Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK 1000 TL maaş bağlanmıştı. Şimdi 5434'e göre 1261 gün sonra ne kadar maaş alırım?

Malülen emeklilikte 5434 ile 5510 arasında fark oluşur mu?

Malülen Emeklilikte
(4C li Memurlar için)
5434 SK. veya 5510 SK. tabi olmak
MAAŞ BAKIMINDAN
FARK VARMIDIR?

@muhendis3232

Malülen emekli olurumda ben zaten 4 yıl sonra %65 raporla emekli olabileceğim ben. Enaz 1800 gün prim ile bu kadar maaş almak şaşırtıcı. 3000 TL alan içinde 1000 TL alan içinde çok kopuk bir durum.(Neredeyse yarı yarıya fark var) KOCAMAN FARK VAR.

@(Gölge)
Olsam olurumda yinede ben malülen emekli olma taraftarı değilim😁😁💯

5434 SK tabi(4C EMEKLİ SANDIĞI) 1261 gün dolmadan malülen emeklilik olunursa "yinede" endüşük emekli memur maaşı olurmu?(Emekli sandığında şuan 28 ay oldu) (LÜTFEN BAŞKA KONULARLA BİRLEŞTİRMEYİNİZ)

1261 gün dolmadan kamudan malülen emeklilik şartları nedir/emekli maaşı ne kadardır?
(5434 SK TABİ OLARAK)

2615 gün SSK
1740 günde EMEKLİ SANDIĞI
Hizmetim bulunmaktadır.

1261 gün dolmadan kamudan malülen emeklilik şartları nedir/emekli maaşı ne kadardır? (5434 SK TABİ OLARAK)

5434 SK. tabi 1800 günle malülen emekli olunursa geriye kalan primler çöpemi gider?

BAŞKA NE GİBİ DEZAVANTAJLARI VARDIR?

ayDÜNYAvazo

Yahu neden çöpe gitsin. Maaşın o prim günleri üzerinden hesaplanır. 4a-4b-4c tüm primler maaş hesabında toplanır.

OturanBoğa

Bende diyorum niye çöpe gidiyor diye.

GİTMEZ

5434 e veya 5510 tabi olmak "malülen emeklilik" maaş açısından farkedermi?

OturanBoğa

Kamudan emeklilikte Malülen Emeklilik maaşları genel olarak düşükmü olmaktadır?

O zaman şu soruyu soruyorum:

Kamudan malülen emeklilikte 1261(son 3 buçuk yıl) gün şartı yok sanırım.

ayDÜNYAvazo

Bu bir tercih ile olamaz. Zaten en son sigortalılık hangi statüde ise malulen emeklilik o statüde olur.

(Gölge)

Bilmiyorum ama görünmez sanıyorum ben.

Tamam onu anladım. 5434 e veya 5510 tabi olmak "malülen emeklilik" maaş açısından farkedermi?

O ZAMAN 5434 ile 5510 malülen emeklilik "emekli maaşı" bakımından farkediyor.

Pekala 5434 SK. tabi olarak malülen emekli olacağımızı nerden anlarız.

2008 EKİM den önce KAMU ya(4C) girenler "MALÜLEN EMEKLİLİK" yönünden avantajlımıdır?

İlk Emekli Sandığı Girişi:
04/06/2007

SSK+EMEKLİSANDIĞI=
2615+1740=4355 Toplam prim gün
(308 FHZ Hariç)

ayDÜNYAvazo Ben hala Senin 5434 e tabi olduğunu düşünmüyorum.
5434 e tabi olduğundan emin misin ki?.. Şayet eminsen 3275 TL alırsın.
5510 sayılı Kanunun'a tabi isen 3275 TL'nin üçte ikisi 2200 TL alırsın :)

algaNihat

Bildiğim kadarıyla 5434 e tabiyim ben. KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI ndan gelen cevap yazısında %65 raporla 16 tam yıl 5760 günle emekli olabileceğim yazmaktaydı.

Kamu personellerinin emekliliğinde 5510 SK Ekim/2008 den önceki kanun olan 5434 SK dan "çok çok" kötümüdür?

Kanayan yaraya parmak basıyorum.

5510 SK. EKİM/2008 den sonra "ENGELLİ EMEKLİLİK" hakkıyla "EMEKLİLİK" hakkı kazanan olmamıştır.

5510 SK. ile malülen emekli olan olmuştur mutlaka. Gene düşükmü oluyor maaşlar.

1261 gün dolmadan kamudan malülen emeklilik şartları nedir/emekli maaşı ne kadardır?

Kamudan herkes malülen mi emekli olmaktadır 5434 sk. ve 5510 sk. farketmeden.

"5510 Sayılı Kanunun Geçici 4.maddesinin 6.fıkrası ile maluliyet işlemleri yönetmeliğinin 13.maddesi uyarınca oranının %65 (altmışbeş) olduğuna" şeklinde karar verilmiştir.

(KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI ndan gelen cevap yazısı yukarıdaki gibidir)

10 derece
3 kademe "hizmetli" im.
Emekli Sandığı Girişim=04.06.2007 dir.

EMEKLİ SANDIĞI: 04/06/2007

(BENİM GİBİ DURUMDA OLAN VARMI)
(KORKAN VARMI)
5434 SK tabiyim ama düşük emekli maaşı bağlarlar diyerek emekli olmaktan korkuyorum?

Haa yazmayı unutmuşum
"Malülen Emeklilik" konusunda.

Korkanları buradan alalım 😁😁👍

5434 SK tabiyim ama düşük emekli maaşı bağlarlar diyerek emekli olmaktan korkuyorum

Sayın moderatör konu başlığını yukarıdaki gibi şekilde değiştirebilirmisiniz çok teşekkür ederim.( Hadi kırma Sosyete Şabanı nı)(DAHA FAZLA KİŞİYE YARDIMCI OLACAĞINA EMİNİM BEN)

ayDÜNYAvazo Sen yinede 2025'i bekle Malulen emeklilik şartları oldukça zor. Ama senin verdiğin bilgileregöre hala 5434 tabi olduğuna biraz şüpheli bakıyorum. :)

Merhaba evet malesef bende korkanlardanım.. ben 2001 sgk girişliyim 30/04/2013 ayrılış.4321 günüm var ve primlerim yüksek ödendi. 10.05.2013 kamu başlangıç şuan 3035 günüm var ve halen devam etmekteyim. Tüm çabama rağmen emeklilikte ne kadar maaş alacağıma bir türlü ulaşamadım.. kamuda yatan primler malesef çok düşük..belki eski sgk primlerim yüksek olduğundan emekli maaşım biraz daha iyi olur diye umut ediyorum... farklı farklı siteler ve excellerde hesaplatmalar yapsamda sonuçtan emin olamamak gerçekten sinir bozucu..20 yıldan fazla bu halde çalışmam ve emeğim için üzülüyorum malesef..
Korkanları buradan alalım 😁😁👍

4C olup 5510 SK tabi olarak emekli olacaklardan maaş konusunda kendine güvenen varmı?

4C olup 5510 SK tabi olarak emekli olacaklardan maaş konusunda kendine güvenen varmı? (EKİM 2008 sonrası EMEKLİ SANDIĞI girişi olan varmı)

ayDÜNYAvazo

selam kardeş senin bi yerde yorumunu okumuştum 2008 sonrası sğk lılar yandı demiştin içinemi doğdu son çıkan yönetmelik seni haklı çıkardı malesef

En düşük emekli aylığı 3,886.17 ₺ olduğundan net maaşınız bu miktar olacaktır?

En düşük emekli aylığı 3,886.17 ₺ olduğundan net maaşınız bu miktar olacaktır

memurlar.net teki bu ibare ne anlama gelmektedir. Ben bu işin içinden çıkamadım doğrusu (Emekli maaşı ve ikramiyesi hesaplaması yapınca bu ibare beliriyor ekranda)

5434 SK. tabi 1800 gün ve üstü primle malülen emekli olunursa ne kadar maaş bağlanır?

"Konu yenidir"

Memurlarda (4C) kadrolularda emekli olmadan önce ne kadar maaş bağlanacağı vede ne kadar ikramiye alınabileceğine dair sistemden çıkmadan önce "önbildirim bilgisi veren sistem" varmıdır?

Memurlarda (4C) kadrolularda emekli olmadan önce ne kadar maaş bağlanacağı vede ne kadar ikramiye alınabileceğine dair sistemden çıkmadan önce "önbildirim bilgisi veren sistem" varmıdır?

ayDÜNYAvazo siz en iyisi sgk ya bir dilekçe verin ne kadar maaş ve ikramiye alırım diye bi arkadaşım öyle demişti onlar size cevap verirler diye. En iyisi bu bence

Üst Alt