Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS 2012 yılının ilk çeyreğinde tamamlanacakmış

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
30 bin özürlü alımından sonra saglıklılarda rapor almaya çalışıyormuş

arkadaşlar devletin açacagını duyurdugu 30 özürlü alımını duyurdugu tarihten sonra herkes rapor derdine düşmüş. dün hastanedeydim ortalık çok aşırı kalabalıktı. mahşer yeri gibi bence en az 250 bin kişi bu sınava girer....

Valla bu ülkede paranın açmiycağı kapı yok. Öyle insanlar 5-10 milyar parayı basıp alırlar raporu. Yakında bu bir sektör haline gelirse hiç şaşırmayın......

arkadaşlar devletin açacagını duyurdugu 30 özürlü alımını duyurdugu tarihten sonra herkes rapor derdine düşmüş. dün hastanedeydim ortalık çok aşırı kalabalıktı. mahşer yeri gibi bence en az 250 bin kişi bu sınava girer....

maalesef bu memlekette böylesi karaktersiz ve namussuz insan çok. herşey beklenir böylesi insanlardan. Allah bunlara fırsat vermesin. yine bu melekette gerçek engelli hep mağdur olmuştur, edilmiştir. merak ediyorum acaba bu hırsız karakterliler haksızca iş güç sahibi oldukları zaman o maaşı alıpta nasıl yiyecekler ve çocuklarına yedirecekler. ömrünün sonuna kadar haksız kazanç elde edip Allah'ın huzuruna hangi sıfatla ve yüzle çıkacaklar? vallahi pes. :mad::mad:

parayı alanda raporu veren de devletin doktoru. denetlesinler o zaman.

[h=1]Bakan Şahin müjdeyi verdi[/h][h=2]Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Mart ayında yapılacak sınav sonuca göre, tahmini olarak 20 bin engelliye kadro vereceklerini söyledi.[/h]Güncelleme:15 Aralık 2011 23:33
AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Özür Bedendedir, Engel Mekanda Programı’na katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, insan odaklı politika üretmek için yola çıktıklarını belirterek, "Bu yüzden insanı merkeze aldık. Ekonomimiz insan için, sosyal politikalarımız insan için, devlet kurumlarımız insan için, her şey insan için. Yola çıktığımız gün itibariyle, insanımızın yaşam kalitesini yükseltmek için büyük bir vizyon koyduk, büyük bir hedef koyduk. Azim ve kararlılıkla sorunlarımızı arkada bırakacak şekilde yolumuza devam ettik. Önce demokrasimizdeki engelleri, ekonomideki engelleri, yapısal dönüşümdeki engelleri, şehirleşmedeki engelleri yani engelsizlerin önündeki engeli kaldırma iradesi beyan ettik. Ve bugün hamdolsun bu ülke her yerde her zaman söylediğimiz artık yaptığı çalışmalarıyla insan merkezli politikanın ne demek olduğunu ve engelleri kaldırabilmenin ne demek olduğunu özüyle sözüyle yaşamış, çok net bir başarı hikayesi bırakmıştır" dedi.

20 BİN KADROMUZU HIZLI BİR ŞEKİLDE İŞ SAHİBİ EDECEĞİZ

Bakan Şahin, engelliler konusunda en önemli sıkıntılarından birinin istihdam olduğuna dikkat çekerek, bu konuyla ilgili yönetmelikleri ve mevzuatları değiştirdiklerini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ömer Dinçer’in Çalışma Bakanlığı döneminde çok önemli adımların başladığını vurgulayan Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:

"İstihdamla ilgili 2012 eylem planımızı hazırladık. Engellileri kendi içinde kategorilere ayıracağımız, işitme engellinin kendi içinde yarışacağı, görme engellinin kendi içinde yarışacağı, bedensel, zihinsel engelinin kendi içinde yarışacağı yeni bir sınav sistemin başlangıcının talimatını verdim. Yönetmeliğimizi değiştirdik. Mart ayında bu yeni sınav sistemine göre, herkesin kendi içinde yarışacağı bir sınavı başaracağız. Çıkan sonuca göre de hızlı bir şekilde, şu anda tahmini olarak belirlediğimiz 20 bin kadromuzu hızlı bir şekilde iş sahibi edeceğiz. Bu hedefi koyduk, Allah’ın izniyle bunu birlikte başaracağız.

İSTANBUL’DA CİDDİ MESAFELER ALINDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da dünyada çok ciddi değişimler yaşandığını, herkesin bu değişikliklere tanıklık ettiğini belirterek, Türkiye’nin gelişmesi ve İstanbul’un parlayan yıldız olmasının, bu değişimi yakınen takip edilmesinin bir yansıması olduğunu vurguladı. Topbaş, "Hep beraber bu geminin içinde yolculuk yapıyoruz. Onun için her nefes alan canlının haklarını korumak zorundayız. Bu hakların bir yaşam hakkından, bir kent hakkına ve yurttaşlık hakkına kadar korunması gerekiyor" dedi.

Programa, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Nezla Tümer ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı.

her hastayı engelli sayarsan olacağı budur. ben engelliyim deyip bizlerin önune geçer tekerlekli sandalye kullanmıyorsa bu kadar basit

belli bi tarih söylense de ,kendimi iyice derse versem bi..tarih belli olmayınca motive olamıyom arkadaş :) Allah bütün engelli kardeşlerime memurluğu nasip etsin..en başta Allah devletimize zeval vermesin ki,bizlere iş kapısı doğsun..

Şahin'den 20 bin engelli için müjde

:)Şahin'den 20 bin engelli için müjde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 2012 yılında 20 bin engellinin kamuda işe alınacağı müjdesi verdi. Şahin'in bir müjdesi de sınavlarla ilgili oldu.
Haberi Kaydet Arkadaşına Gönder 16 Aralık 2011 02:04 - 1 Yorum - 5,055 Okunma Şahin, engellilerin kendi aralarında yarışacağı bir sınav sistemi üzerinde çalıştıklarını da söyledi. Görme engellinin görme engelliyle, işitme engellinin işitme engelliyle yani tüm engellilerin kendi kategorisinde sınava gireceğini aktaran Bakan Şahin, “Mart ayında bu sisteme göre sınav yapacağız.” dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın ‘Özür Bedendedir, Engel Mekânda’ temasıyla düzenlediği programa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ve çok sayıda engelli ile aileleri katıldı.

Programda bir konuşma yapan Bakan Şahin engellilerin istihdam edilmesinin en önemli sıkıntılardan birisi olduğunu belirterek, “Bu konuyla ilgili yönetmeliği değiştirdik. Demokratik oligarşiyi ayaklar altına aldık. Çözme merci olarak birçok kurumla gücümüzü birleştirdik. Ömer Dinçer Bey’in Çalışma Bakanlığı döneminde önemli işe alımlar yaşandı. Eski yıllara nazaran 3–4 kat fazla istihdam arttı.” diye konuştu.:)
ENGELLİLER KENDİ İÇİNDE KATEGORİZE EDİLİP, SINAVA GİRECEK

“İstihdam ile ilgili 2012 eylem planını hazırladık.” diyen Bakan Şahin, “Engellilerle bir araya gelince ‘Bu sistemi değiştireceğiz.’ dedim. Toptancı ve tepeden bakan bir bakışla hareket edemezdik. Engellilerimizi kendi içinde kategorize edeceğimiz, işitme engellinin kendi içinde yarışacağı, görme engellinin kendi içinde yarışacağı, bedensel engellinin kendi içinde yarışacağı, zihinsel engellinin kendi içinde yarışacağı yeni bir sınav sistemin başlangıcının talimatını verdik. Yönetmeliği değiştirdik. Sağlık Bakanlığımız, Çalışma Bakanlığımız, ÖSYM ve bizim bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığımız bir komisyon oluşturdu. Şimdi yeni sınav sistemine göre, herkesin kendi içinde yarışacağı bir sınavı başaracağız. Mart ayında yeni bir sisteme göre bir sınav yapacağız. Çıkan sonuca göre de 20 bin kadromuzu hızlı bir şekilde istihdam edeceğiz. Bu hedefi koyduk. Allah’ın izniyle bunu birlikte başaracağız.” ifadelerini kullandı.

Engellilerin yaşam şartlarının düzeltilmesi için yol haritasının çizildiğini dile getiren Şahin, “Kısa ve uzun vadede eksikliklerin giderilmesi için çalıştık. Engel gözde, kulakta değil, gönüllerde ve zihinlerdedir. Sizin engeliniz bizim engelimiz diyerek yolumuza devam ediyoruz. İstanbul her halanda olduğu gibi rol model olacaktır.” diye konuştu.

ENGELLİLER YENİ SİSTEME OLUMLU YAKLAŞIYOR

Getirilecek sistemin engelliler açısından güzel bir çalışma olduğunu vurgulayan Fatih Kaplan, engellilerin istihdamına önemli katkıda bulunacağını düşündüklerini aktardı.

Yeni sistemi olumlu karşıladıklarını anlatan Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Sosyal İşler Sorumlusu İnşaat Mühendisi Çetin Yüksel ise, “Herkes kendi kategorisinde sınava girse daha iyi olur tabii ki. Haksızlık da olmaz. En azından bir engelli aile kurar, düzeni olur.” şeklinde konuştu.

kartal8360;

ilkokul ve ortaokul mezunlarını kurayla alacaklar sanırım.

her sene bu şekil de bir duyuru yapıyorlar,geçen seneki açık kontenjanın personeli yerleştirildi mi acaba?merak ediyorum..........?

sata sata herseyi ozellestirip kamunn elinde bisimi birakiyorlarda:p ozel soktor ile ise yerlestircekler allalem:)

külli yalan valla.. geçen yılki 38 boş kadro sözlerini tuttularmıki ,bu yıl 20 bin daha alacaklarmış

her sene bir ortaya birşeyler atıyorlar bakalım bu sende 2o bin :) hakkımızda İNŞŞALLAH hayırlısı ney diyek onlar için nasılsa bir olay yok kendileri geçmiş kendi hayatlarını kurtarmışlar engelliyi fazla düşünmeselerde olur

memet aga;
ve nereye yapılacak yani hangi kuruma başvuracagız ilk okul mezunu olarak ?

engelleli kadrolarının cogunda acıktan (torpilli) atanan saglam insanlar calışıyor malasef

Hizmetli kadrosundan memurluğa geçiş sınavı...

Arkadaşlar merhaba... Daha önce paylaşıldımı bilmiyorum eğer paylaşıldıysa kusura bakmayın ama bir sorum olacak cevaplarsanız sevinirim... Ben 2010 yılında MEB'in düzenlediği sınavı kazanıp hizmetli kadrosundan bir okula atandım... Şimdi hizmetli kadrosundan memur kadrosuna geçmek istiyorum fakat bu konuda bir bilgim yok... Böyle bir sınav varmı? Varsa ne zaman yapılacak? Sınava başvurmak için yapmam gerekenler, izlemem gereken yol vs. yani anlıyacağınız bu konuda ne kadar bilginiz varsa esirgemezseniz sevinirim... :cool: Şimdiden çok teşekkürler, herkeze iyi akşamlar, saygılar...

lise son sınıf ögrencisiyim ömss ye girebilirmiyim.

merhaba %51 sürekli raporum var.lise son sınıf ögrencisiyim.2012 ömss sınavına girebilirmiyim..

sınav marta gerilemiş bir ileri bir geri 2013de ancak yapılır bu sınav :eek: her halikurda haksızlık olacak sınavda niye tarih tam açıklanmaz bilmem herşey mükemmel hazırlansa bile ben mezun olalı 10 yıl olmuş geçen yıl mezun olan biriyle benim bilgim bir olamaz yeni mezunların bilgisi daha taze bunun ayrımınıda yaparak yeni mezun olanlara biraz daha kazık soru hazırlanması gerek bence:D

rapor

yeni sınav yönetmeline göre yenden rapor isteniyor ya.bizim elimizdeki raporu heyete girmeden yeniletemeyizmi eski tarihin yarine yenitarih atılamazmı acaba

kadir27;

kadir bey öncelikle ÖMSS ilk defa yapılacak bir sınav olduğu içinde bir cok konu belirsiz durumdadır. Önceki bazı sınavlarda şu şekilde uygulamalar yapıldığını biliyoruz : Okuldan alacağınız " Dönem Sonunda Mezun Adayıdır " şeklinde bir belge ile ÖMSS 'ye girme ihtimali olabilir. Bu yorum bana aittir, kesin bir bilgi değildir. Ancak bu durum şu sekilde olabilir :Sınav Klavuzu ( Sınav Yönetmeliği ) yayımlanınca bu sorunlarızın cevabını bulabileceksiniz.

Arkadaşlar Bakan Fatma ŞAHİN; katıldığı son iki toplantıda ÖMSS'nin Mart 2012 de yapılacağını ifade etmiştir. Sonucta Bakan'da bu bilgileri Bürokratlarından alıp, açıklama yapmaktadır. Bürokratları Bakan Fatma ŞAHİN'i yanıltıcı bilgi vereceklerini zannetmiyorum. 1 Nisan 2012'de YGS yapılacağı dikkate alınırsa ( OSYM Sınavı Düzenleyeceği yüksek ihtmal olduğuna göre, OSYM'nin Sınav Takvimine göre ), Bakan'da Mart 2012 diyorsa,kişisel yorumuma göre ÖMSS Mart Aynın ikinci yarısı gibi olur. Tahmini tarih soracak olursanız 25 Mart 2012 ( Benim Kişisel Fikrim ve Yorumumdur.. Bu tarih bilgisi herhangi bir yerden duyum vs degil, sadece benim Kişisel Tahminimdir, Kimseyi yanlış yönlendirmemek adına üstüne basa basa vurguluyorum. )..
ÖMSS Kursu duzenlenmesi konusunda ise , Sınav Klavuzu yayımlanır yayımlanmaz, Sınav Konuları da belli olacağı icin, belli bir program doğrultusunda Kurs başlayacaktır. Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla , ona bağlı bulunan İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezleri Aracığıyla bir düzenleme yapılarak yaklaşık 2- 2,5 ay ÖMSS kursu yapılabilir. Sınav Klavuzum yayımlanmadan ÖMSS Kursu yapılması zaten mantıklı da değildir. Son olarak 2-3 ilde yapılan ÖMSS Kursları ise Gönüllü dernek ve kişilerin aracılığıyla yapılmaktadır . Örnek : Isparta , Şanlıurfa .. Bu gönüllü kurslarda anlatılanlarda biraz KPSS kurslarının konularını içermekte olduğu bilgileri gelmektedir. Örnek : Tarih Dersinde Türk İslam Tarihi anlatılması vs.
ÖMSS Kursu açıklamasını, T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin ÇİFTÇİ yaptı. ÖMSS Kursu açıklaması 2 ayrı platformda yapıldı. Genel Müdürlük seviyesinde yapılan açıklama inanmalıyız ve güvenmeliyiz düşüncesindeyim.. Herşeyin İlki biraz sancılı olur. Onun icin Sabretmeliyiz ve KPSS Kitaplarından ya da YGS - LYS Kitaplarından Konu çalışmamız en uygunudur. ÖMSS Kursu zaten açılır - açılmaz sitelerden haber alınır. Arzu edilirse ilinizdeki İŞKUR ya da Halk Eğitim Merkezlerine telefonla sorabilirsiniz. Ancak şu anda bu iki kuruma da herhangi bir bilgi gelmiş değil. Ara ara telefon ederek sorulabilir.

Arkadaşlar 2006 da alınan süreklidir raporu yenlenmez inşallah. Yenilettirirlerse dava açarım.Çünkü rapor çıkarttırmak için hastanelerde yoğunluk olacak ve insanlar başvuru tarihini geçirecekler. sürekli yazıyor. daha ne olsun. Bu sınavdan zaten ümidim yok ama yinede elimden geleni yapayım gerisi Allaha kalsın. Alınacak engellierin yarısı hazır zaten. Bellidir. Geçen yılda aynısı olmadımı.

herkese gönlünce bir işe girmeyi yüce Allah tan dilerim.

sınav başvuru taihi ne zaman.bilgisi olan varmı acaba.

Zinsel Engelliler ve Çalışamayacak durumundaki Engelliler Ne olacak?

Okuma yazması yok anne ve baba yada yakının bakımına muhtaç zihinsel yada çalışamayacak durumdaki % 90 engelliye 2022 maşından ve evde bakım ücretinden gelir kriteri yüzünden yararlanamayan engellilere bir çözüm getirilmesi ilgililerden önemle rica edilmektedir. herkese selam

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt