Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS 2012 yılının ilk çeyreğinde tamamlanacakmış

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kpss konu anlatımlı kitabı aldım.benim kafa hiç almıyo valla.napcam ben çok korkuyorum.allah herkesin yardımcısı olsun.

korkacak bişi yok arkadaşlar bol bol tekrar yapıp test cözün zamanla pekişir

sınav sitresi iyidir zarar gelmez zaten korkuda faydalı çok olmadığı takdirde.

_suna_;

insan neden korkar? bilgisi olmadıqı ıcın. bende korkuyorum ama sadece TARİHTEN. ve tarih çalıscam. KORKUNUN ECELE FAYDASI Yok.. çalısmaya devam.

sınav korkusu çalışmaya yönlendirir insanı. ben yaparım zaten diyip boşlamazsın. ben de Tarihten korkuyorum mesela.

suna ATATÜRK'E iyi çalıs :D ben I.MEŞRUTİYETTEN BAŞLIYORUM :)

facia korkarım rekor kırıcan sınavda hepsini dogru yapıp :D

best;

Allah utandırmasın abi. Çalısmanın Meyvesını almayı düşünüyorum. Allah biliyor. 4 tane türkçe kitabı bitirdim. coğrafya idare eder. tarihe yüklenip coğrafyayıda qözden qeçircem. Matematikte sıkıntı yok ;)

Suna;

Sınav korkusu insanı belki çalışmaya yönlendirebilir veyahutta bu korku insanı bir şeyler yapmaya gayret ettirir. Fakat insan bir şeyler yapmaya gayret edip hiç bir şey yapamıyorsa veya yarım yamalak yapmışsa "korku, strese dönüşür. Stred ise hiç iyi bir şey değildir. İnsanı yanlışa sürükler, elini ayağını birbirine dolaşmasına sebebiyet verir. Kısacası ikiside iyi bir şey değildir. Ben geçen yıl MEB sınavında ders çalışmadım. Sınava girene kadar korkuda yaşamadım ve kazanacağımı ümit ederek girdim. Fakat sınav başlayınca baktım sorular kolaydı ve heyecana kapıldım. Heyecanın etkisiylede strese bulandım. Ha yine sınavı kazandım ama 100 almam gerekirken 72 aldım :) Kıssadan hisse vereyim: Kardeşim hiç sınava çalışma ama içinde heyecan, korku, stres olmadan sınava rahat kafayla gir, kazanacağını/kazanabileceğini ümit et ve buna inan; en ideal olanı budur ve önemli olan kafa rahatlığıdır. Bu şekilde 4/4'lük kazanılabilir... Bilgilerinize

göktürk kardeşim prof gibi adamsın valla:) sen bizi sınava götür desem uzagız iyi teselli verir moral verirsin:)

tarih derken inkılap tarihimi yoksa osmanlımı çalışıyosunuz.yani hangisinden sorulacak biliyomusunuz.ben inkılap diye biliyorumda ona çalışıyorum. doğrumu yanlışmı bilmiyorum.

Suna;

Sınav korkusu insanı belki çalışmaya yönlendirebilir veyahutta bu korku insanı bir şeyler yapmaya gayret ettirir. Fakat insan bir şeyler yapmaya gayret edip hiç bir şey yapamıyorsa veya yarım yamalak yapmışsa "korku, strese dönüşür. Stred ise hiç iyi bir şey değildir. İnsanı yanlışa sürükler, elini ayağını birbirine dolaşmasına sebebiyet verir. Kısacası ikiside iyi bir şey değildir. Ben geçen yıl MEB sınavında ders çalışmadım. Sınava girene kadar korkuda yaşamadım ve kazanacağımı ümit ederek girdim. Fakat sınav başlayınca baktım sorular kolaydı ve heyecana kapıldım. Heyecanın etkisiylede strese bulandım. Ha yine sınavı kazandım ama 100 almam gerekirken 72 aldım :) Kıssadan hisse vereyim: Kardeşim hiç sınava çalışma ama içinde heyecan, korku, stres olmadan sınava rahat kafayla gir, kazanacağını/kazanabileceğini ümit et ve buna inan; en ideal olanı budur ve önemli olan kafa rahatlığıdır. Bu şekilde 4/4'lük kazanılabilir... Bilgilerinize
fazlası herşeyin zarardır zaten azı iyidir dedim.

tarih derken inkılap tarihimi yoksa osmanlımı çalışıyosunuz.yani hangisinden sorulacak biliyomusunuz.ben inkılap diye biliyorumda ona çalışıyorum. doğrumu yanlışmı bilmiyorum.
tarihin hepsi çıkar ama çoğunluk inkilaptan çıkar

Şu ana kadar olan tüm sınavlarda İNKİLAP tarihi Çıktı. Osmanlı Tarihinden ben soru görmedim ..

ösym hepsini sorar merak etmeyin o yüzden hepsine çalışın..

Merhaba arkadaşlar,
Bu sınav normal KPSS düzeyinde olacağı için 3 ay kurs söylentileri var. Bu da demek oluyor ki tarih, çoğrafya, türkçe ve matematik 1 konularının hepsinden sorumluyuz demektir. Onca engelliyi nasıl eleyecekler ve genel sınav ve daha ciddi olacak. Öncelikle Ösym yapıyor.
Bunun içindir ki ben sizlere bir kıyak yapayım. Çalışacağınız kitapları yazayım.
Tarih: Formül yayınları (Murat Hanilçe) YGS LYS diye geçiyor. Bu kitabı çalışın tarih tamamdır. Bu arada bu kitabı almadan inceleyin neden önerdiğimi anlarsınız.
Türkçe herhangi bir kitap olabilir. Coğrafya da fark etmez. Matematik kitaptan çalışılmaz.
Tarih dışındaki diyer dersler için de Ekol hoca diye bir site var burdan çalışın. SS, YGS, LYS, SBS, KPSS Matematik, Geometri, Fizik, Kimya, Biyoloji, Trke, Edebiyat, Tarih, Corafya, Felsefe video dersler konu anlatm anlatmlar EkolHoca.com Bu sitede tüm dersler ücretsiz olarak konu anlatımı vs anlatılıyor.

Özellikle görme engelli arkadaşlarım için yazıyorum. Bu site bile işinize yarar. Matematik çok iyi anlatıyorlar.

Suna Sen bu siteden Çalış.

Herkese başarılar diliyorum. Allah utandırmasın...

teşekkürler yaprak hanım siz çalışıyormsnz ekol hocadan..

arkadaşlar, bu sınav sonucunda bulunduğumuz il dışına mı atama yapılacak. ilimizde kadro yoksa işe giriş şansımız yok mu ? il dışına çıkma imkanım pek yok.

Arkadaşlar bi kurumda hizmetli olarak çalışan abimiz önlisan mezuniyetini aldı. Yalnız daha asaletini onaylamadıkları için bu sınava girebilir mi, girse bile göreve hemen başlama olanağı var mıdır? Çünkü kendisi ağır şartlar altında çalışıyor ve önlisans bölümlerinden teknik kadro alımı yapacaklar mı?

Konya/Merkez Karatay Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünde görev yapmaktayım. "Eğitim Her Engeli Aşar" kampanyası adı altında "Engellilerin Meslek Edinmelerine İlişkin Kurslar" Valilik Oluru adı altında müdürlüğümüzce ve İşkur aracılığıyla verilecektir. Diğer illerde bulunan arkadaşlara da diyeceğim o ki, kendi vilayetlerindeki Halk Eğitimi Merkezlerini ziyaret etmeleri tavsiyemdir.

Göktürk ömss kursu için bir bilgi yokmu?

İbrahim;

Bu kurslar Bilgisayar, santralist, bilgisayarlı muhasebe, bilgisayarlı destekli proje gibi alan/bölümlerdir. İhtiyacı olanlar ise değerlendirmelidir.

ya arkadaslar herkes derslerden bahsedıyor ama ben halen resmı bır acıklama gormedım sınavın kesın tarıhı bellı oldumu.olduysa basvurular ne zaman?

sonbahar44
tamam belki biraz zor olabilir ama senin hesaba göre her ilden 20 kişi girerse 1620 kişi yapar türkiye geneli kaldı ki birden fazla bakanlık personel alacak ve boş kadro sayısı fazla ayrıca normal kpss ye göre daha basit olabilir diye düşünüyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt