Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul kart devamlılığı için raporu sisteme işletmemiz gerekiyormuş!?

sgurkan

aradım şahsen başvuru gerekiyormuş. kendiler yapmıyor ama hastane yapar diyorlar sordum biz yapmıyoruz onları bilemiyorum diyor

ayazefe

Siz nereyi aradınız ki,ben şimdi aradım sordum size en yakın istanbulkart başvuru merkezine gitmeniz gerekiyor telefonda yapmıyorlar sağlık raporunla gidip yapmak gerekiyormuş 1.derece yakınlarınızda yaptırabilir dedi.Hastane ile işiniz bitti sizin kart başvuru merkezinden yaptırabiliyorsunuz.

Arkadaşlar Merhaba,

Bu durum maalesef engellilere ve engelli bireylere yapılmış olan en büyük engel olarak dile getirmek istiyorum.

1999 yılından Haseki hastanesinin vermiş olduğu %40 Engelli raporuyla 2004 yılından başbakanlık Özürlüler idaresi Başkanlığından kart alıyorum hem emekli oluyorum hem araç alıyorum, buraya kadar her şey normal.

Ne hikmetse devlet hastanelerinde usulsüz yere onlarca binlerce engelli olmadığı halde engelli raporu alan Hak yiyicilerin fütursuzca çoğaldığını biri yada birileri fark edip hele biz bir kanun çıkartalım şu engelli olanları ve olmayanları ayırt edelim diyerek bir çalışma başlatılıyor :) buraya kadarda her şey normal

Bu kanun tasarılarında ve yönetmeliklerinde çalışmalara başlayan iş bilmeyen yalaka koltuk sevdalıları nasıl oluyor da bir engellinin 20 yıl boyunca KDV matrahlarını ÖTV matrahlarını tek tek detaylı detaylı sorgulamadan iş yapıp daha sonra, Pardon biz devlet olarak bir hatamızı gördük denilerek engelli olmadığı halde engelli raporu alan hak yiyiciler yüzünden binlerce engelliyi aynı statüye koyarak nasıl engelleyebiliriz düşüncesine bürünerek bizlere var olan haklarımızı almak için start vermiş bulunmaktalar.

Ne hastane çalışanlarının bu işlerden haberi var ne kamu kurumunda bulunan koltuk sevdalıların haberi var burası nasıl oluyor bunu hiç anlamadım :)

Bugün haseki hastanesi gittim SAğlık kurulu bölüm sorumlusu (K) harfiyle ismi başlayan abimiz sağolsun yazdıklarımı özetlercesine bir açıklama yaparak ne sağlık bakanlığından nede il sağlık müdürlüğünden eski raporlarla ilgili bir işlem yapılmadı ve yapılmayacak diyerek huzurundan beni göndermiş bulunmakta :)

Acaba dernekler ve vakıflar engelli millet vekilleri ve belediye başkanları çıkıp ya bir dakika sizler ne yapıyorsunuz diyip sosyal mecralarda tv kanallarında sadece engelliler haftası içerinde hangi programda baş göstersem yarışını bırakıp halka hizmet yapalım diyecekleri süreçleri canı gönülden 4 gözle bekliyorum.

Arkadaşlar ,

Bilmenizi isterim ki bu zihniyetli olan sözde kamu kurumu yetkilileri aslında iş bilmeyen abiler ablalar, buğün en basit İETT kartlarından dolayı sağlık raporlarını önümüze sürülmesini izin verdikleri gibi yarın eski raporlarımızla devletin bize tanımış olduğu ÖTV muafiyeti ve erken emeklilik işlemlerinde kullandığımız raporları kabul etmeyip geriye dönük her türlü yaptırım yapma haklarının önünü açıyor olacağız.

Bu durumla ilgili olarak neler yapa biliriz bunun üzerinde konuşmamız daha yerinde olacağını düşünmekteyim.

Selamlar

@ALACAMLI Zaten şunu anlamış değilim engelli dernekleri sadece engelliler haftasında mı? sesleri çıkarıyor neden bu gibi durumlarda toplantılar yapıp birlik olmuyoruz.Bizim toplumumuza yeme içme ğelence muhabbet desen her koşar ama bunun gibi durumlarda kimsenin sesi çıkmaz.Tüm engelliler birlik olup haklarımızı korumamız lazım başka çeresi yok.

Son düzenleme:
Arkadaşlar İstanbul kart şu an buz dağının görünen yüzü, Sürekli vergi indirimli olarak emekli olanlar SGK tarafından yeniden rapor çıkartsın diye tek tek sevk ediliyor, Eski kriterlerle rapor almış olan binlerce Engelli emekli yeni kriterlere takılacak ve maaşları kesilecek, Yetkilileri göreve davet ediyorum.

Merhaba rgndmr
Raporu eski kriter derken ne kadar eski? Biraz daha açıklarmısınız rica etsem? Benim rapor da sürekli ve daha alalı 10 ay oldu emekliliğe başvurmadım. Çalışıyorum daha. Teşekkürler selamlar

Benim anlamadığım bir husus var.

E nabızda gözüken engelli raporları otomatik olarak ulusal engelli veri bankasına kayıtlı mı olmuş oluyor.

E nabızda gözüken engelli raporları otomatik olarak ulusal engelli veri bankasına kayıtlı mı olmuş oluyor.

Kaç kez rapor aldığımı kaç kez heyete girdiğimi bilmiyom ayak aynı ayak hastalık aynı hastalık iyleşme yok aksine yaş ilerledikçe başka sorunlar çıkıyor ve kamuda bir iş için gittiğim zaman korkarak gidiyorum buna dur diyecek birileri yokmu bunu düzene sokacak birileri yokmu gerçekten yorulduk engelli dernekleri diyo arkadaşlar onlar ancak piknik yapsın başka bir işe yaramıyolar

sgurkan ben raporu hastaneye verdim istanbul kart için başvuru merkezine gitmek mecburi mi ücret ödüyor muyuz

asiman1905

rapor sisteme işlenmeden gitmenizin bir faydası yok. e-nabızda raporunuzu gördükten sonra gidin. ücret ödemesi yok

ayazefe e nabız baktım raporum görünüyor rapor götürmeye gerek var mi engelli kimlik kartı yeterli olmaz mi

asiman1905

Hastaneye kaydiniz yapildiysa istanbulkart başvuru merkezine saglik raporunuzla birlikte gidiyorsunuz ilk kez kart basvurusu yapiyorsaniz 10 tl ucretli,vizeleme islemi yapiyorsaniz hicbir ucret odemiyorsunuz.

Engelli kartları ile ilgili olarak forumda yazılanlardan, her hastanenin farklı uygulaması olduğunu anlaşılmakta. Sorunun tekil hastane bazında çözülmesi mümkün görünmüyor. Hastanelerin keyfi uygulamalarının önüne geçilebilmesi ancak Sağlık Bakanlığının konuya el atması ile mümkün olabilir. Sağlık Bakanlığı yayınlayacağı bir genelge ile farklı uygulamaları engelleyeceği gibi engellilerin de mağduriyetini ortadan kaldıracaktır. Engelli raporlarının Ulusal Engelliler Veri Bankasına kaydı için raporların alındığı hastaneler ya da sağlık il müdürlüklerine yetki verilerek engelli raporlarının hastane arşivlerinde kontrolü şartı aranmaksızın aşağıdaki belgelerden birinin olması veri bankasına kayıt için yeterli olmalıdır. 184 üzerinden yapılan aramalar ve cimer başvuruları yapılırken konunun bu şekilde çözülmesi talebimizi iletmemiz gerektiğini düşünüyorum.
1-Engelli Raporu(aslı, noter onaylısı, aslı gibidir onaylısı),
2-Özürlü kimlik kartları

Haydarpaşa numune hastanesi eski raporları işlemeye başlamıştır.
1. Engelli raporu aslı
2. İki adet fotokopisi
3. Nüfusun cüzdanı

Raporun aslını ve fotokopilerini poliklinik binası girişte bulunan Başhekim yard. Onaylatıp hemen yine girişteki vezneye kaşeletiyorsunuz (para almıyorlar)

2.Kattaki rapor kısmına gidip sıraya giriyorsunuz.
Sıra gelince girişinizi yapıp rapor aslı ve onaylı bir suretini size geri veriyor. Ayrıca ulusal veri programına girdiğine dair bir dökümanı da size veriyor. İşlem anında e nabız Sistemine yansıyor.
Benim rapor 2002 tarihliydi.

Not: Rapor aslı olmayan birini gördüm başhekime gitmeden fotokopileri ile girişini yaptırıp onayı aldı Bilginize

Her kese kolay gelsin.

Merhaba ben konyadan aldigim raporu haydarpasadan isletebilirmiyim

arkadaslar Bakırköy sadi konuk hastanesi ne raporlar işlenmeye başlandımı işlenmeye basladıysa hangi yılları alıyorlar bilen arkadas varmı?

Bu sabah Şişli Etfal Hastanesi’nden telefonuma gelen kısa mesaj bu şekildedir.

Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABIM/184) hattına yaptığınız başvuru değerlendirildi.
SGK rapor mevzuatında 2019 yılı içinde değişiklik olması nedeniyle eski raporların sistem kaydı yapılamamaktadır. Yeni rapor alınması gerekmektedir. Sağlıklı günler dileriz.
Şişli Hamidiye Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi

Sağlık Bakanlığı’nı tekrar aradım, bize de bu bilgilendirmeyi yaptılar fakat ilgili çalışma devam etmektedir sonuçlanmış değildir, dediler.

Şimdi yoldayım Şişli Etfal’e gidiyorum.

aferits

Teşekkürler, umarım başta Şişli Etfal olmak üzere diğer hastanelerde mağdur etmekten vazgeçer.

Üst Alt