Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
merhaba ipek hocam benim sizden öğrenmek istedgim şunlar bilgi verirseniz sevinirim hocam ben 4 yıllık lise sisteminin ilk öğrencilerindenim geçen sene lise 3 bir ay okudum ve bıraktım şimdide açıköğretim lisesine basvıurdum ilk sınavıma haftaya giricem biraz teredütlüyüm korkuyorum daha doğrusu soruşar kitabın sonundaki testlerden çıkıyormuş doğrumu hocam birde şunu öğrenmek istiyorum bana toplam 112 kredi vermişler hocam kaç dönemde biitirirm daha doğrusu en erken kaç dönemde bitiirirm seneye össye girmek istiyorum girebilirmiyim sizce bitirimiyim beni bilgilendirirsenin çok sevinirim şimdiden teşekkürler...

jon83

merve15 çok şanslısın normal liseden 112 kredile gelmişsin öss girmen için 162 krediye ihtiyacın var mayısda sınavın var 30 kredilik ders sectin ordan yarısı cektigini düşün ne eder 130 en az kaldı 32 kredi önümüzdeki sene iyi çalışırsan bırak öss liseyi bile bitirsin lise bitirme kredisi 192dir ama genellüktür geciceksin farz edelim başarsız bir öğrencisin seneye 3 sınav var 90 kredi eder kitabın yüzü acma gene yarısı alırsın oda en az 45 eder 130+45=175 eder çok sanslısınki seneye öss girme sansın var 4 tanede sınavın var 120 kredi eder şimdiki kredin 112 bitirme kredin 192- 112192=80kredi lazım lise bitirmen için sen 120 kredilik sınava giricen 4 sefer sınav demektir iyi çalış 80krediyi al 192 yap mezun ol ok by

Tayfun,
Sana ve tüm öğrencilerime haftayaki sınavınızda başarılar diliyorum,Allah zihin açıklığı versin,yar ve yardımcınız olsun...:)

Pıtırcık,
Mesleki Açık Lise kayıtlarının kesin tarihi belli değil ama büyük ihtimal Haziran-Temmuz tarihinde kayıtlar yapılacaktır.Buradan duyuracağım.Çocuk Gelişimi kayıtları da aynı şekilde olacaktır,ilinizdeki Halk Eğitim Merkezine başvurmalısınız.Devam mecburiyeti var,ve ilerde vazgeçerseniz genel liseye geçiş yapamayabilirsiniz,ona göre karar ver,ve kayıttan önce bunları halk eğitim merkezi açıköğretim bürosuna detaylıca danışın... :)

Jon,
Mesleki açık lise bilgisayar bölümüne arkadaşın kayıt yaptırabilir.Haziran-Temmuz döneminde Halk Eğitim Merkezine gitsin sorsun,eğer bölüm ve kontenjan varsa kaydolabilir,devam mecburiyeti vardır,ilerde vazgeçerse düz liseye geçiş yapamayabilir,ona göre karar versin...

Merve,
Jon senin sorunu yukarda cevaplamış,aynen onun dediği doğrudur,çalışırsan biraz seneye mezun olursun,kredin iyi durumda,seneye üniversite sınavına başvurabilirsin,başarılar... :)

meraba ipek hanım bi sorum daha olucak :)

bu haftaki sınavda diplomamı almaya hak kazanırsam, diploma notumu yükseltmek için devam edebilirmiyim yoksa mezun olmak şartmı :) ?

birde 144 krediyle mezun olundugunda diploma notu kaç olur?

Anelka,
Mezuniyet için gerekli olan krediyi ve şartları tamamladığın zaman sistemde otomatikman mezun olursun ve diploman basılır,yani diploma notunu yğksletmek için devam edemezsin,ayrıca kredi ne olursa olsun diploma notu her dersten aldığınız puana göre değiştiği için,krediye göre belirlenmediği için,sen mezun olmadan hiçbirimiz diploma notunu bilemeyiz,bu nedenle haftayaki sınavda yüksek notlar almaya çalış ki diploma notun daha yüksek olsun...

anladım çok teşekür ederim :)
sınava girecek tüm arkadaslara basarılar..

jon83

ipek hocam bu 4 yıllık sisteme geçmem bir çok hakkım olan şeyi elimden alıyo peki bana hiçmi getirisi yok bana senede 3 sınav olucak deme açıkliseye yeni başlayan bir öğrenci içinde geçerlidir nasıl bu kadar şey bizden alabiliyolar 144 den 192 40 kredilik ders seçerken 30 krediye ortak ve alan ders de ayrıca ekliyolar bu aslında eğitim ve öğrenim hakkımıza vurulmuş çok büyük bir darbedir öss 102 kredide girerken onuda 162 yaptılar ben çıkamıyorum işin işinden

Teşekkürler melek hocam :)
bırakmayı düşünmüyorum inşallah bi aksilik olmaz.

Jon,
Sen kendince haklısın elbette ancak liseler 4 yıllık sisteme geçeli 5 yıl oldu,yani yeni değil ki,açık lise 3 yıllık öğrencileri 5 yıl boyunca kademe kademe 4 yıla geçirdi,birden geçirmedi,senin askerde sınava girememen ve hastalığın nedeniyle ara vermiş olman maalesef senin için bir şanssızlık,ama dediğim gibi sistem hakkında diyeceğim yapabileceğim hiçbir şey yok maalesef,umarım bu yıl sonu sizin için birkaç sınav birden düzenlerler de mezun olursunuz..umarım....

jon83

öncelikle msjlarıma cevap verdiginiz için ayrıcada iyi niyetiniz ve yardımseverliginiz için tşk ederim ben bu ülkenin vatandaşıysam öğrenme ve okuma özgürlügüm elimden alınmamalı beni 4 yıllıga atarak sonsuz bir boşluga itiyolar türkiyede üns işsizken ben nasıl ortaokul mezunu olarak iş bulucam serdenişim size degil sisteme devlete ama herkez okusun birşeyler cıkarsın diye cırpınıyorum 5 senedir işsizim bunu ceken bilir ileriye dönük hiç bir plan yapamamak en kötü şeydir ben lise diplomasını 30 geldigimde ne yapıcam alırsam gider meb önünde yakarım beni bir çırpıda kenara atamazlar ben emek verdim zaman harcadım devlet alan degil verendir yasayla tüzükle benim elimden hakkımı alamazlar madem 2005de 4 yıllık sisteme gectiniz bende sizin ögrenciniz mektup göndericeksin haber vericeksin madem beni düz liseyle bir tutuyosun onların hakkını banada vericeksin haykırsam duyan yok vs işde cıldırdım en iyisi susayım saygılarımla

peki hocam coğrafya 11 kitabında testler var ama cevap anahtarı yok testlerin sorular bu testlerdenmi çıkar büyük ihtimal

sayın ipekezgi, ortaoğretim puanı hesaplanırken sadece başarılı derslermi değerlendiriliyor yoksa girdiğimiz ama geçemediğimiz derslerde dikkate alınıyormu, bilginiz varmı. teşekkürler.

jon83

kara_gözlü ipek hoca şuan mesaide sorunu ben yanıtlıyım genelkültürü seçersen sadece 192 krediyi tamamlarsan mezun olursun ama sosyal bilimler yada türkce matematigi seçersen alan kredisi var 80 onuda alman gerekir bak ben çok çok eski bir ögrenciyim sen 4 yıllıga tabisin 30 kredilik dersi seciceksin eger genelkültürü secmeyip türkce matematigi yada sosyal bilimleri seçersen ham alana hemde ortak derse kredi secmek zorundasın örnek alan 15 seçtin ortaga 15 düşün senin genelkültürü secmessen toplamana gereken kredi ise 270 dir bak 192 tamamla alan kredin 80 olmasın mezun olmasassın alan kredin 80 olsun ortak kredin 192 olmasın mezun olmassın genelüktür okuyorum bende sadece ortak ders seciiyorum genel kültürün tek bir kötü avantajı var öss de fazla seçim yapamıyosun.

yoksa mükemmel bir alan genelde dersler sözel agırlıklı mesala işletme turizim ekonomi insan hakları ve demokrasi iş güvenligi anlıyacagın sana ipek hocan bile böle acıklama yapamazdı kardeşim seçim senin he sana tavsiye yeni başladıysan ders seçerken genelde seçmeli ders seç taki kredini yükseltene kadar nasıl olsa 192 kadar mezun olamıycan deme ortak alan kredim var bak ilerde gördügün sana verilen seçmeli ders bir daha gelmeyebilir ayrıca baktım sisteme alan türkce matematik sosyal bilimler seçersen alan derslerinin hepsini bitirmen lazım sen genel kültürü bitir ugraşma tavsiye

merhaba hocam aol le le ılgılı bı kac sorum olacak cevaplarsanız cok mutlu olurum...birincisi dort yıllık sistemde okuyorum bu ucuncu yılım yanı 6. donemim olacak 16 17 mayısta girecegim sınavlarda.mezun olmam ıcın toplam uc dönemim kaldı.toplam kredım ise 123 alanım ıngilizce össye yonelık calısıyorum.mezun olabilmek icin toplamda 192 kredi alan da 80, toplam 8 dönem girmis olmalı ve zorunlu derslerın hepsını vermelı yada muaf olunmalı.Seneye hepsi tam olmus olacak ama mezun olacagım zaman büyük ıhtimalle bir tane zorunlu dersım kalacak bü yüzden bir dönem daha mı uzar yoksa ek sınavla gecme sansım var mı???bu konuda lutfen yardımcı olun bana aklım cok bulanık.össye girememekten korkuyorum.:((

Inprc,
Ortaöğretim puanı hesaplanırken diploma notu esas alınmaktadır,diploma notu hesaplanırken de her sınavdan aldığınız notların ortalaması alınmaktadır,geçseniz de geçmeseniz de aldığınız puan diploma notuna etki eder,Yani 45 alıp o dersi geçip o dersin kredisini kazanmış olsanız bile notunuz 45den ne kadar daha yüksek olursa diploma notunuz da o kadar yüksek olacaktır..

Karagözlü,
Eğer üniversite okumayı düşünüyorsan alanını değiştirmeni tavsiye ediyorum.Çünkü üniversitede genel kültür alanında tercih edebileceğin çok fazla bölüm olmadığı için zorlanabilirsin.Ama sadece lise mezunu olayım diyorsan genel kültür alanında okuyabilirsin.Genel kültür kolay bir bölümdür ,4 yıllık sistemde genel kültürden mezun olmak için 80 ortak krediyi tamamlaman ve 192 toplam krediyi tamamlaman ayrıca ortak dersleri başarmış veya muaf olmak gerekmektedir,Yani 4 yıllık sistemde de genel kültür bölümü biraz daha zorlaştırılmıştır.Jonun sana verdiği bilgileri 3 yıllık sisteme göre düşünerek yazmış ama 4 yıllık genel kültür böyle yazdığım gibidir...

Derya,
Toplam kredin şu an gayet iyi,seneye ortak derslerini de verirsin,kredini de tamamlarsın,endişelenme,sadece biraz çalış ve de ders seçerken ortak ve alan dersleri seçmeye öncelik ver,diyelim ki en kötü ihtimal ortak dersinden dolayı mezun olmazsan da ek sınavla mezun olabilme şansın da var,ama ek sınav kesin düzenlenir mi düzenlenmez mi şimdiden bişey diyemem,sen şimdilik çok çalış ve dediğim gibi her kayıt yenileme döneminde ortak dersleri seç...

hocam ben de açık lisede okuyorum açıklisede 3 dönem olmuş ve bu 3 dönemde hangi şartlarla faydalanabilicaz beim bu sene açık lisede 2. senem

selam site çok güzelmiş hazırlayanların ellerine sağlık:)benim açıklisede 3.senem toplam kredim 103 alan kredim 21(alanım türkçe matematik) .Ama zorunlu derslerden matematik yabancı dil ve analitik geometri kitapları hala vermedim muaf olmam için 3 kez girmem gerekiyor buda bana çok zaman kaybettiricek sosyal bölüme geçmek istiyorum öyle yapsam nasıl olur çünkü onda daha başarılı olacağımı sanıorum zaten sözel derslerin hepsini verdim sayılır .Lütfen yardımcı olabilirmisniz daha çabuk mezun olabilirmiyim geçiş yaparsam ne kayberderim yada ne kazanırım?

Gerçekçi,
Kaç yıllık sistemde okuyorsun,bölümünün adı ne?,kaçıncı dönemindesin,toplam ve alan kredin kaç? Bunları yazar mısın?

Cankız,
Alanını sakın değiştirme,çünkü Türkçe -Matematik alanı össde sözel alandan hem daha avantajlıdır,hem de alanını değiştirirsen matematik,yabancı dil gibi ortak derslerden yine zorunlu olacaksın,yani o dersler ortak ders olarak yine karşına çıkacaktır,ayrıca alanını sözel olarak değiştirirsen alan kredin 21den de daha az olacak,ve o kredilerin boşa gidebilir,ayrıca geçiş yaparsan daha kısa sürede mezun olamazsın aksine bu süre uzayabilir hem de üniversite sınavında eşit ağırlık bölümü daha iyidir,benim tavsiyem değiştirme...

jon83

ipek hocam 3 yıllık sistemdeki öğrencilerle ilgili bir haber bir duyum varmı yasanın ilgili maddelerini inceledim 2005 de 4 yıllık sisteme gecildi diyo meb peki bunu tek tek öğrencilere ibraz ettimi ayrıca biz açıklise öğrencisiyiz normal lise degil bizi onlarla bir tutuyolar anlayamıyorum onların hakları saymakla bitmez bana açıklise ilgili bir hak söle yeni haber yeni gelişme varmı bana ank bu konunun hesabının soracagım bir isim tel adres ver hocam

peki teşekkürler:)bide 3.dönem olacakmış bu yıl temmuz yada agustosda 17 yaşını dolduranlar girecekmiş diye duydum olacakmı böyle bi sınav?hangi tarihlerde? ve kimler girecek?

Cankız,henüz uygulamaya geçmedi,tarih de belli değil,Temmuzda belli olur,bekleyin biraz...

öncelikle cevap verdıginiz icin gercekten cok tesekkur ederım...sorunumu anladıgınız uzere tum derslerımı versem bile bi tek zorunlu dersım kalıyo.nedeni ise cok komik tam korkutugm gıbı zorunlu derslerımın toplam kredısı 103, toplam alabılecegım 90 kredı 3 dönemım kaldıgı ıcın.13 kredı olan ıngılızce kalıyo... o ders dısta kalıyo ve ınanılmaz derecede uzuluyorum...aslında sımdıye kadar coktan vermıs olurdum onları 2. yılımın basında ogrendım zorunlu derslerı vermek zorunda oldugumun ortak ve alan derslerı almaya basladım ıkı donemdır ama yıne bı dersım kalıyo mezun olamamktan en kotusu ossye girememekten korkuyorum..halk egitime gıttım bugun cok korkmamı cunku seneye yenı sıstemın gelecegını soyledıler...yenı sısteme gore bı yılda uc sınava gırıyormussun benım dort yılda bıtımeye calsıtıgım su lıseyı ıkı bucuk yılda bitirme sansı olde edıyorsun...sızce bu sısteme seneye gecılır mı bır bılgınız var mı?eger oyle olursa kı ınsallah olur bı sorunum kalmıyor.oyle olmasa bile ek sınav hakkım olabılırmıs ona ragmen sımdıden kara kara dusunmeye basladım:S

jon83

derya karademir malesef bu sene sonu 4 yıllık sisteme tabi olucaz çok araştırdım her yere başvurdum tek bir agızdan konuşuluyo 3 yıllık sisteme tabi öğrenciler 4 yıllık sisteme tabi olucaz bende dahil ben 10 senedir açıkliseye kayıtlıyım ben bu sene 102 kredi yapıp öss girmeyi ordanda ek sınavlara girip lise mezunu olmak istiyodum ama hepsini elimizden aldılar öss girme barajı 162 lise bitirme barajı genel kültür için 192 40 kredilik ders seçiyoduk oda 30 krediye düşüyo ayırca sunu bilin arkadaşlar 4 yıllık sisteme gectigimizde bir ton ortak zorunlu ortak ders eklenecek yandık bittik biz 3 tane sınav olucakmış banane sadece zaten 4 yıllıktakine ve yeni açıkliseye başlayanlara yarıyo benden aldıklarınız hesabını nasıl vericeksiniz ipek hoca mesaide ben cevap vereyim dedim oku derya karademir...

jon, ben zaten dört yıllık sistem de okuyorum benım ıcın degısen bısey yok alanım dıl ucuncu yılım bitecek bu sene 123 kredım var alan kredım 40 yanı seneye mezun oluyorum ınsallah tek sorunum tum zorunlu derlesımı versem bıle bı tanesı acıkta kalıyo.uc yıllık sistemle zaten farklı onlar bı donem 40 ben bı donem 30 kredı alabılıyorum yarın girecegim sınavlarla birlikte 103 kredılık zorunlu derslerım kaldı. Hesaplıyorum bu donemle bırlıkte toplam en fazla 90 kredı alıyorum gelecek senede dahıl. 103-90=13 yanı 13 kredılık alan dersım olan ıngılızce kalıyo ıstesemde sıgdıramıyorum aklıma takılan bu sımdı o dersım kalırsa mezun olamıyorum:(( o ders ıcın ek sınav hakkı tanınırmı gelecek yıl?

ipek hocam jon cıktı sanırsam yukarıda kı sorularıma sız cevap verirsınız ınsallah:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt