Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
benımde bi sorum olucak.bılmıyorum ılgı alanınıza gırermı ipek hanım..ben acıkogretım 7.sınıfta okuyorum..acıkogretımle ılgıllı halkegıtım merkezlerınde neden ders verılmıyo oyle bısey olucagını duymustum ben ama hala bısey cıkmadı..bence verılse daha ii olmazmı okumak ısteyenlerın yolunu kapatmasalar..destekleyıcı olur enazından bılmem yanlışmı dusunuyorum..şimdıden tsk ederm..

Herşey_sahte,
Halk Eğitim Merkezlerinde bir kursun açılması talebe bağlıdır,Mersin'de biz açmak istedik ama yeterli talep olmayınca açamadık maalesef.Size bu konuda tavsiyem öncelikle bağlı bulunduğunuz Halk Eğitim Merkezi'ne açık ilköğretim kursunun açılması için yazılı olarak başvurmanızdır.İstanbul'da yaşıyorsunuz sanırım,eğer talep 10 kişiden fazla olursa açacaklarını sanıyorum.Bir diğer alternatif de İstanbul'da çok kaliteli açıköğretim eğitimi veren bir dersaneye kayıt yaptırmanızdır,tabi imkanınız varsa...Bizim burda öğrencilerimiz bu konuda çok soruyolar ama Mersin'de maalesef bu eğitimi veren dersane de yok,bizim öğrencilerimizin çoğunluğu çalıştıkları için fazla talep olmadığı için yok.Ama ben İstanbul'da açıköğretim eğitimi veren bir dersaneyi size tavsiye edebilirim,linki inceleyiniz

İLAYDA DERSHANESİ - Açık İlköğretim

Başarılar....

meraba ipek bu yigenim peşimi bırakmıyor üyeligede yanaşmıyor şimdi biz kaydımızı yaptık bölüm seçecekmişz yigenım okuma meraklısı degil bende hangi bölüm daha kolay bilmiyorum yanesi en kolay yoldan bitrelim diyoz bize yardımcı olabilrmisin mümkünse veya nsl yardımcı olabilirsin...

şimdiden teşk...

Lakoste,
Ders ve bölüm seçme işlemleri daha başlamadı,Mart ayında başlar,acele etmeyin,kaydını yaptırdıysa beklesin,Mart ayında seçecek bölümünü ve dersini,o zaman yine değerlendirme yaparız..;)

Benim Açımdan Açık Lise okumak eziyet okumak güzel diploma sahibi olmak falan ama gelin görünki doğuda bu kış şartlarının yoğun geçtiği ve sınavların bu aya denk gelmesi üst üste iki gün sınavlara girmek nerdeyse anamdan emdiğim sütü burnumdan getiriyo yolların kapalı olması sırtta onca yol gitmek üstüne üstlük halk eğitimin engellilere yarıcalıkgımız avr demesi rapot istmesi ama bunun işlememsi asansörleri olmayan 4 5 katlı binlara insanalrın sırtında cıkmak büyük zahmetmi desem ayıpmı desem bilmiyorum verhasıl kelam genede okumaya çalışıyorum ama hevesimden değil mecburıyetten ama sıkıldım bu koşullardan.

saolun ipek hanım verdıgınız bılgıler için..bu dershane bana bayagı uzak yakın olsaydı degerlendırırdım..benn pendıkte oturuyorum anadolu yakasında maalesff..:((((((

bekleyelim diyorsun mart ayını okiş... saol ipek sende olmasan varya kim bakar halimize..

başkan seninki okumak valla bizim yigen önünde okul oldugu halde bitiremedi liseyi kaldıki sen neler diyorsun okumanın kıymetini senin gibi arkadaşlar biliyor gerisi boş ...

A.Ö.L Genel Kültür Mezunuyum, Eğitim Öğretimime Devam Etmek İstiyorum, A.Ö.F Kayıtları Ne zaman Başlıyor, Nereden Forum Alınıyor, Hangi Bölümler Vardır ? Gibi Bilgilere İhtiyacım Var..

Teşekkürler ...

sayın hocam ıpek abla ben bransımın dısına cıkamam mı tıc lısesı mezunuyum atıyorum yanı guzel sanatlar yada muhendıslık okuyamazmıyım hangı bolumlerı secebılırım

Number,
A.Ö.F. okumanız için ilk önce Ö.S.S.'ye başvurup sınava girmeniz gerekiyor,bu ayın sonunda başvurular başlayacak,sınavda yeterli puanı alırsanız A.Ö.F. okuyabilirsiniz.Açıköğretim fakültesindeki bölümlerin puanı diğer bölümlere oranla biraz daha düşük,185 baraj puanı geçerseniz tercih yapabilirsiniz,başarılar...;)

Casper,
Branşının dışında da bölümler tercih edebilirsin ama bu durumda sen meslek lisesi çıkışlı olduğun için katsayı değişebilir..Ö.S.S.kılavuzu yayınlanınca ondan incelersen iyi olur.. başarılar... ;)

Teşşekür ederim bilgilendirme için..

Bir şey daha sorsam bu Ö.S.S sınavına girmek için bir ücret yatırmamız gerekiyor sanırım acaba ne kadardır? Yada bu tip konularla ilgili bilgi alabileceğim internet siteleri varsa yazarsanız sevinirim..

Number,bu konuda en güncel bilgiyi ÖSYM:::Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi bu adreste bulabilirsiniz,resmi bir sitedir.
Ayrıca benim de yeni üye olduğum ve internette de en beğendiğim sitelerden biri de ÖSS Servisi © 2009 OSS Hazırlık, Video Ders, ÖSYM Sistemi, Burs, Yurt, Açıköğretim, Sınavsız Geçiş bu sitelerde Ö.S.S. ile ilgili merak ettiğiniz tüm bilgilere de ulaşabilirsiniz...;)
Ö.S.S. başvuru ücretleri geçen sene 40 liraydı,tahminimce yine aynı olur,artmaz inşallah!...:)
Ücreti ve Ö.S.S. ile ilgili diğer tüm bilgileri net öğrenmek için 2009 Ö.S.S. kılavuzunun yayınlanmasını bekleyin,bu günlerde yayınlanacak..;)

ipek hanım ben 3.sayfadan.benim konumu araştırdınız mı yani gerçektende alan derslerinin zorunlu gözükme nedeni girmek zorunlu olduğu için miymiş?

:)Evet,4 yıllık sistemde mezun olabilmek için alan derslerinden de en az bir kez sınava girmiş olma şartı var,bu nedenle de alan dersleri de zorunlu dersler kategorisinde görünmektedir.Bu arada çok ilgili dikkatli bir öğrencisin,kredin de gayet güzel,aferin sana!...
Emre,daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi aynen öyle, mezun olabilmen için alan derslerinden bir kez sınava girmiş olman gerekiyor,başarılı olmasan da en az bir kez sınava girmiş olman gerekiyor bu sebeple de alan dersler zorunlu dersler arasında görünüyor.

sayın hocam bir arkadaşımın 254 kredisi var, zorunlu dersi yok,4 yıllık sistem de okuyor,
öss ye girmeyi düşünüyor; sanırım kredisi yetmiyor ama ek sınav kredisinide ilave edersek öss ye girebilir.
böyle birşey olabilirmi,
yani arkadaşımın öss ye girebilme şansı nedir?

Suskun,
Durum tam anlattığınız gibiyse arkadaşınız ÖSS'ye girebilir.ÖSS başvuruları bu ayın sonuna doğru başlayacak.Başvurular başlayınca bana özelden öğrenci numarasını verirseniz size kesin bilgi verebilirim.
Saygılar...;)

Suskun,
Durum tam anlattığınız gibiyse arkadaşınız ÖSS'ye girebilir.ÖSS başvuruları bu ayın sonuna doğru başlayacak.Başvurular başlayınca bana özelden öğrenci numarasını verirseniz size kesin bilgi verebilirim.
Saygılar...;)

sayın hocam mayıs ayında yapılacak sınavda 30 krediyi aldı varsayalım
154+30=184, geriye kalır 8 kredi,onuuda ek sınavda verir.
fakat geçen sene öss ye girme şartlarını biliyorsunuzdur
3 yıllıklar için en fazla 40 kredi açığı olması gerekti
4 yıllıklar içinde en fazla 30 kredi açığı olması gerekir, lakin arkadaşımın 38 krediye ihtiyacı var, o halde öss ye nasıl girebilme şansı olur?

İyi ama geçen dönem girdikleri 24-25 Ocak sınavlarının sonucu açıklanmadı ki daha,onun sonucunda da bir miktar kredi alır,siz öğrenci numarasını bana özelden şimdi bir yazar mısınız,sistemden bakayım.Öyle daha net kesin bilgi veririm.:)

sayın hocam ocaktaki sınavdan 30 krediyide aldığını düşünüyor,normalde kredisi 124, ben bu koşllarla beraber soruyorum
nedir öss ye girebilme şansı? kesin girermi yoksa kesin olarak giremezmi
bu arada öğrenci nosunu öğrendiğim zaman yollarım size

Ama Ocaktaki sınav hariç 154 olarak değerlendirmiştim ben,yanlış anlaşılma oldu,bu durumda kesin birşey diyemem,hem ayrıca Ocak sınavından 30 kredi alacağı Mayıs sınavından da 30 kredi alacağı garanti değil ki,alamayabilir de,kesin bir şey diyemem,bu ayın sonunda Ocak sınavlarını internette duyuracağız,o zaman bana hatırlatın hem o zaman ÖSS başvuruları da başlar,o zaman size daha net bilgi veririm,ama 124 krediyle şu an giremeyebilir kesin bir şey diyemem,192 olması gerekiyor,zor gibi...üzgünüm...:eek:

Suskun,
Şimdi ben diğer yetkili arkadaşlara da danıştım,onlar da aynısını söyledi,durumu tam sınırda belli değil,Ocak sınavı açıklansın,daha net bilgi veririz,ama işte hem Ocak hem Mayıs hem de ekders sınavlarında ful 30 kredi çekmesi lazım...bu da zor ama çok çalışırsa başarabilir...;)

mrb ipek hanım ben size birsey soracaktım. ben aaçıklisede 3 yıllık sistemde okuorum 4 dönemi tamamladım suadna kredim 128 alan kredimde 78 yanabcıdil alanımdayım.son bir dönemi tammlayıp mezun olacam inş. ama ben alanımı deqiştirmek istiorum.alanım deqğiştirince roplam kredilerim ve alan kredim düşüor mu ? bide biz açık liseden mezun olunca normal üniversitede okuyabiliyormuyuz.bana yardımcı olursanız cok sveinirim.

Aydan,
23 Şubat-27Mart tarihleri arasında kayıt yenileme döneminde alanını değiştirebilirsin,alanını değiştirince toplam kredin kesinlikle değişmez ama alan kredin değişebilir,biraz azalabilir, Ö.S.S.'ye başvuracaksan eğer bu yıl Ö.S.S sınavına gireceksen yani alan kredini değiştirdikten sonra hemen alan kredini kontrol et,çok düşerse eğer mezun olamayabilirsin bu durumda da ÖSS'yi kazansan bile üniversiteye yerleştirilemeyebilirsin,yani demek istediğim alanını değiştirdikten sonra hemen alan kredini kontrol et ,alan kredin çok düşerse tekrar yabancı dil alanına geç ya da kayıt yenileme döneminde yani bu ayın sonunda alan değiştirme işlemin için bana özelden öğrenci numaranı ver,sistemden durumuna bakıp ona göre beraber karar verelim,olur mu...?......;)

Bir de Açık Lise diploması normal örgün eğitimdeki liselerle aynı eşdeğerdedir,yani elbette ki normal üniversitelerde okuyabilirsin,normal lise mezunları hangi haklara sahipse ve hangi şartlardan ÖSS'ye gireceklerse sen de aynısın...:)...ve hatta şu an normal liselerdeki öğrencilere tanınan hak ve indirimler açık lise öğrencileri için de geçerlidir,yaşınız ne olursa olsun....:)

ipek ezgi hocam bu sınav ne zaman açıklanıcak?öss kaydımı yapıymmı yoksa sınav sonucunu mu bekliym ?

Emre,
Sınav sonuçlarını bekleyin,sakın sınav sonucuna bakmadan öss başvurusu yapmayın,bugünlerde yayınlanacak,en geç 23 şubata kadar yayınlayacağız,sık sık internetten takip edin...

Zümre yardımcı kitap almanı öneririm murat yayınları olabilir biraz pahalı ama diğer kitap ağır gelio kimse çalışamıo sıkıo insanı

Melih,Mesleki Açıköğretim Lisesinden mi yoksa örgün eğitimdeki normal bir meslek lisesi mi çıkışın?

Melih,
Meslek Lisesinde iki dönemden fazla okumuş olan bir öğrenci açık lisenin genel lise bölümüne kayıt yaptıramaz.Maalesef ki kayıt yönergesine göre durum böyle,ilerde değişirse bilemem.Bu durumda senin önünde tek yol var:Temmuz-Ağustos döneminde Mesleki Açık Lise kayıtlarına kendi bölümünden veya bilişim teknolojileri,motor,torna-tesviye,muhasebe...gibi başka bölümlerden kayıt yaptırmaktır.Eğer kendi elektrik bölümünden kayıt yaptırırsan kaldığın yerden devam eder,tahminimce bir sınavla yani bir dönemde mezun olursun.Eğer başka bir mesleki açıköğretim programına kaydolursan da o bölümün meslek derslerini en baştan almak zorunda kalırsın,yüzyüze eğitime devam mecburiyetin olur,ama kültür derslerinden sadece veremediğin dersleri verir mezun olursun,bu da tahminimce en az 2 yıl sürer...Bence elektrik de çok tercih edilen bölüm,ben kendi bölümünü bitir derim ama yine de karar senin...
İyi günler..... ;)

açık lise

112 normal kredi m39 alan kredim var 3 yıllık sıstemde okuyorum kaç krdı almam lazım ocak sınavı ne zaman açıklanacan tesekkurler

Serkan,
Genel Lise öğrencisisin sanırım,bu durumda mezun olabilmen için toplam kredinin 144,alan kredinin de 64 olması ve ortak(zorunlu) derslerinin tamamını vermiş olman gerekiyor.Ocak sınavı 2 Mart'da yayınlanacak,şifren ve öğrenci numaranla www.aol.meb.gov.tr adresinden takip edebilirsin.
Kayıt yenileme işlemleri 2-27Mart tarihleri arasında büromuza gelerek yaptırabilirsin.İyi akşamlar.... ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt