Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK sitesinden emekli maaşı hesaplatma

ümit kardeş iyi güzel yazmissinda bunu memura anlatmak zor sen cokmi iyi biliyorsun der bu arda sen emekli oldunmi

Hayır emekli olmadım murat bey,
Bakın bir anımı anlatayım size. Oturduğum belediyeyi telefonla aradım Engelliler için uygulanan Emlak vergisi muafiyeti için. Bana Hiç bir geliriniz yoksa bu uygulanır geliriniz varsa olmaz dedi.

İnternetten resmi gazeteye girip ilgili yasayı bulup çıktısını aldım gittim. Yazıyı önlerine koydum işlerim tıkıt tıkır oldu.

Size sen çokmu iyi biliyorsun diyen memurun adını soy adını alın, ilgili bölüm şefine şikayet edin. Elinizdeki belgeyide gösterin. Devletin koymuş olduğu yasayı keyfi şekilde red edemezler.

Ümit kardes benim bildiğim kadarıyla malulen emekliler yani en qz yüzde 60 ve üzeri raporla işgücünu kaybetmiş kişiler için 2008 sonrası aylik baglama orani % 40 olarak uygulanıyor fakat vergi indirimi ile emekli olan engellilerin emekliliğide pirim günü 5400 altindaysa % 30 olarak hesaplanıyor senin paylasmis olduğun bilgi bence malulen emeklilikte geçerli emekli maaşı. com da hesaplama yaparken malul bölümünü seçerseniz 2008 sonrası aylik bağlama oranin % 40 olduğu görebilirsiniz

Alı KArdesım , burada kelıme eksıklıgı olmus ama anladıgım kadarıylada ne kadar cok kazanc ne kadar az gunun varsa o kadar fazla maas alırız demek ıstıyorsun dımı :)
Finansci kardes öncelikle emekliligin hayırlı olsun

Mustafa kardeşim Finansci arkadasin 10034 günü olduğu için ssk sitesindeki hesapla ayni tutuyor yani aylik bağlama oranları burada devreye giriyor ben hep diyorum engelli emekliliği için nekadar çok kazançla daha az günü olan herzaman daha maas alir vermiş olduğum linkleri okursaniz birqz aciklayici olabilir

https://www.google.com.tr/url?sa=t&...veMMCnnPB1mcMsqlQ&sig2=AGlaIFk64O-QLR0jijgWSA

https://www.google.com.tr/url?sa=t&...sPOGTLMNKCEfesZpg&sig2=sH7Njq1fg631TLkfrB2ksw

https://www.google.com.tr/url?sa=t&...inMqHtiCNwyV9j67A&sig2=r9P5gYioAqas0aXhBxr8lg

Bu konuda daha birçok site bulabilirsiniz

Ali bey bir önceki sayfada bir soru yazmıştım rica etsem onla ilgili beni bilgilendirirmisiniz ..ilginiz için teşekkür ederim...sagolun

Ümit kardes benim bildiğim kadarıyla malulen emekliler yani en qz yüzde 60 ve üzeri raporla işgücünu kaybetmiş kişiler için 2008 sonrası aylik baglama orani % 40 olarak uygulanıyor fakat vergi indirimi ile emekli olan engellilerin emekliliğide pirim günü 5400 altindaysa % 30 olarak hesaplanıyor senin paylasmis olduğun bilgi bence malulen emeklilikte geçerli emekli maaşı. com da hesaplama yaparken malul bölümünü seçerseniz 2008 sonrası aylik bağlama oranin % 40 olduğu görebilirsiniz

Merhaba;
Yazımı SGK bilgi edinme biriminden bana gelen cevaba istinaden yazdım. Malülen değildi sorum.

Soruyu şu şekilde sordum.

4723 günüm var. Maliyeden onaylı %41 raporum var. İşe girişim ve pirim yatmaya başlayan tarih 10/1999 Hangi şartları yerine getirdiğimde emekli olabilirim ve istenilenden fazla güne sahibim emekliliğim gelene kadarda 6500 günüm olucak, bu fazlalığın bana faydası olucakmı? hesaplama nasıl olucak?

Ali bey bir önceki sayfada bir soru yazmıştım rica etsem onla ilgili beni bilgilendirirmisiniz ..ilginiz için teşekkür ederim...sagolun
Asagida vermiş olduğum linkteki emekli olmuş arkadaşlarin çoğu emekli maaşı. com sitesindeki sonuclarin doğru olduğunu söylüyor sizde kendi pirim gününüz toplam kazanciniz ve ödenmiş bakurunuzla size yakin emekli olmuş kişilerin bilgilerine bakarak karşılatırma yapabilirsiniz

Merhaba;
Yazımı SGK bilgi edinme biriminden bana gelen cevaba istinaden yazdım. Malülen değildi sorum.

Soruyu şu şekilde sordum.

4723 günüm var. Maliyeden onaylı %41 raporum var. İşe girişim ve pirim yatmaya başlayan tarih 10/1999 Hangi şartları yerine getirdiğimde emekli olabilirim ve istenilenden fazla güne sahibim emekliliğim gelene kadarda 6500 günüm olucak, bu fazlalığın bana faydası olucakmı? hesaplama nasıl olucak?
Cevap veren memur bence sorunun tam içeriğini anlamadan sorunuzu yanitlamis diye düşünüyorum keşke sizin dediginiz gibi olsa bu hepimizi ilgilendiren bi konu cunku asagida vermiş olduğum linkte malulen emeklerin aylik baglama oranlarini görebilirsiniz

https://www.google.com.tr/url?sa=t&...b4msxgj46gVvGewbQ&sig2=9WN_cfhmJc-xT7jh5qW5cw

Asagida vermiş olduğum linkteki emekli olmuş arkadaşlarin çoğu emekli maaşı. com sitesindeki sonuclarin doğru olduğunu söylüyor sizde kendi pirim gününüz toplam kazanciniz ve ödenmiş bakurunuzla size yakin emekli olmuş kişilerin bilgilerine bakarak karşılatırma yapabilirsiniz

Cevap veren memur bence sorunun tam içeriğini anlamadan sorunuzu yanitlamis diye düşünüyorum keşke sizin dediginiz gibi olsa bu hepimizi ilgilendiren bi konu cunku asagida vermiş olduğum linkte malulen emeklerin aylik baglama oranlarini görebilirsiniz

https://www.google.com.tr/url?sa=t&...b4msxgj46gVvGewbQ&sig2=9WN_cfhmJc-xT7jh5qW5cw

Memurun hatası ola bilir.
Tekrar SGK bilgi edinme birimine meil attım. Busefer özellikle belirttim, engelli çalışanlar ilen normal çalışanların emekliliklerindeki Aylık Bağlama Oranları hesabı aynımı farklımı? Farklı ise Engelli oranları nelerdir.

Likteki yazıda bizi ilgilendiren kısmı kopyaladım. Malülen demiyor yada her hangi bir Yüzde de vermiyor. Yazı 15/06/2014 tarihinde yazılmış. Linki verende Sizsiniz.

Link:http://www.turkiyegazetesi.com.tr/serif-akcan/580997.aspx

ENGELLİNİN PRİM GÜN SAYISININ EMEKLİ MAAŞINA ETKİSİ YOK
Sosyal güvenlik mevzuatımızda engelliler sadece emeklilik şartları açısından korunmamış, bunların emekli maaşı ödedikleri primlere nispeten daha yüksek emekli maaşı bağlanacak aylık bağlama oranı belirlenmiştir. Üç dönemdeki çalışmaya göre belirlenen emekli maaşı hesabında her üç dönem içinde engellilere özel aylık bağlama oranı söz konusudur.
2000 yılından önceki dönem için engellinin aylık bağlama oranı en az yüzde 70’dir. Bu oran normalde 7400 gün prim ödemeye karşılık gelmektedir. 1 Ocak 2000 ila 30 Eylül 2008 dönemleri arası için engellinin aylık bağlama oranı yüzde 60’tan az olamaz. Bu oran ise 8100 gün prim ödemeye eşdeğer bir oran. Yine 1 Ekim 2008 tarihinden sonra emekli olacak engelliye 5400 gün prim ödemiş gibi aylık bağlama oranı belirleniyor ki; bu oran yüzde 30’a tekabül ediyor. Ancak primi asgariden ödenmiş ise bu dönemdeki aylık bağlama oranı bakmakla yükümlü olduğu kimse varsa yüzde 40’a yoksa yüzde 35’e yükseliyor. Daha açık bir ifadeyle, engelliler için ödenen prim gün sayısının emekli maaşına etkisi neredeyse sıfıra yakın. Sonuç olarak engellilere ödedikleri primle kıyaslanırsa yüksek emekli maaşı alıyorlar.

Azcik kafam karisikti simdi tam karisti CIK isin içinden ne zormus ya karar vermek offf

Murat Kardes aynı durum bendede var ve ben acıkcası ocak ayında ısverenle konusacagım emeklı olupta calısmakta sıkıntı yaratmazlar ıse artık emeklı olacagım artık o zaman neydı ne kadar aldık bellı olacak ..
Azcik kafam karisikti simdi tam karisti CIK isin içinden ne zormus ya karar vermek offf

Mustafa kardeşim benim işveren bu ay sonu karar vercek hem emekli olup hem calismami olmazsa bende vercem artik hep soru işaretleriyle yaşamaktan gina geldi ne olursa olsun artik vala daraldimya

ya arkdaşlar "ümit kurtuluş" belirttiği gib benimde söyle bir sorum olacak 98 girişim var 5900 gün 402.000 tl
emekli maaşı com sitesine hesap yaptırdığımda enggelli kısmını %40 olarak işaretlersem 2.003 TL maaş çıkıyor.Yok işaretlemezsen 1.722 TL
çıkıyor.yaklaşık 300 TL fark var.Eğer sitenin hesabı doğruysa benim çalışmamım bir mantığı yok.yardımcı olurmusunuz

Ümitin belirttigi pirimleri asgari ücret üzerinden yatırılanlar için geçerli keşke sadece malul olanlarda 2008 sonrasi aylik baglama orani % 40 olduğu gibi tum engellileri kapsasa ama bir umudumuz humetin programinda 2015 aralik aya kadar aylik bağlama oranları tekrar belirleyeceği soyleniyor işallah biz engellilerin aylik bağlama oranlarıda bu vesileyle düzeltilir de maas oranları biraz daha yüksek olması sağlanır

https://www.google.com.tr/url?sa=t&...stJaTzf0moTB3Pbpw&sig2=PgyeU9vOChFJbXTUGyWoPw

Ali kardeş benim esas söylemek istediğim şu.Hesap yapılırken engellininki farklı mı oluyor.300 Tl fark çok değilmi.

merhaba
ssk sitesinden emekli maaşı için verilen rakamlar değişiyormu.

Mverdi üstteki verdiğim diğer linkleri okursaniz engelli emekliliğindeki aylik bağlama oranlarınin nasil ve hangi şartlarda değişiklik gösterdiğini anlayabilirsiniz sendeki 300 tl fark kisiden kisiye değişir pirim gününe ve kazanca göre farklilik gösterir biraz teknik konular ama bence herkez bi şekilde alicagi emekli maasini arastirmali çünkü ömür boyu bu maasa bajicaz hatta biz öldükten sonra esimize çocuklarımıza bu maaş kalacak o yüzden tekrar söylüyorum bence herkes bukonunun uzerinde dikkatle durmali

Alı kardesım ınan hepımızın sıkıntısı budur,
Benım bılgılerımı bılıyorsun emeklı olsam mı olmasam mı karar veremedım , Bu ay emeklı comdan tekrar bakacagım emeklı maasımda bır dusukluk soz konusu ıse artık basvuruda bulunacagım, baska turlu SGK tavandan odenmesıne ragmen maasımı arttıracak bırsey bulamıyorum , Aylık baglanma oranınıda yukselecek dıye beklersem ıyıce zarar ederım gıbı gelıyor zaten ..

Mustafa kardeşim sigortan tavandan ödendiği müddetçe maaşında azalma olacağını sanmıyorum bilhakis artma olacaktır burda senin karar vermen gereken konu suan akdigin maasla emekli olduktan sonraki maasin

Mesela şuan calistigin yerde 4000 lira alıyorsun diyelim emekli olsan 1750 lira aldığını varsayarsak suan çalışma sartlarin iyiyse ve ayni işyerinde emekli olsanda calismaya devam edeceksen hemen emekli ol derim emekli maasin yanina kar olur

He dersenki çalıştığım isyeri emekli olduktan sonra calismama izin vermiyor ve calisma sartlarim cok ağır ozamanda daha rahat bir iste calisip maas olarakta suan aldigin maastan daha az olan bir firmada örneğin 2250 calissan yine emekli ol derim çünkü hen daha az yipranacaksin hemde maddi olarak bir kaybin olmayacak karar vermek tamamen sana kalıyor

toplam gün sayısı 6300 toplam kazanç 113.131.85 tl işe giriş 01.02.1997 emekli

toplam gün sayısı 6300 toplam kazanç 113.131.85 tl işe giriş 01.02.1997 emeklilik dilekçesi verdiğim tarih 27.10.2014 aylık bağlanma oranı 65.00 buna göre kaç lira maaş bağlanır bana

Merhaba arkadaşlar ilk emekli maaşım bankayamı yatar ptt yemı bunu nasıl anlarız? alo 170 cevap vermıyor

Ali kardesim Selamlar,Senin soylediklerine aynen katiliorum yanliz burada 1750 tl mi yoksa 1280 tl mi alacagim bu en buyuk belirleyici olacaktir bu fark cok onemli Daha oncede yazistik Sgk sitesi cok az gosteriyor emekli com sitesi daha cok gosteriyor basvuruyu yaptiktan sonra geriye donusumde yok..Bu ayin 20 den sonra tekrar bir hesapla yaptiracagim bakalim artma varsa ne kadar azalma varsa ne kadar olacak? Ama dedigim gibi onemli olan hangi site dogru ,sonucta sgk dan emekli olacaksak sgk sitesi ne yazikki dogru gibi gorunuyor bu durumda emekli olmam risk olur..

Mustafa kardeş haklisinda herkes emeklimaasim.com doğru diyor emekli olmadan hesaplatanlar emekli olup ta arada fark yok diyotlar ben çoğunluktan yanayim mustafa kardeş bide nasip kismet isi ne cikarsa bahtimiza artik hergun bolede acaba diye yasanmazki bir yerde son bulmasi lazim

bılgı vercek arkadaş yokmu acaba ?

ilk emekli maaşımın nereye yatacağını nasıl oğrenebılırım alo 170 ptt ye yada bankaya yatacak demıyor e devlettende bırşey anlayamadım yardım lutfen

Bence ptt ye yatar daha sonra istediğin bankaya gecebiliyorsun diye biliyorum

mustafa0205;
Mustafa kardeş bence emekli maaşı. com sitesindeki hesap doğru çıkacaktır çünkü ssk sitesindeki emekli maaşı hesabi normal emekli olanlar icin geçerli ve aylik bağlama oranlarıda ona göre hesaplanıyor

Eger ssk sitesinde engelli emekliliği bölümü olsaydı aradaki fark oradada görülecekti hayirlisiyla emekli olmaya karar verirsen endiselerinin bosa cikacagini işallah hep birlikte görürüz

Merhaba ilk emekli maaşınızı nerden aldınız arkadaşlar bılgı vercek olan kımse yokmu alo ssk bu ayın 27 sınde alabılıceğımı soyluyor rakkam belırtmıyor nerden alacağımı sorduğumda bız göremıyoruz dıyorlar anlayamadım 29/09/2014 muracaat ettım hala maaşımı alamadım

Selam ; Ben hesaplattım . 985-TL görünüyor. Vergi indiriminden ne kadar olur bilmiyorum. Bazı arkadaşlar işyerinden son aldığın maaş ne kadarsa o kadar alırsın diyor.

İşyerinin son maasi olsa keşke 1salise durmam hemen emekli olurum yanlisin var

Sinan Kardesim,bu forumda onlarca insan var ve yazilanlara bakarak hareket ediyorruz, Lutfen yazarken biraz daha mantikli bilgiler yazarsaniz hepimiz icin iyi olur,Kim almis isyerindeki son maasi kadar emekli maasi???Boyle sacma bir durum olamaz,,
Selam ; Ben hesaplattım . 985-TL görünüyor. Vergi indiriminden ne kadar olur bilmiyorum. Bazı arkadaşlar işyerinden son aldığın maaş ne kadarsa o kadar alırsın diyor.

Ali kardesim,Kismet olursa Ocak ayinin sonunda isyeri ile gorusup basvuruda bulunacagim umarim bekledigimiz gibi olur..(Sirket kabul etmezse farkli yollar arariz) Ben gelismeleri aktaririm buradan benim deneyimime gorede yonlendirmelerim olacaktir..
Bence ptt ye yatar daha sonra istediğin bankaya gecebiliyorsun diye biliyorumMustafa kardeş bence emekli maaşı. com sitesindeki hesap doğru çıkacaktır çünkü ssk sitesindeki emekli maaşı hesabi normal emekli olanlar icin geçerli ve aylik bağlama oranlarıda ona göre hesaplanıyorEger ssk sitesinde engelli emekliliği bölümü olsaydı aradaki fark oradada görülecekti hayirlisiyla emekli olmaya karar verirsen endiselerinin bosa cikacagini işallah hep birlikte görürüz

Üst Alt