Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı

Elimizden haklar birer birer aliniyor diyen arkadas dogru! Ucretsiz yolculugun kapsami genisletildi. Nankör olmayın. Biraz mantıklı olun sadece. Tbmm de cikan yasayi takmiyorlar diyen arkadaslar. Cıkan yasanın esası nedir ? Ücretsiz yolculuk hakki!! Bu esası uygulamiyormu belediyeler? Uyguluyor. Esasi uygulaniyor senin elinden alinan bi hak yok sadece farkli sistem farkli kart. Bedava yolculuk yapacaksiniz neyin derdindesiniz. Tbmm duzenleme yapsin o zaman. Her belediye ucretsiz tasima sistemini kurup engellileri ucretsiz tasiyacak diye o zaman tartisacak ne bulacaksiniz bakalim ? Ama maksat uzum yemek olmadigi icin bagciyi dovmeye devam edersiniz. Yada memnuniyetsiz insan hep memnuniyetsizdir nankor onsan hep nankordur. Bitinizde cikip allah razi olsun demez. Fazla soze gerek yok eminim sizin istediginiz gibi olsada siz bulursunuz bisey. Turuncu karti ben 20 senedir kullaniyorum sorun yasamadim. Burda bu konuyu bir gordum sasirdim ayip yazik gunah ya. Bi 10 tl verip kart cikartacaksiniz alt tarafi.

gecelerx nankör sizsiniz hala konuyu siyaset arenasına çekmeye uğraşıyorsunuz biz ne anlatıyoruz sizin gibi troller ne anlatıyor kimseye nakör diyemezsin sanane ben turuncu kart almak istemiyorum ne zoruna gidiyor tbmm bana bu hakkı vermişmi yukarda bana gelen mailleri yayınladım ieet turuncu kart olmadan binebilirsiniz diyor müdürü arıyorum binersin diyor sonra yardımcısını aratıp işte şu yüzden bu yüzden kart çıkarmanız gereklidir diyor kapsam genişletilmişmiş nerde genişletilmiş iett hala turuncu kart ister farklı il farklı kart ister gece turuncu karta kota koydukları zamanıda unutma sen zannetme bu kota uygulaması ilerki günlerde geri gelmiyecek bak bu konun başlarında bi arkadaşa gelen mail vardı alt yapı yapıldığında kota geri gelecektir diye o arkadaşa mail gelmişti biz nerdeyiz troller nerde bu işin alt tarafı üst tarafı yok ver ozaman bu kadar engelli insanın 10 tlsini ey ahali ieet kartı çıkarmak isteyen arkadaşlar ieett turuncu kart parası olan 10tl ücreti gecelerx den isteyiniz kimse yapılan iyi işe kötü demez ama yapılan kötüyede kötü deriz çünkü trol değiliz

gecelerx iyice zırvalamışsın salladıkça sallamışsın kardeşim ayrıca sen istanbulda sorun yaşamamış olabilirsin türkiye sadece istanbuldan ibaret değildir sen sadece kendini düşünen bir insana benziyorsun yada yazdıklarından öyle anlaşılıyor mesela ben adanadayım tamam burdada belediye otobüsleri sorun çıkarmıyor ama belediyenin kararı olduğu halde hergün belkide yüzlerce arkadaşım özel halk otobüslerinde rencide ediliyor TBMM kararı diyorsun da heryerde uygulanıyor diyorsun değilmi forumda iyice araştırma yaparsan kayseride şuana kadar engellilerden ücret alındığını ve hiçbir indirim yapılmadığını görürsün kayseri nerede yoksa fransanın başkentimi orası :)

Ucretsiz ulasim hakkiniz engelleniyorsa bu hakkinizi sonuna kadar arayin ben bu konuda birsey dedimmi ? Halk otobuslerinde renci edilmesi konusunda birsey dedimmi sikayet etsin hakkinizi arayiniz. Ama adamlar bi sistem kurmus bu sistemde bedava tasiyoruz tasiyacaz diyorlar wlinizden ucretsiz ulasim hakkini aldilar mi ? Alirlarsa o zaman konusur tartisirsiniz bugin bu tartisma 10 tl yuzunden. Beyaz kart bedava cikiyor ve o karri cikartip turuncu kartta inat ediyorsaniz 10 tl meselesidir. Bende sadece istanbulda degilim. Bu yasa cikmadan once bile beyaz kartimi fethiyede kullaniyordum. Izmitte isim vardi oranin kartino cikarttim kullandim. Canim sıkılip on lira icin gelip burda bos bos konusmadim. Yapici olun biraz hep sikayet hep sikaywt. Devlet bisey uapmis siDe ustunuze duseni yapin veron bi 10 tl kart cikarin..

adam hala bu işin 10 tl ile ilgisini olduğunu zannediyor ,ya bazı anlama özürlüler vardır anlatırsın anlatırsın anlamazlar demekki öncelikle anlama özürlülere daha fazla anlatmaya uğraşmıyacaksın

yahu kardeşim ne 10 tlsi kafayımı yedin naptın biz işin maneviyat yönündeyiz sen hala 10 tl diyon töbe töbe insanı kışkırtma ya....

hem ben 100 kişinin içinde rencide olduktan sonra bide telefon açıp şikayetlemi uğraşacam ben rezil olduktan sonra o adama ne ceza verirlerse versinler bana ne faydası olur benim gururum incindikten sonra değilmi yani

özer özkan;

sevgili arkadaşım senin bu dediğinde problemler yaşandığı için zaten böyle bir karar aldılar çünkü engellilere aşağılayıcı bakılıyor şöferler ve muavinlerle tartışmalar yaşanıyor sonuçta olan engelli vatandaşa oluyor rezil rüsva oluyordu toplum içerisinde kart çıkarıldı ki millet normal vatandaş gibi okutup geçsin engelli rencide olmasın diye bence iyide oldu fakat başka il davası çıktı bu sefer e onada yapacak şudur eger çok sık gidiyorsanız başka ile o ildende çıkartırsınız olur biter gönül isterki tek kart heryerde geçsin ama alt yapı o kadar gelişmedi daha
met kararı
yaa kaç kere anlatacam bu karar izmir büyük şehir belediyesinin kararı değil hükümetin kararı anlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

bizde sana izmirin belediye kararımı dedik heralde hükümetin kararı belediyeler nezamandan beri yurt genelinde karar verebiliyor :eek:

kkardeşim bu yaşanılan problemler memleketin heryerinde yaşanıyor hükümette problem yaşanmasın diye yeni çözümler üretmeye çalışıyor doğal olarak hepsi bu ama uygulayan var uygulamayan var

Asil sizde bi sorun var. Beyaz kartla gecerken rencide olmayacakmisiniz. Ayni halk otobusi soforleri ayni tribi atmayacakmi size. Konu o degil. Ulasim hakkinizi sonuna kadar kullanin kimsede rencide etmemeli. Ama bi sorun beyaz kartlami cozulecek ? Resmen konuyu saptiriyorsunuz. Asil beyaz kartla rencide olursun goster gec yaptiginda sadece sofor degil baska akli gozu kalanlarda olur sagdan soldan rencide edici laflar duyabilirsin. Ama akilli kart kullanirsan basar gecersin herkws gibi. Mantikli olun yok haala konuyu rencideye cekerseniz bunu kimseye inandiramazSiniz. konuyu saptirdiniz. Turuncu kart almak zorundamiyiz beyaz kart gecmiyo diye atip tutuyordunuz ben soyleyeceklerimi o kisilere soyledim. Basar gecersin. Sofor mirmir ederse o onun terbiyesizligi.

arkadaşım bizde akıllı kart olsun diyoruz işte neden anlamıyorsun kimse kimseyle muhattap olmasın diyoruz anla artık Allah rızası için .....................

arkadaşın biri söyleyeceklerini söylemişde miş miş miş anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az, konunun hala turuncu kart olduğunu zannediyor biz diyorizki haklar gidiyor bazıları hala turuncu kart, turuncu karta seçimlerden önce kota koyduklarında nerdeydiniz yarın yine konulduğunda göreyim sizi

Simdi haklarimiz yasayla teminat altinda kota falan koyamazlar olduda koyarlarsa hakkimizi o zaman arariz.
Bazo sehirlerde akilli kart var zaten ama israrla beyaz kartla binelim diyenler var ve bi sayfadada izmirde ne gizel beyaz kartla biniuoruz diyeniniz var. Once siz karar verin ne istiyorsunuz ? Bu aksakliklar illaki dikkat cekecek ve bi duzenleme yapilacaktir. Tum sehirlerde gecerlo tek bir akilli kart. Yada beyaz kartlar akilli olacaktir. Yada yeni chipli kimlikleri o sekilde kullanacagiz. Bundan kisa sure once buda yoktu. Zamanla tek akilli kart sistemide gelecektir.

turuncu karta kota koyduklarında haklarımız yasayla teminat altında değilmiydi? 2022 maaşı 1976 da çıktığında bu günkü saçmalıklar varmıydı ? yasayla koruma altında dediğin oyasayı koyanlar bi yasa daha yapar korumadan çıkarıverirlerde haberin olmaz

tek akıllı kart oldumu zaten problem kalmaz ama tabikiwalera arkadaşımın dediği gibi zırt pırt yasa değiştirip hakların kısıtlanmaması lazım

sehirlerarasi otobus tasımaclıgında % 50 indirim ve % 40 uzeri engel sarti var diye biliyordum ama bu degişmis !!!!
biliyormuydunuz ??????

asagidaki madde ye gore engel % 60 uzeri olacak ve indiirm liste fiyatı uzerinden % 30 mus..

karayolları kanunu madde 14 e 11

(11) 6 yaş ve üzeri tüm yolcuların ayrı koltukta seyahat etmesi zorunlu olup, altı ile 12 yaş arası çocuklar ile yaş şartı aranmaksızın en az % 60 oranında özürlü olduğunu belgeleyen kişiler için bilet ücreti geçerli ücret tarifesi üzerinden % 30 indirimli düzenlenir.

duzeltme:

% 60 olan engel orani,ni % 40 olarak sonra revize etmisler ama indiirm orani % 50 den % 30 a cekilmis.

21 Ağustos 2009 CUMA

Resmî Gazete

Sayı : 27326

YÖNETMELİK

Ulaştırma Bakanlığından:

KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 11/6/2009 tarihli ve 27255 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin 57 nci maddesinin onbirinci fıkrasında yer alan “%60” ibaresi “%40” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Ulaştırma Bakanı yürütür.

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

11/6/2009

27255

irfan efendi değişmişde ne olmuş şuan sanki firmalar 30 u tarifedenmi yapıyor yoksa engelliyim dediğinde ha bizim fiyatımız aslında şukadar ondan 30 indirim yapabilirizmi diyorlar ? cevap veriyorum bizim fiyatımız aslında şu kadar o fiyattan 30 indirim yapabiliriz diyorlar madem yasayı koyuyorsunuzda niye takibini yapmıyorsunuz bu gün hiç bir firma bilet satışından engelliye 30 indirim yapmıyor engelliyim dediğinde bizim tavan fiyatımızdan indirim artı bindirim ,ve ulaştırım yapabiliriz diyorlar yani bunu buraya koydunda ne oldu gerçeklermi değişti?
Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

11/6/2009

27255

arkadaşlar uygulama başlamış izmirde. Lakin şöför bana daha tüm şöförler bilmiyor şimdilik eski otobüs kartınla (0 basan) devam et dedi. Lakin nüfus cüzdanının arkasında engelli olduğunu belirten yazı varsa o da geçerliymiş. EKPSS nedeniyle sıfır nüfüs cüzdanı çıkardım şimdi tekrar çıkartmalıyım galiba. Tekrardan 7 tl alacaklar. Peki kaymakamlıktaki nüfus müdürlüğü bu işi yapar mı? Teşekkür edeirm..

ben % v50 biliyordum % 30 olmus odenecek tutar . oda liste fiyatindna olugundan yani genelde satişan indirimli tutardan olmadigindan gorunrude bir indirim bu anladigim...
eskiden % 50 olarak uygulanıyormus 2009 da dusurmusler demek istedim.....

Loris;

nüfüs cüzdanına engelli olduğun yazılmıyor artık , boşuna gitme tekrar nüfus müdürlüğüne, engelli kartınla rahatlıkla binebilirsin izmir de

@Kazazede;

otobüsün camına asmışlar orda öyle yazıyordu.

loris başbakanlık yada bakanlık engelli kartın varsa nüfusa gerek yok

ben engelli kartı ile binemiyorum Kütahya da rezillikten başka bişey değil şoförlerin muamelesi uğraşmaktan vazgeçtim

mrvinl_;

haklısınız bazı kıskanç ve kötü niyetli insanlar var şahsen ben izmirde böyle bişeyle karşılaşmadım ,konyaya gittim kısabi süre önce ordada engelli kartı ile gezdim oradada bişi diyen olmadı hatta kartımın orda geçmedigin zan ederek otobüsde para vermek istedim sonra şöför engelli yada 65 yaş üsüt varsa aranızda gerekmiyor dedi türkiyenin her yerinde geçerli oldugunu orda ögrendim:)

benim merak ettigim böyle kişileri nereye şikayet edicez...

şem_i;

valiliğe şikayet edecekmişiz bence manyetik bir kart olsa daha iyi olurdu ztn engelli insanların srekli şehir mi değiştiricek ki değiştirdiğimiz zaman tamam engelli kartını gösteririz ama yasadıgımız şehirde akılllı kart gibi bişey olsa daha iyi bence şahsen bnm kulağımda problem var adamla tartışmaya kalksam olmuyor da yani hatırladıkça sinirleniyorum ztn halk otobüsleri bağımsızlığını ilan etmişler sanki :D valla öğrenci olmasan bu kadar sinirlenmezdim ama fakiriz işte

bunun zengin yada fakir olmayla alakası yok bu bize TÜRKİYE CUMHURİYETİ nin saglamış oldugu bir haktır...

65 yaş ve üstü, herkes ücretli :(
Anlamıyorum,kanun varsa takipçisi olunur arkadaş,ortalıkta bir belirsizliktir gidiyor.ne demek bu şimdi.
http://www.f5haber.com/trhaberler/65-yas-ve-ustu-herkes-ucretli--haberi-4710353/
HÜKÜMETİN 30 Mart yerel seçimler öncesinde vadettiği 65 yaş üzeri vatandaşlara şehir içersindeki ücretsiz ulaşım uygulamasına tepki gösteren sürücüler, toplu taşım araçlarına '65 yaş ve üstü herkes ücretini ödeyecek. Bu konu da şoför ile tartışmak kesinlikle yasaktır' yazısını astı. Kocaeli'nde Büyükşehir Belediyesine ait kart dağıtım noktalarından 65 yaş üzeri ücretsiz ulaşım kartlarını alan vatandaşlar bindikleri özel toplu taşım araçlarında hemen her gün sürücüler ile vatandaşlar arasında tartışmalar çıkıyor

VALİLİK: KABUL ETMEYENİ BİZE BİLDİRİN

Kocaeli Valiliği yaşanan tartışmalar nedeniyle dün yazılı bir açıklama yaparak, 65 yaş üstü vatandaşların şehir içi toplu taşım araçlarına ücretsiz bineceğini, bunu kabul etmeyen şoför veya kooperatif yetkililerinin kendilerine bildirilmesini isteyerek, onlar hakkında yasal işlem yapılacağını duyurmuştu.

http://www.f5haber.com/trhaberler/65-yas-ve-ustu-herkes-ucretli--haberi-4710353/

Son düzenleme:
Üst Alt