Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Zinetkale,
Size yardımcı olabilmem için durumunuzu tam anlamam lazım,öğrenci numaranızı özel mesajla yazın,sistemden bakıp ona göre net bilgi veririm...iyi günler...

BlueOcean,
Daha mezun değil maalesef,toplam kredisi 130 olmuş,alan kredisi 48 olmuş,mezun olabilmesi için toplam kredisinin 144,alan kredisinin de 64 olması ve ortak derslerinin de bitmiş olması gerekiyo,eşinizin ortak dersleri de bitmiş,yani mezun olmasına az kalmış,bu ayın sonuna kadar büronuza giderek kaydını yeniletin,derslerini seçin ve Mayıstaki sınava da girsin,bu yıl sonuna kadar iyi çalışsın ve mezun olsun,eğer bu Mayıs sınav sonucuna göre de mezun olamazsa liseler 4 yıla çıktığı için,eşiniz de 4 yıla çıkar,yani toplam kredisi 192 olması gerekir,tamam mı...? :) başarılar,sevgiler..

merhaba ipek hanım ben 2002 yılında meslek lisesi yapı bölümünden mezun oldum 2 yıllık açık öğretime sınavsız geçiş yapabilirmiyim öle bi hakkım varmı ve hangi böümlere girebilirim teşekkürler

mrb ipek hanım ben burayı yenı gördüm ve çok sevındım açıkcası bırçok bılmaıdğımız bir bilenın ağzundan dinlamak daha iyi olacak tır eminim;ben istersenız anlatmaya başlayım
2001 yılında açık liseye kayıt oldum alanım genel kültür 2004 2 deneminden sonra maadi imkansizlıklardan dolayı gidememdim 2008 1 dönem sınava girdim çok sükür ve şu anda 93 kredim var ve bişey duydum çok üzüldüm 4 yılla geciş
eyer gecersek benım o diplomayı almam bı hayal olur
hem çalışıyourm hemde işyerinde kitap getırıp dersıme çalışmaya çalısıyourm
ipek hanım bana en detaylı bişekilde anlata bılırmısınız 4yıllığı hı bıde
diyelım 2 dönemde 30 kredi aldım not yükselteme sınavı yapılırmı yapılırsa nekadra buanı kalan o sınava gıre bılır bana cvp veririsenın cok sevınırım iyi çalışmalar

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 3 YILLIK / GENEL KÜLTÜRÖğrencilik Durumu :AKTİFToplam Dönemi:11AOL'de Okuduğu Dönem:7Toplam Kredi:93Alan Kredi:
benım alan kredim nıye yok

Darkdevil,
Bu yıl son olarak sınavsız geçiş var,2010 yılından itibaren ise birinci bölüm sınavlara girerek kendi alanınızla ilgili bir önlisans programına yerleştirilebilirsiniz.Yapı bölümü meslek lisesini bitirenler üniversitede önlisans ve lisans olarak tam olarak hangi bölümleri seçebilirler,inanın tam olarak bilmiyorum,yanlış bilgi vermeyim,siz önceki tercih kılavuzundan bölümlerden bir araştırın,internetten de ÖSS Servisi © 2009 OSS Hazırlık, Video Ders, ÖSYM Sistemi, Burs, Yurt, Açıköğretim, Sınavsız Geçiş
bu adresten araştırabilirsiniz,bugünlerde çok yoğunum fırsatım olursa,ben de araştırıp size dönmeye çalışırım,saygılar...

ipek ezgi hocam benim durumuma bakabilr misiniz ögrenci no:2082001658 birde a.ö.f 4 yıllık işletme seçebilmem için ilk bölümden 145i geçmem yeterli mi?çok tesekkür ederm simdiden

Özge,
Alanı genelkültür olan 3 yıllık sistemde alan kredisi olmaz,yani mezun olmak için alan kredisini 64e tamamlama zorunluluğu yoktur.
Eğer Ocak sınav sonucu da dahil olmak üzere toplam 93 kredin varsa (ki sanırım böyle ben böyle anladım) bu yıl sonuna kadar ikinci dönem sınavı+ bir de kredin yüksek olursa Ağustosta ek sınav düzenleniyor,bu sınavlar sonucunda toplam kredin en az 144 olur ve ortak derslerin de bitmiş olursa 3 yıllık sistemden mezun olursun,eğer toplam kredini tamamlayamazsan sonraki sene 4 yıllık sisteme tabi olacaksın,bu nedenle çok çalışman lazım,önünde iki sınav şansın var,çok çalışman lazım,ikinci dönem sınavı yani Mayıs sınavında en az 30 kredi alırsan toplam kredin 105 kredinin üstüne çıkarsan Ağustostaki ek sınava da girme hakkına sahip olursun,tabi bu bilgiler sana en son geçen yılki uygulama üzerinden verdiğim bilgiler,her yıl sistem değişebiliyor,bir de Ağustostaki ek sınava girme şartları yani toplam kredi şartları ve o sınavın bu yıl da kesin düzenlenip düzenlenmeyeceği konusunda net bilgim yok,yani senin durumun çok sınırda,tamamiyle senin çok çalışmana ve başarına sana bağlı,ama azmini yitirme, çalışmaya devam... :)

Emre,
Mezun olabilmen için gerekli olan toplam kredileri tamamlamışsın ama vermen gereken zorunlu dersler var,kaydını yeniledin mi?Yenilemediysen para yatırıp kayıt yenilemen gerekiyor 27 Mart'a kadar yenilemen ve ders seçmen gerekiyor. Yenilediysen ders seçerken şu yazdığım dersleri mutlaka seç:din8,coğr8,dil ve anlatım8,Türk Edebiyetı8,Mat8,analitik geometri2,geometri6 bu dersleri mutlaka seçmen ve 16-17 Mayıs'da sınava girmen gerekmekte...
AÖF işletmenin tam puanını bilemicem ama sanırım 4 yıllık yani lisans bölümleri için AÖF de olsa ikinci bölüm 185 barajını geçmen gerekmektedir, onu bir de bu adresten tam olarak araştır istersen: http://www.ossservisi.com/
Başarılar...

ablacım çok sağol ya anlatamam benı nekadar mutlu etttin ben inş bu sene mezun olurum saba çok teşşkkür ederim allah razı olsun
yarın ktaplarımı alıp işyerinde ders çalışmaya başlıyourm
iii bu siteyi seni görmüşüm yaaa içim rahatladıııııı:p:D
sınav zamanına kadar hem dua edip hem ders çalışıcam emin olabılırsınnn:)
abla bıde son bışey ortak dersim 9 taneydı ve muaf oldum onlardan bundan sonra hep secöelı dersler secıyorum kredımı tamamlammak için dimi?

Ipek şimdi neye göre ders seçicez o konuda yardımcı olurmusun alan dersleri var bide bu konuda hiç bişiy bilmiyoruz biraz açıklarsan yardım edersen sewiniriz.

Öncelikle bu bilgilerle aydınlatıtığın için teşekkkürler İpekEzgi Hanım :)

Benim bir sorum olucaktı Ben 3 yılık sistemde ve Genel kültür bölümündeyim 24-25 ocak sınavından sonraki kredim 113, ben bu sene öss sınavına girebilicekmiyim,Duyduğuma göre 104-105 kredi olanlar öss sınavına girebiliryormuş bunun doğru olup olmadığını öğrenmek istiyorum,Beni aydınlatırsanız sevinirim:)

Özgecim,
İyi temennilerin ve duaların için ben de teşekkür ediyorum canım,Allah cümlemizden razı olsun inşallah... :)
Özge şifrenle öğrenci girişine girince sol taraftaki seçenekler kısmından zorunlu derslere tıkla,eğer orda ders varsa görünen dersleri seçmelisin,öğrencinin zorunlu dersi yoktur yazıyorsa istediğin sana kolay gelen seçmeli derslerden seçebilirsin,öğrenci numaranı özelden yazarsan ben de kontrol ederim,sevgiler... :)
Lakoste,
Aynı Özge'ye anlattığım gibi şifrenizle ve öğrenci numaranızla sisteme girince sol taraftaki menüden zorunlu dersler yazısına tıklıyorsunuz,eğer orda ders görünüyorsa o dersleri seçmelisiniz,zorunlu dersi yoktur yazıyorsa seçmeli derslerden seçebilirsiniz,alan krediniz eksikse alan derslerinden de seçmeniz gerekmektedir,ders seçtikten sonra siz de özel mesajla öğrenci numaranızı yazın kontrol eder,size bildiririm... ;)
Tayfun,
Sen 3 yıllık sistemdesin,mezun olabilmen için toplam 144 kredinin olması ve zorunlu derslerinin bitmiş olması ve toplam döneminin en az 5 veya üstü olması gerekmektedir.Kaydını bu ay içinde yenilersen ikinci dönem sınavı yani Mayıs'daki sınavda da en az 31 kredi alırsan mezun olursun,diyelim ki o sınavda 31 kredi alamadın ÖSSyi kazanıp da mezun olamayanlar için genelde Ağustos ayında ek sınav düzenlenmektedir,bu sınavın düzenleneceği konusunda kesin bilgi veremem ama büyük ihtimal düzenleneceğini sanıyorum,olmazsa bu sınava da girersin,yani herşey senin çalışmana başarına bağlı,ben senin yerinde olsam ÖSS başvurusu yaparım,yani sen başvurabilirsin..çok çalışmalısın tabi..bunu özellikle belirteyim.. Toplam kredisi 105 veya üzeri olan 3 yıllık açık lise öğrencileri de ÖSS ye başvurabilirler..;)

Ben 5.kez girdim,Çok saol beni aydınlattığın için yüreğime su serptin desem yeridir içim içimi yiyodu bunu öğrenmek için ne zaman arasam büroları meşgul çalıodu tekrar teşekkürler kolay gelsin :)

merhaba benim sorum olacak yanıtlarsanız çok sevinirim.ben 2009 1. dönem sınavlarına girdim.geometri 1 2ve 3 başaramadım.
sorum :sistemde zorunlu derslere ve başarısız derslerime baktığım zaman geometri 1 2 ve 3 başarısız derslerde görünüyor zorunlu derslere baktığım zaman bu dersler görünmüyor.şimdi ben tekrar 2. dönemde geometri 1 seçmek istiyorum.bu dersi başaramadığıma göre neden zorunlu derslerde de bu ders görünmüyor.birde mat 1 den üç kere girip başaramdığım halde neden muaf olduğum yazılmıyor buda ayrı bir mevzu..bu dersin zorunlu derslerimde görünmemesi ne anlam ifade ediyor.. kafam epey karıştı.yardımlarınızı bekliyorum...

ABLACIM BİLİYORUM ÇOK SORUYORUM AMA EK SINAVDA KAÇ DERSTEN GİRİYORUZ PEKİ YANI GENE AYNI ŞEKİLDEMİ DERS FELAN SECİYOZ?BİDE BEN Bİ, YERDE EK SINAVLA İLGİLİİ;

Açık Öğretim Liselerinde en az bir kez sınava girmiş olanlar. 25.07.2008 tarih ve 12377 sayılı onay gereği; 2007-2008 Öğretim Yılı II. Döneminde yeni kayıt olmuş (numarası 20726 ile başlayanlar) ancak 17-18 Mayıs 2008 tarihinde sınava girememiş olup, yukarıdaki ilk 5 şartı taşıyan öğrenciler de 16-17 Ağustos 2008 tarihindeki sınava girebileceklerdir
DİYE YAZI VAR BENIM ÖĞRENCİ NO2022 İLE BAŞLIYYOO
NOLACAK AMA BU 2007-2008 BU SENE DEĞİŞİRMİ YOKSA HER HALUKARDA BENI EKSINAVA ALIRLARMI?

ablacım senden haber beklıyorum kitaplarımı bugun alıcaktım sende cvp gelmeyınce almadım senın cvp benım için çok önemli ok

ben şuan açık imamhatip lisesinde dört yıllık sistemde okuyorum toplam kredi bölümümde 103 alan kredi bölümünde ise 34 kredim var ayrıca yüzyüze eğitimde görüyorum yüzyüze eğitim kredisi sonradanmı eklenecek yoksa toplam kredimin içersindemi var toplam kredi derken ortak alan ve seçmelimi içersine giriyor birde mezun olabilmem için kaç krediye ihtiyacım var eger cevaplandırırsanız çok sevinirim

bana yardımcı olabılecek kımse yokmu

Özge,
Sistemden baktım,doğru seçmişsin derslerini,kitaplarını alabilirsin,zaten ortak derslerin bitmiş,bir kısmından da muaf olmuşsun,derslerini de gayet doğru seçmişsin,sayısalda zorlandığını düşünüyorsan matematik3 ve 4 yerine coğrafya5 ve tarih3 ü de seçebilirsin,tabi sen bilirsin..

Ek sınav tarihi,girme şartları,toplam kredi.. vb bütün bilgiler her yıl farklılık gösterebilir.Ek sınav Ağustos ayında komisyonun kararından sonra sitede ana sayfada yayınlanır,bu nedenle ek sınav için şimdiden net bilgi veremem,o senin yazdığın ek sınavla ilgili bilgiler geçen yıla ait olduğu için bu yıl geçerli değildir,ek sınava daha çok var,acele etme.. :)

Safari,
Açık İmam Hatip Lisesi de Mesleki Açıköğretim Lisesi grubuna girmektedir,ve 4 yıllık meslek liselerinden mezun olabilmek için toplam240 kredi,140 alan kredisi,toplam dönemin en az 8 dönem olması ve zorunlu derslerin bitmiş olması gerekmektedir.Alan kredisi de toplam krediye dahildir. Yani senin 34 alan kredin toplam 103 kredinin içindedir,dahildir.Senin mezun olmana daha var,yüzyüze eğitimden aldığınız krediler sonradan okulunuzun gerekli evrakları Ankaraya göndermesinden sonra sisteme eklenmektedir,bu yüzden alan kredim eksik diye hayıflanma ve acele etme.. :) Ortak, seçmeli dersler ve okuldaki yüzyüze eğitimden aldığın kredi yani alan kredisi de toplam krediye dahildir.Kaydını yenilemeyi unutma,derslerini zorunlu dersler kategorisine bakarak seç,ve yüzyüze eğitimine düzenli devam et,yani çalışmaya devam... :)

Rayha,
Senin sorduğun sorular tamamen senin önceki girdiğin sınavlara bağlı detaylı sorular,net cvp verebilmem için öğrenci numaranı bana özel mesajla yaz,sistemden senin ders,kredi durumuna ve dönem bilgilerine bakayım ona göre cevaplayayım..

iyi akşamlar ipek ezgi ben bugün ders seçtim ama aöl dem bana mail gelmiş 4 yıllığa geçenler bu işlemi yaptıktan sonra ders seçin diyo ama ben bunu yeni gördüm ne yapmalıyım teşekkürler

Aksaraylı anlamadım ne demek istediğini, sana gelen o maili veya mesajı kopyalar mısın,ya da öğrenci numaranı ve şifreni özel mesajla yazarsan bakayım sistemden mesaja..

ABLACIM BIDE EKSINAVDA KAFAM ÇOK KARIŞTI ONU BIRAZ ANLATIRMISIN KAÇ DERSTEN GIRIYOZ FELANN NASIL OLUYOR ONDAN HİÇ BİLGİM YOK KENDIMI ONA GÖRE HAZILMAM GEREK DİMİ:eek:

ABLACIM SON BIŞEY DAHA
MESLA COĞRAFYA2 DEN SINAVDAN 2 ALDIM KREDİDE 2 OLARAK HESAPLANIYO YANI ÇARPILMIYO ÖEYLE DEYILMI?
PEKİ ÖĞRETMENLER GENELLİKLE NEDEN KREDİSİ ÇOK OLAN DERSLERI SECIN DIYOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
SOSYOLOJI1DE 1 KREDİ VERİ ONDANDA 2 ALSAM 2 OLUYO DIMII
E OZAMAN ZOR DESR SECMEMEM GEREK YOK DİMİİ
DERS SEÇMIMDE DEĞİŞİKLİK YAPSAMMI ACABAAA:confused:

bılgı ıstıyorum

merhaba ıpek hanım
ben normal lıse mezunuyum ve aynı zamanda zıraat fak.2. sınıftan terkım.ve bu yılın basında cocuk gelısımı ve egıtımı acık lıseye kayıt yaptım ve devam edıyorum.suanda 2. donemdeyız 10. sınıfı okuyorum.ılk donemde basarısız dersım yok yuzyuze egıtım derslerınde.toplam 19 kredım var ve ben bu kredılı sıstemden hıc anlamıyorum.24/25 ocakta olan uzaktan egıtım dersı matematık3 ve 4 sınavlarına gırdım fakat basarısız oldum:(bu benım kredımı nasıl etkıleyecek merak edıyorum.bır de ben zaten lıse mezunuyum ve lıse dıploma notum 3.67 yuzyuze egıtım derlerımın hepsını verdıgım taktırde toplam kac kredıyı toplamıs olucam ve bu matematıkten gecme zorunlulugum olacakmı dıploma alabılmek ıcın.kafam karısık bu konuda cunkı kımse net bır bılgı veremıyo.bu konuda bılgı verırsenız memnun olucam.sımdıden teskler..

merhaba ipek hanım
bugün halk eğitimi aradım sordum 4 yıllık sisteme geçmişim o yüzden dünkü seçtiğim dersler silinmiş tekrar gidip seçecekmişim ama o kadar çok ortak ders vermişler ki birde alan dersleri ben bunların hepsini nasıl geçicem ne yapmalıyım bana yardım et ne yapmalıyım hepsini almak zorundamıyım 20 tane ders vermişler ben bittim vallahi

benim şuan yüzyüze eğitim gördüğüm okulun müdürü 90 kredi yüzyüze eğitimden 150 kredide ortak+seçmeli+alandan gelecek dedi ama açık lise büroları 130 kredi yüzyüze eğitimden 110 kredide ortak+seçmeliden geleceğini söyledi anlamadığım alan kredim yani 34 kredi toplam krediyemi eklenecek yoksa yüzyüze eğitimden gelecek olan kredinin içersinemi ayrıca yüzyüze eğitimden gelecek kredi ne zaman eklenecek birde 103 kredim var demiştim sınavlardan 7 kredi daha alırsam kültür derslerimin kredisini tamamlayabiliyormuyum?

ayrıca siz alan kredisin 100 kredi olduğunu söylediniz ama ne okulum nede açık lise büroları böyle söylemedi yani kafam çok fazla karıştı lütfen yardım edin

toplam kredi=103
alan=34
siz 34 kredinin toplam kredinin içersinde olduğunu söylediniz 103-34=69 yani benim ortak+seçmeli kredim 69 benim bu krediyi 110 a tamamlamam gerekiyor yüzyüze eğitimden gelecek kredide alan kredisiyle toplanacaak ve oda 130 kredi olacak ve böylece 240 krediye tamamlamıs olacagım ve mezun olacagım değilmi ve bu 6. dönemim

biraz cok oldu ama lütfen biran önce cevaplandırabilirmisiniz kafam inanılmaz karıştı

merhaba.
benim toplam kredim 117. alan kredim 69 dönemim 8
3 yıllık sistemdeyim.
bu sene öss ye girmek istiyorum. fakat öss ye başvurmak için 147 kredim mi olması gerek? yoksa o sadece mezun olmak için mi?
şimdiden çok teşekkür ederim.

Özge,
Yine eksınavla ilgili sorular sormuşsun ,defalarca açıkladım bak yine diyorum ek sınavla ilgili şimdiden hiçbir net bilgi veremem,Ağustosta belli olur,eksınavı dert etme sadece çok çalış...
Sınavda her dersten 20 soru çıkar,ve test şeklindedir, bu sorulardan 9unu doğru bilirsen yani 45 ve üzeri yani 2 ve üzeri not alırsan o dersin kredisini kazanırsın,toplam kredine eklenir,o dersten 2 de alsan 5 de alsan kredi aynıdır,değişmez,toplam kredi olarak eklenir,çarpılma diye bir durum olamaz, ama 2 yerine 5 alırsan diploma notun yüksek olur bu da ÖSS de artı puan sağlar....Kredisi 1 kredi olan bir dersten 2 veya üzeri kaç not alırsan al o dersin kredisini kazanırsın,kredisi 2 veya 4 olan bir dersi de geçersen geçtiğin o dersin kredisi toplam kredine eklenir...
Kredisi yüksek olan dersleri seçmek marifet değildir,kredisi yüksdek olan ders hem zor ders olur hem de ders seçerken önemli olan ortak,alan gibi doğru dersi seçebilmektir.Senin ders seçimin doğru değiştirmene gerek yok..

Leyla,
Sen Meslek lisesi çocuk gelişimi bölümüne kayıt yaptırırken zaten genel lise mezunu olarak lise diplomanla kayıt yaptırdığın için yüzyüze eğitimine düzenli devam etmen ve kayıt yenileme dönemlerinde paranı yatırıp kaydını yenilemen yeterlidir.Mt3 ve Mat4 derslerinden geçemesen bile bir kez sınava girmen gerekiyodu,4 yıllık sistem gereği senin durumunda olan herkes girdi o sınavlara,bu sınavlardan geçememiş olsan bile başka sınava girmeyeceksin,sınava girdiysen artık ders seçmene ve sınava girmene gerek kalmadı bu nedenle de kredili sisteme fazla kafa yormana gerek yok,kaydını yenilediysen işlemin tamamdır, bu okulu bitirdiğinde ikinci bir lise diploması sahibi olacaksın..Artık başka sınava girmene ders seçmene gerek yok,sen sadece bu ay içinde 45 liranı yatır ve dekontunu açıköğretim bürosuna teslim et,yüzyüze eğitim gördüğün okuluna da dekontun birini veya kayıt yenileme çıktısını ver bu yeterlidir başka işlemin yok,yüzyüze eğitimine düzenli devam etmen yeterli,kredi işlerine ders seçmeyeceğin için kafa yormana gerek yok.. ;)

Aksaraylı,
Durumunu tam anlamam için ve ders seçme konusunda yönlendirebilmem için öğrenci numaranı özelden yazmalısın ki net bilgi vereyim..

Safari,
Artık özel mesajla veya forumdan o kadar çok sorularınız geliyor ki,hızlı hızlı yazmaktan,130 yazacağıma 100 yazmışım,kusura bakmayın,size en geçerli bilgi için şu verdiğim linke tıklamanızı istiyorum,en net en geçerli bilgiler bu linkte mevcut,imam hatipde mezun olabilmek için 4 yıllık sistemde alan kredisi 110 olması gerekmektedir,ayrıca sen daha yolun çok başındasın,şimdiden bu kadar detaylara girmene gerek yok,toplam kredini tamamlamana daha var,acele etme,bu linki incele Arşiv Sayfası
Alan kredisi demek senin için yüzyüze eğitimden aldığın ve alacağın krediler demektir.Yani 34 krediyi sen yüzyüze eğitimden alan kredisi olarak aldın,ve bu34 kredi toplam kredinin içindedir,yani sen 130 alan kredisi yani yüzyüze eğitimden alırsan ve 110 kredi açıklisenin kültür derslerinden yani diğer adıyla ortak+seçmeli derslerden alırsan ve toplam 8 döneme tamamlayıp ,zorunlu derslerini bitirirsen mezun olacaksın,yani sana açık lise bürosunun verdiği bilgi doğru..Bu arada yüzyüze eğitimden aldığın krediler internetteki alan kredisi bölümüne senin sayfana hemen yüklenmeyebilir,bu konuda alan kredim eksik diye dert etme acele etme...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt