Herkese merhaba, benim raporum 2003 yılına ait. Dün Şişli Etfal Hastanesi'ne gittim ve Sağlık Kurulu'nun yetkilisiyle görüştüm, sizlerin de dediği gibi herkesi tekrardan kurula gireceksiniz diyerek başından savıyor. Hasta Haklarına çıktım oradakiler de konu ile ilgili bilgiye sahip değiller.
Sonrasında, Ankara Kamu Hastaneler Genel Müdürlüğü'nü arayarak oradaki bir yetkiliye bağlandım. İlgili yetkilinin söylediklerini sizlere aynen iletiyorum.
"Eski tarihli raporların iptali söz konusu değildir, kazanılmış hak haktır kesinlikle iptal edilemez ve bu durum mevzuatta aynen böyle yazmaktadır. Eğer kurul raporunuzu sisteme tanımlamıyorsa, raporunuzun aslı ile birlikte Başhekime çıkın, durumu aktarın. Raporunuz hastane arşivinden yok olsa dahi sizin rapor hakkınız yok olmaz, fakat rapora arşivden ulaşamadıkları için tekrar kurula girmenizi isteme hakları var. Engel oranınızda artış varsa tekrar girebilirsiniz, fakat öyle bir durum yoksa azalma varsa kurula girmenizi kesinlikle tavsiye etmiyorum, kazanılmış hakkınız elinizden alınır. Hastanedekilerin söylemleri doğrultusunda kurula girmeyin. Hastane hastane gezip toplantılar yapıyoruz ve mevzuat detaylarını ve işleyişi anlatıyoruz, Cuma günü (19 Temmuz 2019) Şişli Etfal Hastanesi'nde tüm yetkililerle toplantıdaydık ve bu durumu tüm detayıyla kendilerine aktardık." Ankara'da bulunan yetkilinin aktardıkları bu şekildedir.
Aynı şekilde bugün Sağlık Bakanlığı 184 çağrı merkezine de durumu aktardım ve dönüş sağlayan Sağlık Bakanlığı yetkilisi ise şunları söylemiştir.
"2006 yılı öncesinde alınmış raporlar hastane arşivlerinde olmadığı için Sağlık Bakanlığı E-Rapor sistemine kaydedilemiyor. Fakat sadece İstanbul'da yaşayan vatandaşlarımız sıkıntı yaşadığı için 18 Temmuz 2019 tarihinde alınmış kararla Ulusal Engelliler Veri Bankası'na kayıt işlemleri ilgili hastanelerce gerçekleştirilmeye başlandı. İlgili karar tüm hastane Başhekimliklerine iletilmiştir. Raporunuzun aslı elinizde varsa Sağlık Kurulu işlemi yapmalıdır fakat yapmıyorsa direk başhekime çıkarak durumu iletin Ulusal Engelliler Veri Bankası'na kaydını gerçekleştirsinler. Arşivde yok yapamayız deme hakları yok, aslı elinizde olduğu için Ulusal Engelliler Veri Bankası'na kaydını gerçekleştirmek zorundalar."