Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul kart devamlılığı için raporu sisteme işletmemiz gerekiyormuş!?

telefona msj geldi.... bugun saat 18 de makinada vizeletim....

Talimatı gönderilememiştir mesajı bana da geldi. Şimdi benim raporum 2004 yılına ait bir rapor. Başbakanlık Özürlüler Dairesinden kartım da var. Bütün heryerde kayıtlarım varken böyle bir saçmalık olmaz. Her sene bir şey çıkıyor. 2004 yılındaki raporda TCKN ile yok. Şimdi süreç nasıl ilerleyecek? Hastanede nereye gitmem gerekiyor. Onunla ilgili bir bilgim de yok. Madem böyle bir değişiklik yapılıyor. 6 ay 1 yıl gibi bir süre vermeleri lazım. 2 haftada kim halledecek. Çok beyinsizce işler yapılıyor.

Süreci öğrenenler süreci paylaşırsa sevinirim.

2013 te üye olmuşsun ilk mesajı bugün atmışsın hayırlı olsun mesajın totem
tüm ücretsiz istanbul kartlılara bu mesaj gelmiş konuyu takip etti isen peşine vize işlemi onayıda gelmiş
kaldıki artık başbakanlık diye bir kurum yok aile ve sosyal politikalar bakanlığına bağlandı
şimdiye kadar vizeleme mesajı gelmeyen olmadı olursa bizde anlayacağız

ama şu oldu artık tüm raporlar sağlık bakanlığı üstünden tek yerden sorgulanacak işe muracat veya firmaların istediği raporlar tek raporla hallolacak sistem bu her kurum için ayrı ayrı rapor almayı kaldırdılar sgk hariç sanırım .

Süresiz raporlar geçerli açıklaması yapıldı.. hastaneler eski raporu sisteme kayit yapmaz ise yeniden rapor çıkarmak gerekecek o zaman yine sil baştan uğraş dur.. eziyet başka bişey değil.malesef

Beylikduzu

Teşekkürler. Bugüne nasipmiş :).

Bana gönderilemedi mesajının peşinden vize işlemi onayına dair bir mesaj gelmedi maalesef. Yarın direkt vizeletmeyi deneyeceğim. Eğer olmazsa, beni çok uğraştıracaklar. Çünkü zamanında da uğraştırdılar.

Başbakanlık kurumu olmasa bile, verdiği kartlar halen aynen geçerli. Dört sene önce kartımı yeniletmek istediğimde, ilk önce Başbakanlık Özürlü kartını kabul etmediklerini, ASPB tarafından verilen kartın olması gerektiğini söylemişlerdi. ASPB'ye gittiğimde ise Başbakanlık Özürlü İdaresi kartlarının geçerli olduğu, dolayısıyla ASPB yeni kart çıkartmayacağını söylemişti. Ben de bu konuyu şikayet edince, gelen cevap üzerine Başbakanlık Özürlü İdaresi kartı ile alabileceğim söylenmişti. Sanırım ilgili birimler uyarıldığı için de, mevcut kartımla İstanbul Kart almıştım.

sorun istanbulkartta değil sağlık bakanlığı genelgesinde istanbul kart nekadar belediyeninde olsa kamu kuruluşu

ücretsiz İstanbulkart başvurusu için İBB İştiraklerinden BELBİM’e sunulan engelli raporları, artık Sağlık Bakanlığı e-Rapor ve Ulusal Engelliler Veri Bankası sistemleri üzerinden teyit ediliyor.
illa e-rapor demiyor ulusal engelliler veri bankası buda aile ve sosyal politikalara bağlı

Geçerli engelli raporu olduğu teyit edilen engelli vatandaşlarımıza, kısa mesajla ücretsiz İstanbulkart kullanımına dair bilgi verilecek. Gelen kısa mesaj sonrasında İstanbulkart’ların herhangi bir BİLETMATİK’e dokundurularak vizeleme işleminin tamamlanması gerekiyor.

İstanbulkart’larına vizeleme talimatları gönderilemeyen vatandaşlarımızın ise, engelli raporunu temin ettikleri hastaneye başvurarak, raporlarının Sağlık Bakanlığı’nın ilgili sistemlerinde kayıtlı olduğunu teyit ettirmeleri gerekiyor.

aile ve sosyal politikalar bakanlığı her ay özel ve kamu araçlarına engelliler için ödeme yapar

Benim raporum Sürekli
Engelli İstanbul Kartımı 1 ay önce almıştım.

Buna rağmen bana SMS geldi ve SMS'de şöyle diyor: Demek ki 1 sene sonra vizeleme gerekecek herhalde
Ücretsiz Istanbulkartlarinizin son kullanim tarihi 31.07.2020 olup, Bu tarihe kadar ücretsiz seyahat etme hakkiniz bulunmaktadir.

engellsizz

her sene temmuz ayında güncelleme [ vizeleme ] yapılır senin 2020 olacak 1 sene daha uzayacak öyle öyle devam edecek

bazı arkadaşlar bu olayı belediyeye bağladı ama olay şu tüm türkiye genelinde ücretsiz ve indirimli seyehat işlemleri Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü yürütür e rapor sistemine geçmeden önce belediyeler raporları düzenlerdi yeni sistemle bu işi sağlık bakanlığı sayfasından doğrulayarak yapma şartı geldi

alttaki linkten detayları öğrenebilirsiniz

https://ailevecalisma.gov.tr/eyhgm/sayfalar/ücretsiz-seyahat/

Dün bana da mesaj geldi

Ücretsiz istanbulkartiniza vizeleme talimati gönderilmistir. Kartinizi Biletmatik'e okutarak ücretsiz olarak vizeleme islemini gerceklestirebilirsiniz. B001

makinede vizeledim. 2012 tarihli süresiz rapor ile almıştım

Büyüteç okumanız lazım :)

Rgk7Za.jpg

Az önce makineye okutup vizeletmeyi denedim. Vizeleme yapmadan sadece para yükleme ekranı geldi. Anlaşılan beni çok uğraştıracaklar. İlk hastaneye mi gitsem yoksa Aile Sağlık Bakanlığına mı gitsem bilemedim. Bir de hastane senin raporunu bulamadık, sisteme işleyemeyiz derse iyice uğraşırım.

2009 tarihli süresiz raporu nasıl e rapor sistemine yeni yönetmeliğe gore kaydedicez peki raporu görürsek yeterli olur mu acaba?

şu havuza taş atıpta çıkartmaya uğraştırmayın

sen onu e-rapor sistemine kaydedemessin hastaneler ellerindeki raporları 1 yıl içinde sisteme kaydedecek sadece acil bir durumda rapor aldığın hastaneye gidip müracat edip yaptırabilirsin
şuan için aciliyet gerektiren bir durum yok

sürekli eziyet başka bişey

neden öyle düşünüyorsun ?

eski sistemde raporu kaybetsen yeniden çıkarmak için uğraşacaktın işe girişlerde ayrı rapor çıkacak bir kurumun raporunu başkası kabul etmiyordu

artık emeklilik işlemleri hariç tek rapor yeterli olacak ve kaybolsada sistemden çıkacak

totem Arşiv dosyada çıkar hastaneye gitmemiz gerekiyor kalabalık yapacagız

@Beylikduzu,sürekli engelli raporları eski tarihiğili olanları kayıtları çıkmazsa yeniden heyette sokabilir

böyle konuşup milleti korkutuyorsunuz 2002 tarihli kişilere dahi onay geldi
sistemden çok aldığınız hastanelerle alakalı sorun çıkabilir malesefki bazen olabiliyor ya alttaki olayı yaşasaydınız ne düşünürdünüz ?

Bursa\'nın Gemlik ilçesinde yaşayan evli ve 1 çocuk annesi 24 yaşındaki Zuhal Tuna (Uzun), Konya Meram Askerlik Şubesi tarafından bu yıl 4. kez askere çağrıldı. Bursa\'nın Gemlik İlçesi\'nde bir kadın 4. kez askere çağrıldığını iddia etti. İddiaya göre, Kumsaz semtinde oturan evli ve 1 çocuk annesi 24 yaşındaki Zuhal Tuna (Uzun), Konya Meram Askerlik Şubesi tarafından bu yıl 4. kez askere çağrıldı. 11 yaşındayken Konya\'dan Gemlik\'e taşınan ve 1997 yılında Tarık Tuna ile evlenen Zuhal Tuna, 2001 yılından bu yana her yıl askere çağrıldığını ve Meram Askerlik Şubesi\'ne giderek ifade vermesine rağmen, bu hatanın bir türlü düzeltilmediğini söyledi. Halen asker kaçağı olarak aranması sebebiyle bunalıma girdiğini söyleyen Zuhal Tuna, "Galip isminde 6 yaşında çocuğum var, ama 4 yıldır sürekli askere çağrılıyorum. Konya\'da TIR şoförlüğü yapan babam Ömer Uzun da sürekli askerlik şubesine gidip ifade vermek zorunda kalıyor. Artık bu hatanın düzeltilmesini istiyorum" dedi.

Bunun ile ilgili twitterda tag olusturulur ve her yazan ibb ni eklerse bence olayı çözerler. Benim mesela raporumun aslıda yok baktım bir yere vermişim ama nereye ne bileyim. 2004 de almısım raporu. Bunca yıl iskiden yararlandık calıstıgım sirkette engelli kadrosundaydım iskurda öyle kayıtlıyım bu saatten sonra işim yok sacma sapan islerle mi ugrasacagım?

grmko

hala anlamadınız değilmi olay ibb ile alakalı değil
kullanılan engelli kartların parasını aile sosyal politikalar ödüyor bu güne kadar raporlar belediye sunucularına yüklenir vizeleme oradan yapılırdı 20 Şub 2019 tarihinde resmi gazetede yayınlanıp yürürlüğe giren yeni yönetmelikle artık tüm raporlar sağlık bakanlığı sisteminden sorgulanacak
engelli kimliği almaya gitsende istanbul kart almaya gitsende vergi indirimi için muracat etsen de tek yer sadece malul emeklilik hariç
sorun belediye değil sağlık bakalnlığı sisteminde

Hastaneler eski raporu yeni sisteme kaydecek mi? Önemli olan orası

engelli raporun var 184 ara öncelikli randevuya kaydol engellilere kontenjan var haklarınız konusunda 170 veya 184 ten bilgi alın

184 sağlık bakanlığı iletişim numarası SABIM

Merciless72

Hiç uğraşacaklarını sanmıyorum. Engellilere engelden baska birsey değil bu. Adam arşivde diyecek falan diyecek. Ayrıca çoğu insanda rapor aslı yok. Bunun farklı bir şekilde çözülmesi gerekiyor. Vatandasın talebiyle hastaneler yapacağını sanmıyorum. Salı günü ilk iş hastaneye gideceğim söyleyeceklerini yazarım.

Salı günü yoğunlaşalım istanbullar hastanede iyice kalabalık olsun sistem kendiliğinden bozulur :)

Beylikduzu korkutuyorsunuz diyorsunuz. Benim raporum 2004 tarihli ve bana onay mesajı gelmedi. Onay mesajı gelmeyen biri olarak ne yapmamı bekliyorsunuz. Şu an bulunduğum durumu anlatıp ne yapacağımı öğrenmeye çalışmayayım mı?
Mr.34 184'den randevu almadan heyet sekreterine gidemiyor muyum?

totem 170 veya 184 aradın mı ? rapor konusunda hastane bazlı şikayetlerini 184 bildirebilirsin daha dün çıkmış bir olay konusunda kimse bilgi sahibi olamaz
31 temmuz 2019 kadar vizeleme işlemlerinin vakti var

sana alttakimesaj geldimi ?

Ücretsiz istanbulkartiniza vizeleme talimati gönderilememistir!. Engelli raporunuzu temin ettiginiz hastaneye basvurarak raporunuzun Saglik Bilgi Sistemleri Genel Müdürlügü e-Rapor Sistemi'ne dogru sekilde kaydedilmesini saglayiniz. Ilgili rapor bilgileri hastane tarafindan sisteme girisi yapildiktan sonra en yakin Istanbulkart Basvuru Merkezimize raporunuzun asli ile birlikte basvurarak vizeleme isleminizi gerceklestirebilirsiniz.

bu mesaj gelmemişse daha sıra gelmemiş ama bu mesaj geldi ve peşinden alttaki mesaj gelmemişse o zaman 170 veya 184 danışın hastaneye koşmadan

Ücretsiz istanbulkartiniza vizeleme talimati gönderilmistir. Kartinizi Biletmatik'e okutarak ücretsiz olarak vizeleme islemini gerceklestirebilirsiniz.

Beylikduzu
İlk mesaj geldi. İkincisi gelmedi.

170 veya 184 aramadım. Çünkü şu anda aradığımda ne diyeceğim hakkında da bir fikrim yok.

170 i aradım. Bizim mevzuatımızla ilgili değil. 144 ü arayın dedi.
144 tatil günü olduğu için kapalı.
184 ü aradım. Belediye ile ilgili mevzu olduğu için belediyeyi aramanız gerekiyor dedi. Bizimle ilgisi yok bunun dedi.

153 beyaz masayı aradım bizlik bişey yok hastane ile görüşün diyolar.. herkes topu birbirine atiyor

Üst Alt