Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul kart devamlılığı için raporu sisteme işletmemiz gerekiyormuş!?

Hastaneden eski tarihli raporunu sisteme taratabilen olursa bilgilendirsin madem. Benim 2004 raporum arşivde marşivde deyip gönderecekler gibi. Sanırım dava ile ancak çözülebilecek bu konu. Umarım zorluk çıkmadan çözer herkes. Aslı muhabbeti de ayrı bir dert ama önce şu çözülsünde.

Arkadaşlar bana da geldi bu ama benim raporum sürekli suana kadar sorun çıkmadı simdi mi sorun çıkıyor bunda yanlışlık mi var yoksa hastaneye gitmek zorunda miyim yardımcı olacak biri yok mu
salimG. Kardeş benim rapor sürekli bana da mesaj geldi acaba hastaneye mi gitmek lazım yoksa bekleyip yoksa düzelir mi
Salim G.

Aynı mesaj geldiyse sorun yok...Yapman gereken bir şey yok.

Arkadaşlar kartlarımız kapanırsa otobüse ve metroya binerken engelli kimliğimizi gösterelim.

Metroda ki güvenlikler engelli kimliğini gösterince birşey demiyorlar. Otobüs şöförleride birşey demiyor.

Ücretsiz istanbulkartiniza vizeleme talimati gönderilememistir!. Engelli raporunuzu temin ettiginiz hastaneye basvurarak raporunuzun Saglik Bilgi Sistemleri Genel Müdürlügü e-Rapor Sistemi'ne dogru sekilde kaydedilmesini saglayiniz. Ilgili rapor bilgileri hastane tarafindan sisteme girisi yapildiktan sonra en yakin Istanbulkart Basvuru Merkezimize raporunuzun asli ile birlikte basvurarak vizeleme isleminizi gerceklestirebilirsiniz. B001 bu yazı geldi dün sonra yine gelecekti benim zaten raporum sürekli daha önce ıstanbul kart aldığımda sorun çıkmadı simdi mi sorun oldu Salim G.

Ücretsiz istanbulkartiniza vizeleme talimati gönderilememistir!. Engelli raporunuzu temin ettiginiz hastaneye basvurarak raporunuzun Saglik Bilgi Sistemleri Genel Müdürlügü e-Rapor Sistemi'ne dogru sekilde kaydedilmesini saglayiniz. Ilgili rapor bilgileri hastane tarafindan sisteme girisi yapildiktan sonra en yakin Istanbulkart Basvuru Merkezimize raporunuzun asli ile birlikte basvurarak vizeleme isleminizi gerceklestirebilirsiniz. B001 bu yazı geldi dün sonra yine gelecekti benim zaten raporum sürekli daha önce ıstanbul kart aldığımda sorun çıkmadı simdi mi sorun oldu Salim G.

Önce hastaneye sonra tekrar başvuru yapmak için ibb ye gitmeniz gerekli. Aynı mesaj gelmemiş

İmamoğlu en iyisini yapıyor, valla helal olsun.
Şöyle çürük elmalar ayıklansın,torpil ve sahte kişiler saf dışı kalsın. Gayet güzel bi uygulama.

İmamoğlu mu yapıyor, yoksa daha evvel başlatılan bir proje mi bilgim yok ve bu şekilde temizlik olmaz. Temizlik yapalım derken mağdur olanlar ne olacak? Olan gene bize oluyor. Süreç belirsiz, kimin ne yapacağı belirsiz, nerede neyle karşılacağım belirsiz. Engellilere destek olmak varken, tam aksine köstek olunuyor. Ehliyetimi yenilemek için, 3 kere sağlık ocağına gittim 3 kere hastaneye gittim. Her seferinde kimse süreci bilmediği için ve süreç sürekli değiştirildiği için çok uğraştım. Normal bir vatandaş ehliyet almak için 1 gün bile harcamazken ben an az 5 gün harcadım. Harcama sebebim de kimsenin birşey bilmiyor olması. Bakış açısı yanlış. Şimdi vizenin bitmesine 2 hafta kalmış. Apar topar evrakları toplayıp, kurum kurum gezeceğim ve şu anda herkes topu birbirine atıyor. Hadi ben yürüyebiliyorum, konuşabiliyorum vs. Bunu yapamayacak durumda olanlar ne yapacak. Dolayısıyla en iyisini yapıyor fikrine hiçbir şekilde katılmıyorum.

İmamoğlu en iyisini yapıyor, valla helal olsun.
Şöyle çürük elmalar ayıklansın,torpil ve sahte kişiler saf dışı kalsın. Gayet güzel bi uygulama.

:)
yapan imamoğlu değil ama sağlık bakanlığı engelli raporlarının e-rapor sisteminden sorgulanmasını mecburi kıldı

Salim G. Yanlışlık olamaz mi bunda zaten bu ay sonu ucretsiz kart bitiriyor uzatilmasa hastaneye gitmek mecburiyetinde birakacak

Sizde neden böyle olmadı çoğu E ngellilerde oldu

:)
yapan imamoğlu değil ama sağlık bakanlığı engelli raporlarının e-rapor sisteminden sorgulanmasını mecburi kıldı

Sağlık bakanlığı da kendisiyle çelişiyor. Bizlere raporu veren kendisi. Yeni sisteme geçiremeyen de kendisi. Hadi raporumu çok eski diye bulamadı. En azından benim telefonum kendisinde var. Mesaj atıp bana sorar, raporunuzu hangi hastaneden hangi sene aldınız vs. Arşivde arar bulur. Onun yerine gene biz uğraşacağız.

Sağlık bakanlığı da kendisiyle çelişiyor. Bizlere raporu veren kendisi. Yeni sisteme geçiremeyen de kendisi. Hadi raporumu çok eski diye bulamadı. En azından benim telefonum kendisinde var. Mesaj atıp bana sorar, raporunuzu hangi hastaneden hangi sene aldınız vs. Arşivde arar bulur. Onun yerine gene biz uğraşacağız.

Kesinlikle katılıyorum biz engellileri ugrastirmaktan başka bişey değil sozde biz daha çok.rahat edecez diye genelge yayınlıyorlar ama ne yazikki hep.madur ediliyoruz

Beylikduzu bunda yanlışlık olmayabilir mi kartın çalınmıştı geçen sene kartı yeni almıştım bu kartı veriyorsa şimdi mi sorun cikti

Hastaneye eğer gidersem asli raporu da mi gotursem lazim

İmamoğlu gelmeden önce vardı bu ihtimal ücretsiz kartınızı okuturken ekrana bakmıyor musunuz hiç ? Daha önceden seçim naraları atılmadan önce 31.12.2020 gözüken tarih ne hikmetse daha sonra 31.07.2019 olarak gözükmeye başladı. Bu gözükürken daha partilerin adayları bile belli değildi. Şimdi imamoğlu geldi ona bk atmadan önce bir araştır sonra yorum yap erdinç. Hadi kal sağlıcakla ! Haftaya gideceğim soracağım raporum 5 senelik yeni ne yapılması gerekiyorsa yapar devam ederiz. İş için kullanıyorum ücretsiz kartı yoksa otobüs ile işim olmuyor. Motor ile hallediyorum işe gidiş ve özel şahsi işlemlerimi.

Dipnot : Bana sms ya da herhangi bir bilgilendirme gelmedi. Haftaya cumartesi günü gider ne yapılması gerekiyorsa yapar kurtulurum. Olay bu kadar basit.

ücretsiz ulaşım kartını alırken raporun ve engelli kartımın kopyasını alarak işlen yapmışlardı. Alınan bu evrak kopyaları İBB nin elektronik arşivinde olması gerekmez mi? Bana da mesaj gelmedi. engelliler açısından; ellerinde süresiz olduğu görülen rapor kopyası varken sağlık bakanlığının sitesinden raporu teyit etme ihtiyacı bana anlamlı gelmedi.

Arkadaşlar benim annemin refakatcili kartı var geçen sene çıkarttık hastaneye giderken kullanıyoruz şoför 31 temmuz son biletmatikte okutun dedi okuttum olmadı bi hafta sonra geçen sene çıkardığımız ibb kart yerine gittim biletmatikte süre uzamıyor problem ne dedim rapor surekli mi dedi evet dedim sürekli raporlu ibb kartları aktivasyon daha bizlere onay gelmedi dedi ay sonunda biletmatikde deneyin dedi yolladi bugun sms geldi istanbulkartiniza vizeleme talimatı gönderilmiştir biletmatikte az once sure uzadı. ( Not annem neredeyse 30 yıldır şizofreni hastası en son 2012 ilaç muafiyeti için sürekli engelli raporu mevcut. Mahkeme kararıyla da annemin vasisiyim) Eski raporu olanlar panik yapmayın alfabetik sıraya göre sms geliyordur muhtemel.

Son düzenleme:
besiktas ışte bu mesaj bana geldi galiba gitmek mecburiyetindeyimÜcretsiz istanbulkartiniza vizeleme talimati gönderilememistir!. Engelli raporunuzu temin ettiginiz hastaneye basvurarak raporunuzun Saglik Bilgi Sistemleri Genel Müdürlügü e-Rapor Sistemi'ne dogru sekilde kaydedilmesini saglayiniz. Ilgili rapor bilgileri hastane tarafindan sisteme girisi yapildiktan sonra en yakin Istanbulkart Basvuru Merkezimize raporunuzun asli ile birlikte basvurarak vizeleme isleminizi gerceklestirebilirsiniz. B001 yraporum 6 senelik oldu

Arkadaşlar toplu olarak atv habere mesaj atalım.

Atv haber konuyu gündeme getirip imamoğlu'nu eleştirirse geri adım atarlar...

bitmeyenumut2

superr bence yapılmalı sence yayınlarlar mı ?

İBB Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden istifa eden ancak hala belediye şirketleri yönetiminde olan isimler ise şöyle
Muzaffer Hacımustafaoğlu: İstanbul Otobüs A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
Mevlüt Bulut: İstanbul Asfalt Fabrikaları San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
Süleyman Karalı: İstaç İstanbul Çevre Yönetimi San. ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı*
Nihat Macit: KİPTAŞ İstanbul Konut İmar Plan Turizm Ulaşım San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
Çağatay Kalkancı: Belbim Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
Eyyüp Karahan: Metro İstanbul AŞ ve İstanbul Kültür ve Sanat Ürünleri Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlıkları
Adil Karaismailoğlu: İstanbul İmar İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

kırmızı ile olan kısımlara bak şu an için belediye bu sistemlere erişemiyor ama olay buda değil engelli kartlarını engelli ve yaşlı hizmetleri müdürlüğü karşılar 20 Şubat 2019 kararname ile artık raporlar e-rapor sistemi ile sorgulama mecburiyeti geldi bunu yapan belediye değil yasa
birazda iyi oldu 10 yıldır tedavi görüyorum hastaneye giderken bile ücret ödüyordum ama arkadaşım belediyede bedava kart kullanıyordu bunlar ortaya çıkmasın sistemleri kitleyenler bu millete zorluk yaşatanlardır bu saatten sonra amcam dayım değil raporu olan kullanacak

2006 dan eski raporlar sağlık bakanlığı sisteminde gözükmüyor sorun varsa ımamoğlu değil sağlık bakanlığıdır siz bence atv yerine A habere mesaj atın onlar daha komik oluyorlar
Salim G.
Sen ımamoğlu nu kötülemek için mesaj yazıyorsun benim raporum 2016 aralık ayı ve sürekli her altı ayda bilet matiklerden güncelleme yapılıyor her zaman yaptırıyorum senin raporun eski ise normal hata varsada sağlık bakanlığında birader siyaset yapma

4 Mart 2014 SALI

Resmî Gazete

Sayı : 28931

YÖNETMELİK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından:

ÜCRETSİZ VEYA İNDİRİMLİ SEYAHAT KARTLARI YÖNETMELİĞİ

Amaç ve kapsam

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmelik, 8/1/2002 tarihli ve 4736 sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kapsamında ücretsiz veya indirimli yolcu taşıma hizmeti verecek toplu taşıma araçlarının belirlenmesi, toplu taşıma hizmetinin kapsamı ve bu hizmetlerden ücretsiz veya indirimli yararlanmaya ilişkin usul ve esasların tespiti amacıyla düzenlenmiştir.

Dayanak

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 4736 sayılı Kanunun 1 inci maddesinin sekizinci fıkrasına dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;

a) Bakanlık: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını,

b) Engelliler için kimlik kartı: Engellilere tanınan hak ve hizmetlerden yararlanmada kullanılmak üzere Bakanlık tarafından verilen ve engellilik durumuna göre ulaşımda refakatçi ile birlikte yararlanma durumunu da gösteren kimlik kartını,

c) İl müdürlüğü: Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünü,

ç) Seyahat kartı: 4736 sayılı Kanunun 1 inci maddesinin ikinci fıkrasında sayılan engelliler ve refakatçileri dışındaki kişilerin ücretsiz seyahat hakkından yararlanabilmesi için Bakanlık tarafından düzenlenecek kartı,

d) Şehir içi toplu taşıma hizmetleri: Şehir içi kara ve deniz taşımacılığında taksi, taksi dolmuş, dolmuş, rekreaktif, turistik ve servis amaçlı kullanılan araçlar hariç olmak üzere; demiryolları ve denizyollarının şehiriçi hatlarında sunulan toplu insan ulaşımına yönelik hizmetler ile belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs veya şirketlere ait olup da mevzuatına göre ayakta yolcu taşıyabilen araçlar ya da demiryolları ve denizyolları araçları kullanılmak suretiyle sunulan şehir içi toplu insan ulaşımına yönelik hizmetleri,

e) Şehirlerarası toplu taşıma hizmetleri: Rekreatif, turistik ve servis amaçlı kullanılanlar hariç olmak kaydıyla, demiryolları ve denizyolları araçları kullanılmak suretiyle sunulan şehirlerarası toplu insan ulaşımına yönelik hizmetleri,

ifade eder.

ücretsiz seyehat kart işlemleri belediyenin insiyatifi ile yürütülmez kanunla belirlenmiş çerçeve ile bunu yazmaktan bıktık ama bazıları anlamamaktan bıkmadı

İdari ve cezai işlemler

MADDE 12 – (1) İlgili kurumlar, belediyeler ile belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketler, ücretsiz ve indirimli seyahat hakkının kullanılması ile ilgili olarak gerekli tedbirleri alır.

(2) Ücretsiz veya indirimli seyahat hakkının kullandırılmaması hâlinde bu haktan faydalandırılmayan her kişi için mülki idare amiri tarafından toplu taşıma aracının tarifesi üzerinden elli tam bilet bedeli tutarında idari para cezası uygulanır. Bu maddeye göre verilecek idari para cezaları tebliğinden itibaren bir ay içinde ödenir ve genel bütçeye gelir kaydedilir.

[SIZE=4]Şayet belediyeden yana hata olduğunu düşünen şikayet edebilir [/SIZE]

Bahsi geçen yönetmelik

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

Raporum sürekli ve 8 aylık oldu daha yeni yani bana da aynı mesaj geldi. Vizeleme yapilamamaktadir hastaneye sonra bize gelin diyor. Bakalım yarın nasipse gidicem hastaneye yazarım burdan inşAllah

RecepKon

Raporunu al hastaneye götür elindeki raporu arşive tarasinlar bence. Nolur nolmaz arsivle vakit kaybı olmaz hemen giriş yapılır. Tabii bu benim tahminim.

RecepKon

20 Şubat'ta 2019 tarihten önceki raporlari hastane e rapora kaydederse sıkıntı yok ama sil bastan yeni rapor cikarin derse o sorun bizim derdimiz o ama kimse anlamak istemiyor bizi.. 10 senedir rapor istemedi ibb şimdi istiyolar.. yazik bu engelli vatandaşlar çektiği çile

Merciless72

cezası var şikayet et 184 arayınca sana ne dedi ?

olay zaten 20 Şubat'ta 2019 genelge belediye dahil tüm kamu kuruluşlarını bağlar kanunu koyan devlet sen suçu neden belediyede arıyorsun
bu kanunu çıkaran neden hazırlığını yapmadı demiyorsun o tarihten bugüne neden hastaneler arşivdeki raporları sisteme geçmedi

şikayet hakkınız ve cezası var yeni genelgeye göre kurumlar yazılı evrak oluşturup saklayamaz bu işlem sadece sağlık bakanlığı ve sosyal politikalar bakanlığına verişmiş

MADDE 12 – (1) İlgili kurumlar, belediyeler ile belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketler, ücretsiz ve indirimli seyahat hakkının kullanılması ile ilgili olarak gerekli tedbirleri alır.

(2) Ücretsiz veya indirimli seyahat hakkının kullandırılmaması hâlinde bu haktan faydalandırılmayan her kişi için mülki idare amiri tarafından toplu taşıma aracının tarifesi üzerinden elli tam bilet bedeli tutarında idari para cezası uygulanır. Bu maddeye göre verilecek idari para cezaları tebliğinden itibaren bir ay içinde ödenir ve genel bütçeye gelir kaydedilir.

belediye ne sebeple olursa olsun hakkın kullanımını kısıtlayacak engelleyecek işlem yapamaz yaptığı taktirde en büyük mülki amir istanbul valisi gerekli tedbiri alır

Elektronik imzalı veri paylaşımı

MADDE 16 – (1) Bu Yönetmeliğe ilişkin sistem Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulur ve yürütülür.

(2) Yetkili sağlık kurum ve kuruluşları tarafından düzenlenen raporlara ait kayıtlar sistemde tutulur. Birey veya vasisinin yazılı rızası alınarak raporlar sistem üzerinden, ilgili kamu kurumlarınca paylaşılır.

GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren rapor vermeye yetkili sağlık kurum ve kuruluşları raporların elektronik ortamda düzenlenmesine dair sistemlerini bir yıl içerisinde tamamlar. Elektronik imzalı veri paylaşım sisteminin gerçekleşmesini müteakiben kurumlara yazılı belge düzenleme işlemleri sonlandırılır.

KISACA SISTEME KAYDETME YETKISI SADECE HASTANE VE SAGLIK BAKANLIGINDA .

20 Şubat 2019 ÇARŞAMBA

1 yıl içinde tamamlar dan kasıt eski raporlar sanırım

Raporların elektronik ortamda düzenlenmesi

GEÇİCİ MADDE 1 –*(1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren rapor vermeye yetkili sağlık kurum ve kuruluşları raporların elektronik ortamda düzenlenmesine dair sistemlerini bir yıl içerisinde tamamlar. Elektronik imzalı veri paylaşım sisteminin gerçekleşmesini müteakiben kurumlara yazılı belge düzenleme işlemleri sonlandırılır.

184'ü aradım.

5 dakika sonra dönüş yaptılar.

E rapor öncesi verilen raporların e rapora dönüşmesi için tekrardan heyete girilmesi ve eski raporun iptal edilmesi gerekiyormuş.

Yani hastaneler mevcut raporları tarayıp e rapor olarak düzenlemiyormuş...

Yani herşey sil baştanmış...

184'ün verdiği bilgi bu yönde.

Üst Alt