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür Alanı’nda alan kredisi yoktur),[/FONT][/SIZE]
[FONT=Symbol][SIZE=3]·[/SIZE] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Alan derslerinin tamamının sınavına girilmiş olunması,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Symbol][SIZE=3]·[/SIZE] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması[/SIZE][/FONT]
[FONT=Symbol][SIZE=3]·[/SIZE] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Genel Kültür alanındaki öğrencilerin ortak derslerden 80 veya üzerinde kredi almaları[/SIZE][/FONT]

cok teskler ıpek hanım benı oyle rahatlattınız kı anlatamam..
gorusmek dılegıyle basarılar dılerım sıze...

size çok çok teşekkür ediyorum benim duymak istediğim cevapta buydu çağrı merkezi hiç bir soruma cevap vermiyor siz burda bütün sorulara cevap veriyorsunuz tekrar teşekkürler

mezun olabilmelmek için toplam 194 kredi olması gerekli toplam alan kredisi seçeceginiz alana göre değişebilir 4 yıllık sistemde iyi günler

merhaba.
benim toplam kredim 117. alan kredim 69 dönemim 8
3 yıllık sistemdeyim.
bu sene öss ye girmek istiyorum. fakat öss ye başvurmak için 147 kredim mi olması gerek? yoksa o sadece mezun olmak için mi?
şimdiden çok teşekkür ederim.
Senem,
Senin mesajın arada kalmış,inan görmemiştim kusura bakma,eğer durumun yukarda yazdığın gibiyse ÖSSye başvurabilirsin,başvuru formunu ve kılavuzunu liselerin birinden alırsın,açıköğretim bürosuna gidersin,mezun olabilir yazısı alırsın,o yazıyla ve formunla ÖSS başvurunu yapabilirsin,en geç 27 Mart a kadar kaydını yenilemelisin,derslerini seçmelisin,ders seçerken ortak veya zorunlu derslerin varsa onlara öncelik ver,alan kredin tamam görünüyor,biraz çalışırsan 144 krediye tamamlarsan bu sene mezun olabilirsin,bu yıl mezun olmaya gayret et,seneye 4 yıllık sisteme tabi olmamak için iyi çalış...ÖSSye başvurmak için 3 yıllık sistemde olanların 147 kredi şartı yoktur sadece mezun olabilir yazısını alman veya ÖSS başvuru formunu onaylatman yeterlidir.Açıköğretim bürosuna danışırsan onlar da aynı bilgiyi vereceklerdir... :)

senem,
senin mesajın arada kalmış,inan görmemiştim kusura bakma,eğer durumun yukarda yazdığın gibiyse össye başvurabilirsin,başvuru formunu ve kılavuzunu liselerin birinden alırsın,açıköğretim bürosuna gidersin,mezun olabilir yazısı alırsın,o yazıyla ve formunla öss başvurunu yapabilirsin,en geç 27 mart a kadar kaydını yenilemelisin,derslerini seçmelisin,ders seçerken ortak veya zorunlu derslerin varsa onlara öncelik ver,alan kredin tamam görünüyor,biraz çalışırsan 144 krediye tamamlarsan bu sene mezun olabilirsin,bu yıl mezun olmaya gayret et,seneye 4 yıllık sisteme tabi olmamak için iyi çalış...össye başvurmak için 3 yıllık sistemde olanların 147 kredi şartı yoktur sadece mezun olabilir yazısını alman veya öss başvuru formunu onaylatman yeterlidir.açıköğretim bürosuna danışırsan onlar da aynı bilgiyi vereceklerdir... :)
ablacım bende öss başvurabılırmıyım pekii?
Sen benım az çok krdımı felan biliyousn

slm hocam ben 4 yıllık açık lise okumaktayım.72 kredim vardı.26 alırım dedim ocak ayında gircem sınavda ve de aldım 72+26=98 oldu mayıs ayıdaki sınavda 28 bide dier dönemin ocal sınavında 28 aldıgım takdirde 154 kredi olyor öss başvura bilirmiyim ve mayıs ayında 28 kredi aldıgımda 182 oluyo oda ek sınav verilir. yani 2010 yılında kesin öss ye girmem lazm sayın hocam kısacası 154 kredi ile başvura bilirmiyim

efendim öncelikle merhaba der aranızda bulunmanın sevincini yaşadığımı söylemek isterim.benim de sorum olacak açıköğretim 6/7 sınıf ile ilgili sonuçlar açıklandı malumunuz.ben 6 sınıftan matematik ve türkçeden 7 sınıfa sorumlu geçmiş ve bu dersleride diger 7 sınıf dersleriyle beraber verdim ilk 3 er ünite olarak türkçe 5 matematik 3 bunlar geçer notlarmıdır 2 dönemde e zaten 7 de olduma göre 6 sınıftan kitabın geri kalanı için sınav olacakmıyım yani benim durumum nedir 7 sınıf : matematik 1-fen1-sosyal 2-yabancı dil 1 -din kültürü 5 ... sizde bakmak isterseniz öğr no:2089627991 özcan bolat 1976 dursun baba adı bir bakıp bana fikir verirmisiniz paylaşımlarımızın devamı dileğimle .

Ya selam arkadaşlar ben az önce derslerimi seçtim..ipek arkadaşımızın mesjlarını okudum genel kültürdeyim genel kültür hakkında söledikleri pek içacıcı değil..kitapları aldım bile daha lise 1 deyim kayıt yeniledim 2 sınavı bekliyom..aceba ikinci dönemde alanımı değiştirebilirmiyim yardımcı olun lütfen

iyi akşamlar lusifer bildiğim kadarıyla değiştirebiliyosun
çünkü ben düz liseden kız meslek lisesine geçmiştim yinede ipek hanım daha iyi bilir

Murti,
Bu yıl ÖSSye başvuramazsın çünkü bu yıl mezun olamazsın,kredin yetersiz,ama seneye çok çalışırsan toplam kredin en az 160 üstü olursa mezun olabilecek duruma gelirsin,192'ye az kalırsa seneye başvurursun,acele etme ve çok çalış...

Tayfun,
Siz Açık İlköğretim öğrencisisiniz,sizde sınıf geçme sistemi var,notlarınız fena değil,başarısız olduğunuz 3 tane dersiniz var onlara iyi çalışın ve ikinci sınavda o derslerden başarılı olursanız bir üst sınıfa geçebilirsiniz...İkinci sınavınız 11-12 Nisan'da... Başarılar...

Lusifer,
Daha Lise 1'de iseniz,alanınızı gelecek dönem de değiştirseniz farketmez,bir kaybınız olmaz,ama isterseniz bu dönem de değiştirebilirsiniz,büronuza danışın,bu dönem alan değiştirmek istediğinizi söylerseniz kitaplarınızı iade ederler,ÖSS'ye hazırlanmayı düşünüyorsanız TM alanı daha avantajlı görünüyor,ama genel kültürden de seçebileceğiniz bölümler var,yazdıklarım sizi endişelendirmesin,çok çalışın yeter ki...

2005 kayıtlıyım ve 3 yıllık"ım.4 yıllıklarla beraber meslek derslerimi almaktayım.büro yönetimi ve sekreterlik alanım.Suan normal kredim 166; alan kredim ise bu haziran ayı sonunda 82 olacak, yani mezuniyet kredim tam fakat alan dersi olarak web uygulamaları, ticaret hizmetleri ve gibi toplam beş ders 4 yıllıklarda mevcut. bunlar zorunlu alan dersi degil fakat alan ortak dersi. benim dalım yönetici sekreterliği çünkü. Benim bu dersleri almadan mezun olabilme sansım var mı.aöl de okudugum dönem 6 toplam dönemim ise 10 lütfen cvp:(

merhaba. ben açık lise 3 yıllık sistemdeyim. 102 kredim var. mayıs ayındaki sınavdan 40 puan alsam bile 142 kredim oluyor ve mezun olamıyorum. ama ek sınavlar oluyormuş. bu sene ek sınav olacakmı acaba. eğer kesinleşmiş bir bilgi yoksa olma ihtimali yüksekmi bilginiz var mı.

birde ben öss sınavına girebiliyormuyum bu sene. teşekkürler.

iyi günler ipek hanım derslerimi seçtim seçince haber et bakıyım demiştin uygun bir anınızda bakarsanız çok sevinirim teşekkür ederim

sağol ipek abla çok teşekkür ederim...valla sanki beni ateşten çıkardın gibi hee..bide son bişey ipek abla genel kültürdeki meslekleri bölümleri sölersen sevinirim...bekliyorum ablacım saygılar..

slmlar ıpek hanım ben sız den tekrar bısey ogrenmek ıstıyorum.acık ogretım lısesınde yuzyuze egıtım derslerınde basarısız olan ogrencıler tekrar bı sonrakı sene basarısız oldukları derslerın sınavlarına gırmek zorundalar mı?yanı bu sıstem hakkında bıraz bılgı verırsenız sevınırım teskler...

Bebiş,
Öğrenci numaranı yazarsan durumuna bakmam lazım ona göre bilgilendirebilirim...

Inprc,
Ek sınav büyük ihtimal düzenlenecektir,%99 düzenlenecektir ama ne zaman olur şartları ne olur kesin bilemem,Ağustos'da belli olur, Açık Lisenin ana sayfasından takip edin...

Özge,
93 kredi yetersiz,büyük ihtimal ek sınav olsa bile bu sene mezun olamayabilirsin.ÖSSye başvuramazsın ama yine de çok ısrarcıysan bürona da bir danış...

Aksaraylı,
Öyle çok mesajlarınız geliyor ki hafıza dolduğu için siliyorum, numaranı ve şifreni tekrar yazarsan bakarım...

Lusifer,
Bu yılki 2009 ÖSS başvuru kılavuzunda genel kültür alanından girilebilecek bölümler için ÖSYM:::Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi sayfa 27 tablo 3A buraya tıkla incele....

Leyla,
Yüzyüze eğitimle ilgili tüm bilgiler ve dersler o bölüme göre, okula göre hatta şehrinize göre değişebilir,bu konuda ben sana net bilgi veremem,kendi okuluna meslek lisene sormalısın ama büyük ihtimal başarısız dersler için elbette tekrar şans veriliyordur,en iyi bilgiyi okulunuzdan alırsınız...

slm

egziipek abla ben ikinci dönem yeni kayıt oldum da bu ögrencilikler ne zaman aktif hale gelecek söylersen sevinirim şimdiden tşkrlr:)

Erdal,
Bu ayın 15'inden sonra aktif hale geleceksiniz,şifrenizle öğrenci girişinden takip edin...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt