Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Görme engelli öğrencilerimiz ilk kayıt yaptırırken raporlarını ibraz ederlerse,internete görme engeli bilgisinin kayıt esnasında girişini yapıyoruz,ama belirttiğim gibi öğrenci sayısı çok fazla olduğu için aksaklıklar ve gözden kaçmalar olabilir, sınavdan bir kaç gün öncesinde de bürolarına mutlaka hatırlatırlarsa eğer iyi olur.Sınav esnasında görme derecelerine göre bir veya iki öğretmen yardımcı olmak için görevlendirilmektedir.

melek hanım iyi akşamlar :) baş belanız olarak bi soru aklıma takıldı onu sorucaktım size.
2 sınavda,başarılı dersler toplam kredi:56 yazmasına ragmen ben nasıl 152 toplam kredi almışım ve alan dersleri toplam kredisi 50 olmuş? bunu çözemedim ben.heralde sınava girip çıkmadan rahata varamıyacağım ben :)

Hayırlı akşamlar Volkan kardeş mezun olun da siz de kurtulun biz de kurtulalım:D (şaka)

sorunuzun cevabına gelince siz tasdikname ile kayıt yaptırdığınız için açıklisedeki ilk sınavınızdan önce(tasdiknamenize eşdeğer yani önceki okulunuzdan başarmış olduğunuz kredi) zaten bir miktar krediniz vardı,AOL'de sınavlara girdikten sonra da 56 kredilik başarılı ders krediniz oldu,hepsi toplam 152 krediye eş değer oldu,bu 152 toplam kredinin içinden de 50 kredisi alan derslerinizin kredisidir,bu 50 kredinin de bir miktarını tasdiknamenizle ilk kayıt yaptırdığınızda ve bir kısmı da AOL'deki başardığınız sınavlarda kazandınız,karışık gibi gelebilir umarım açıklayabilmişimdir;)

çok güzel açıkladınız :) şimdi rahata ve sukunete ulaştım :)
Sanırım bundan sonra "forumun bu bölümünde" artık sizi rahatsız etmeyeceğim,tekrar tekrar ilgi ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim :)
Size iyi çalışmalar,arkadaşlarıma sınavlarında başarılar dilerim.

merhabalar ipek hanım açıkögretim lisesi daha erken bitirilebilecekmiş ben şuan okuyorum benimde erken bitirme gibi bir şansım varmı? okuyanlarda erken bitirebilecekmi? iyi günler

Hayır Zeynep'cim,erken bitirme şansınız yok elimize henüz öyle bir yazı gelmedi,olacağını da sanmıyorum,eski 3 yıllık sisteme tabi öğrenciler mezun olmak için en az 5 dönem okumak ve de gerekli alan ve toplam krediyi tamamlayarak ortak dersleri vermek zorundalar.Yeni 4 yıllık sisteme tabi öğrenciler ise mezun olmak için: en az 8 dönem okumak ve yine onlar da gerekli toplam ve alan kredisini tamamlayarak ortak dersleri vermek zorundalar.Meslek liseleri için de mesleki derslerini ayrıca okullarında yüzyüze eğitime devam ederek vermek zorundalar.Özetle: Açık Lise'de ''erken bitirme'' alternatifi söz konusu değildir.

AÇIKÖGRETİM LİSESİ DAHA ERKEN BİTİRİLEBİLİNECEKMİŞ(BİLGİ) Mrb arkadaşlar dün gazetede okudum açıköğretim lisesinin 2,5 yılda bitirilebilecegini açıklamış m.e.b Hüseyin Çelik inşallah öyle olur umarım şuan okuyanlarda 2,5 yılda bitirebilirler sizlerle paylaşmak istedim iyi akşamlar

Sevgili Zeynep'cim bu senin vermiş olduğun haber 6 ay öncesinde, Sayın M.E.B. Bakanı'mızın vermiş olduğu bir müjdeydi,yani 6 ay öncesine ait bir haber( Açıköğretim Forumları )hala onaylanamadı,öğretim sistemi hala değişmedi maalesef,ama elbetteki hepimizin temennisi bu,hem ücretsiz olması hem de başarabilen öğrencilerin erken bitirebilmesi büyük avantaj olacaktır,ne diyelim........;)....İNŞALLAH!......

İpekezgi hanım bu haberi 2 gün önce gazetede okumuştum yeni bişey diye düşündüm umarım en kısa zamanda olur iyi akşamlar

merhaba ben açıköğretim lisesi okuyorum bu sene bitiriyorum yani son sınavımdan sonra belli olacak üniversite sınavına nasıl girebilrm

*Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 14 Haziran 2009 tarihinde gerçekleştirilecek Öğrenci Seçme Sınavı’nın (ÖSS) başvuruları 16 Şubat-27 Mart 2009 tarihleri arasında yapılacaktır.Başvurular il ve ilçelerde liselerde ve Halk Eğitim Merkezleri'ne bağlı Açıköğretim bürolarında yapılacaktır.

*Açık Lise okuyan öğrencilerimiz başvurmadan önce bürolarına danışarak başvurabilecekler ve başvuru esnasında formu Açık Lise bürosuna onaylatacaklardır.Açık Lise'den mezun olmuş olan öğrencilerimiz ise diplomalarının fotokopisini ''aslı gibidir'' ibaresi için yine büromuza onaylatacaklardır.

Başarılar...

merhaba ben 4 senelik lise ögrencisiyim 3 sene örgün egitimde okuduktan sonra a.ö.l kaydoldum toplam kredim 210 alan kredim 78 yinede tüm alan dersleri geçmem mi gerekiyor yoksa 80i tamamlarsam yeterli mi?alan derslerin tamamı zorunlu ders gözüküyor lütfen yardımcı olur musunuz

Merhaba Emre,

4 yıllık Açıköğretim Lisesi'nde mezun olabilmek için en az 192 toplam kredi,en az 80 alan kredisi,toplam dönemin en az 8 dönem olması,ortak derslerin hepsinin bitmiş olması ve alan derslerinin hepsinden de en az 1 kez sınava girmiş olunması gerekmektedir.

Bu durumda sizin toplam krediniz tamam,ama alan kredinizin 80'i geçmesi gerekmektedir.Alan dersleri zorunlu ders olarak görünmez.Öğrenci numaranızı veya T.C.numaranızı özelden yazarsanız sistemden durumunuza bakarak alan ve ortak dersleriniz hakkında daha net bilgi verebilirim.

Başarılar...

özelden verdim nomu bir sorum daha olucak galiba dil ve anlatımı geçmeden mezun olunmuyormuş buna alana kaynaklık eden dersler(mat ve edebiyat) da giriyor mu gerçekten çok tesekkür ederim

EMRE,

(Din Kültürü7,Coğrafya7,Dil ve Anlatım7,Türk Edebiyatı7,Matematik7,Analitik Geometri1,Geometri5.)

Sistemden durumunuza baktım,bu dersleri verirseniz ancak mezun olabilirsiniz,sınav sonuçlarınız 20 Şubat'tan sonra internette duyurulacaktır,bana hatırlatın,sınav sonucunuza göre yine bir değerlendirme yaparız.

Evet Dil ve Anlatım dersi önemli bir ders, onu mutlaka geçmeniz gerekir.Diğer dersleri de tabi, dediğim gibi yukardaki dersleri verirseniz mezun olursunuz

Başarılar... ;)

peki niye böyle saçma degilmi niye herkes sadece alanlarda 80 kredi yapması yeterli de ben hepsini geçmeliyimki nası geçicem ben:) daha mat 8 dilve anlatım 8 cografya 8 var 2.dönem çok tesekkr ederim

Emre,
Müfredat böyle,(yukardaki 46 nolu msjda 4 yıllık Açık Lise için mezuniyet şartlarını yazdım) sadece sen değil herkes aynı durumda,ayrıca 80 alan kredisini 192 toplam kredisini tamamlayan herkes de mezun olamaz onların da alan ve ortak derslerini bitirmeleri gerekiyo,herkes yeterli de sen geçmen gerekiyo diye bir durum olur mu hiç,sana kastımız mı var :D

Ayrıca o dediğin mat8,dil ve anlatım8,coğrafya8 derslerini de nerden çıkardın,sen onları geçmek zorunda değilsin ki, bak tekrar söylüyorum yukardaki siyah yazılı dersleri verirsen mezunsun kardeşim!..;)

Merhabalar Ipek HAnim . Bende Lise 2 siniftan terk edip yurt disina yerlesmek zorunda kaldim. ve KOnsoloslugumuzun Wep sayfasinda Acik ögretim Lisesi yurtdisi programi Adi altinda bi haber oludum ve ümütlenmisstimde Egitim Müsavirligiyle yaptigim görüsmede bu programin sadece almanyada gecerli oldugunu ögrendim. Benim icin cok büyük bi hayal kirikligi oldu.Simdi ne yapacagini bilemiyorum.

Merhaba GülGüzeli:),
Hayal kırıklığına uğramayın,evet yurt dışında her ülkede şubemiz yok maalesef ama Almanya Köln'de başvurunuzu yapmanızı tavsiye ederim,zaten senede iki kez sınavlar oluyor,sınavlar da zaten iş günleri dışında hafta sonları oluyor,sınav için uçakla gidersiniz,bu şekilde okumanızı tavsiye ederim.;)

AÇIK ÖĞRETİM PROGRAMLARINA BAŞVURU YERİ ve ADRESİ
T.C. Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Bürosu

Friesenplatz 13
50672 Köln / ALMANYA

Tel: 0049/ 221 / 51 10 47
Faks: 0049/ 221 / 52 11 49
e-posta: bap@anadolu-uni.de
internet: www.anadolu-uni.de
Büromuzun çalışma saatleri:
Pazartesi - Cuma: 8.00-12.00 / 13.00- 17.00
Telefonla bilgi almak için:
Pazartesi - Cuma: 08:30-12:00 ve 14.00- 17.00

EVet Ipek Hanim egitim Müsavirrinin Bahsettigiyde buydu.Bicokkez avusturyada yapmaya kalkistiklari ve katilimin cok az oldugu icin TC tarafindan kabul edilmediginide söylemisti.
Ben almanyada oldugu icin hayal Kirikligina ugrasmistim zaten :)
Peki acikögretimi Okumak icin orada derslere katilmak gerekmezmi ?

Ilginizzden dolayi COk tesekkür ederim.

dogruda hocam 2.dönem o söyledigim dersler gelmicekmi yine zorunlu ders olarak sonuçta 8.dönem olmuş olucam?

Gül Güzeli,
;)Öncelikle rica ederim,önceki mesajımda da dediğim gibi sadece senede iki kez sınavlara girmeniz yeterlidir,derslere devam zorunluluğu yok,kesinlikle tavsiye ederim,zaten Köln size çok da uzak değil,verdiğim iletişim bilgilerinden irtibata geçebilirsiniz,detaylı olarak bilgilendirirler,Açık Lise'nin genel lise bölümünde ders görme olayı yok sadece yılda iki kez sınav vardır,ve normal bir liseden yani örgün eğitim veren bir liseden alınan diploma ile açık lise diploması aynı haklara sahiptir.Mesleki Açık Lisede devam mecburiyeti yani yüzyüze eğitim zorunluluğu vardır.O da yine meslek liseleriyle aynıdır.
Sevgiler..:)

Emre,
Açık öğretim olarak ilk kez bu sene 4 yıllık sistemde okuyan öğrencilerimizi mezun edeceğiz,sen de bu ilklerden olacaksın,sen bu soruyu ısrarla sorunca sistemden tekrar durumuna baktım,senin 8 dönemi bitirdiğini düşünerek yukardaki bilgileri vermiştim(yani bu sınavda bu dersleri verirsen mezun olursun demiştim),ama toplam dönemin 8 olmamış,mezun olma şartlarında toplam sekiz dönemi bitirmiş olmak da gerekiyor bu durumda ikinci dönem sınavına yani Mayıs'daki sınava da girmen gerekir,8.dönem dersleri yani mat8,coğrafya8.. gibi dersler senin vermen gereken derslerin içinde görünmüyor,bu nedenle de bu dersleri de nerden çıkardın demiştim:rolleyes:,ama ilk kez bu dönem bu dersler yürürlüğe girecek,yani liseler 4 yıla çıktığı için bu kitaplar bu dersler de ilk kez müfredata girecekmiş,senin için araştırdım,bu dersler şu an sistemde görünmüyor ama sisteme yüklenecekmiş(kitaplar da basılıyormuş);),muhtemelen bu derslerden yani 8. dönem derslerinden de sınava gireceksiniz,ama dediğim gibi sınav sonuçlarınız açıklansın,Mart ayında bu konuda sana burdan daha detaylı ve daha somut bilgiler veririm
Başarılar...:)

çok tesekkür ederim hocam son bi sorum olucak:) acaba zorunlu gözükmesi girmek zorunlu oldugu için olabilir mi bana halk egitimden olabilir dediler sizinde dediginiz 4 yıllıklar farklı yani mesela 3 yıllıkta alan derslerin tamamından sınava girilmesi diye birsey yok ama 4 yıllıkta var belki bunu demek istiyordur sistem?

:)Evet,4 yıllık sistemde mezun olabilmek için alan derslerinden de en az bir kez sınava girmiş olma şartı var,bu nedenle de alan dersleri de zorunlu dersler kategorisinde görünmektedir.Bu arada çok ilgili dikkatli bir öğrencisin,kredin de gayet güzel,aferin sana!...

sagolun hocam inş bu şekildedir çok teşekkür ederim

Peki Bi soru daha sorabilirmiyim.

BEn LIse 2 semesterden Okulu birakmistim ya hani :) :p
Tekrarr kaldigim yerden yani lise 2 den devam etmem gerekiyor degilmi :)

Gülgüzeli,
Açıköğretim Lisesi'nde ders geçme,ders seçme ve kredili sistem uygulanmaktadır. Tasdiknameniz kredilendirilir ve toplam kredinizin üstüne devam edersiniz,yani kaldığınız yerden devam edersiniz...

İpek ablam öncelikle önünde saygıyla eğiliyorum :D Allah razı olsun ki bizim gibi mağdurları yanlız bırakmayıp sorularımıza cevap derdimize deva oluyosun.;)

Şimdi ben Allah'a emanet bi öğrenciyim (sanırım). Açık Meslk. Lisesi bilişim tekn. bölümünde okuyorum sözde abla. Geçen haftadaki sınavlara giremedim uyuya kalmışım. Hafta sonları okula gitmem lazım ama iş dolayısıyla yoğun bir şekilde çalışıyorum. Hocalar sınıfta kaldın falan deyip korkuttular beni. Bu konu kafama takıldı.

Halk eğitim merkezinin müdürüne çıktım konuştum ben yılda 2 kez sınava girmek istiyorum önceden okula gitmiyordum dedim. Öğrenci nomu istedi baktı ki benden adam olmayacak hayır değiştiremeyiz dedi iptal oldu. Şimdi ben diğer dönemlerde 2 kez sınava giriyodum okul falan yoktu. Bu sene okul hikayesi çıktı ve gidemiyorum.

Sınıfta kaldım mı ? Hafta Sonu Okula Gidemiyorum ne olacak ? Yılda 2 kez sınava girmek istiyorum okula gitmek istemiyorum nasıl olacak ? Öğrenci no mu ve tc no mu özelden attım pek iç açıcı bi durumum yok ama gönlümü ferahlat be abla :confused:. Birde kayıt yenileme zamanı ne zaman 2. dönem için

Cevabını DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM ABLAM. Saygılar

Merhaba Arif Kardeşim,
Güzel yorumların ve dileklerin için teşekkür ederim.;)

Sistemden durumuna baktım,toplam dönemin 3,A.O.L.'de okuduğun dönem 2 ve toplam kredin 36'dır.
Mesleki Açıköğretim Endüstri Meslek Lisesi Bilişim Teknolojisi bölümündesin.Bölümün çok güzel, çok tercih edilen bir bölüm.Benim kardeşim de aynı bölümde okuyor;)

Meslek liselerinde yüzyüze eğitim yani devam zorunluluğu var ve yazdıklarından anladığım kadarıyla sen işinden dolayı devam edemiyorsun,ve genel liseye geçiş yapmak istiyorsun,sadece sınavlara gitmek istiyorsun, ama Halk Eğitim Merkezinin Müdürü ''senden adam olmayacağı'' için değiştiremeyiz dememiş,:) öncelikle bunu bil,değiştiremezsin, yani geçiş yapamazsın çünkü kayıt yönergesine göre, yani açıköğretimde uygulanan sisteme göre Mesleki Açıköğretim Lisesinde iki dönemden daha fazla okumuş olan bir öğrenci genel liseye geçiş yapamaz maalesef!..

Arif senin toplam dönemin 3 dönem olduğu için geçiş yapamazsın,bu durumda sana tavsiyem önce Meslek Lisesindeki yetkili müdür veya müdür yardımcısı ile görüşerek durumunu anlatman ve yüzyüze eğitimlerini iş saatleri dışındaki boş olduğun saatlere ayarlayabilmendir,tabi meslek lisesindeki idareciler bunu ayarlayamayabilirler,Zaten bizim öğrencilerimizin çoğu senin gibi çalıştıkları için yüzyüze eğitim dersleri hafta sonunda uygulanmakta,sen buna rağmen derslere gidemiyorum diyorsun,bu durumda işinden taviz vererek yüzyüze eğitimine mutlaka gitmen gerekir,uygulamalı eğitime gitmezsen okulu bitiremezsin.Bizdeki kültür derslerinden girdiğin sınavlara gelince,geçenki 24-25 Ocak sınavını kaçırmışsın,ama ikinci dönem sınavına girebilirsin,o sınav için kayıt yenileme işlemleri 26 Şubat-7 Mart tarihleri arasındadır,Sınav ise 16-17 Mayıs'dadır.Kaydını yenilersen Mayıs'daki bu sınavlara girmeye hak kazanırsın ve 36 kredinin üstüne devam edersin.Yüzyüze eğitimlere gitsen de gitmesen de kaydını yenileyip,sınavlara girmeni ve kültür derslerini bitirmeni tavsiye ederim.Geçenki sınava girmemen ve yüzyüze eğitimlere devam etmemen senin sınıfta kaldığın anlamına gelmez çünkü açık lisede sınıfta kalma diye bir durum yok,sadece uzatabilirsin,ama dediğim gibi ikinci dönem kaydını yeniler ve yüzyüze eğitim için de meslek lisesindeki hocalarınla konuşursan iyi olur.
Başarılar...;)

Çok çok teşekkürlerimi sunarım abla. Valla halk eğitim merkezine gidiyoruz adam yerine konmuyoruz. Memurlarımız sağolunsun çok ilgileniyor bizimle. Açıklayıcı bilgilerin için tekrardan teşekkür ederim ablam. Allah razı olsun... ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt