Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul kart devamlılığı için raporu sisteme işletmemiz gerekiyormuş!?

İstanbulda yaşıyorum istanbulkart kullanıyorum

İstanbulda yaşıyorum istanbulkart kullanıyorum

Burada yazılanlardan anlamadığınız nedir? Sürekli sorular sorular özel bir ilgi alâka bekler gibisiniz. Banada özelden 5 tane mesaj yazdınız ve hala yazmaya devam ediyorsunuz. Konudan okuyun paylaşın bilginiz varsa yazın insanları boş yere meşgul etmeyin. Şu sorduğunuz sorunun konuda en az 3-4 yerde cevabı var okuyun.

Ben çok iyi anlıyorum ve okudum hastaneye gidenlerden biri değilmisin? Totem arkadaş sürekli raporlar geçersiz ve tekrardan heyette giriceğini söylüyor nedense,sana mesaj yazmıyorum halada iki üç soru sordum onuda anlamadın doğru dürüst cevap alamadım neyse konuyu uzatmaya gerek yok seni rahatsız ettiysem kusura bakma hayırlı geceler

Dün 1999 yılında aldığım engelli raporunu e-rapor sistemine kaydettirmek için Şişli Etfal Hastanesine gittim.Sağlık Kurulundaki memurlar üzerinde TC Kimlik No yazılı olmayan eski raporların geçersiz olduğunu, e rapor sisteminin kayıt için TC Kimlik No yu zorunlu tuttuğunu bu nedenle yeniden heyete girip sıfırdan rapor almamız gerektiğini söylediler.Bunun üzerine Başhekim Yardımcısı ile görüştüm.Kendileride aynı şekilde üzerinde TC Kimlik No olmayan raporların sistemsel olarak e rapora kaydedilemediğini, yeniden rapor alınması gerektiğini belirttiler.2006 yılı öncesi arşivleride olmadığı için bu tarihten önce raporu olanlarında yeni rapor almaları gerekmekteymiş. Bu durumda 1999 yılında TC Kimlik No uygulaması henüz uygulamaya geçmemişti o yüzden raporumda TC Kimlik N0 olmamasında benim bir kusurum yok.Yönetmeliklerde kazanılmış haklar olarak eski tarihlide olsa 1998 yönetmeliği sonrası alınan tüm raporların (Vergi indirimi ve 2002 yılı öncesi ÖTV indirimi hariç) geçerli olduğu yazıyor.İl Sağlık Müdürlüğünü aradım Cuma günü arayın İBB ile görüşüyoruz bu konuyu dediler.İETT ye gittim konuyu Hastane ile çözmelisiniz dediler.153 e şikayet kaydı açtırdım.Engelli Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğüne konuyu bildirdim.Ulusal Engelli Veri Bankasına gelince 2005 yılında çıkan yönetmelikle engel bilgisinin nüfus cüzdanlarında yer alması için zaten Sosyal Hizmetlerden kayıt yaptırmıştım ve mesela YSK sitesinde oy vereceğim yeri sorguladımda hanede engelli kişi vardır yazıyor demekki nüfus sistemi veya ulusal engelli veritabanında kayıtlı olmalıyım diye düşünüyorum.Sonuç olarak İl Sağlık Müdürlüğünden Cuma günü gelecek bilgiye göre hareket etmek lazım sanırım.Tabi 20 yıldır kullandığımız kazanılmış bir hakkın bu şekilde elimizden alınması durumuyla karşı karşıya kalmak çok kötü bu ülkede Engellilere engel çıkarmayan bir sistem olmayacak mı? Bazı hastaneler eski raporları sisteme kaydediyorlarmış hangi hastaneler bunlar acaba bizde buralara gidip kayıt yaptıralım belki kabul ederler.Saygılarımla.

Dün gidememiştim ben biraz sonra kesin gidicem. Bakalım ne diyecekler...

Only10 2013de cetvel değişmiş engelli cetveli ondan önce alanlarda sorun çıkartıyo bazı kurumlar

Benimde 2018 2019şubat erapor ettiler raporu eski tarzda verilenler sayılmıyo

2019 şubat sonrası alanlar yeni tarz olcakmış öle işleme koyuyolarmış

tckimliğe gerek yok elimde orjinal fotoğrafımın olan raporum var neye itiraz edecekler! bizde memuruz ama bunlar gibi insanları kanırtmıyoruz bunların yaptığı terbiyesizlik. sanki ben kendi kendime yazdım raporu gerekirse heyetteki tüm doktorlara çıkarım bu imza senin mi değil mi diye sorarım!

Burada yazan bir arkadaşın tavsiyesine uydum. Hastaneye giderken metro da kartımı okuttum 31 temmuz 2020'ye kadar güncelleme yapıldı.

Bende hastaneye gitmeden geri döndüm.

Raporumu 2015 yılında aldım.

Evet yönetmelikler 2006, 2010, 2013 ve 2019 yılında değişti arada balthazard sistemide çıkmış o yüzden eski tarihli raporu olanların yeni rapor çıkarmaya çalışmaları durumunda aynı oranı alıp alamamaları ve oran alamazlarsa mevcut haklarını tamamen kaybetmeleri durumu söz konusu.O yüzden çıkan her yeni yönetmelikte kazanılmış hakların korunması için eski tarihli sürekli raporlar geçerlidir diye bir madde var.Bu maddeye dayanarak Sağlık Bakanlığının kendi kendisiyle çelişmemesi için bu sorunu çözeceğini ümit ediyorum.Bir tarafta eski sürekli raporlar geçerlidir deniliyor diğer taraftan raporunuzda TC Kimlik NO yok eski formatta bu e rapor sistemine uygun bir rapor değil geçersiz deniliyor.İl Sağlık Müdürlüğü bu çelişkinin farkında bence ve İBB ile görüşerek bir şekilde çözüm bulmasını bekliyoruz.Bu arada Engelli Kimlik Kartınında fonksiyonu azalmaya başlamış gibime geliyor çünkü İETT nin bu uygulamasıyla engelli kimlik kartı olup olmamasının bir önemi yok raporun e rapora kayıt edilmesi şartı var.Yarın diğer kurumlarda İETT gibi raporunuz e raporda kayıtlı değilse haklarınızı bloke ediyoruz derse ne olacak bilemiyorum.Aslında engelli kimlik kartı alanlarında ulusal engelli veri tabanında kayıtlı olması gerekir diye düşünüyorum.Saygılarımla.

neden bu sisteme geçilmek istendi aslında ilaç raporlaro 2017 den beri e rapor sisteminde o tarihten beri engelli raporlarıda e rapor olacaktı ama işte bir gözün diğer gözden haberi olmaması durumu amaç aslında güzel

Sağlık Bakanlığı tarafından Engelli Sağlık Kurulu Raporlarının elektronik ortama taşınması ile suç örgütleri tarafından tanzim edilen sahte raporlar ile devleti zarara uğratması önlenecek.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık kuruluşlarınca verilen tüm raporların (sürücü, doğum, engelli, istirahat, durum bildirir raporu vb.) elektronik ortamda, e-imzalı olarak verilmesini sağlamak amacıyla, Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünce “e-Rapor Sistemi” geliştirilmektedir.

Bahsi geçen sistemin hizmete girmesi ile vatandaş memnuniyetinin ve hizmet kalitesinin artırılması, bürokratik işlemlerin azaltılması, mükerrer rapor yazımlarının ortadan kaldırılması, usulsüz raporların önüne geçilmesi ve ilgili kurumlarla elektronik ortamda e-imzalı olarak paylaşım imkânı sağlanması hedeflenmektedir.

E-Rapor Sistemi, birçok bileşenden oluşmakta olup her bir bileşen (e-Doğum Raporu, e-Engelli Raporu, e-Sürücü Raporu vb.) farklı fazlarda devreye alınarak sırası ile Sağlık Bilgi Yönetim Sistemi (SBYS) ve diğer ilgili sistemlerle entegre edilmektedir.

[SIZE=4]Engellilik Sağlık Kurulu Raporlarının, E-Rapor Sistemi üzerinden elektronik ortamda tanzimi, hastaların ve ilgili kurumların söz konusu raporları E-Devlet üzerinden sorgulanabilecek olması sayesinde, suç örgütleri tarafından tanzim edilen sahte raporlar ile kişilere engelli aylığı bağlatma, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile belediyelerden engelli yardımı ve evde bakım parası alma, araç alımında vergi indiriminden yararlanma gibi olayların önüne geçilecektir.[/SIZE]

Şu hastanelerin yaptığı saçmalığın daniskası, ben 2000 yılında %42 rapor aldım Maliyede %40 verdi, 3. derece vergi indiriminden faydalanıyorum. Raporumu aldığım senelerde TC uygulaması yoktu sonradan çıktı, şimdi raporunuzda TC yok raporunuzu yenilemeniz gerekiyor diyorlar. Her şeyi sil baştan mı yapacağız? İnşallah emekli olurken SGK aynı skıntıyı yaşatmaz.

E-rapor sistemine geçilmesi formaliteleri azaltacak, usulsüzlükleri engelleyecek ve işlemleri daha hızlı yapacak görüldüğü için doğru ve engelli yararına olacak bir uygulamadır.Ancak İETT den zaten mevcutta engelli taşıma kartı olanlarında kazanılmış haklarının korunması gerekiyor.Mesela 1999 veya 2005 yılında alınan bir raporla bugün İETT ye ilk defa engelli kartı için başvuru yapılmak istense İETT raporunu yenilemelisin deme hakkına sahip olabilir.Fakat zaten mevcutta 20 yıldır 1999 yılında engelli raporunu İETT ye vererek aldığımız sonrasında Engelli Kimlik Kartı göstererek çeşitli tarihlerde değiştirdiğimiz bir toplu taşıma kartı hizmetinin 20 yıl sonra şimdi raporunuz e rapor sisteminde kayıtlı değil kayıt edilmek istendiğinde ise raporunuz eski raporunuzda TC Kimlik No yazmıyor denilerek işlem yapılmaması ve kartın bloke edilmesinin gündeme gelmesi mantıklı değildir ve bu durumda olan çok sayıda eski tarihli raporu olan engelli kartları bloke edilirse mağdur olacaktır.Ben yinede Sağlık Bakanlığı ve İBB nin bir orta yol bularak sorunu çözeceklerine inanıyorum.Bu uygulamanın kaynağı olan İBB ile Sağlık Bakanlığı arasındaki protokol önceki belediye yönetimi tarafından yapılmış olsada yanlış hesap bağdattan döner hesabı eğerki bu eski raporu olanlarla ilgili e rapor sistemine kayıt edilememe sorunu düzeltilmezse mevcut Belediye yönetiminin daha başlangıçta olumsuz eleştiriler almasıda doğaldır.

Günaydın dostlar,

Arkadaşlar burada yaşadıklarımızı yazdık. Bilgilerimizi ekledik tabir'i caizse rapor sistemini hatim etmişiz. Biz burada basit bir konuyu o kadar çok detaylandırk ki bende şaşkınım. Yıllardır engellilere, gazilerimize, ve yaşlılarımıza istanbul belediyesi tarafından sağlanan ücretsiz hizmet bu yıl neden sekteye uğruyor amaç ne? Ben bunu şahsen çözemiyorum. Belediye bu ücretsiz hizmeti cebinden harcayıp vermiyor. Devlet bunun için belediyeleri ödenek veriyor. İBB burada ne istiyor? E-rapor ve ulusal engelli veri tabanına tam erişim mi?

Star gazetesinden Ersoy Dede'nin Yazısı..

od7pZ9.jpg

Aziz nesin okuduğum bir yazar değil sevenleri kusura bakmasın sevdiğim biride değil hatta bir dönem aşırı kızdığım bir yazardı nedeni inançlarımdan dolayı
Ama büyüdük yaş aldı gitti gördüklerim karşısında ona haksızlık yaptığımı düşünüyorum gerçi hala kendini sevmem ama haklı çıktı

ücretsiz seyehat belediye elinde değildir bu hak kanunen verilen haktır ücretsiz seyehat kriterlerini belediyeler belirleyemez bunu belirleyen kurum engellilerden sorumlu { aile sosyal politikalar bakanlığı ] dır

MADDE 12 – (1) İlgili kurumlar, belediyeler ile belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketler, ücretsiz ve indirimli seyahat hakkının kullanılması ile ilgili olarak gerekli tedbirleri alır.

(2) Ücretsiz veya indirimli seyahat hakkının kullandırılmaması hâlinde bu haktan faydalandırılmayan her kişi için mülki idare amiri tarafından toplu taşıma aracının tarifesi üzerinden elli tam bilet bedeli tutarında idari para cezası uygulanır. Bu maddeye göre verilecek idari para cezaları tebliğinden itibaren bir ay içinde ödenir ve genel bütçeye gelir kaydedilir.

milletin gerçeği görmek yerine saptıran taraflı bir gazetecinin yazısına inanmalarını gördükçe sevmediğim yazara hak vermek zorunda kalıyorum

Düşünmek iyi bir şeydir. Daha iyi kararlar alır söyleyeceğin bir şey var ise kendinden emin konuşursun.

O paylaşımını yaptığım gazeteci bey'in yazısı konuya farklı bir bakışı açısı ile bakmaktır. Bazen bi şeyleri daha iyi görebilmek için yerini değiştirirsin.

Madem bu konuya bu kadar hakimsiniz İBB neden engelli vatandaşlara bu zorluğu çıkartıyor amacı ne? Bunuda deyiverinde herkesin içi rahat etsin. Konudan sağlık müdürlüğünün haber yok! Sağlık kurullarını haberi şok vaziyetteler. 184ün haberi yok İBB böyle bir mesaj yolluyor Allah Allah! Burada Sorunlu belediyemi? Yoksa bu durumu hiç bir şey bilmeden bilgi verilmeden her durumu gözeterek sorgulayan engelli vatandaş mı?

Kwonmusti ilk kezmi istanbul kart kullanıyorsun ? bilmiyorum

alttaki taplo kart gurubuna göre her yıl yenilenmesi gereken tarihler

65 Yaş Üstü Ücretsiz 31 Mart 2019
60 Yaş İndirimli 30 Haziran 2019
Engelli 31 Temmuz 2019
EHS Polis 31 Temmuz 2019
Engelli Refakatli 31 Temmuz 2019
Gazi Ailesi 31 Temmuz 2019
Gazi 31 Temmuz 2019
Sarı Basın 31 Temmuz 2019
Zabıta personel 31 Temmuz 2019
Şehit Ailesi 31 Temmuz 2019
Vazife Malulü Ailesi 31 Temmuz 2019
Vazife Malulü 31 Temmuz 2019
Şehit Eşi 31 Temmuz 2019
EHS Zabıta 31 Temmuz 2019

geçtiğimiz yılda bu tarihlerde yapıldı yanlız 20.02.2019 tarihinden sonra kurumların engelli bilgilerini tutmaları yasaklandı tüm kurumların bu bilgileri e-rapor yada ulusal engelli veri bankasından doğrulama mecburiyeti geldi

o halde gidip sorsaydın sayın bakanım 1 yıl daha normal prosötürde gitseydik diye 25 haziran daha belediye mazbatası alınmadan aynı sorun 65 yaş kartlarında oldu hatta sayın valimiz yönetimindeki ekip o tarihte açıklama yaptı iptal yok sistem hatası düzeltilecek diye

mantığını kullan sayın arkadaşım belediye bile bile neden ceza yesin kaldıki bu iş belediye suçu ise neden hala valilik veya sosyal politiikalar devreye girmedi sence böyle birşey olsa o bakan o belediye başkanına gerekeni yapmazmı zaten rakip partiden görüyor
şimdi demek sayın bakanımız ve valimiz bilerek görevlerini suistimal ediyor :)
bence etmiyorlar ama buda bu anlama gelir

merhaba 184 sağlık bakanlığına şikayette bulundum. ayrıca cimere de aşağıdaki yazi ile şikayet ettim.
mağduriyetimizi bu şekilde iletirsek.bir çözüm bulunur diye düşünmekteyim.

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’ ne yapmış olduğunuz
başvurunuz 1901598722 sayısı ile alınmıştır.
Başvurunuz ile ilgili tüm işlemleri CİMER’in internet adresinden takip edebilirsiniz.

10 aylıkken Çocuk felçli geçirdim.Engelliyim. En son 11.12.2000 yılında 11268/e 744 rapor numarası ile haydarpaşa numune hastanesinden aldığım özürlüler için sağlık kurlu ile % 50 oranında sürekli engelli raporum mevcut ve bu rapor 27.06.2001 tarih 09271 sayılı maliye bakanlığı istanbul deftardarlığı istanbul vergiler gelir müdürlüğü yazısıyla maliye bakanlığı merkez sağlık kurulunca da onayladı. Yine Başbakanlık özürlüler idaresi engelli kartı , aile ve sosyal politikalar bakanlığı engelli kimlik kartım ile 2 tane daha resmi hastaneden engelli raporum da var.İstanbul Büyük Şehir belediyesi tarafından KM0017191 numaralı engelli ücretsiz taşıma kartımageçen yıl vizeleme talimatı gelmesine rağmen bu yıl cep telefonuma vizeleme gönderilemedi engelli raporunu temin ettiğiniz hastaneye başvurarak raporunuzu sağlık sistemi genel müdürlüğüne e rapor sitemine kaydedin diye mesaj geldi. 16.07.2019 tarihinde Haydarpaşa numune hastanesine gittim rapor fotokopisini gösterdim. E rapor Sistemine kayıtli değil kaydedemeyiz yeniden salık kurulu raporu alman gerekli dediler. Sürekli engelli raporum var Yeniden sağlık kuruluna girerek yeni rapor çıkarmaya gerek yok diye başhekimliğe itiraz ettim .Başhekimlik raporun aslını görmeden onay veremem dedi . Raporun aslı sizde dedim .arşivden çıkarın dedi.Arşiv bölümü yeterli elemen yok bakamayız dedi israrcı olunca da 2004 den önceki raporlar yok dendi.
hastaneden şikayetciyim .Magduriyetimin giderilmesini bilgilerinize arz ederim

[FONT=&#10]Yeni rapor alsam en az %72 olacak diyedüşünmekteyim. Fakat . sağlık kurulları için randevu bile yok.Hani rapor çilesibitecekti.
yeni raporlar tüm ihtiyacı karşılayacak mi. örneğin ehliyet alır,193 gelirverğisi yararlanabilir veya ötv indiriminden yararlanır gibi.
bilgisi olan var mı?[/FONT]

pek dinlediğim şeyler değil anladığım kadarı ile ağustos böceği misali çal oyna boşver dünyaya misali gidiyoruz

Engelli Hizmetleri Eski Londra Asfaltı Siyavuşpaşa Durağı Çocuk Sit. / B.evler 0212 449 07 12 0212 441 30 39 bahcelievler.eh@ailevecalisma.gov.tr

Bu hakkı veren kurum size göre belediye hatalı ise ceza kesecek kurum 20 subat 2019 da yürürlüğe giren yeni yönetmeliğin maddeleri
şunu anlatamıyorum geçen sene vizeleme belediye elinde idi bu yıl o işlem sağlık bakanlığı sisteminden yapılıyor

HEM O 3 LUDEN BIRININ DANSI GECERLI DEGIL YENIDEEN ELEMAN SECILMELI

Yürürlükten kaldırılan yönetmelik

MADDE 18 – (1) 30/3/2013 tarihli ve 28603 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır.

Raporların elektronik ortamda düzenlenmesi

GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren rapor vermeye yetkili sağlık kurum ve kuruluşları raporların elektronik ortamda düzenlenmesine dair sistemlerini bir yıl içerisinde tamamlar. Elektronik imzalı veri paylaşım sisteminin gerçekleşmesini müteakiben kurumlara yazılı belge düzenleme işlemleri sonlandırılır.

Az önce Sabimden aradılar. Hangi sorunları yaşadığımı sordular. Tek tek anlattım. Konuşmanın sonun'da hanımefendiye şu soruyu sordum. Bu belediyenin tepeden inme bir uygulaması mı? Maalesef öyle görünüyor. Yakın zamanda çözülecek ve bilgilendirileceksiniz dedi. E-rapor konusunu'da sordum. Eğer e-rapor olacaksa yeniden heyete girmeniz gerekli dedi bilginize...

Nüfus Müdürlüğüne sordum bizim sistemlerimizden engelli veri bankasında kayıtlı olduğunuza dair bir bilgi ve belge verilmiyor dediler.İlçe Sağlık Müdürlüğüne sordum raporunuz eski ve üzerinde TC Kimlik No yoksa yeniden rapor almanız gerekli dediler.Bu sorunun gazetelerde köşe yazılarında yer almasıda çok iyi olmuş.Yetkililerin dikkatini çekip çözümü hızlandırabilir.Bu konu yazılı, görsel ve sosyal medyada ne kadar çok işlenirse o kadar etkili olur.Bende yeni belediye yönetimini hemen eleştirmek yerine bekleyip icraatlarını görmek ve ondan sonra eleştirilecek bir durum varsa eleştirmek taraftarıyım ama sonuçta cep telefonlarına bu mesajı gönderen birim İBB İstanbulkart yani yeni Belediye yönetimini eleştirmek için en ufak bir fırsat bekleyenlerin eline bilerek veya bilmeyerek böyle bir koz verilirse onlarda bunu her yerde kullanırlar.Haydarpaşa Hastanesi e rapora kayıt için rapor aslını talep etmiş fakat Şişli Etfal Hastanesi 1999 tarihli raporun aslınıda ibraz etsem raporda TC Kimlik No yok e rapor sistemine uygun değil raporunuz diye kabul etmedi.Raporunda TC kimlik No yok sorunuyla karşılaşıpta raporunu bir şekilde e rapor sistemine kaydettirip çözüm bulanlar varsa lütfen bizlerle izledikleri süreci paylaşsınlar.Teşekkürler.

bende 184 aradım konuştum şiyetlerimi söyledim raporum sürekli vergi indirimden yararlanıyorum uzun zamandır çalışıyorum tekrar rapor alamam bizi madur ediyorusunuz dedim.Dönecekler bakalım ne diyecekler.

Eski tarihli raporu e rapor sistemine kayit eden olursa söylesin lütfen ona gore hareket edelim

Nasıl yani ? Süresiz raporum olduğu halde tekrar heyete girip rapor çıkartmam mı gerekiyor ?

Ben şimdi rapor aldığım hastaneyi aradım rapor fotokopisi ile kimlik fotokopisi getirin biz sisteme giriyoruz dediler.. tekrardan heyete girmeye gerek yok bilginize...

Mercciles72 raporunda TC numarası var mı?

Son düzenleme:
bunu anlamayanlar için diyecek birşey yok

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sayı : 23642684 - 010.99 - 577 11.04.2019
Konu : Engelli Raporlarının Düzenlenmesinde
Uyulacak Kurallar

İlgi : a) 20/2/2019 tarihli ve 30692 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik
b) 20/2/2019 tarihli ve 30692 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Çocuklar İçin Özel Gereksinim Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik
c) 2019/06 sayılı Genelge

Bakanlığımıza yapılan başvurulardan; sağlık kurum ve kuruluşlarımızda verilen engelli sağlık raporlarının düzenlenmesinde, eski formatta düzenlenen raporlarının geçerlilik süresi ve yürürlüğe giren yeni mevzuat hükümlerinin uygulanmasına dair tereddütler hâsıl olduğu anlaşılmıştır. Bu nedenle aşağıdaki hususların açıklanmasına ihtiyaç duyulmuştur.

1- Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik'in ve Çocuklar İçin Özel Gereksinim Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik'in 19‘uncu maddesinde “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından müştereken hazırlanan bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer. ” denilmektedir.

Bu nedenle 20.02.2019 tarihinden itibaren düzenlenen engelli sağlık raporlarının yeni formatta düzenlenmesi zorunludur. Eski rapor formatında düzenlenen raporlar ilgili kurumlarca geçerli kabul edilmeyecektir.

Ancak hekimlerin elektronik imzalarında yaşanan aksaklıklar veya Hastane Bilgi Yönetim Sistemlerinin e-Rapor Sistemine entegrasyonunun tamamlanamamış olması gibi nedenler ile 20 Şubat 2019 tarihi sonrasında raporların yeni yönetmeliklere uygun formatta düzenlenemediği tespit edilmiştir. Bu amaçla 20 Şubat 2019 tarihinden sonra eski formatta düzenlenen sağlık raporlarının yeni formata uygun hale getirilmesi zorunluluk arz etmektedir.

Bu itibarla hizmet sürekliliğinin sağlanması ve vatandaş mağduriyetinin oluşmaması amaçlarıyla Erişkinler İçin Engellilik Sağlık Raporu ve Çocuklar İçin özel gereksinin Raporu bileşeninin sekreter ekranlarına yeni sayfa eklenerek Entegrasyon ve Kullanıcı Kılavuzu güncellenmiştir.

Bu güncellemeler doğrultusunda Kurumların resmi talebi veya vatandaşların başvurusu üzerine eski formatta düzenlenen raporlar, kılavuzlarda belirtildiği şekilde güncel mevzuata uygun olarak yeniden düzenlenerek kişiye teslim edilecek veya kuruma gönderilecektir. Bu durumda kişi tekrar polikliniğe sevk edilmez veya kurula sokulmaz. İşlemler dosya üzerinden yürütülür.

https://tig.saglik.gov.tr/TR,54398/...esinde-uyulacak-kurallar-hakkinda-duyuru.html

Beylikdüzü kardeşim kırmızı yazıda belirtilen ifadede 20.02.2019 tarihinden sonra düzenlenecek raporların yeni formatta düzenlenmesi gerektiğini belirtiyor.Eski raporla geçerli diyor ama gel bunu hastanelere anlat.

Üst Alt