Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı

gerçekten enteresan bir durum yasa çıkıyor kimse iplemiyor hayret yani

ben de otobüste çok yaşlı insanlar görüyorum ztn onların haberi bile yok bir kaç kez diyecektim hadi kendimi geçtim onlar binsin bari ztn kırk yılda bi yolculuk ediyorlar belki de sonra vazgeçtim karışmadım şoförler döver diye :D

zaten milletin bu şöferlerden çektiği nedir ya birtane de memnun olanı görmedim

bu yukarıdaki habere daha önce çok memnuniyetini bildiren arkadaşlar nerde de yorum yapmıyorlar alt yapı üst yapıdan bahsedenler nerede hani herşey güzel olacaktı o arkadaşlar hani çok doyumlu olanlar onlar kendilerini bilirler geceler . gündüzler nerede öğlen vakti
(Simdi haklarimiz yasayla teminat altinda kota falan koyamazlar) teminata bakarmısın uyanın artık kimse sizin teminatınızı takmıyor

castabala;

sayın arkadaşım ankarada 65 yaş üstü ücretsiz ve engelli ve diğer bu haktan yararlananlar AMA HALK OTOBUSLERİ UYGULAMIYORDU ŞİKAYETLER ÜZERİNE YOLA GELMEYE BAŞLADILAR HALA Bİ KISMI ÖĞRENCİ TARİFESİ ALSADA BELLİ ZAMAN SONRA ALMAYACAK ÜZERİNDE DURURSAK ŞİKAYET EDERSEK

Evet yasa kanun var ama takipcisi yok malesef birde konunun siyasi yanı

arkadaşım keşke heryer izmir gibi olsa ama değil maalesef bütün illerde problem varmı tabiki yok ama çoğunda problem var maalesef

o zaman bimere izmir hariç tüm illerin belediye başkanlarını şikayet edelim belki tüm illerede uygulanır

Samsunda da uygulanıyor arkadaşlar, şikayet ederken samsunu çıkaralım :)

arkadaşım türkiyede sanırım kayseri hariç heryerde uygulanıyor ama uygulamadan uygulamaya fark var yani çoğu yer sorunlu

TCDD den alabiliyor muyduk bedava bilet ben bgn bilet almaya çalıştım ama sadece gar dan oluyormuş bilet satış noktasından veya internetten alamıyorum hiç de güzel olmamı bence gar a daha gitmedim bakalım ordan alabilecek miyim bilet satış noktalarından da alınması gerekirdi bence çok saçma bıktım bu yasadan bok gibi olmuş açıkçası

mrvinl_;

aynen bende kütahyadayım, kütahyada bende binemiyorum kütahyada uygulanmıyor şoförlerle kavga etmektense kart basıp geçmeyi tercih ediyorum, yasanın çıktığı çok iyi olmuş ama keşke uygulansa adamlar cezayı öderiz ama yine de ücretsiz bindirmeyiz diyorlar

erkuttok;

işte ben de aynen kartımı basıp geçiyorum artık nefret ediyorum hepsinden de bgn de merkezden tren bileti de alamadım tren garından almam gerekiyormuş sistemde engelli indirmi görünmüyormuş önceden engelli diye görünüyodu indirimli alabiliyoduk şimdi gardan oluyormuş öyle dediler

artık trenlerde mi ücretsiz ben mi yanlış anladım, önceden indirim vardı sadece indirimde mi uygulanmıyor artık

önceden trenlerde indirim vardı sonra 4 martta yasa çıkınca sanırım bedava olmuş yazanlar oldu bu sayfada ama işte bilet satış noktasından alamıyoruz ben bgn alamadım belki başka şehirlerde vardır bilemiyorum tren garları genelde uzak oluyor ztn gitmesi bir dert son anda yolculuğa çıkacagamız vakit alsak bazen doluyor trenler bile

evet trenler artık ücretsiz mrvinl sen nerden alıyordun tren biletini

ben tren bileti satış noktası var merkezde tren uçak biletleri falan hep ordan alıyodum bgn alamadım işte tren garından almanız gerek dedi öyle şey olur mu ya tarifede çıkmıyor yani ben internetten de almak için denemiştim engellei tarifesi seçeneği yok tren garı uzak... hem ben çok şükür yürüyebiliyorum da yürüyemen insan önce gidip biletini mi alacak son ana bırakamam ben bitiyor çünkü bilet yüksek hızlı trenlerde. çok uzun yazdım kusurabakmayın ben bu yasadan hiç memnun kalmadım vallahi ya :(

o her ilde yok sanırım adanada yok heralde yada ben bilmiyorum böyle bir yerin olduğunu bilet satış noktasının yani güzel bir uygulamaymış ama sekteye uğratmışlar keşke devam etselerdi sizin açınızdan da iyi olurdu bide yüksek hızlı trenlerdemi ücretsiz ben onları ücretli biliyordum bizim adanada yok yht zaten

evet TCDD hepsi ücretsiz işte tren bileti satış noktasından almak daha iyi şimdi ben çarşamba gidicem yola çıkıcam son anda gitsem bilet kalmayabilir ankaraya gidicem çnkü ordan malatyaya geçicem yolum çok uzun salak otobüs firmaları yapmıyor indirim o yüzden trenle gidiyorum 8547862 saatlik yolu ;) mecbur gidip alcam tren garından peki bilet veriyolar mı

vallaha 8547862 yolu gitmeyi göze aldıysan verirler bizim burda veriyorlar. sanki başka ülkelerde yaşıyor gibi konuşuyoruz ne rezalet bir durum yasaların heryerde farklı uygulandığının işareti işte ama bu hak bize verilmiş otobüslerin en az %50 yapmaları lazımki bişeye benzesin yoksa geç giderim ücretsiz giderim zaten acelemizde yoksa bişe farketmez sanırım

geç gideirm ücretsiz giderim canım da çıkar tabi otobüs 80 lira oluyor valla indirim falan da yok halk otobüsü bile bedava bindirmiyor kocaman otobüs firmasının umrunda bile değiliz

burda halk otobüsleri bedava aynı şekil kartı bas geç bu otobüs firmaları da amma uçuyor ha erken rezervasyon yaptırıp thy ile gitsen aynı paraya mal olur belki daha ucuza bile gelir malum otobüsle giderken yemedir içmedir dünyanın parası gidiyor

kart basma yok işte engelli kartı çıktı diye onu kaldırmışlar en sonda ben tekrar gidip sormadım belediyeye engelli kartı ile de binemiyorum hatta belediye otobüsüne de binemedim 5 10 kez denedim 2 3 kere bindim snra da bıraktım ben denemeyi mal mal adamlarla tartışamam açıkçası

sistem farklımı sizin orda burda belediyeden kart çıkarılıyor normal vatandaşta öyle engellide aynı şekilde okutup geçiyor

şimdi burada yeni yasa çıkmadan önce galiba varmış engelli kartı işte ben yeni yasa çıktığı vakit engelli raporu aldım ve sosyal yardımlaşmadan kartımı çıkardım belediye dedi ki bunu göster bin olmazsa valiliğe şikayet et iki defa gittim dedim binemiyorum şikayet et dedi sanki kontör var benim telefonumda ben de bir daha gitmedim bazı belediyeler galiba tekrar kart çıkartmış ama burada yoktur eminim olsa görürdüm herhalde bir de bir arkadaş daha yazmış bu sayfa bir iki gün önce o da binemiyormuş Kütahya da

vallahi enteresan bir durum kimlikle binemiyorsun belediye kartta vermiyor nasıl olcakmış peki olurmu böyle şey sen bi belediyeye sor mutlaka bişeler yapmaları lazım

gidip geldikten sonra soracağım. bilet veriyorlar mı demiştim az önce ya ben yani bilet kesiyorlar mı elinde bilet oluyor mu hani trende amcalar kontrol ediyor hep ondan soruyorum ;)

vallahi onu bilmiyorum ya sen birkereye mahsus gardan al biletini sonra araştırısın ama sanmam yani onların bilet kesme yetkisi yoktur heralde

Üst Alt