Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul kart devamlılığı için raporu sisteme işletmemiz gerekiyormuş!?

[FONT='inherit']Sağlık Bakanlığından yapılan açıklama:[/FONT][FONT='inherit']Engelli Sağlık Kurulu Raporlarının Düzenlenmesinde Uyulacak Kurallar Hakkında Duyuru[/FONT][FONT='inherit']Bakanlığımıza yapılan başvurulardan; sağlık kurum ve kuruluşlarımızda verilen engelli sağlık raporlarının düzenlenmesinde, eski formatta düzenlenen raporlarının geçerlilik süresi ve yürürlüğe giren yeni mevzuat hükümlerinin uygulanmasına dair tereddütler hasıl olduğu anlaşılmıştır. Bu nedenle duyuruda yer alan hususların açıklanmasına ihtiyaç duyulmuştur.[/FONT]
sa1.jpg

bitmeyenumut2

yide 2001 -2002 yılında rapor alan arkadaşlarım var. Onların kartları güncelleme oldu o nasıl oluyor. Bence sallıyorlar...

Bende gidicem hastaneye saat 8 de.

Sorun çıkarırlarsa bu yazıyı göstereceğim.

Bütün gece uyumadım sabah olsa da hastaneye gitsem diye.

Mutlaka yazarım. Allahtan raporumu uzak yerden almamışım. Sırf bilgi almak için birde yollarda sürünecektim.

Arkadaşlar ben bu sabah kartmatike kartımı okuttum Vizeleme işlemi yapıldı, hastaneye gitmeden önce kartınızı vizelemeyi deneyin olmazsa yine gidersiniz hastaneye.. Dertsiz başınıza dert almayın bence.

BİR BANKACI

Arkadaşlar bu sabah hastaneye gittim orada tekrar raporumu alıp işlem yaptılar yaklaşık 10 dk. Sonrasında tamam oldu dediler. Ibb kart başvuru gişesine gittim hastanede girişinin yapıldığını söyledim raporun orjinalini tekrar taradılar nüfus cüzdanı ile. Orada sordum tamam mi sistemde gözüküyor mu diye, biz şu an göremiyoruz ama aktivasyonunuzu yapıyoruz dediler. E devlet üzerinden sorguladım girmişmi diye kayıt bulunamamıştır yazıyor orada. Raporum 9 ay oldu bu arada bir önce ki mesajımda 8 yazmışım. Şimdi anlamadım bakalım makinede 2020 Temmuz a kadar uzatılmış gözüküyor inşAllah daha ugrastirmazlar. Bir yakınımın raporu 2-3 senelik ona böyle bir mesaj gelmedi vize gönderilmiştir diye mesaj gelmiş.

Haseki’ye gittim. Ilce saglik mudurlugune gideceksiniz dediler. Uskudar ilce sagliga geldim. Bizimle alakasi yok dediler. Itirazlar yapiliyor sadece dediler. Hastane ile halletmeniz lazim dediler. Simdi tekrar hasekiye gidiyorum bakalim.

e devlet üzerinden görünmesi 3 günü geçebiliyor e nabız sistemine gir raporlarım kısmına tıkla orda varmı bak ama orayada birkaç gün sonra düşer e nabız sistemine e devlet üstündende giriş yapabilirsin

M0JHX8.png

totem

Elindeki raporu ver tarasinlar. Neyi problem yapıyorlar hayret

GM 6 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Az önce Edirne devlet hastanesi ile telefonda görüştüm. Heyet kalemini bağlattım 2001 tarihli raporum e-rapor sisteminde görünmüyormuş taratmak için ne yapmam gerekiyor dedim. İlk önce raporu taramıyoruz yeni rapor çıkarman gerekiyor dedi. Bende benim raporum sürekli tarihli neden tekrar çıkarayım ki dedim. sonra verin tc numaranızı bakalım dedi. ardından ulusal rapor sisteminde kaydınız yokmuş şimdi anlaşıldı dedi. bende raporumun aslı bende var getirsem tarar mısınız dedim getirin tarayalım dedi haftaya yıllık izin alıp hastaneye gideceğim ve taratacağım.

Eski raporunu sisteme kaydettirmek için Şişli Etfal hastanesine giden varmı arkadaşlar?

Eski raporunu sisteme kaydettirmek için Şişli Etfal hastanesine giden varmı arkadaşlar?

Selamun aleykum!

Dostlar merhaba,

Buradaki bir çok arkadaşım gibi bende İBB'den gelen mesajı aldım. Şişli etfal sağlık kuruluna gittim ama ne yazık ki orada olan hiç kimsenin durumdan haberi yoktu.
İlk olarak E-rapor meselesini açıkladılar. Bütün raporlar E-rapora geçecek bu yüzden randevu alıp geleceksiniz raporlarınız yenilenecek dendi. Bu durumdan sıfırdan yeniden işlem yapmak demek. Sonra bizim E-rapora erişimimiz yok sizi ulusal engelli veri bankasına kaydedeceğiz ama istenilen bu değil dendi. Böyle bir kargaşa yumağı. En sonunda meseleye sağlık kurulu müdür el koydu. Benimle beraber 1 kişiyi daha çağırdı raporlarımızı ulusal engelli veri bankasına kayıt etti. Şimdi gidin istanbul kartlarınızı vizeletin dedi. Gayrette İETT bürosunda olanlarında haberi yok! Adamlara sordum bu raporu hastaneye kayıt ettirmeden gelseydim ne olacaktı? Sizi hastaneye yollayacaktık dediler. Peki şimdi sorun çözüldümü diye sorduğumda ise bilmiyoruz 1 ay sonra belli olacak dediler.
Eve döndüm konu ile ilgili 184e danıştım. Konudan haberdar değiller! 153ü aradım onlarda konuya tam hakim değiller.
En son sağlık kurulunda görüştüğüm müdür İETT müdürü ile görüştüğünü istedikleri şeyin ulusal engelli veri bankası kayıdı olduğunu beyan etmiş banada bu doğrultuda kendisi bilgi verdi.

Diyeceklerim bu kadar umarım faydası olur.

Selametle:)

Ben hala ugrasiyorum. 2011 oncesini islemiyoruz diye israr ediyorlar. 184 hastane ile halledin diyor. Hastane yeni rapor alacaksin diyor. Yeni rapor almasina alirim da. Niye 2004 yilinda verilen bir rapor gecersiz oluyor anlamis degilim. Herkes halletti bir ben halledemedim.

totem
Bu konudan 184ün veya 153ün haberi yok! Siz raporu aldığınız hastaneye gidip raporumu ulsal engelliler veri bankasına kayıt ettirmek istiyorum diyeceksiniz.

rgndmr
Rica ederim kardeşim...

Sağlık Bakanlığı ile İBB arasında protokol imzalandı[SIZE=4][/SIZE]

Sağlık Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol nedeniyle "engelli" ve "engelli refakatli" İstanbulkart'larının vizeleme işlemi öncesi Sağlık Bakanlığı sistemine kaydettirilmesi gerektiği belirtildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, "engelli" ve "engelli refakatli" İstanbulkart'larının vizeleme işleminden önce Sağlık Bakanlığı sistemine kaydettirilmesi gerektiğini duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı ile belediye arasında imzalanan protokol kapsamında, ücretsiz İstanbulkart başvurusu için iştiraklerden BELBİM'e sunulan engelli raporlarının, artık Sağlık Bakanlığı e-Rapor ve Ulusal Engelliler Veri Bankası sistemleri üzerinden teyit edildiği belirtildi.

İstanbulkart sahiplerine ait bilgilerin bu sistem üzerinden sorgulanacağı ve sorgulama neticesinde rapor tarihi ile rapor geçerlilik süresi baz alınarak, İstanbulkart'ların ücretsiz olarak kullanılabileceği geçerlilik süresinin belirleneceği anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Geçerli engelli raporu olduğu teyit edilen engellilere, kısa mesajla ücretsiz İstanbulkart kullanımına dair bilgi verilecek. Gelen kısa mesaj sonrasında İstanbulkart'ların herhangi bir biletmatike dokundurularak vizeleme işleminin tamamlanması gerekiyor.

İstanbulkart'larına vizeleme talimatları gönderilemeyen kişiler ise engelli raporunu temin ettikleri hastaneye başvurarak, raporlarının Sağlık Bakanlığının ilgili sistemlerinde kayıtlı olduğunu teyit ettirmeleri gerekiyor. Bu kişiler rapor bilgilerinin ilgili hastane tarafından Sağlık Bakanlığı sistemlerine girişi yapıldıktan sonra İstanbulkart başvuru merkezine raporlarının aslı ile gelerek vizeleme başvuru talebini oluşturmaları gerekiyor. Yapılacak veri doğrulaması sonrasında İstanbulkart vizeleme işlemleri gerçekleştirilecek."

Anadolu ajansından alıntıdır!

Biletmatikten nasıl vizeliyoruz bilgisi olan ?banada mesaj geldi şimdi

Kwonmusti haseki hiç bir şekilde yardımcı olmadı. sizin hastaneler daha duyarlı çıktı. il sağlık müdürlüğü ile konuştum. ibb ile görüşüyoruz. cuma günü tekrar arayın dediler bana.

Aykuttb

Biletmatikten vizeleseniz bile ay sonu kartınız kapanır. Raporunuzu ulusal engelliler ver tabanına kayıt ettirin.

totem
Raporunuz sadece ulusal engelliler ver tabanına kayıt edilecekti. Cuma günü çıkan sonucu yazarsınız..

Bu arada hangi birime başvurdunuz? Ben sağlık kuruluna gittim.

hasekiye giden arkadas senin elinde basbakanlık kimlik kartı var diyorsun onunla iett müdürlüklerine gitse sana oradan yardımcı olurlar

engelli kimliği olanlar ulusal veri bankasına raporları otomatik kaydedilmiyormu mu acaba

Benim Başbakanlık Özürlüler İdaresinden ve Sosyal Hizmetlerden Engelli kartım var ama Ulusal Engelli Bilgi Bankasında kaydm yok . Engelli rapor yılım 2000

Bana bir mesaj geldi ama bilgilendirmek için geldi diye düşünüyorum çünkü kartımı hala kullanıyorum iptal olmadı.Sanırım raporları sürekli olmayanlardan tekrar kayıt isteniyor raporları sürekli olanlar direk aktarım yapılır ve aktiflik devam eder diye düşünüyorum.
Daha öncesinde de akbil dolum gişelerinde kartımı yeniliyor ve devamlılığını kendim yapıyordum.Bun dan sonrada mı? öyle olacak acaba.

BİR BANKACI

Hatırlamıyorum akşam turnikelerden okuturken bakarım,ozamandan sonra mı? iptal oluyor yoksa.

[FONT=sans-serif]"Geçerli engelli raporu olduğu teyit edilen engellilere, kısa mesajla ücretsiz İstanbulkart kullanımına dair bilgi verilecek. Gelen kısa mesaj sonrasında İstanbulkart'ların herhangi bir biletmatike dokundurularak vizeleme işleminin tamamlanması gerekiyor.

bu bilgi doğrultusunda tekrar işlem yapmama gerek yok diye düşünüyorum.
[/FONT]

sgurkan Muhtemelen 31/07/2019 tarihi son gündür.

Üst Alt