Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul kart devamlılığı için raporu sisteme işletmemiz gerekiyormuş!?

Eski tarihli raporların sisteme girilebilmek için program formatında yer açılacakmış bundan sonra elinde raporunun aslı olanın girişi yapılacakmış.
Şu hastane 2001 tarihli raporun girişini yaptı bu hastane 1999 tarihli raporun girişini yaptı diğerlerini memur savsaklıyor durumundan ziyade hastanelerin arşivleri ile ilgili bir durum.
Örnek H.paşa numune 2005 dahil raporlar Arşivde mevcutuş, 2005 öncesi raporlar Arşivde olmadığından programa bir buton ilave edilip rapor aslını ibraz edildiğinide sisteme girişi yapılacakmış.

Sisteme giriş yapıldıktan sonra e-nabiz'da ne kadar sürede görünüyor? Bilgisi olan var mı?

Dün arkadaşıma da aynısını söylemişler h.pasa numuneden bir kaç güne kadar olur demişler ama tam tarih vermemişler. Siz e belli bir tarih verdiler mi acaba şu gün gelin diye?

aferits e sormuştum h.pasa numuneden programa eklenecek buton ile ilgili şu gün gelin diye bir tarih verdiler mi diye.

Herkese merhaba, benim raporum 2003 yılına ait. Dün Şişli Etfal Hastanesi'ne gittim ve Sağlık Kurulu'nun yetkilisiyle görüştüm, sizlerin de dediği gibi herkesi tekrardan kurula gireceksiniz diyerek başından savıyor. Hasta Haklarına çıktım oradakiler de konu ile ilgili bilgiye sahip değiller.

Sonrasında, Ankara Kamu Hastaneler Genel Müdürlüğü'nü arayarak oradaki bir yetkiliye bağlandım. İlgili yetkilinin söylediklerini sizlere aynen iletiyorum.

"Eski tarihli raporların iptali söz konusu değildir, kazanılmış hak haktır kesinlikle iptal edilemez ve bu durum mevzuatta aynen böyle yazmaktadır. Eğer kurul raporunuzu sisteme tanımlamıyorsa, raporunuzun aslı ile birlikte Başhekime çıkın, durumu aktarın. Raporunuz hastane arşivinden yok olsa dahi sizin rapor hakkınız yok olmaz, fakat rapora arşivden ulaşamadıkları için tekrar kurula girmenizi isteme hakları var. Engel oranınızda artış varsa tekrar girebilirsiniz, fakat öyle bir durum yoksa azalma varsa kurula girmenizi kesinlikle tavsiye etmiyorum, kazanılmış hakkınız elinizden alınır. Hastanedekilerin söylemleri doğrultusunda kurula girmeyin. Hastane hastane gezip toplantılar yapıyoruz ve mevzuat detaylarını ve işleyişi anlatıyoruz, Cuma günü (19 Temmuz 2019) Şişli Etfal Hastanesi'nde tüm yetkililerle toplantıdaydık ve bu durumu tüm detayıyla kendilerine aktardık." Ankara'da bulunan yetkilinin aktardıkları bu şekildedir.

Aynı şekilde bugün Sağlık Bakanlığı 184 çağrı merkezine de durumu aktardım ve dönüş sağlayan Sağlık Bakanlığı yetkilisi ise şunları söylemiştir.

"2006 yılı öncesinde alınmış raporlar hastane arşivlerinde olmadığı için Sağlık Bakanlığı E-Rapor sistemine kaydedilemiyor. Fakat sadece İstanbul'da yaşayan vatandaşlarımız sıkıntı yaşadığı için 18 Temmuz 2019 tarihinde alınmış kararla Ulusal Engelliler Veri Bankası'na kayıt işlemleri ilgili hastanelerce gerçekleştirilmeye başlandı. İlgili karar tüm hastane Başhekimliklerine iletilmiştir. Raporunuzun aslı elinizde varsa Sağlık Kurulu işlemi yapmalıdır fakat yapmıyorsa direk başhekime çıkarak durumu iletin Ulusal Engelliler Veri Bankası'na kaydını gerçekleştirsinler. Arşivde yok yapamayız deme hakları yok, aslı elinizde olduğu için Ulusal Engelliler Veri Bankası'na kaydını gerçekleştirmek zorundalar."

baglama

yani kısaca diyor ki; elinizde raporunuzun aslı yoksa tekrar heyete gireceksiniz, tekrar rapor alacaksınız...

Arkadaşlar, Bilbem de rapor aslı olmadan vizelemeyi yaptırabilen oldu mu?
Yani illa rapor aslı diye direriyorlar mı?

arkadaşlar 2 arkadaşım şişli etfal hastanesine bu sabah gitmişler ancak arşiv kayıtlarımız eskiye dönük olmadığından ve zamanında arşivi su bastığından raporlarınıza giriş yapamıyoruz demişler isterseniz mahkemeye gidin demişler genelgeye rağmen sonuç alamamışlar şişli etfalde müzmin bir problem bu sanırım

Merhaba

E-Nabız dan raporun nasıl kaydedettirileceğini sordum. cevap aşağıda. ( Raporu aldığınız hastaneden taratın deniyor kısaca)

Merhaba,

Bakanlığımıza bağlı Kamu Hastaneleri, Üniversite Hastaneleri , Özel Sağlık Tesisleri ve Aile Sağlığı Merkezleri e-Nabız sistemine veri göndermektedir. Sağlık hizmeti aldığınız kurumlar tarafından e- Nabız sistemine gönderilmesi gereken sağlık verilerinizi sistemde göremediğiniz takdirde, ilgili sağlık tesisinin hasta hakları birimine veya bulunduğunuz ilin İl Sağlık Müdürlüğüne başvurmanız gerekmektedir. 20.10.2016 tarihli ve 29863 sayılı Resmî Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giren Kişisel Sağlık Verilerinin İşlenmesi ve Mahremiyetinin Sağlanması Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesinin sekizinci fıkrası ile T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünün 2016/6 sayılı Genelgesi’ne istinaden sağlık verilerinizin sisteme gönderilmesini talep edebilirsiniz.

Sağlık hizmet sunucuları tarafından üretilen kişisel sağlık verileri, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa uygun bir şekilde işlenir ve Bakanlıkça belirlenen usul ve esaslara uygun bir şekilde merkezi sağlık veri sisteminde toplanır. Bakanlık tarafından kurulan kayıt ve bildirim sistemine ve Bakanlıkça yapılacak diğer iş ve işlemlere esas olmak üzere, istenilen bilgi ve belgelerin Bakanlığa gönderilmesi zorunludur.

Sağlıklı günler dileriz.

mclaren

Mclaren, arkadaşların ellerinde rapor asılları olduğu halde mi bu cevap verilmiş?

rgndmr

evet aynen öyle asılları ellerinde olmalarına rağmen bu cevabı vermişlerdir.

mclaren

İl sağlık müdürlüğü ne şikayet etsinler. Başka türlü anlamaz bunlar

GM 6 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Belbimdeki memur bana rapor numrasını verseniz yeterli telefonla bile yaptırabilirsiniz gitmenize gerek yok dedi oluyor demekki de öyle söylüyor,hastanenin keyfine kalmış bence.

sgurkan

afedersiniz ama belbimdeki memur cidden sallamış adamlar raporları bulamıyoruz rapor getirin yapalım diyorlar yada yapmıyoruz yeni rapor alın diyorlar o kalkmış diyor ki rapor numarası yeterli. sistemde kayıtlı olsa olur tamamda biz sisteme kaydetmeye çalışıyoruz.

birimdeki memurun önünde yeni çıkmış dağ gibi rapor vardı hepsini taramaya çalışıyordu oradaki memur rapor numarası değil rapor getirin yapalım diyor

o memurun telefonu varsa ben alayım tckimlik numaramı vereyim benim rapor numaram var kartımın vizesini yapsın benide uğraştırmasın

Bu sabah Şişli Etfal Hastanesini aradım tekrar. Eski tarihli raporların arşivi olmadığını yeniden rapor çıkartmam yada mahkemeye vermem gerektiğini söylediler. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığının Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünü aradım. Onlarda Sürekli olan Raporların geçerli olduğunu Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Hasta Hakları Daire Başkanlığını aramamı söylediler. Raporlarla ilgili bu birim ilgileniyormuş.

Telefonu yok ben gayrettepe kart başvuru merkezine gittim, gişedeki adam kaydını hastaneye yaptır gel bende burdan hemen vize işlemlerinizi halledeyim dedi.Belbimi bi arayın sorun isterseniz belki yaparlar.Çunkü siz hastaneye e-portala veri bakasına raporunuzu girdirdiniz.

Üst Alt