Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı

arkadaşlar az önce 153 numaralı mavi masayı aradım ve şikayette bulundum . şikayet gerekçem : kanunda açık olarak başbakanlık engelli kimliği kullanımının geçerli olduğu belirtilmesine rağmen ücretsiz ulaşımdan faydalanabilmem için neden ayrıca bir kart ( ankara kartı ) çıkarmam gerekiyor .

arkadaşlar mavi masadaki görevli arkadaş şikayet dilekçemi alırken hangi bölge otobüsün plakası gibi sorular soruyor . siz bu soruları kibar bir şekilde yanıtlamayacağınızı belirtin ve şikayet cümlenizin yukarıda yazdığım gibi net bir şekilde degiştirilmeden işleme alınmasını talep edin .

sonucu paylaşırım saygılar

facia kardeş inşallah haklarımızdan sorunsuzca yararlanabiliriz inşallah böyle bir şey başıma gelirse soluğu zabıtada alacam yedirmeyecem hakkımızı
zalimin zülmü varsa
mazlumun allahı var...

arkadaşlar metro turizmi aradım izmire otobüs bileti için %30 indirimli diyor?
%50 indirim olması gerekmiyormu yeni yasaya göre?

Sayın asadas05 arkadaşım bu aydan sonra turizm şirketleri biletlerde %30 indirim yaparlarsa hiç kaçırma derim yolcuların yoğun olduğu zamanlarda otobüs firmaları indirimli bilet vermeye pek meyilli değiller ben geçen sene ailemle Aydın Didim'e bilet aldım sadece bir firma indirim yaptı oda DİDİM TUR diye ege firması, sende %50 den bahsediyorsun imkansız yapmazlar, ama dediğim gibi %30 yaparlarsa hiç kaçırma derim valla...

murat6677;

hocam merhaba,
cevabını için teşekkürler. bende 1 haziradan didime gideceğim kısmet olursa tam adamına rastladık desene :)
yeni çıkan yasaya göre P olması lazımdı, aslına kabullenmek zorunda olmadan bastırırsak daha uyguna alabiliriz diye düşünüyorum..
akşama gidip alacağım bileti bakalım ne diyecekler.
sizin gittiğiniz didim tur nasıl bir firma? istanbuldan gidiyormu acaba?

asadas05 arkadaş ben geçen sene Didim'e Ankara'dan gittim İstanbul'dan olup olmadığını tur şirketine telefonla öğrenebilirsiniz ben otobüsten memnun kaldım valla zaten koltukların arkasındaki müzik kutularında genelde hafif dinlendirici ege türküleri beni mest etti zaten valla egeye varmadan oranın sıcaklığını dinlediğin türkülerde hissedersin hem araçta konforlu hemde geniştir ama yine tercih senindir, yalnız senin bahsettiğin %50 indirim konusunu ben hiç duymadım yeni çıkan yasada da göremedim benim bildiğim %30'dur yine de sana iyi yolculuklar dilerim...

Butun firmalar %30 indirim uyguluyor. Ben Ankara'dan Zonguldak'a yolculuk yaptım. Normal bilet fiyatı 30 lira ama bu fiyat üstünden değil ulaştırma bakanlığının uygun gorduğu 36 lira üstünden indirim yapıyorlar. Olurda 1-2 lira indirim yaptınız derseniz alacağınız cevap bu olacak.

Arkadaşlar Şehirler arası otobüslerde 2008 de çıkan yasayla Engelli indirimi %50 den %30 a çekildi. İndirimler LİSTE FİYATI üzerinden yapılıyor. Kampanya Fiyatlarıyla Karıştırmayın.

facia kardeş 78 al 610 plakalı otobüs benden para aldı neymiş efendim %70 engelli olmam lazımmış karabükte oturan kardeşlerim hakkınızı arayın bugun valiliğe gideceğim şikayet için ordan zabıtaya gideceğim hadi hayırlısı

05.05.2014
KARABÜK BELEDİYESİ
ZABITA MÜDÜRLÜĞÜNE

06.05.2014 tarihinde saat ........’da T.C Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığının vermiş olduğu Engelli kimlik kartımla Aile Sosyal Politikalar Bakanlığının çıkartmış olduğu yasaya dayanarak ÜCRETSİZ SEYEHAT etme hakkım var iken 78 AL 736 Plakalı (hat ismini yazacaksın ) hattındaki otobüs böyle bir hakkınız artık yok bundan böyle ücret vereceksiniz diyerek beni mahcup etmekle kalmayıp zor durumda bırakmıştır.Ayrıca hakkıma gasp edilmekle kalınmamış şöfor bana bağırıp çağırmıştır. Sonuç itibari ile Başbakanlığın bize vermiş olduğu ve 28931 sayılı resmi gazetede yayınlanan ve AİLE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI tarafından yürürlüğe girerek ENGELLİ vatandaşlara tanınan Ücretsiz Seyahat hakkımız gasp edilmektedir.
Gereğinin yapılmasını arz ederim.

bunu aynen dilekçeye yaz. Karabük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Zaıta KOmiserine bunu ver . Hemen cezayı kitliyorlar otobüse. Ayrıca ne derlerse desınler sakın para vermeyin. Ben vermıyorum. Laf ediyor ücret vereceksınız dıye. Bende Yasada verin derse veririm diyorum. geçiyorum. Polis çağırın birşey olursa. Ama yasayıda yanınızda bulundurun ben cebimde taşıyorum.

Ayrıca BİMER ile yaptığım yazışma cevabı daha gelmedi. Fakat e-devleten sorguladım. Bimer Karabük Belediyesine - Oradan Valiliğe Ve Aile Sosyal Politikalar İl müdürlüğüne konu ıle alakalı yazısmalar yaptıqını görebildim. Hakkımızı yedirmeyiz.

facia;

facia kardeşim tebrik ederim aynen sıkıntı çıkartana polisi çağır demesini bileçeğiz ama dediğin gibi yasa kağıdıda cebimizde olsun

% 40 engelli raporumla bu indirimden nasıl faydalanırım benim engelli kartım yok nerden alacam bu kartı

kardeş ben dün aradım bana önce valiliğie gitmen lazım dediler
önce hangisine gidiyoruz

zabıtaya gittim dilekçe yazdım bir haftadır ceza yazıyorlarmış devreye valilik girmiş bugun belli olacakmış

Bana bilgi ver. Haber beklıyorum . Bugun yazısmalar yapılmıs filan. Dernek toplanmış. Gerekırse burdan Başbakanlığa yazı yazılcakmıs. Bu Karabükün otobüscülerinin Allah belasını versın ya.

arkadaş

Arkadaşlar yanlış yapıyorsunuz ankarakart almak zorunluluğunuz yok ben şimdi erzurumdayım diyelim her ilin kartını cebime doldurup öylemi gezeceğim.Ki zaten bir günü gezmeyemi ayıracağım yoksa kart çıkarmaylamı uğraşacağım zaten günübirlik gelmişim. Sadece başbakanlık kartı yeterlidir ankarakart isteyerek zorlamaları ego genel müdürüne bizzat dilekçe ile başvuralım çünkü genelge var belediyeler özel kartlarından isteyerek bir yaptırım uygulayamazlar diyerek resmi gazetede yayımlandı bilginize..

kardeş zabıtayı aradım bugün saat 3 te toplanmışlar galiba meclise gideceklermiş zabıtaya dedimki ücretsiz binebilirmiyiz diye binin ya da binmeyin diye birşey diyemem dedi yani toplantı sonuçlanıncaya kadar tam belli değilmiş bizim bu iş

fatih76;

Ya dostum ben istanbul'dayım iett ücretsiz kartı var ona bile basarken tip tip sorular sorulyorlar kaldı ki diğer illerde istemesinler...

kazazede;

hayır en son ekpss sınavı sonrasında (düşünün yani) üni den bindim itiraz etti salak şoför neymiş halk otobüsüymüş falan açıkçası uğraşamıyorum daha fazla şoförlerle tartışmak istemiyorum çünkü kulağımda problem var ztn...

facia kardeş sesin soluğun çıkmıyor ne oldu bizim bu iş son hali ne???

aaa;

şu anda sıkıntısız olarak binmeye devam. isteyen otobüsler varmıs. ama ben istesede vermıyorum. Bakanlığa kadar itiraz edeceklermiş. Otobüslercüler kontak mı kapatalım filan demişler. ortalık iyice kızısmıs. para kazanamıyoruz zaten filan dıye ağlıyorlarmış. bilmiyorum ne olacak. Başbakanlık bu hakkı verdi ise kullanacaz. bunun lamı cimi yok.

kocaeli işi iyice abarttı artık başbakanlık kartınıda kabul etmiyor elinizdeki kocaeli engelli ulaşım kartını yenilemek için sadece aile ve sosyal politikalar bakanlığının kartı olacakmış biz bu kartsız binmeye uğraşırken adamalar artık başbakanlık engelli kimlik kartını tanımıyorlar ayrıca not elinde başbakanlık özürlü kartları bulunan arkadaşlar mutlaka il sosyal hizmetlerine sordursun durup durur ken iptal etmeye başlamışlar ben sordum benimki iptal edilmiş bende aile ve sosyal politikalar bakanlık kartına başvurdum 1 hafta içinde alacam herkesin haberi olsun eski kartları ya sistem yada herkes bu kartı alsın diye iptal ediyor

Yasa açık, uymayan cezasını çeker - karabük KARABÜK KARABUK karabuk haberleri haber haberiugun gene toplanıyorlarmış galiba zabıtayı arayacam 5 gibi kesinleşir inşallah

herşeyi anlatır
[FONT=Arial]65 Yaşını doldurmuş vatandaşlarımızın ve
engelli vatandaşlarımızın dikkatine
[/FONT]

[FONT=Tahoma] 4 MART 2014 tarihinden itibaren Belediye ve Belediyeye bağlı şirketlerde şehiriçi toplu ulaşımda;
  • 65 Yaşını doldurmuş vatandaşlarımız, saat uygulaması aranmaksızın “Nüfus Cüzdanı” ile toplu ulaşım hizmetinden ücretsiz faydalanabileceklerdir.
  • Engelli vatandaşlarımız, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından verilen “Engelli Kartı”, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü’nden alınan “Engelli Kartı” veya engel oranının yer aldığı “Nüfus Cüzdanı” ile toplu ulaşımı ücretsiz kullanabileceklerdir. Ayrıca; İdaremiz tarafından önceki yıllarda verilen “Engelli Kartları” 1 yıl süreyle toplu ulaşım araçlarında geçerlidir.
  • Engelli vatandaşlarımızın yanında Refakatçi olması için ise;

- Nüfus Cüzdanı üstünde “Ağır Engelli” ibaresinin yer alması veya - Engelli Kartı üstünde “Refakatçi” ibaresinin yer alması gerekmektedir.
    http://www.eshot.gov.tr/DuyuruAyrinti.aspx?MID=370
[/FONT]

tebrikler eshot, tebrikler izmir... bu yazıyı görünce izmire bir daha taşınasım geldi...
çorumda da paso kart çıkartılması isteniyor. bu durumu savcılığa şikayet ettim, cevap bekliyorum

Türkiye Cumhuriyetinde her belediye %40 engel oranı bulunan vatandaşa ücretsiz toplu taşıma hizmeti vermek zorundadır bu anayasal hakkınız arkadaşlar. Başvurunuzu red ederlerse mahkemeye vericem bana yazılı evrak verin diyin. Anayasal hakdır bu

karatas_http://www.engelliler.biz/forum/members/47192.html52 ;

konu truncu kartla istanbulda gezmek değil konu bakanlık kartıyla iettden kart almadan gezmek hadi onu yap görelim

daha iett kendi içinde sorunu çözemedi bak örnek
Müdürlüğümüze iletmiş olduğunuz başvurunuzla ilgili İstanbul Elektrik, Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü (İETT) ile görüşülmüştür. Görüşme
neticesinde tarafımıza verilen bilgi aşağıdaki gibidir:
"Kurumumuza yapmış olduğunuz engelli vatandaşlarımızın geçiş yapamamasına ilişkin başvurunuz incelenmiştir.
Engelli vatandaşlarımız T.C.Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı`nın düzenlediği Özürlüler İçin Kimlik Kartının aslını göstermeleri halinde ücretsiz geçiş yapabilirler.
Geçişlerde sorun çıkarılması halinde olay tarihi, aracın plakasını veya kodunu tarafımıza bildirdiği takdirde gerekli idari işlemler yapılacaktır."
İETT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ALO 153 BEYAZMASA
,
BİR KONU İÇİN BİLGİ ALMAK İÇİN 5 KERE SMS GÖNDERİLDİ HEPSİNE AYRI AYRI BASVURU NUMARASI VERİLDİ EN SON MAİL ADRESİME BU MAİL GELDİ, BU MAİLE İSTİNADEN 153 BEYAZ MASA TEMSİLCİLERİNE TELEFONLA SORDUGUMDA BANA KESİNLİKLE İETT ENGELLİ SEYHAT KARTI OLMADAN SADECE ENGELLİ BASBAKANLIK KARTIYLA ULASIM SAGLANAMIYCAGI BELİRTİLDİ GÖNDERİLEN MAİL İLE 153 BEYAZ MASA TEMSİLCİLERİYLE BANA GÖNDERİLEN MAİLLE TEZATLIK YASANMAKTIR. HANGİSİ GERCEK OLDUGUNU BİLMEK İSTİYORUM TARAFIMA GERİ DÖNUS YAPILMASINI TALEP EDİYORUM
NOT: YUKARIDAKİ MAİL BANA GÖNDERİLEN MAİL...

iett genel müdürlüğünden gelen mail ayrı 153 hala diyorki turuncu kart almadan başbakanlık veya aile sosyal pol bakanlığın kartıyla binemezsin diyor

istanbul çok iyimiş heryerde geçiyormuş hadi başbakanlık kartınla bin yasa onu söylüyor bin ondan sonra deki istanbul çok güzel heryerde geçiyor senin o turuncu ulaşım kimlik kartın hala 2 katlılarda geçmiyor

cevap yazmadan giderler istanbul çok iyimiş her yer ücretsizmiş miş miş mişlerden mışlardan hiç kurtulamadık

hatti arkadaşım böyle deme (tebrikler eshot, tebrikler izmir) hemen chpli olarak lanse ederler seni izmir güzel bir iş yapmışya sende översen tamam sen kesin chpli olursun

Üst Alt