Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
abla bi bak gözünü sevim kaçgündür arkadaşlarla deli olcaz bekliyoz bekliyoz heç bişey yok

Öğrenci numaranı şifreni ulu orta yazma,özel mesajla yaz,sildim numaranı ve şifreni.... :)

Bakmama gerek yok ki hem daha aktif hale gelmediniz,herkes seninle aynı durumda,bu ayın sonuna kadar da sürebilir,acele etme,tüm Türkiye genelinde daha kimseninki açılmadı,merak etme,doğru bilgi veriyorum bu konuda emin ol...

Merhaba ben bilgisayar teknikeriyim ama ilk okul megzunuyum mesleğimde daha iyi noktalara gelmek için eğitimimi tamamlamak istiyorum ilkokul meğzunuyum neler yapmam gerekli şimdiden teşekkür ederim ...

teşekkürler. peki benim bu sene öss hakkım varmı ?

IPEK hanım tekrar merhaba :) bilmem hatırladınızmı beni,bi ara çok başınızı ağrıtmıştım sizin :) bela geri döndü :p
işin şakası bir yana sanırım ben bu sene mezun oldum son sınav itibariyle. öğrencilik durumu mezun diyor.Ama yinede ders seçme kayıt yenimeyle ilgili mesajlar geliyor? bu normalmi?

Birde diplo yaklaşık olarak ne zaman elimize geçer? bu sene diploma olmadan öss sınavına girebiliyormuyuz?

son olarakta diplomada okul olarak ne yazar? mesela ben liseden bütünleme hakkımı bitirerek tastikname almıştım ve o şekilde kayıt olmuştum.Bir kısım kredide okuldan eklenmişti hatırlarsanız.
Eski okulummu görünür yoksa başka bir okulmu? başka ise adı nedir diplomada görünecek okulun ismi?

simdiden teşekkürler. Ayrıca özel mesaj olarak öğrenci bilgilerimi size gönderiyorum kontrol etmek isterseniz

Umocuk,
Bulunduğunuz yerdeki Halk Eğitim Merkezi Açıköğretim Bürosuna giderek Açık İlköğretime kaydınızı yaptırabilirsiniz,kayıtlar devam ediyor,30 Hazirana kadar sürecek,gerekli evraklar diploma aslı,bir resim,kimlik fotokopisi,25 tl para.
Inprc,
ÖSSye bu yıl başvuramazsınız,toplam kredisi 104 ve üstünde olan 3 yıllık genel lise öğrencileri başvurabilirler,sen seneye başvurabilirsin...
Volkan,
Mezuniyetin hayırlı olsun,diploman bağlı bulunduğun büroya Mayıs veya Haziran ayında gelir sen de diploma gelince 10 tl diploma ücretini bankaya yatırıp diplomanı bürondan alırsın..ÖSS sınavına başvuracaksan bürondan mezuniyet yazısı alabilirsin o belgeyle başvurunu yaparsın,diploma şart değil,diplomanda okul adı olarak önceki okullarının adı yazmaz sadece Açıköğretim Lisesi yazar,ama normal örgün eğitimdeki lise diplomalarına eşdeğerdedir..

mrb ipek hocam ben daha öncede başınızı artıtmıştım biraz.şimdi hocam ben 2 kredi türündende geçtim toplm dönemimde bu sınavla 8 olucak zorunlu ders olarakda 6 ders alan ve bir ders ortak olarak gözüküyor.şimdi ben dilve anlatım ve ortak dersim olan din kültürünü verdikten sonra digerlerinden sadce sınava girip başarısız olsamda mezun oluyorm dmi?ögrenci no:2082001658 birde hocam açıköğretim lisans bölümlerini okumak için ilk bölümden 185 barajı demişsiniz ama kılavuzda 145 yazıyor dogrusu hangisidir?biraz uzun oldu şimdiden teşekkür ederim kolay gelsin

Emre,
Sistemden senin durumuna baktım,toplam kredin ve alan kredin mezuniyet barajını aşmış görünüyor ama zorunlu derslerin var,zorunlu derslerini seçersen,bu derslerden16-17 Mayısda sınava girip tüm derslerdeki soruları işaretlersen ve Din8 dersini başarırsan mezun olursun,zorunlu dersler dışındaki derslerden de başaramazsan sorun olmaz ama başarırsan da diploma notun daha yüksek olur..Yani sen Din8 dersine çok çalış...

ÖSS baraj puanı hakkındaki önceki mesajlarımda hiç bir çelişki veya yanlışlık yok,buna çok eminim ama siz dikkatli okumamışsınız ben o bilgileri 2008 ÖSS kılavuzuna göre aktarmıştım,hatta oraya da vurgulayarak 2009da değişebilir farklı olabilir 2009 kılavuzunun yayınlanmasını bekleyin yazmıştım,sizden ricam ÖSYM sitesine girerek 2008 ve 2009 kılavuzlarının 15. sayfalarını okumanızdır o zaman benim yanlış yazmadığımı anlarsınız...

ftp://dokuman.osym.gov.tr/2008/OSYS/2008_OSYS_KILAVUZ.pdf

http://www.osym.gov.tr/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFFD4AF1EF75F7A796895B604AA3C36F67D

açık lise

daha önce lise 1 okudum
şimdi açık liseye kaydoldum. 3 yıllık sisteme tabiyim. bu dönemde 40 krediyi almazsam 4 yıllık sisteme mi tabi olacağım.
birde kayıdımı yaptırdım ama halen aktif görünmüyor ne zaman geçer.

ipekezgi ilginiz için saolun. yazdığım gibi benim 102 kredim var. AOL ana sayfasıda duyuru yapılmış sene sonu mezun olamayanlar 4 yıllığa geçecek diye. bende 2 krediyle kaçırıyorum. ama siz % 99 ek sınav olur yazınca rahatladım. umarım bize bu şansı tanırlar. yoksa 1-2 puan yüzünden çok uğraşmamız gerekecek.

Merhaba hocam, ben lise son sınıfta mezun olmama 2ay kala okuldan ayrılmak zorunda kaldım. Geçtiğimiz aylarda da açık liseye kaydımı yaptırdım! toplamda 2, alan derslerinde 20 kredimin eksik olduğu söylendi.. Bende ortak ve alan derslerinden 24kredilik seçim yaptım. 2008-1 döneminde 7ders seçmiş oldum ve ocaktaki sınavda 4ünden başarılı oldum! Şimdi mayısta gireceğim sınavda geri kalan 3dersten başarılı olursam mezun olabiliyor muyum? Birde mayısta gireceğim sınav için başarısız olduğum dersleri değiştirip yeni ders seçebilir miyim?

Gülgün,
Liseden ayrıldın ve tasdiknamenle Ocak-Şubat döneminde Açıköğretime ilk defa kayıt yaptırdın,ben böyle anladım,eğer durumun böyleyse sizin öğrencilik durumunuz aktif hale gelmedi,Türkiye genelinde hepiniz aynı durumdasınız,bilgileriniz sisteme yükleniyor,büyük ihtimal bu ayın 20'sinden sonra şifrenizle internetten takip edin,öğrencilik durumunuz ön kayıt değil yerine aktif yazınca sizin işlemlerinize başlayacağız.
Inprc,
Eksınav için net bilgi veremem ama büyük ihtimal olacaktır ama siz ona güvenmeyin yine de çok çalışın...
Buket,
Öğrenci numaranı özel mesajla yazarsan hangi dersleri seçmen gerektiği konusunda bilgi verebilirim..

Önemli Not: 3 yıllık sistemde olan tüm Açık Lise öğrencileri bu sene sonuna kadar mezun olmazlarsa 2010'dan itibaren 4 yıllık sisteme tabi olacaksınız,bu konuda çok soru geldiği için özellikle vurguluyorum Mayıs sınavına çok çalışın,ayrıca Temmuz-Ağustos-Eylül döneminde sizlerin mağdur edilmemesi için ek sınavlar düzenlenebilir,bu konuda kesin bişey diyemem ama büyük ihtimal 3 yıllıkları mezun edebilmek için ek sınavların düzenleneceğini umut ediyorum,çalışmaya devam.... ;)

ipek ezgi size bi sorum olacak cevap verirseniz sevinirim ben dışardan lise okumak istiyorum mümkünmü yaşım engel olurmu yaşım 38 ankaradayım nereye müracat etmem lazım vede nezaman müracat etmem gerekiyor orta okul mezunuyum ama hiç bizaman yılmadım ünüversitelerin gıda ve kimya böl araştırmalar yaptım zaten şuan ünlü bir gıda firmasında çalışıyorum

Falım,
Dışardan okul okumada yani açıköğretimde yaş sınırı yoktur,38 değil de 100 olsanız sizin evraklarınız tam olduktan sonra kaydınızı yapmak zorundayız..:DSadece açık ilköğretimde 15'den küçük olanlar örgün eğitimde okuyabilirler bizde okuyamazlar..
İlköğretim diplomanız varsa Açık Lise'ye kayıt yaptırabilirsiniz.Kayıtlarımız Temmuz-Ağustos döneminde başlayacak,tüm Türkiye için şartlar ve tarih aynıdır,yaşınız kesinlikle sorun olmayacaktır,sadece biraz çalışmanızisoru çözmeniz gerekli o kadar.. devam mecburiyeti de yok,sadece yılda iki kez sınavlara gireceksiniz o kadar.. :)

Merhaba ipek hanım benimde sorum olacak benim açık öğretimde 4. dönemim olcak bu dönem ama 108 kredim var sadece 1 sorumlu dersim kaldı acaba agustos ayında olan ek sınava girebilirmiyim şartları nelerdir? ögrenci nom:2072036318 nasıl mezun olabilirim? yardımcı oldugunuz için şimdiden çok tsk ederim:) ayrıca 2 yıl örgün egtimde okumustun daha önce

ipek ezgi sagolun verdiginiz bilgilere zaten ben yazın emekli olacam iş sorunu ortadan kalkacak sagolun

Tayfun,
Baktım sistemden durumuna,108 kredin var mezun olabilmen için 144 olması gerekiyor,kaydını yenilemelisin ortak ders olarak dil ve anlatım4 dersi kalmış,bu dersi verirsen ve toplam kredini 144'e tamamlarsan mezun olabilirsin,Mayıs sınavına çok çalış,olmazsa büyük ihtimal ek sınav düzenlenecektir,3 yıllık sistemdeki öğrencilerin mağdur edilmemesi için ek sınav ve hatta sonrasında bir ek sınav daha düzenlenebileceğini tahmin ediyorum,Açık Lise ana sayfadan sık sık duyuruları takip etmenizde fayda vardır...

ipek hanım benim birde açık öğretimde okudugun dönem sayısı 4 ama yani 2 yılda bitirmiş olucam liseyi, ek sınavla tahminimce bitire bilirim ama 3 yıllık egtimde diploma almak için en az 5 dönem öğrenim görmek zorundaymışız sizce bi sorun yaratırmı diploma almam için ? birde bu yıl össye girebilirmiyim 4 yıllık olursam bu dönem bitmesse 2011 yılında fln girebilirim anca össye :D

birde kızmazsanız bana 28 kredi gelmiş ek acaba o kredi eski okulumdanmı geldi?

Tayfun,
Açıköğretim lisesinde mezuniyet şartı için açıköğretim lisesi dönemine değil toplam döneme bakılır,yani sizin önceki okuduğunuz lisedeki dönemler de buna dahil edilir,yani AOL DÖNEMİ değil TOPLAM DÖNEM esastır,Ayrıca siz liseden ayrılıp tasdikname ile kayıt yaptırmışsınız,o kredi ayrıldığınız lisede başardığınız dersler krediye çevrilerek düzenlenmiştir,ek kredi diye bişey olamaz..ÖSS'ye başvurabilirsin açıköğretim bürona git,onlar başvuru için seni yönlendireceklerdir.. :)

İpek hanım 3 yıllık genel kültür bölümü sözele giriyo galiba benim bölümüm demi ?

Sözel bölümüne girmez ama genel kültür bölümündekiler sözel bölümdeki bazı bölümleri tercih edebilirler,bununla ilgili açıklama 2008 ÖSS kılavuzunda sayfa27 tablo 3A'yı inceleyin,diğer mesajlarımı da okursanız iyi olur,orda bazı linkler var,faydası olacağını düşünüyorum...

ipek hanım ben össde hangi bölümü yapıp ve hangi bölümleri secebilirim???

Tayfun,
ÖSS kılavuzu 27. sayfayı okur musunuz daha önce de yazmıştım ama yine sormuşsunuz.....

ablacm çok çok tşk ederimmm
gerçekten çok yardımcı oldun

mrb ipek hanım aöl sınavlarının 1 yılda 3 kez yapılacagını yazmışsınız bu sistem mayıs ayındaki sınavdan sonramı uygulanacak ne zaman uygulanacagı konusunda bir bilginiz varmı? 1 yılda 3 kez sınav yapılacak olması çok iyi oldu iyi akşamlar

Zeynep,evet bu bölümde bu konuyla ilgili başlık açtım,hızlandırıldı evet,ama daha yürürlüğe girmedi,büyük ihtimal 2009-2010dan itibaren yüyrürlüğe girecek,bu yıl da büyük ihtimal ek sınav düzenlenecektir,daha kesin hiçbişey belli değil,o nedenle bu konuyla ilgili şimdilik soru sormayın arkadaşlar,netleşsin size buraya açıklarım... :)

merhaba ipek hanım benim kredim 93 yüzyüzeden 19 kredi aldım dün hocam açık liseden girdiğim sınavlardan 7 kredi daha alman yeterli dedi 100 olması için geriye kalan120 yi ben yüzyüze eğitimdenmi alıcam tam anlamadım doğru mu bu acaba senide çok yoruyoruz hakkını helal et teşekkür ederim

Aksaraylı hangi meslek lisesindesin,4 yıllık mısın?

Meslek lisesindeysen eğer www.maol.meb.gov.tr adresinde mezuniyet şartları yazıyor,orayı bi oku,hocan doğru söylemiştir...

merhaba İpek Hocam ben acık lise 8.dönemdeyim toplam kredim 98 alan kredim ise 55 bu dönemi verince alan kredim 80 i gecio ve 4yıllık bitio.sizce öss sınavlarına katılabilirmiyim acil cevap bekliyorum şimdiden tşk ediyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt