Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK 1000 TL maaş bağlanmıştı. Şimdi 5434'e göre 1261 gün sonra ne kadar maaş alırım?

ayDÜNYAvazo Siz bu 5434 tabii konusunda SGK da işi bilen bir uzmana danıştınızmı
bence sizin memuruyete başlama tarihiniz 5510 tabii olduğunuzu gösteriyor
iyi bir araştırın derim ben

3. Sayfa açılmıyor nedense?
sneyper

SGK TESCİL ve HİZMET DÖKÜMÜNDE "5434 S.K." yazmaktadır. Bilen birileri yok sanırım. 2007 Emekli Sandığı girişim oldu ve 2009 da ayrıldım.

Yaa ben bişi merak ediyorum. Şimdi ben 10 ocak 2005 te ilk kez sigortalı oldum. 1560 gün sgk m var.. 2011 de memuriyete geçiş yaptım
3400 gün de burada var.+%45 engelli oranıyla emekli olsam bana ne kadar maaş bağlanır ki, Ne zaman emekli olabilrim ben? halen memurum bu arada

bizde onu merak ediyoruz kimse bişey bilmiyor 2008 sonrası memur maaşlarını

18 yıll sigortalılık süresi 4320 günle emekli olursun pirimin kurtarıyor sigortalılık süresini beklemen lazım
2005+2020:15 yıl olmuş 2023 de emeklisin

@sneyper

Hiç kimseye danışmadım doğrusu. Ne olacak bilmiyorum.

Benim gibi durumda olan bir Allah'ın kulu yokmu?

Bende bilmiyorum ki? SSK dan 1000 TL emekli maaşı bağlanıp şimdi 3 buçuk yıl(1261 gün) sonrada EMEKLİ SANDIĞINDAN 2661 TL bağlanması AKLA AYKIRIMIDIR BİLEMEDİM. Hangi kanunda yazıyor böyle bişey ki?

"""KAMU GÖREVLİLERİ,

Hem "5434" Hemde "5510 S.K." olsun,
ENGELLİ EMEKLİLİK / ERKEN YAŞLILIK,

Emekli olmadan önce,
SGK yani EMEKLİ SANDIĞInda,

KURUMA "DİLEKÇE İLE BAŞVURU" YAPSAK,
EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA YAPARMI?"""

Yanlız ben bu konuyu merak ediyorum.

@Paranoya

Ne olacak bilmiyorum. Düzelir inşallah. Dilekçe gönderdim.

"Emekli sandığı" çalışanı bir memurun, 3 buçuk yıl yani 1261 gün şartıyla ve "Engelli Hakkıyla" emekli olması sonucu ne gibi hakları vardır?

Rapor Oranı=%65
Ssk Prim Günü=2615
Emekli Sandığı=1515 (Bu primin 1125 günü 2007 ile 2009 arasındaki Emekli Sandığı hizmetlerimdir)

Bu şekilde bir kişinin ne gibi hakları vardır?

EMEKLİ SANDIĞINDAN "son 3 buçuk YIL 1261 prim şartında emeklilik" için SGK TESCİL ve HİZMET DÖKÜMÜNEMİ yoksa HİTAP HİZMET DÖKÜMÜNEMİ bakılmaktadır bilen varmı?

%65 engelli raporum var. 5434 SK ile Emekli Sandığın'dan emekli olursam eğer maaşım her ay düzenli bir şekilde artarmı?

18 YIL 4000 güne tabiyim. 2003 SSK girişiyle Emekli Sandığından emeklilik için 841 gün prime daha ihtiyacım var.

Emekli Sandığı çalışanlarının Son 3 buçuk yıl şartı ve 1261 prim günü ile emeklilikten FİİLİ HİZMET ZAMMI süreleri kadar geri çekilirmi. (Hitap Hizmet Dökümünde 3 Ay 22 Gün FHZ sürelerinin emeklilikte geri çekileceği yazmaktadır).

malül emeklilikte en son hangisine prim yatmışsa ondan emekli olursunuz gun aranmaz

@haydar33

Benim anlatmak istediğim malülen emeklilik değil. Engelli raporu ile kamuda hizmetli olarak emekli olma kriteri olan 1261 gün prim şartı ile FHZ sürelerinin(3 AY 22 GÜN) 1261 gün prim şartından geri çekilip çekilmeyeceği hakkında.

Başvurunuz üzerine yapılan inceleme sonucu;

* * * * * *Engellilik nedeniyle aylık bağlanması için gerekli olan şartlar 5510 sayılı Kanunun 28. Maddesinin 5. Fıkrası ile belirlenmiştir. Anılan fıkra; ‘’ Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usulüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;

* * * * * * *a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,

* * * * * * *b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,

* * * * * * *Malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla ikinci fıkranın (a) bendindeki yaş şartları aranmaksızın yaşlılık aylığına hak kazanırlar. Bunlar 94 üncü madde hükümlerine göre kontrol muayenesine tâbi tutulabilirler.’’ hükmünü amirdir.

* * * * Sağlık Kurulu raporunuza göre erken emekli olup olamayacağınızı sormanız nedeniyle, amir hüküm uyarınca Kurumunuzun üst yazısı ekinde rahatsızlığınız ile ilgili raporlarınızın “SGK Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığı Mithatpaşa Cad. No: 7 Sıhhiye-ANKARA” adresine gönderilmesi halinde durumunuz incelenerek tarafınıza bilgi verilecektir.

* * * Bilgilerinizi rica ederiz.*

CİMER den böyle bir cevap geldi.

Bu yazıya göre %60 ve üstü raporlu memurların durumu ne olur.

Emeklilikte 15 sigortalılık yılına tabidir. 15 yıl hizmeti doldurduğu takdirde emekliliğe hak kazanır.

Hitap Hizmet Dökümünde yukarıdaki şekilde kayıtlı.

ayDÜNYAvazo Kimse bilmiyormu diye sorup duruyorsun daha kaç kez cevap verilecek kardeş?.
SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı gibi kurumların birden fazlasında çalışanlar için 1 Ekim 2008’den sonra 1.261 gün hangi kuruma prim ödenmişse oradan emekli olunuyor. 2008 sonrası için ise hangi kuruma çok prim ödendiği önemli. !!!

Daha Önceden Tarafınıza Yaşlılık Aylığı Bağlandığı için Yeniden Aylık Hesaplanmamakta

"Daha Önceden Tarafınıza Yaşlılık Aylığı Bağlandığı için Yeniden Aylık Hesaplanmamaktadır"

Daha önceden tarafıma 4A dan ENGELLİ emekli aylığı bağlanmıştı. 2018 yılının EKİM ayından itibaren 6 ay falan emekli maaşı aldıktan sonra da 4C li yani devlette "HİZMETLİ" kadrosunda çalışmaya başladım. Şimdi emekli maaş hesaplama ekranında böyle bir ibare çıkıyor, bunu düzeltebilirmiyiz acaba. Tekrardan hesaplama yapamıyor sanırım.

"Konu yenidir diğer konularla birleştirmeyiniz LÜTFEN"

ayDÜNYAvazo

Evet, o sistem karmaşık hesaplamaları yapamıyor. Bunu düzeltebilmen mümkün değil. Günü geldiğinde hesaplayıp söyleyecekler...

Belli olmaz diyorsunuz SGK sistemi bunu düzeltemezmi?

SGK bunu çözemez mi acaba?

ayDÜNYAvazo üstad,
anladığım kadarıyla sen emekli sandığı ve ssk prim günlerinde zamanı anlayamdığım bir zaman emekli aylığı bağlanarak emekli olmuşsun ve 1.000 TL almışsın.Şimdi şu konuyu netleşelim eski 5434 saylı kanuna göre emekli olsaydın 1.000 TL almazdın .son 7 yılda 3.5 yıl prim hangi kuruma yatmışsa ondan emekli olursun kuralı ile sen ssk dan emekli olmuşsun bu net.

Emekli olduktan sonra emekli maaşını kesip 2008 yılından sonra herhangi bir tarihte başlayacağınız memuriyette size yazdıkları gibi 5510 sayılı kanunun 28. maddesine tabisiniz.Buda demek oluyorki eski 5434 sayılı kanuna göre 2008 yılında önce kesintisiz emekli olmadan hala memuriyete devam edenlerin haklarına sahip değilsiniz ve en az emekli sandığı maaşı olan 2.661 TL alma şansınız yok.

Sitede arkadaşların yazdığı gibi zor bir hesaplama ile yeniden hesaplanır ancak 5510 sayılı kanuna göre yeni memuriyetten yani 4c statüsüne bağlı emeklilik ve tabii ancak emekli olduğunda hesaplana bilecek 2.661 TL den daha düşük bir emekli maaşı almanız olasıdır.

Bilginize.

Üstad benim yazdığım doğru ,emekli memurlar tanıyorum.Bende bu bilgileri onlardan öğrendim ve çevremde çok memur emeklisi var.

Sen şu anda emekli olmaya karar verip emekli sandığı emeklilik servisine sorsanda olmadan yanıt alman imkansız.Anlattıklarını anlamak için birkaç defa okudum.Karışık yazmışsın.Herkes hiç durmadan 2007 yılından beri(emekli olmadan veya ayrılmadan) memur olduğu sanacak yazışmalar var.
Anladıüım emekli olmuşsun ve sandıkla ilişiğin ssk emeklisi oluşunla bitmiş.Sonraki süreç 5510 4c statüsü şeklinde olur.Sana kurumdan gelen açıklamada bu yönce zaten forum içinde kurumdan gelen yazıyı koymuşsun .
5510 sayılı kanun 28. madde 4c statüsü yani

Bilgi Hazinedir

Gelecek cevap yazısını beklemekteyim belki herşey belli olur o gelecek olan yazıda. (Kurumum aracılığı ile KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI na "ne zaman emekli olabilirim" diye dilekçe gönderdim)

50 gün oldu dilekçeyi yazalı. Daha cevap beklemekteyim.

Bilgi Hazinedir

Tam 60 gün oldu daha tarafıma cevap ulaşmadı. Gelen cevapta emeklilikte 5434 mü 5510 mı tabi olacağım yazacakmıdır bilmiyorum.

Bilgi Hazinedir

Tam 60 gün oldu daha tarafıma cevap ulaşmadı. Gelen cevapta emeklilikte 5434 mü 5510 mı tabi olacağım yazacakmıdır bilmiyorum.

TAM 3 SAYFA HALİNDE GELEN CEVAP:
Sonuç tarafıma nihayet ulaştı. Raporumun %65 olarak onaylandığı ve 16 tam yılı(5760 gün) doldurmam halinde ENGELLİ OLARAK EMEKLİ olabileceğim yazmaktadır.

14.03.2021 tarihi itibari ile
11 Yıl 10 Ay 17 Gün hizmetim olduğu belirtilmektedir.

"ACABA PRİMLERİM YANLIŞ HESAPLANMIŞ OLABİLİRMİ"

(Hitap Hizmet Dökümü)
EMEKLİ KESENEĞİ ESAS AYLIĞI SÜRESİ=
12 Yıl 10 Ay 20 Gün

Son düzenleme:
ayDÜNYAvazo

Merhaba, size 5510 sayılı kanunun geçici 4. maddesi hükmünce yanıt vermişler.Bu madde 5434 sayılı kanuna tabii olup çalışan kişilerin emekli olabilme koşul ve hükümlerini kapsıyor.Bu da sizi 5434 sayılı kanuna tabii olarak emekli edeceklerini işaret ediyor.Tabii belirtikleri hizmet yılı ve sigorta prim günlerini doldurmanız şartı ile.

Hitap hesaplaması hakkında ne yazık ki bilgim yoktur.

Saygılar.

5510 sayılı kanunun geçici 4. maddesi;

"
5434 sayılı Kanuna ilişkin geçiş hükümleri
GEÇİCİ MADDE 4- (Değişik: 17/4/2008-5754/68 md.)

Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak
çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az %
40 oranında engelli olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az % 40 oranında
doğuştan engelli olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde bu Kanunun 4 üncü
maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı olanlara; en az 5400 gün uzun vadeli
sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde
bu madde hükümleri esas alınarak yaşlılık aylığı bağlanır. Ancak çalışmaya başladıktan sonra,
Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usulüne uygun
düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca
çalışma gücündeki kayıp oranının;

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,

gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla, haklarında bu fıkra hükümleri uygulanır."

sneyper

ayDÜNYAvazo ''sana güzel haberlerim var belki kafan rahatlar?!..''

1-2008 yılı Ekim ayından önce memurluk hizmeti olanlar:

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun yürürlük tarihinden önce (2008 yılı Ekim ayı başından önce) yedek subaylık, vekil öğretmenlik süreleri dahil Devlet Memurluğu hizmeti olanlar hakkında 5434 sayılı T.C.Emekli Sandığı Kanunu hükümlerinin uygulanması gerekmektedir.

2-2008 yılı Ekim ayından önce memurluk hizmeti olmamakla birlikte sigortalı veya bağ-kurlu hizmetleri bulunanlar:

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun yürürlük tarihinden once (1 Ekim 2008 tarihinden önce) yedek subaylık, vekil öğretmenlik süreleri dahil Devlet Memurluğu hizmeti hiç bir şekilde bulunmayan, yalnızca Bağ-Kurlu veya SSK.lı süresi olanlardan 1 Ekim 2008 tarihinden sonra Devlet memurluğu kadrosuna geçenler hakkında 5510 sayılı Kanun Geçici Madde 2 hükmü kapsamında olacaklardır.

Sözleşmeli statüde SSK.lı çalışmakta iken memur kadrosuna atananlardan 2008 yılı Ekim ayı başından önce Devlet memurluğu hizmeti olanlar veya Devlet memurluğu hizmetinde değerlendirilen yedek subaylık, vekil öğretmenlik gibi hizmet süreleri bulunan kişiler hakkında emeklilik koşullarının tamamen 5434 sayılı T.C.Emekli Sandığı Kanunu hükümlerine gore hesaplanması gerektiğini değerlendirmekteyiz.:eek:

@algaNihat

Benim için sevindirici bir haber. TEŞEKKÜR EDERİM.

Acaba primim neden tam 1 yıl olarak eksik hesaplanmış?
YANLIŞLIK YAPILMIŞ OLABİLİRMİ?

Hitap Hizmet Dökümünde aşağıdaki gibi
EMEKLİ KESENEĞİ ESAS AYLIĞI SÜRESİ=
12 YIL
10 AY
20 GÜN
(4640) gün yapıyor

SOSYAL GÜVENLİK KAYIT BELGESİ SORGULAMA=
Ssk=2616
Em.Sand=1927
(4543) gün toplam

Fiili Hizmet Zammı süreleri 16 yılı hesaplarken içine dahil edilirmiki?
2007-2009 genel(225 gün FHZ)
Sadece 2009 yılı(82 gün FHZ)

TOPLAMI 307 GÜN EDER.

Neden tam 1 YIL yanlış hesaplanmış olabilir. Bilgisi olan varmı?

@(Gölge)

Telefonla arıyorum ama açan olmuyor.

Sanırım FHZ süreleri(307 gün) 16 yıl a dahil edilmiyor. Ondan 1 yıl eksik yazmışlardır.

İlçe SGK ya bugün sordum. Fiili Hizmet Zammı sürelerinin dikkate alınmadığını söyledi "görevli memur".

Neden FHZ(307 gün) süreleri emeklilikte dikkate alınmaz.

Son olarak, 5510 sayılı Kanunun 17.4.2008 tarih ve 5754 sayılı Kanunla değişik Geçici 4. Maddesinin (6) fıkrası ile; “Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az % 40 oranında özürlü olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az % 40 oranında doğuştan özürlü olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı olanlara; en az 5400 gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde bu madde hükümleri esas alınarak yaşlılık aylığı bağlanır. Ancak çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480, gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla, haklarında bu fıkra hükümleri uygulanır.” Hükmü getirilerek,

2- Ayrıca çalışmaya başladıktan sonra alınmış raporu olanlardan çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760, (16 YIL)
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480, (18 YIL) gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla, haklarında bu fıkra hükümleri uygulanarak kendilerine yaşlılık aylığı bağlanacaktır.

Bilgi Edinme Hakkı
.......... /..........SOSYAL HİZMET MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNDE ENGELLİ KADROSUNDAN HİZMETLİ OLARAK GÖREV YAPMAKTAYIM. DAHA ÖNCE DİĞER STATÜDE 7 Yıl 3 Ay 5 Gün VE KURUMUMUZDA 3 Yıl 7 Ay 10 Gün OLMAK ÜZERE TOPLAM 10 Yıl 10 Ay 15 Gün HİZMETİM VAR %70 ENGELLİYİM NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM.
SAYGILARIMILA ARZ EDERİM.

İlk başa hangi kurumda çalıştığını yaz.

ayDÜNYAvazo bende sonradan engelli 5510 tabi 4c li meöeırum bende sonradan engelli kadrosuna geçiş yaptım ama hala sgk hitap da 65 yaşa tabi memur olarak görünüyorum. Yüzde 40 raporum var. Acaba cimere yazdığınız metni paylaşırmısınız bende sormak istiyorum.

CİMER e "Engelli raporunu" göndermiyorsun. Hiç belge falan göndermiyorsun CİMER e ilk başvuruda.

CİMER den cevap gelincede aşağıdaki işlemi yapıyorsun.

CİMER den gelen cevaba görede kurumun aracılığı ilede "KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK HİZMETLERİ DAİRE BAŞKANLIĞINA" ben ne zaman emekli olabilirim diye dilekçeyle başvuracaksınız. (Unutma bu işlemi kurumun aracılığı ile yapacaksın daha doğrusu kurumun yapacak)

Üst Alt