Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ipek hocam o sizin haftada 5 gün girdigi büroya öğrenci olarak en çok gelenlerden biriyim güzel bir sitede sizin gibi anlayışlı ve yardımsever biri olması beni sevindirdi aslında o kadar sorun varki ben görmezden geliyorum benim tek derdim 3 yıllık sistemde kalmak gerisi o kadar sorun degil

merhabalar ipek hocam.ben ilk kayıt yaptırdığımda eşit ağırlığı seçmiştim.3 dönem eşit ağırlık olarak devam ettim.4.dönemin başında,2009 da mezun olamayan 3 yıllıkların yıl sonunda 4 yıllığa tabii olacaklarını öğrendikten sonra,bölümümü sözel olarak değiştirdim.eşit ağırlıktayken coğrafya 5 i seçtim kredisi 2 ydi sözelde 4,şimdi sözelde bu dersin kredisini sözele göre vermezler mi
icon5.gif
yani coğrafya 5 in kredisini 4 olarak değiştirmezler mi?2 kredi o kadar önemli değil de bu dersten 95 almiştım,bu yüzden üzerinde duruyorum.
icon11.gif
teşekkürler.......

mrb İpek hanım öncelikle verdiğiniz cevap için teşklr ama ben sorumun cevabını tam olarak alamadım benim öğrenmek istediğim;4yıllık genel kültür okuyan 8 dönemi tamamlamış olan bir öğrencinin ortak kredisi 80 olursa mezun olurmu yoksa ortak kredinin 80 olmasıyla beraber toplam kredininde 192 olması mezun olmak için şartmıdır? 2. sorum ise;çocuk gelişim bölümünde okuyan bir öğrencinin mezun olması için 1.sorumda olduğu gibi, alan,ortak ve toplam kredilerinin tamalanmasımı gerekir yoksa ortak veya alan kredilerinden herhangibirinin tamamlanması sonucunda mezun olunurmu?+çocuk gelişimin ortak,alan ve toplam kredisi kaçtır? ve birde 4 yıllık genel kültür okuyan 5.dönem sınavına girecek birisi olarak çocuk gelişime yani mesleğe geçebilme şansım varmı? şimdiden teşekkürler,hoşçakalın.

slm ipek hanım açık lise ile ilgili bir kaç sorum olacaktı. şimdiden teşekkürler.
benim oğlum cp'li 8.sınıf öğrencisi.bu sene mezun olacak. sbs yede giriyor ama ellerinide rahat kullanamadığından rehber öğretmen talep ediyoruz. bundan sonrasını açık lise olarak devam etmeyi düşünüyoruz. açık lise kayıtları ne zaman başlar.ilk kayıtta bölüm seçilirmi.rehber öğretmen talebini açık lise sınavlarındada uygulayabilrmiyiz.oğlum kalemle yazı yazamaz çünkü..vede hangi bölüm avantajlı olur onun için. eller rahat kullanılamadığı için matematik derslerinde zorlanıyor.

slm ipek hocam benim kuzeni ortaokula yazdırıcam bana ğerekli evraklı evrakları sölermisin evrakları hazırlasam kayıt tarihi yazarmısın acil bügün öğrenmem lazım cevap bekliyorum ne evrak lazım ne zaman halk eğitimden kayıt yaptırırım cevap bekliyorum

Merhaba İpek Hocam, ben bu yıl açık ilköğretime kayıt yaptırdım.. yani 2009-2010yılı öğrencisi olacağım.. Benim size sorum şu :1yılda ortaokulu bitirebiliomuyuz? yani bir yılda 3sınıf birden bitiyor diye duydum bu gerçekten doğru mu? bunun için ders notları kaç olması lazım krediler nasıl oluyor açıklarsanız sevinirim.. teşekkür ederim..

Jon,
Umuyorum ki 3 yıllık olup da mezun olamayanları mağdur etmemek için ek sınavlar mutlaka düzenlenecektir... kaygılanma çalış.... :)

BirsenBüşra,
Her alanda derslerin kredisi değişebiliyor,senin istediğin şekilde değişemez,sistem bellidir o şekilde değişmez maalesef... :)

ZeynepRuken,
AOL de aynı şekilde senede üç dönem olmak üzere hızlandırıldı,ayrıca 3 ve 4 notları da iyi elbette ama notlarını ne kadar yüksek tutarsan o kadar daha avantajlı olursun... :)

Ezelinur,
4 yıllıkta mezun olabilmek için sadece ortak kredinin 80 olması yeterli değildir,toplam kredinin de 192 olması ve ortak derslerin başarılması veya muaf olunması ve de toplam dönemin en az 8 veya yukarısı olması şarttır.Yani bu şartların hepsi olursa mezun olabilirsiniz...Çocuk gelişimi yani meslek lisesinde mezun olmak için de toplam kredinin 240 alan kredisinin 100 olması ve yüzyüze eğitimin ve ortak derslerin bitmiş olması gerekiyor,yani onda da bu şartların hepsinin olması gerekiyor...Genel kültür okuyan birisi çocuk gelişimine geçebilir ama bürosuna danışmalıdır bölüm ve kontenjan varsa geçişini yaparlar...

Jon,
Açık İlköğretime ilk kez kayıt için diploma veya tasdikname aslı,1 resim,kimlik fotokopisi ve 25 lirayla büronuza başvurmalısınız,kayıtlar devam ediyor,30 Haziran son tarih...

Burçin,
Evet 1 yılda başarılı olursanız orta okulu bitirebileceksiniz,her sınıf için bir sınav senede toplam 3 sınavla mezun olabileceksiniz,tabi başarılı olursanız... :)

Erdemli,
Haziran-Temmuz döneminde il veya ilçenizdeki Halk Eğitim Merkezine başvurmalısınız,yüzyüze eğitime devam şarttır,hangi günler olacağını okul belirler,bölüme göre de değişebilir,büroya sormalısınız...

hocam peki sınavda işaretlediğimiz seçenekleri bi kağıda not alabilir miyiz.biliyorsunuz sınav soruları sınavdan 10 gün sonra internete veriliyor.karşılaştırmak için almamızda bir mahzur var mı acaba?
icon7.gif

Smr57,
Açık Liseye ilk kez kayıtlar Haziran-Temmuz döneminde Halk Eğitim Merkezinden yaptıracaksınız,kesin günü belli değil ama önümüzdeki haftalarda belli olunca ben burda duyururum.İlk kayıt esnasında bölümünü seçebilirsiniz,daha sonra istersseniz değiştirme imkanınız da var,ellerini kullanamıyorsa sözelden de hazırlanabilir elbette ama sayısal kabiliyeti varsa da kısıtlamayın,kayıtta bunu büronuza danışırsınız,Kayıt esnasında çocuğunuzun durumunu bildiren bir raporu evraklara eklerseniz sınav esnasında yardımcı öğretmen tahsis edilir,sorun olacağını sanmıyorum,sevgiler... :)

BirsenBüşra,
Normalde not almak yasaktır sanıyorum ama bunu sınav bitiminde gözetmen öğretmenlerinize danışın ,izin verirlerse neden olmasın... :)

zorunlu dersim 4 tane kalmıştı.sözele geçiş yaptıktan sonra başka zorunlu dersim çıkar mı ?

ipek hanım eğer olursa ek sınav sonuçları belli olduktan sonra diplomayı nezaman elimize alabiliriz bn univ okumayı düşünüyorum acaba bu yıl kayıt olabilirmiyim?

siz daha önce demiştiniz ek sınav hatda 3 yıllıkların magdur olmaması için bir ek sınav daha olabilir ben diploma notumu yükseltmek için onada girebilirmiyim?

ipek hanım açıkilköğretim in sitesinde yeni yönetmelikle ilgili açıklama yapılmış çalışılırsa 1 yılda bitirilebilineceği ve yönetmeliğin 2009-2010 öğretim yılından itibaren yürülüğe gireceği söylenmiş.ablamı 2009-2010 öğretim yılı için kayıt ettirdik şimdi ablam bu yeni yönetmelikten yararlanabilecekmi.

birde ipek hanım kayıt yaptıralı iki gün oldu öğrenci girişi yapamıyoruz yeni olduğu içinmi acaba ne zaman giriş yapabiliriz sizi çok yoruyoruz hakkınızı helal edin allah razı olsun dikkate alıp sorularımızı cevaplıyorsunuz teşekkürler

slm ipek hanım cevabınız için teşekkürler çok açıklayıcı oldu. bir sorum daha olacak, alan dersler muaf olurmu? tekrar teşklr hoşçakalın

BirsenBüşra,
Her alanın ortak dersleri aynı değildir,sözele geçince de ortak derslerin çıkabilir...

Tayfun,
Eksınav için net bişey diyemem ama olursa eğer ve mezun olursanız diplomalarınızı ünv kaydına yetiştiriliyor merak etmeyin ama ek sınav için hiçbir soru sormayın şimdilik sadece siteden ve benden takip edin,bir haber olursa buraya duyururum,çok bekleyen var...:)

Rayiha,
Evet bu yıl yeni kayıt yaptıranlar bu yeni sistemden faydalanabilecekler başarılı olurlarsa 1 yılda bitirebilme hakkına sahip olacaklar ama sınav tarihleri daha belli olmadı,Temmuzda siteden takip edin,ayrıca yeni kayıt yaptıranlar giriş yapamazsınız,kendi sayfanıza bilgilerinize ulaşamazsınız,henüz ön kayıt öğrencisisiniz,boşuna denemeyin... :)

Ezelinur,
4 Yıllık sistemde de alan dersler zorunlu dersler içindedir yani ya başarmak ya da 1 kez sınava girerek muaf olmak zorundasınız...

Bu yeni sistemin 4 yıllık okuyanlar için bir avantajı varmı yoksa yalnız 2009-2010 yeni kayıt yaptıranlar mı için geçerli. 4 yıllık okuyanlar 1 yılda bitebilirler mi?

Belgincan,
Açık Lisede yeni, yani hızlandırılmış sistem herkes için geçerli olacak,sadece yeni kayıt yaptıranlar için değil,fakat yılda üç sınav olacak,başarılı olursanız 8 sınavın sonucunda yani 2,5 yılda mezun olabileceksiniz,yani sistem 4 yıl ama 2,5 yılda erken mezun olma avantajınız olacak, 1 yılda mezun olmak açıkilköğretim için geçerlidir,lise için değil,onu karıştırmayın...

hocam.öss sınavında (1999-2000)ANADOLU ÜNIVERSITESI KAMUYÖNETIMI bolumunu kazanmıstım.6dersım vardı.ılk sene 3ünü verdım.2.sınıfa sorumlu gectım.anlıyacağın onemsemedık okulu.2sene ust uste kaldım.okul yahatı bıttı halıylen. sımdı sıfırdan baslaya bılırmıyım.öss ye gırmeden bu bolumume nasıl devam edebılırım.gırmem sart mı. nasıl yaparız.aydınlatırsanız sevınırım.sevgıler.

Fakir,
Ben Açık Lise ve Açık İlköğretimde çalışıyorum sorunuzu tam bilemiyeceğim ama af olup olmadığını bulunduğunuz ildeki A.Ö.F. bürosuna sormalısınız,eğer af yoksa eski eğitiminize devam edemezseniz tekrar üniversite sınavına girerek yüksek öğretiminize devam edebilirsiniz..

jon83

slm ipek hocam güzel bir soru size 3 yıllık sistemdeki öğrenciler 4 yıllık sisteme dahil oldugunda 4 yıllık ortak zorunlu ders diye anlandırdıgımız derslerden sorumulu olucakmıyız bu konuda bilginiz varmı benim mesala hiç ortak dersim zorunlu dersim yok 4 yıllık sisteme dahil edildigimde ortak ve zorunlu dersl eklenicekmi bana ben mayıs ayında yapılıcak açıklise sınava giricem kredim 102 olursa öss için başvurabilicekmiyim yoksa o hakdamı elimden alındı tekrar yazıyorum 102 kredisi olan öss başvurma hakkı vardı hala hala başvurabilirmiyuz

Jon,
3 yıllık sistemden 4 yıllık sisteme geçen öğrencilerin de sorumlu olduğu ortak dersler var,4 yıllık sistemin son iki döneminde de 7. ve 8. dönem ortak dersleri var,onlar tabiyki zorunludur...Bu yıl için ÖSSye başvuramazsın,başvurular bitti,ama toplam kredin 4 yıllık sistem olarak seneye Ocak ayında 160'ı geçerse üniversite sınavına başvurabilirsin...O hak asla elinden alınmaz ama üniversiteye başvurmanın en önemli şartı mezun veya mezun olabilecek durumda olmandır,bu nedenle biraz çalışır ve kredini arttırırsan iyi olur...

jon

ipek hocam nasılsın 7.ve 8 dönem derslerini bana yazarmısın benim şuan hiç zorunlu ortak dersim yok 4 yıllık sisteme dahil edildigimde zorunlu olarak almam gereken 7.8 dönem derslerini acılımı yaparmısın

dısardan liseyi okumayı dusunuyorum kac senemi alır ve tekerlekli sandalyede oldugum icin nasıl olacak zor olurmu.her donem icin kac sınava girmem gerekir bir de sayısal la sozelin ne farkı var bana sadece lise diploması lazım hangi bolum daha kolay olur şimdiden sagolum

Jon,
Bu linke tıklarsan T.C. M.E.B-Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü burda 7 ve 8 yazan dersler ortak-alan ve seçmeli dersler olarak görülmektedir.Bu derslerin ortak ve alan olup olmaması her bölüme göre değişmektedir.Bunu ancak ders seçerken kendi sayfanda görebilirsin...

Seyithan,
Tekerlekli sandalyeyle açıköğretim çok kolay okuyabilirsin,bizim bir çok öğrencimiz var senin gibi,ve ben de tekerlekli sandalyedeyim.. :) İki gün önce diploma törenimiz vardı ve hatta siteden tekerlekli sandalyede bir arkadaşımız da mezun oldu,bu linke tıklayarak görebilirsin. http://www.engelliler.biz/forum/oku...642-mersin-acik-lise-mezuniyet-torenimiz.html Derslere devam mecburiyeti olmadığı için kayıt esnasında raporunun bir örneğini verirsen sınavlar zemin veya birinci kat olarak ayarlanmaktadır.Kitaplarını alıp evde tvden ve internetten de faydalanarak çalışıp sınavlara gireceksin.Her dönem için bir sınav senede 3 dönem yani üç sınav yapılmaktadır.Sayısalda matematik fen gibi sayısal dersler,sözelde de tarih coğrafya gibi sözel dersler bulunmaktadır. Sadece lise mezunu olmak istiyorum diyorsan sözel bölümü tercih edebilirsin.Kayıtlar Temmuzda Halk Eğitim merkezlerinde yapılacaktır.Açık Lise çok kolay ve zevklidir.İnternet tvden de izleyerek kolayca başarabilirsin...

Merhaba melek hocam umarım bugün iyisinizdir :)
ben siteye yeni üye oldum.
Bir sorum olucaktı 2009 - 2010 yılı mesleki açık öğretime yazılmak istiyorum çocuk gelişimi bölümüne ama hiçbi bilgim yok biraz bilgi verirseniz çok sevinirim.

jon83

ipek hocam bir arkadaşım mesleki açıkliseye yazılıcak ilk defa bana kayıt tarihini ve hangi evrakların gerektigini yazarmısın direk bilgisiyar bölümüne yazılmak istiyo böyle bir hakkı varmı istedigi yere yazılabilirmi ilk defa kayıt yaptırıcak kayıt tarihi bu cocuk normal lisede 1 sene okudu bıraktı bunun bir sorun olurmu tşk ederim saygılarımla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt