Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK 1000 TL maaş bağlanmıştı. Şimdi 5434'e göre 1261 gün sonra ne kadar maaş alırım?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
650
Reaksiyonlar
382
3.737 günle SSK dan EMEKLİ OLMUŞTUM(Enson maaşı NİSAN 2019 da almış 1.000 ₺ civarıydı)(O zaman SSK=2612 ve EMEKLİ SANDIĞI= 1.125 TOPLAMDA 3.737 günle emekli olmuştum.)

Şuan "EMEKLİ SANDIĞI" çalışanıyım VE 2007 yılındanda Emekli Sandığı (1.125 GÜN) girişim olduğu içinde emeklilikte 5434 S.K tabiyim. Emekli Sandığında geçen 10 ayda 300 günlük primim yatmış oldu. TOPLAM olarak Emekli Sandığında 1.425 günlük primim var.

SSK ve EMEKLİ SANDIĞINDA toplam olarak prim gün sayım 4.041 gün civarıdır.

Ben şimdi 1.261 Gün şartıyla 960 gün sonra 5434 S.K. la "EMEKLİ SANDIĞI" ndan emekli olduğumda 1.000 ₺ den fazla maaş alırmıyım?

ayDÜNYAvazo
Şanslı gurup da yer alıyorsun 5434 S.K da en düşük taban memur emekli aylığı şuan itibariyle 2661 lira. Bugün emekli olsan bu tutarın altında bağlanmaz.

Emekli sandığından bugün emekli olamam yani 960 gün daha primlerin yatması gerekiyor EMEKLİ SANDIĞI ndan.

1261 gün prim şartını tamamlamam gerekiyor. (SON 3,5 YILI)
@mehtapsolmaz

ÇOK SEVİNDİM, TEŞEKKÜR EDERİM.

Emekli Sandığından emekli olmak için 5.000 toplam prim günüm yeterli olurmu acaba? SSK 'lı iken almış olduğum %80 vergi indirimim mevcut. 3 ay önce rapor aldığımda %65 'ti.

İlk SSK GİRİŞ= 01.10.2003
İlk MEMUR. GİRİŞ= 04.06.2007

Şu 1261 şartı tam olarak nasıl oluyor?

Emekli sandığından emekli olmak için bu sayının illaki 1261 günden az olmaması mı gerekiyor?

Memurlar için yani 4C ler bakımından son 1261 prim gün sigorta şartı ne anlama gelmektedir?

Şimdi 2oo8 eKİM ayından sonra sigorTA girişi olan herkesin mi "EMEKLİ MAAŞI" düŞük olacak doğrumu bu acaba?

Bu konuda istisnalar varmıdır?

1261 gün çalışmak mecburimi acaba?

Emekli Sandığında SON 1261 gün dolmadan nereye "EMEKLİLİK MAAŞI"hesaplaması yaptırtabiliriz?
Veya böyle bir imkan 4c li personeller için yokmudur?
Bilen birileri cevaplarsa çok sevinirim.

Emekli sandığı çalışanları için böyle bir imkan varmıdır?

Emekli Sandığında 1261 gün dolmadan emekli maaşı hesaplama yapılıyormu?

mehtapsolmaz

Ssk ile 5434 kanuna tabi EMEKLİ SANDIĞIndan emekli olduktan sonra maaş farkının bu kadar FAZLA OLMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ ARKADAŞLAR.

SSK BAĞLANAN MAAŞ=1161 TL
EMEKLİ SAND. BAĞLANACAK MAAŞ=2661 TL
NERDEYSE DAĞLAR KADAR FARK VAR.

Son düzenleme:
ayDÜNYAvazo, Emeklilikte tabi olunan statü son 7 yılın yarısından daha uzun süre geçirilen statüye göre belirlenir.
2. Derece ''%60 ve %79 arasında'' engeli bulunanlar 15 yıl çalışıp 3960 gün prim ödemeleri halinde emekliliği hak etmektedirler. Bu tarih senin için: 2022 yılı içinde doluyor.

algaNihat

2022 Yılının 10. Ayında 1261 gün doluyor EMEKLİ SANDIĞINDA o zaman 5000 günüm oluyor primlerim SSK + EMEKLİ SANDIĞI. İnşallah hayırlısıyla emeklide oluruz.

mehtapsolmaz

Hocam ben memurlar net'den 13 yıl prim 18 yıl sigortalılık süresini göstererek memur emekli maaşı hesapladığım zaman 2150 TL civarı emekli maaşı çıkıyor, şuan bu şartlarda emekli olacak olsam en düşük memur emekli aylığı 2661 TL olduğu için 2150 TL yerine 2661 TL mi alacağım.

kaç kere cevap yazdım, yazanlar oldu önce forumu iyice okuyalım 2008 öncesi 5434 e tabi memuriyet hizmeti olanlar en düşük memur emekli aylığı olan 2.661 tl den daha az emekli maaşı almazlar.

biraz kanunları okur ve araştırırsanız cevaba ulaşırsınız, lütfen okuyalım ,öğrenelim

Kimse cevap ta yazmıyor.

Sgk'nın sitesinde 2008 öncesi sonrası ayırımı yapmıyor, 2661 TL yazıyor, anlamadım.

https://uyg.sgk.gov.tr/IkramiyeMaasHesapla4c/Welcome.do

wEIkbe.jpg

Sen ANKARAdasın sanırım. (KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI)na dilekçemi yazmak gerekiyor ki? Ne kadar maaş alabileceğine dair. Hizmet birleştirmesi(4A+4C) yaptın mı?

ayDÜNYAvazo

Hocam buradan: https://www.memurlar.net/hesaplama/emekli-maas/ hesaplayabilirsin. Ayrıca bir önceki mesajımda linkini verdiğim sgk sitesinden de hesaplayabilirsin, ama sgk sitesinde en düşük memur emekli maaşına göre hesaplıyor, bence memurlar net sitesindeki daha doğru, memurlar net de 13 yıl hizmeti olan bir engelli memur şu an emekli olsa 2150 TL civarı bir maaş alıyor gözüküyor.

Hizmet birleştirmesi yaptım, ama benim sadece 2 gün hizmetim vardı, bundan dolayı hizmet birleştirmeyi sadece sigortalılık süremi öne çekmek amacıyla yaptım.

2007 ile 2009 arası kısa süreliğine "EMEKLİ SANDIĞI" hizmetim vardı. Toplam F.H.Z. ile birlikte 1125 prim gündür.

2019 Nisan ayında tekrar "EMEKLİ SANDIĞINA" başladım. Şimdi 360 prim günüm emekli sandığından yatırıldı.

Toplam emekli sandığı hizmetlerim 1485 prim gündür. (2007 ile 2020 arası varsayalım)

Kamu görevlilerinin hem 5434 hemde 5510 S.K. emeklilik öncesi maaşının hesaplanması?

KAMU GÖREVLİLERİ,

Hem "5434" Hemde "5510 S.K." olsun,
ENGELLİ EMEKLİLİK / ERKEN YAŞLILIK,

Emekli olmadan önce,
SGK yani EMEKLİ SANDIĞInda,

KURUMA "DİLEKÇE İLE BAŞVURU" YAPSAK,
EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA YAPARMI?

Emekli sandığından bugün emekli olamam yani 930 gün daha primlerin yatması gerekiyor EMEKLİ SANDIĞI ndan.

1261 gün prim şartını tamamlamam gerekiyor. (SON 3,5 YILI)
@mehtapsolmaz

ÇOK SEVİNDİM, TEŞEKKÜR EDERİM.

Emekli Sandığından emekli olmak için 5.000 toplam prim günüm yeterli olurmu acaba? SSK 'lı iken almış olduğum %80 vergi indirimim mevcut. 3 ay önce rapor aldığımda %65 'ti.

İlk SSK GİRİŞ= 01.10.2003
İlk MEMUR. GİRİŞ= 04.06.2007

Şu 1261 şartı tam olarak nasıl oluyor?

Emekli sandığından emekli olmak için bu sayının illaki 1261 günden az olmaması mı gerekiyor?

Memurlar için yani 4C ler bakımından son 1261 prim gün sigorta şartı ne anlama gelmektedir?

Şimdi 2oo8 eKİM ayından sonra sigorTA girişi olan herkesin mi "EMEKLİ MAAŞI" düŞük olacak doğrumu bu acaba?

Bu konuda istisnalar varmıdır?

1261 gün çalışmak mecburimi acaba?

Emekli Sandığında SON 1261 gün dolmadan nereye "EMEKLİLİK MAAŞI"hesaplaması yaptırtabiliriz?
Veya böyle bir imkan 4c li personeller için yokmudur?
Bilen birileri cevaplarsa çok sevinirim.

Of offf o kadar çok sorum varki...

DAHA 2 buçuk yıl var. Nasipse "EKİM 2022" de 1261 gün şartıyla emekli olabilirim.

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!

Bize bu kadar emekli maaşı verirlermi bilmiyorum yani. 2661 tl

Son düzenleme:
eski girişlisen seni eski girişli sayarlarsa verirler eski girişli sayarlarmı onu araştır bence önemli olan oo

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!

E devlette "SGK TESCİL ve HİZMET DÖKÜMÜ kısmında 5434 SAYILI KANUNA tabi olduğum yazmaktadır.

"Emeklilikte 65 yaşa tabidir. 30.05.2050 tarihinde emekliliğe hak kazanır.(emekli olabilecek yaş ve/veya tarih, sigortalının halen veya son defa 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine tabi görev yapmış olmaları durumunda geçerli olacaktır.)"

Bugün böyle bir ibare çıktı TESCİL VE HİZMET DÖKÜMÜ/4C TESCİL BİLGİLERİ kısmında.

SGK TESCİL ve HİZMET DÖKÜMÜ Bu şekilde bir ibare olan varmı?

yanlış çıkmış

hitapta böyle yazıyor benki

Emeklilikte 16 sigortalılık yılına tabidir. Maluliyet durumunun SGK tarafından onaylanması halinde 03.07.2031 tarihinde, 12 yıl hizmeti doldurduğu taktirdeemekliliğe hak kazanır. 65 Yaş Sınırına Tabi Olup 01.09.2044 Tarihine Kadar Çalışabilir.

hizmet dökümündede böyle yazıyor

[FONT=&quot]Sigortalılık süresinde 16 yıla tabidir.(Maluliyet Sebebiyle) 03.07.2031 tarihinde emekliliğe hak kazanır.(emekli olabilecek yaş ve/veya tarih, sigortalının halen veya son defa 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine tabi görev yapmış olmaları durumunda geçerli olacaktır.)[/FONT]

e devlette hitap var orda ne yazıyor kopyalayıp yazsana
ayDÜNYAvazo

Hitap hizmet dökümündede buna benzer bir ibare var çok farklı değil.

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!

Yanlış sanırsam beninki.

Üst Alt