Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı

mazlumcan;

Hiçbir sıkıntı yok, gönül rahatlığı ile faydalanabilirsiniz..

ben ankaraya trenle geldim belediyeye ait ulaşım araçlarına başbakanlık kartıyla gireyim dedim sorun çıkarttılar bende geri döndüm izmire

ertanx;

teşekkür ederim cevabınız için, fakat özel halk otobüslerine binilemiyor hala değil mi?

arkadaşlar istanbul için yazıyorum bana yine mail geldi başbakanlık kartıyla binebilirsiniz diye ben yine 153 ü aradım onlar binemezsin dediler bende ieet gen müd bu işlere bakan müdürle konuştum mail numaralarını istedi ve dediki haklısınız binebilirsiniz sizi aratacağım dedi saatler sonra bir bayan o müdürün yardımcısıymış bana bir sürü bahane üretti bahaneye bakın aile ve sosyal politikalar bakanlığının kartı güya fotokopisi çekilip karton üstüne yapıştırılabiliyormuş şöför bu kartın mührünün gerçekmi sahtemi olduğunu anlayamazmış oyüzden ieett engelli kartı almadan binemezmişiz, dedim ama müdür bana bu bahaneleri söylemedi ,hanfendi güya bizleri düşündüklerinden böyle uygulamaya karar vermişler istersenizde valiliğe şikayet edebilirsiniz diyor tabi onlarda biliyor valiliğe şikayet etsek bana ileri sundukları bahaneyi valiliğe sunacaklar şikayetimizden bir şey çıkmayacak anlaşılan başbakanlık kartı veya aile sos pol bakanlığının kartıyla binmek hikaye istanbul için hikaye olmuş hani bazı arkadaşilar vardı bazılarını doyumsuzlukla itham edip bu iş belediyelerin alt yapısıyla ilgili diyordu yok kardeşim alt yapı üst yapıyla alakası yok güya sahteciliğn önüne geçmekmiş işin aslı, ha unutmadan dedim bu kartların madem kopyasını yapabiliyorlar ozaman engelli turuncu kartının sahtesini yapamazlarmı el cevap hayır o kartlar çipli

arkadaşlar artık her ilin belediyesi ayrı bir kart veriyor onunla biniliyor bir yandan iyi bir yandan kötü iyi tarafı normal vatandaş gibi cırt okutup geçiyorsun muhattap olmuyorsun kötü tarafı sadece bulunduğun ilde geçerli hepsi bu ama bir başka ile sık sık gidiyorsanız oranında kartını çıkarabilirsiniz

Facia kardeş kaç gündür biniyorum sorun çıkartmıyorlar hatta en çıkaranlar var bana bir kaçtane onlarda artık birşey demiyorlar çabalarımız sonuç verdi elhadülillah fakat 65 yaş üstü vatandaşlarımızdan hala para alıyorlar

Malesef ne ankara ne şurası burası türkiye genelinde
aile sosyal politikalar bakanlığı kartı sadece tcdd gecerli sıkıntısız
onun hariçi hikaye sadaka değil ama belediyeler bin dereden su getiriyorlar
anlamadığım bakanlık bu konuya neden el atmaz
tek kart yapılır elektronik ankarakart gibi
ve türiye geneli yapılır çözülür neşöföre anlatırsın nede başkasına derdini
bu arada ankarada özel halk otobusleri yavaş yavaş yola geliyor gecen hafta bindim
ankara kartı gösterdim benden 1,30 aldı aldığınız üçret yasal değil bilginiz olsun dedim
bana dediği kusura kalma bize verilen emir böyle bende bilgin olsun valiliğe plaka ve hat numaranızla
şikayettte bulunacağımmmmmm dedim

Ben indirim den faydalanmak istedim şehirler arası adamın bana dediği şey şu satılan bilet üzerinden indirim yapılır. Diyelim biletin fiyatı 70 TL mi ben engelliye bunu 100 TL satıyorum indirimini yapınca normal Kişinin aldığı fiyata almış oluyor... Kanun bunu diyormuş dedi..

şehirler arası özel sektör olduğundan zaten ağır özürlüye üçretsizdi oda zor ya
normal engelli için yüzde 30 olanı yüzde 50 çıkarıldı ama özel sektör ya normal bilet fiyatını
uygulayıp 5 tl indirim aldıysan amenna
tcdd tüm devlet demir yolları hızlı tren şehirler arası kara tren banliyö tren
yani tüm trenler üçretsiz başbakanlık kartı ile sıkıntısız
istanbulda marmarayı bilmiyorum

Şehirlerarası otobüslerde engelli indirim oranı % 30. Liste fiyatı üzerinden uygulanıyor. Şayet siz kimliğinizi gösterip engelli bilet alacağınızı söyleyince fiyatı şişiriyorlarsa hemen otogardaki zabıta, güvenlik, emniyet vs bir kuruma durumu şikayet edin. Daha önce benim başıma geldi bu durum, Aşti'de zabıtaya gidip durumu ilettim. Akabinde hem indirimi normal ücret üzerinden yaptılar, hem de o firma hakkında tutanak tuttular. Hakkınızı arayın..

Arkadaşlar ben geçen sene Didim'e gitmek için indirimli bileti bir tek Didim tur indirim yaptı diğer bütün firmalar ya bilet yok dediler yada indirim yok dediler, ama beni esas üzen olay şu oldu ben AŞTİ zabitasına gidip durumu anlattığımda benimle dalga geçmesi ve firmaları gayırması oldu...

@turan yılmaz;

izmirde başbakanlık yada bakanlık engelli kartı gecerli hemde mecburi izmire gelirsen bakanlık kartınla izmir turu yapabilirsin
birde derdin izmir dışına çıkmıyon diye gecen hafta trenle ankaraya ve konyaya gittim

Bu ülkede yaşadığım için mutluyum. Lüksümüze bakım sehirler arasi bile ucretsiz yolculuk ediyoruz ama sizin derdiniz turuncu kartlami binelim beyaz kartlami. Size bu hak verilmis usenmiyosunuz oraya sikayet buraya sikayet. Adamlar size ucretsiz binemezsiniz demiyorki. Ne olur 10 tl verip bi iett karti yada ankaradaki adi neyse onu cikarsaniz. Adamlar sahtecilik oluyor diyor istatostik tutuyoruz diyor. Adamlar size bedava hak vermis ne kadar memnuniyetsiz sukretmeyi bilmeyen insanlarsiniz. Biriside her mesajin altinda chp propagandasi yapiyor neymis efendim izmirde sorunsuz kullaniyomus chpli belediyede. Ee akp hukumeti bu yasayi cikarmasaydi chp belediyesi kendinden uygulayacakmiydi ? Bu yasa cikmadan once ne yapiyodunuz ? Ben istanbilulda 20 senedir iett kartiyla ucretsiz biniyorum. Burda lak lak edene kadar 10 tl verip bi kart cikarmak daha akla yatkin.

yaa arkadaaşım önceden izmirde 7bucuk lira verip bir kart alıyordun şimdi başbakanlık yada bakanlık kartını mecburi hale getirdi bence istanbulda uygulasın bu uygulamayı 10 tl cepte kalır

Sevgili gecelerx arkadaşım;

ağzına sağlık benim içimdeki kurtları sen dökmüş oldun bende daha önce aynısını yazdım Ankarakart, İett, eschot gibi yerlere gidip 5 lira yada 10 lira verip istenilen kartları çıkartmıyorlar, buldukça bunuyorlar.

Ufak swhirlerde akilli kart sistemi kurmayabilir belediyeler oralarda beyaz kart kullanilir. Ama buyuk sehirlerde adamlar o kadar yatirim yapmis sistem kurmuslar istatistik topluyorlar siz 5 lira 10 lira derdindesiniz. Ayda bir 10 tl olsa tmm diyecem bir defaya mahsus. Hat yogunlugunu takip ediyorlar ona gore hat sefer ayarliyorlar. Belki halk otobusleri pay aliyor vs. Yani bizim bas geçimiDen daha kapsamli bir sistem bu. Ayrica herkes gibi kart basip gecmek bizim icin daha avantajli. Gosterip gecmek daha goze batiyor.

murat içinde birikmiş ne kadar kurt varmış anlaşılan daha tamamı çıkmamış sizin gibi arkadaşlar sayesinde turuncu karta günlük kota da koyarlar susarsınız elinizden haklar alındığındada susarsınız bu gün tbmm nin çıkardığı yasayı takmayanlar yarın engellinin elinden tüm haklarını aldığındada böyle konuş zate bak az az verilen haklar gidiyor kalan kurtlarınla mesut yaşa

gecelerx kimse burda chp veya akp reklamı yapmıyor bu konuyu siyasete çevirme bu bir hak ihlalidir 183 bile diyorki bu yasayı tbmm çıkardı bindirmeyen şöförü valiliğe şikayet et senin derdin ne bak 2022 maaşı yeniden düzenlendi alıyormusun bilmiyorum evde bakım maaşı 2022 maaşına gelirhesabına katıldı daha önce böyle uygulama yoktu gerçi daha önce engellileri adam yerine koyduk diyen m vekilimiz yoktu ,daha önce gözlerin görmediği halde sana iş vermişiz diyen sağlık bakanımız yoktu bunlarıda unutma yukarda yazmışsınız bulupda bunuyorlar bulduklarımız elimizden birer birer gidiyor siz hiç farkında değilsin yada farkındasınızda trolluk yapıyoyorsun trolluğu hakaret anlamında kullanmadım

evet walere böylece 4 kişilk bir ailede eğer bir tane bile çalışan mevcutsa otomatikman maaş kesilecek bu çalışanında asgari ücretle bile çalışması yeterli oluyor sanırım

Hadi diyelimki bulunduğumuz yere 5 veya 10 neyse ödeyelim kartımızı alalım
dediğiniz doğru eskiden berbattı lafım yok
peki ayrıntı detay istatisliğe takılmayın fazla beleşçi de değiliz amenna
peki kardeşim tbmm meclisi yasayı niye cıkarmış bunu söyleyin
ve bakanlık kartını tcdd kabul ediyor sıkıntısız
2 veya 3 bi yere gideceğim zaman tekrar kart çıkartacağım ne anladım
yani yasayı meclis çıkarmış savunmak bize düşerken tam tersini yapıyorsunuz
farkındamısınız tbmm meclisi bize bi hak sunmuş yasayla biz savunacakken
tutup belediyeleri savunuyorsunuzya ne deyim allah akıl fikir versin
elinden hakkın giderken acaba uygulamayan beldiye ne diyecek sana yasamı var kanunmu var demezmi ve uygulamaz
bırakın siyaseti şunu bunu hak verilmişse savunmak bize düşer
ankarada özel halk otobusleri üçretsiz di amauygulanmıyordu
şimdi ankara kartınla özel halk otobusune bin üçret alıyorlar öğrenci tarifesi 1,30
ama biraz daha uğraşır şikayet edersek valiliğe yasal olanı üçretsiz bineceğiz
ama uğraşmazsak elimizdeki haklar giderken ancak ardından bakarız
unutma unutturma siyasettte ali gider veli gelir unutma
ülkem için insanlarım için ülkeme kim ne katkı sağladı ise allah razı olsun

tek çözüm tüm türkiyede geçerli bir kart uygulaması olmalıdır bunun içinde biraz maliyet gerekli tabi çünkü butip işlerde altyapıya biraz fazla para gidiyor

Arkadaşlar kusura bakmayında siz bazen abartarak konuşuyorsunuz herşeyin 4x4 lük olmasını istiyorsunuz, tabi ki bende bana hizmetin 4x4 lük olmasını isterim...
Ben sizin gibi konuların anlamını başka yerlere çekerek insanlara hakaret etmem, oturur adam gibi tartışırım, varsa bir yanlışım hatamı söylersiniz ama hiç bir sistem plansız yürümez, belediyelerin projeleride planlı şekilde yapılır ve uygulanır, bizden istenen neyse bizde onu yerine getiririz

ama bazı engelli arkadaşlarımız nedense işi siyasete çekip konuyu bulandırıyorsa anlamıyorum yaa...

bütün şehirlerde ulaşım (İzmir'deki gibi) başbakalık kartıyla ücretsiz olmalı.

bende onu diyordum yani şimdi her ile gidip o illerin kartlarınımı alalım saçmalık başbakanlık kartı her ilde geçmeli bence

biri demişki Arkadaşlar kusura bakmayında siz bazen abartarak konuşuyorsunuz herşeyin 4x4 lük olmasını istiyorsunuz,sonrada eklemiş tabi ki bende bana hizmetin 4x4 lük olmasını isterim.madem istersin ozaman elinden yavaş yavaş giden hakların için konuşssak kimsenin kimseye hakaret ettiği yok
bak elden yavaş yavaş giden haklardan biri

Artık Evde bakım aylıkları da 2022 gelir hesabına dahil
yada bunun gibi mesela
[h=2]Genel saglık sigortam kesildi! Ne yapabilirim?[/h]

Son düzenleme:
özer özkan;

sevgili arkadaşım senin bu dediğinde problemler yaşandığı için zaten böyle bir karar aldılar çünkü engellilere aşağılayıcı bakılıyor şöferler ve muavinlerle tartışmalar yaşanıyor sonuçta olan engelli vatandaşa oluyor rezil rüsva oluyordu toplum içerisinde kart çıkarıldı ki millet normal vatandaş gibi okutup geçsin engelli rencide olmasın diye bence iyide oldu fakat başka il davası çıktı bu sefer e onada yapacak şudur eger çok sık gidiyorsanız başka ile o ildende çıkartırsınız olur biter gönül isterki tek kart heryerde geçsin ama alt yapı o kadar gelişmedi daha

ah be güzel güzel ahkam kesen aldıkları hakkı yardım gören zaatlar [h=2]Genel saglık sigortam kesildi! Ne yapabilirim?[/h] şu konuyada yazsalarya aynı düşüncelerini hani 2015 ertelenmişti incelemeler nerde o yalandan verilen hakkı sanki kendi veriyormuş gibi gören doyumlu arkadaşlar

yok be kardeşim ne 2015 i ben kaç tane duydum evde bakım maaşı kesilenimi ararsın engelli maaşı kesilenimi arasın çok var örnekleri

sedat kardeşim valiliklere yazı gönderildiğini yayınladı asp incelemeler 2015 e kadar ertelendi diye

Yönetmelikte yer alan ''özürlü'' ifadeleri ''engelli'' olarak değiştirildi.

Yönetmeliğin ilgili hükmü çerçevesinde yapılması gereken ''ilk periyodik sosyal incelemeler'', 1 Ocak 2015 ile 31 Aralık 2015 tarihleri arasında sonuçlandırılacak ve bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce yapılmış olan sosyal incelemeler dahil müteakip tüm incelemelere 1 Ocak 2016 tarihinden sonra başlanacak.
kaynak: http://www.pozitifengelliler.com/haber_detay.asp?haberID=1894

ah be kardeşim doğru söylüyorsunda kanunu nizamı dinleyen kim herşeyi yönetmeliklere uygun yapsalar biz burda ne diye böyle çenemizi yoralım bak işte arkadaşın engelli maaşı gitmiş inceleme olmasa gidermi

Üst Alt