Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS 2012 yılının ilk çeyreğinde tamamlanacakmış

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arkadaşlar özürlü sınavına hazırlık adı altında 2-3 kitap var piyasada b kitaplar zannedersem yenı duzenlemeye gore hazırlanmamıs.yargı yayın evıne ait kpss genle kultur genel yetenek kıtapları var set halınde acaba onlarımı alıp calıssak..ortada kaldık arkadaş ..sınav tarıhı yakın ama hersey karanlık??

ozkancey;

evet benimde aklıma gelen o dernekti özkan halk evleri yerine halk eğitim merkezleri olabilir diye düşünüyorum bencede bir yanlışlık var haberde senin söylediğin gibi kardeşim hiçbir yerde net kesinleşmiş bir durum söz konusu değil söylemlerle hareket ediyoruz herkes kafasına göre bir açıklama yapıyor bakalım ne olacak sonu hayırlı olsunda gerisi yalan :D

Arkadaşlar,
istanbulda isöm engellilere yönelik kurs açıldı.Ben devam etmekteyim...Sizin dediğiniz ömss kurslarımı tam bilemiyecegim.Bu kurslar 3 aylık ikinci dönem kurs açılcak bu da subat ayında yapılacak diye biliyorum.

peki bende bişey sorabilirmiyim acaba sınvdan sonra atamalar girdiğimiz sınav illerindemi olucak yoksa baska sehırlerde yer verılcekmı sınav sonucunda...

herkese selam. ben vandan yazıyorum. burda deprem olduğu için internete sık sık girme imkanımız yok. ömss başvuruları başladı mı? sınavla ilgili yeni gelişme var mı? bilgisi olan arkadaşlar ALLAH rızası için bilgi versin. burda hergün deprem oluyor. evlere ve binalara giremiyoruz. bu maili bir karakoldan yazıyorum. ömss başvurularıyla ilgili bilgilerinizi bekliyorum.

forumcu;

Daha hala hiç bişi belli değil forumcu kayıtlar başlamadı ..

Rapor hakkında

Iyi günler.26/06/2006 devlet hastenesinden aldığım sürekli p raporum ömss sınavında bi sorun olurmu?yeniden rapor almama gerek varmı

özürlü memurluk sınavlarına çalışmak için hangi kitapları alıyım.bana bilgi verirseniz çok sevinirim

raaamis Aşağıda verdiğim Link'te Yargı Yayınevinin Yeni Basılmış ÖMSS ( Özürlü Memur Seçme Sınavı ) Kitapları ve Tüm Özürlü Personel Kaynakları yer almaktadır. Yeni basılmış olan kaynakları inceleme fırsatı bulamadım. Sanırım Kitap adlarından da anlaşılacağı üzeri çoğu Soru Bankası şeklinde. Alıp inceleyen arkadaşlarımız bu başlık altında yorumlarını yaparlarsa herkes faydalanmış olur. Yargı Yayınevinin aşağıda vermiş olduğum web adresinde olan 16 TL - 18 TL ve 0 TL ( Tükenen) olan Kitaplar yeni basılmış olan Kitaplardır. 17,50 TL ve 19 TL olanlar daha eski basımla, 20 TL olan da biraz daha eski basım. raaamis en azindan bu kaynakları öğrenmiş olursun, bulunduğun ilde kirtasiyelerde varsa bakar, inceler ona gore alırsın. Yargı Yayınlarının satıldığı yerlere bakmanı tavsiye ederim.Aşağıda verdiğim web adresinden de siparişle alınıyor sanırım. Daha Sınav Klavuzu yayımlanmadığı icin Soru Adetlerini, Konuları, Cevap Şıklarının kaçlı olacağını vs bilmiyoruz. Ancak Geçmiş yıllarda sorulan sorular olarak ve bu sorulara benzer sorular olarak bu kitaplar düşünülebilir. Ancak Konu anlatımı olarak zayıf kitaplar. Sadece Vatandaşlık - Yurttaşlık - Görevin Gerektirdiği Mevzuat Konu anlatımlar fena değil , özellikle 17,50 TL olan Kitabın.

İşte Kaynak : Yarg Yaynevi

konu anlatımlı kitapta almak istiyorum.konuları bilmedende soruları yapamam.çok temeli olan biriside deyilim.bununla ilgili kitap söyleyebilirmisiniz. çok sağolun şimdiden çok yardımcı oluyosunuz

Cimcimee;

teşekkür ederim cimcimee. herhangi bir gelişme olursa beni bilgilendirirseniz minnet duyarım. burada internet çok kısıtlı olduğu için öğrenememekten korkuyorum...

2012 nisan ayında yapılacak olan sınvala ilgili

bizim için yapılcak olan sınavda tercihleri yaparken yasadıgımız sehırımı yazıyoruz sadece bılgısı olan varmı acaba ben hıc tercıh yapmadım daha once bılmıyorum bana yarıdmcı olabilecek birileri varmıııııııı

raaamis;

raaamis tam anlamıyla konu anlatımlı Özürlü Personel Kitabı bulmak zor. Yargı Yayınevinin sitesinde lan 17,50 TL lik kitap az da olsa Konu anlatımı var, ancak Vatandaşlık ve Devlet memuru kanunları agırlıkta. Diğer konular cok cok az işlenmiş, coğunlukla örnek soru ve eski sinav sorularından Oluşuyor. Ayria ÖMSS yepyeni bir sinav olacağı için bir cok şey belirsiz. Bizde Sınav Klavuzu Yayımlanana kadar geçmiş yıllarda cıkacak sorulara ve konulara çalışıyoruz. Mesela sana Tarih için daha dogurusu İnkilap Tarihi icin 11. Sinif Zirve Yayınlarının T.C. İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük Kitabını önerebilirim. Ben ondan calisiyorum mesela. Ancak Sınav Klavuzu cıkarda Sadece İnkilap Tarihi değil de Genel Tarih'ten sorular olacak derse o zaman eksik kalan bölümlere de çalışmak gerekecek. AYrıca diğer derslerin konularina YGS - LYS Kitaplarından ya da KPSS Hazırlık Setlerinin Konu anlatımlı olanlarına çalışabilirsin. Direk Liselerde okutulan kitaplarda olabilir. ÖMSS'ye 2014 yılında girecekler şansli, cunku önlerinde bir ÖMSS örneği ve bunun için hazırlanmış bir sürü kaynak olacaktır raaamis kardeşim

Ayrıca 11. Sinif Zirve Yayınlarının İnkilap Tarihi Kitabı 10 TL civarında ve Dış Yüzü aşağıdaki link'te :

http://www.zirve.com.tr/Yayinlar.aspx?Yayin=33

çok yardımcı oldunuz. allah razı olsun.sınava başvuru tarihlerinide burdan bildirirsiniz heralde.ben kaçırıcam diye korkuyorumda

raaamis ALLAH Senden de Razı olsun, işallah herşey gönlümüze göre olur . Sınav Klavuzu yayımlanınca zaten sınav başvuru tarihi ve sınav tarihi netleşecektir. Bu siteden ya da facebookta ÖMSS Sayfaları var beğen yaparsan ana sayfana da gelir. Google a ÖMSS yazarsan zaten her turlu bilgiye de ulaşabilirsin.

özer özkan KPSS kitalarından da olur . Ancak Sınav Klavuzu cıkınca konularda belli olursa ona göre kendine bir yön çizersin. Yukarıdaki mesajımı tekraren kopyalıyorum :
Tam anlamıyla konu anlatımlı Özürlü Personel Kitabı bulmak zor. Yargı Yayınevinin sitesinde lan 17,50 TL lik kitap az da olsa Konu anlatımı var, ancak Vatandaşlık ve Devlet memuru kanunları agırlıkta. Diğer konular cok cok az işlenmiş, coğunlukla örnek soru ve eski sinav sorularından Oluşuyor. Ayria ÖMSS yepyeni bir sinav olacağı için bir cok şey belirsiz. Bizde Sınav Klavuzu Yayımlanana kadar geçmiş yıllarda cıkacak sorulara ve konulara çalışıyoruz. Mesela sana Tarih için daha dogurusu İnkilap Tarihi icin 11. Sinif Zirve Yayınlarının T.C. İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük Kitabını önerebilirim. Ben ondan calisiyorum mesela. Ancak Sınav Klavuzu cıkarda Sadece İnkilap Tarihi değil de Genel Tarih'ten sorular olacak derse o zaman eksik kalan bölümlere de çalışmak gerekecek. AYrıca diğer derslerin konularina YGS - LYS Kitaplarından ya da KPSS Hazırlık Setlerinin Konu anlatımlı olanlarına çalışabilirsin. Direk Liselerde okutulan kitaplarda olabilir. ÖMSS'ye 2014 yılında girecekler şansli, cunku önlerinde bir ÖMSS örneği ve bunun için hazırlanmış bir sürü kaynak olacaktır .
Zirvenin 11. sinif İnkilap Tarihi Kİtabı Link'i : Zirve Dergisi Yayınları - Yayınlar : 11. SINIF | İnkılâp Tarihi

sınav kılavuzu yayınlanmadan sınava hazırlık kitabı almanızı tavsiye etmem daha hangi derslerden ve konulardan sorumlu olacağımız bile belli değil ösym yapacağı için kpss benzeri olur herhalde onun için sınav kılavuzu yayınlanana kadar vaktinizi boş geçirmemek için kpss hazırlık kitaplarından çalışmanızı tavsiye ederim.

zaman ne kadar az olursa hazırlanmak o kadar güç olur. önceki yapılan sınavda çıkan konulara göre de çalışılabilir. kpss konularına da çalışılabilir. bu tür sınavların konuları genelde aynı olur sadece kolaylık zorluk oranını tahmin edemeyiz

suna ösym düzenlerde kolay olurmu hiç,benim tahminim şöyle her ilden 20 kişi girer okadar basit bu bence..

o zaman kpssye hazırlanır gibi hazırlanmak lazım.

sonbahar.44;

sonbahar.44 ÖYSM düzenlemesi yüksek bir ihtimal. Evet ÖSYM düzenlerse önceki Özürlü Personel Sınavlarına göre daha zor olabilir. Ancak senin dediğin her ilden 20 kişi girer sözüne katılmıyorum. SInav zor olacaksa herkese zor olucak. Aslinda degisen bisey olmayacak. Belli bir taban ( ALT ) puani koyacaklarını sanmıyorum. Taban puani konmadiği takdirde, merkezi yerleştirme olacaği icin KPSS Kasım atamalarında duyguğumuz gibi 40 'lı - 50'li li puanlarla bile atama olabilir. O sebepledir ki 20 kişi degilde, kontenjan ne kadarsa o kadar kişi Yuksek Puandan aşağıya doğru sıralanır ve merkezi yerleştirme yapılmış olur düşüncesindeyim.

Daha ortada sınavla ilgili mevzuat dahi yokken kontenjan ve kaç kişi, şu kadar kişi, bu kadar kişi diye atıfta bulunmanız çok ilginç ve size ne kazandırdığınıda anlamış değilim. Ne kazandırdığını takmin edecek olursak şayet "sadece kuru gümbürtülü bir kafada soru işaretçikleri"... Daha öncede söylemiştim: Bu tür düşünce ve atıflar ders çalışmanıza bir yerlerde etki eder. Bilgilerinize

ben izmirdeki alsancak sevgi yolunda kitap buldum 15 tl umarım yarın alacam inşallah

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt