Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İETT engelli kart kullanımına sınır getirmiş...

Başvuru Metni: SN: CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN__IN BAŞKABAKAN OLDUĞU DÖNEMDE AÇIKLADIĞINA GÖRE “ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ DEMİRYOLLARININ, DENİZ YOLLARININ ŞEHİR İÇİ VE DIŞI HATLARINDA , BELEDİYELERİN ŞEHİR İÇİ TOPLU TAŞIMA HATLARINDA TÜRKİYE GENELİNDE ÜCRETSİZ SEYAHAT EDEBİLECEK____ DİYE BİR AÇIKLAMASI VARDI.BU AÇIKLAMAYA GÖRE ULAŞIMDA SÜRE VE SAYI KISITLAMASI YOKTU.BU SAYEDE ENGELLİ ARKADAŞLARIMIZ EV ORTAMINDAN KURTULMUŞ BİR NEBZEDE OLSUN RAHAT ETMİŞLERDİ AMA İSTANBUL DA SANIRIM 1 OCAK 2015 DEN İTİBAREN ENGELLİLERE AYLIK 220 GÜNLÜK 10 ÜCRETSİZ KULLANIM HAKKI UYGULAMASINA GEÇİLMİŞ.ORTOPEDİK,KALP,ASTIM,TEKERLEKLİ SANDALYE,KAS HASTALIKLARI,ZİHİNSEL HASTALIKLAR VS DİĞER ENGELLİ HASTALAR İÇİN BAZEN ULAŞIMDA 1 DURAK BİLE BÜYÜK ÖNEM TAŞIMAKTADIR.SOSYAL DEVLET ANLAYIŞI İÇERİSİNDE DAHA ÖNCE SÜRE VE SAYI KISITLAMASI OLMAYAN ULAŞIM HAKKIMIZIN GERİ İADE EDİLMESİNİ TALEP EDİYORUM. SON OLARAK SN:CUMHURBAŞKANI__MIZIN BİR SÖZÜYLE BİTİRMEK İSTİYORUM “ENGELLİ KARDEŞLERİMİZE ‘NE YAPALIM, KADER MAHKUMUYUZ’ İFADESİNİ SÖYLETME HAKKINA KİMSE SAHİP DEĞİLDİR. SEN NASIL, ‘KADER MAHKUMU’ DİYE ONU BİR KENARA İTERSİN” BU BİZİM BOYNUMUZU BORCU, SOSYAL DEVLET OLMAMIMIZIN GEREĞİDİR” UNUTMAYALIM HERKES ENGELLİ ADAYI. TEŞEKKÜR EDERİM SAYGILARIMLA

Başvuru № Tarih Gönderen Kurum Alan Kurum
31639 10.01.2015 www.turkiye.gov.tr BİMER
31639 12.01.2015 ENGELLİ VE YAŞLI HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI
31639 12.01.2015 İSTANBUL VALİLİĞİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
31639 12.01.2015 AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI İSTANBUL VALİLİĞİ
31639 12.01.2015 AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI ENGELLİ VE YAŞLI HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
31639 12.01.2015 BİMER AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI
31639 12.01.2015 İSTANBUL VALİLİĞİ AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜ
31639 12.01.2015 AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜ BAHÇELİEVLER EK HİZMET BİRİMİ ENGELLİ HİZMETLERİ ŞB.

Sonucu gelince yazarım arkadaşlar

Engelli dernekleri iett ile iletişim kurup bu rezaleti düzeltsinler.sadece engelli kartında var bu uygulama 65 yaş ve diğer indirimli ve ücretsiz kartlarda yok bu uygulama.bütün işi gücü bitirdiler engellinin ulaşım özgürlüğünemi göz diktiler.

Evet sınırlama getirilmiş 10 adet kullanım hakkı yapmışlar. Bir engelli olarak zaten gezmelere falan gittigim yok.Fakat bir hastaneye gitmeye dahi yetmiyor.burası istanbul ulaşımı kolay bir yer degil.Lütfen bu durumu duzeltsinler.

Sadece istanbuldamı bu uygulama var bilmiyorum belki başka şehirlerdede vardır

Selam arkadaşlar yarın 14 Ocak Çarşamba günü saat 13:00 iSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE binası (Fatih ) olan yerde toplanıyoruz.
İşi olmayan ya da buna sınırsızlık isteyen herkesi davet ediyorum.Biraz sesimizin çıktığını göstermek zorundayız artık,LÜTFEN rica ediyorum 1 saatınızı ayırın.

Ben İstanbul'da engelli kartını göstererek hiç bir ücret ödemeden tüm imkanlardan istifade ettim.Özel halk otobüsleri dahil.

sibel hanım istanbulda olsam gelirimdim ama ankaradayım imza kampanyası başlatırsanız internet ten destek olurum

Vallah sadece bir eylem ve basın açıklaması olacak,Eğer gelin bir görüşelim denmezse o zaman imza kampanpası başlatılacak.
Bu sadece İstanbulluları ilgilendiriyormuş gibi dursa da sonradan diğer illere de geçebilir,İstanbullu olup benim arabam var beni ilgilendirmez demek çok anlamsız,eğer engellisen bunu dikkate al yoksa elindeki ngellilerle ilgili çok konu var gündemde...
Sonra ben neden yapmadım dememek için lütfen yarın saat 12:30 (Fatih) Belediye binası önünde toplanıyoruz...

Şöförün iyi niyetlisine denk gelmişsin. Engelli kartını göstererek normalde almıyorlar. İETT ücretsiz Kartı basın diyorlar.

Engelli KartıA-
A+

ucretsizImage.jpg

14 Ocak 2012 tarih ve 28173 sayılı resmi gazetede yayımlanan "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" hükümleri doğrultusunda düzenlenmiş, % 40 ve üstünde bir oranda Özürlü Sağlık Kurulu Raporu'na sahip kişilerin kullanabileceği Seyahat Kartı'dır.

Yurt dışından ve özel hastanelerden alınmış olan raporlar kabul edilmemektedir.

* Engelli Kart için için günlük 10, aylık 220 geçiş sınırlandırması vardır.

iett açıklamayı kartlar sayfasında yapmış

Ankara'da henüz böyle bir çalışma yok. Yani engelliler ücretsiz olarak otobüs ve metroya binebiliyorlar.

Metrobüs sayfasında hala ulaşım ücretsiz yazıyor ama bindiğiniz zaman günlük 9 limitinizden düşüyor

Engelli Kartları

14 Ocak 2012 tarih ve 28173 sayılı resmi gazetede yayımlanan "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" hükümleri doğrultusunda düzenlenmiş, % 40 ve üstünde bir oranda Özürlü Sağlık Kurulu Raporu'na sahip kişilerin kullanabileceği seyahat kartıdır.

Yurt dışından ve özel hastanelerden alınmış olan raporlar kabul edilmemektedir. Engelli Kartı bedeli 10 TL'dir.

Kartların herhangi bir sebeple yenilenmesi talebinde (eski kartın ibrazı şartıyla ) 10 TL, birinci çalıntı/kayıp durumunda 10 TL, ikinci ve üçünü çalıntı/kayıp gibi nedenlerle kart talebinde 20 TL, dördüncü çalıntı/kayıp durumunda ise 40 TL ücret alınmaktadır.

Usulsüz Kullanım Bedeli ise Mavi Kart aylık dolum bedeline eşittir.

TARİFE ÜCRETİ

Ulaşım : Ücretsiz
Aktarma : Ücretsiz

Engelli seyahat kartları

Slm konu engelli seyahatkarlarımıza gelen sınırlandırma günde 10 aylık220 kullanımlık vermişler lütfen duyarlı davranalım ve bunun siz platform üyelerine bir ricada bulunuyorum bazen çok geçişli bazende enfazla 4 geçişli oluyor korkarım bu uygulama aradan biraz geçerse bütün seyahat kartlarını iptal edecekler bu uygulamayı istanbul genelindeki dernekler el atmasılazım burdan sayın sakatlar derneyi altınokta körler derneyi ve engellilerle nekadar dernek varsa biz engellilere yardım etsinler bu uygulamayı iptalinin ve eskisi gibi serbest olmasını rica ediyorum lütfen çok çok rica ediyorum biz bugün engelliysek bunu allah bizlere bir mukafat olarak vermiştir lütfen biz engellilerle uğraşmasınlar başka uğraşacak işmi kalmadı da bizimle uğraşıyorlar burdan sayın büyük şehir belediyesi bakanımız kadir topbaş beyfendiye sesleniyorum başkanım lütfen sizden çok rica ediyorum seyahat katrlarımızın eskisi gibi sınırsız olasını rica ediyorum çok çok saygı ve sevgilerimi arzederim burdan herkeze sağlıklı uzun ömür dilerim ahmet sivlim

Ayda 220 böl 30'a günde 7,3 adet hakkımız var,hergün 10 tane bile basamıyoruz malesef.Arkadaş nasıl bir kafadır anlayamadım,kaçakları bulmak yerine limit getiriyor.İşe gidip gelirken yarım saatlik mesafede bile günde 4 defa basıyorum.10 tane yeter,o kadar gezilir mi diyenler olacaktır amma ya ne gerek var koskoca 14 milyonluk şehirde toplasan 1 milyon engelli yok.

Ayda 220 böl 30'a günde 7,3 adet hakkımız var,hergün 10 tane bile basamıyoruz malesef.Arkadaş nasıl bir kafadır anlayamadım,kaçakları bulmak yerine limit getiriyor.İşe gidip gelirken yarım saatlik mesafede bile günde 4 defa basıyorum.10 tane yeter,o kadar gezilir mi diyenler olacaktır amma ya ne gerek var koskoca 14 milyonluk şehirde toplasan 1 milyon engelli yok.

Haklısın kardeşim 30 a böldüğün zaman 7 çıkıyor diyelim.Bu da 3 gidiş 3 dönüş yapar.Tepe tepe kullan

devlet engellemeli engelli hakların gasp edilmesin evet her yerde düşüyor 10 hakkın var böyle saçmalık ancak ülkemizde olur yazıklar olsun

T.C.
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Halkla İlişkiler Müdürlüğü
BEYAZMASA

Başvurunuz:
SN: CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN__IN BAŞKABAKAN OLDUĞU DÖNEMDE AÇIKLADIĞINA GÖRE “ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ DEMİRYOLLARININ, DENİZ YOLLARININ ŞEHİR İÇİ VE DIŞI HATLARINDA , BELEDİYELERİN ŞEHİR İÇİ TOPLU TAŞIMA HATLARINDA TÜRKİYE GENELİNDE ÜCRETSİZ SEYAHAT EDEBİLECEK____ DİYE BİR AÇIKLAMASI VARDI.BU AÇIKLAMAYA GÖRE ULAŞIMDA SÜRE VE SAYI KISITLAMASI YOKTU.BU SAYEDE ENGELLİ ARKADAŞLARIMIZ EV ORTAMINDAN KURTULMUŞ BİR NEBZEDE OLSUN RAHAT ETMİŞLERDİ AMA İSTANBUL DA SANIRIM 1 OCAK 2015 DEN İTİBAREN ENGELLİLERE AYLIK 220 GÜNLÜK 10 ÜCRETSİZ KULLANIM HAKKI UYGULAMASINA GEÇİLMİŞ.ORTOPEDİK,KALP,ASTIM,TEKERLEKLİ SANDALYE,KAS HASTALIKLARI,ZİHİNSEL HASTALIKLAR VS DİĞER ENGELLİ HASTALAR İÇİN BAZEN ULAŞIMDA 1 DURAK BİLE BÜYÜK ÖNEM TAŞIMAKTADIR.SOSYAL DEVLET ANLAYIŞI İÇERİSİNDE DAHA ÖNCE SÜRE VE SAYI KISITLAMASI OLMAYAN ULAŞIM HAKKIMIZIN GERİ İADE EDİLMESİNİ TALEP EDİYORUM. SON OLARAK SN:CUMHURBAŞKANI__MIZIN BİR SÖZÜYLE BİTİRMEK İSTİYORUM “ENGELLİ KARDEŞLERİMİZE ‘NE YAPALIM, KADER MAHKUMUYUZ’ İFADESİNİ SÖYLETME HAKKINA KİMSE SAHİP DEĞİLDİR. SEN NASIL, ‘KADER MAHKUMU’ DİYE ONU BİR KENARA İTERSİN” BU BİZİM BOYNUMUZU BORCU, SOSYAL DEVLET OLMAMIMIZIN GEREĞİDİR” UNUTMAYALIM HERKES ENGELLİ ADAYI. TEŞEKKÜR EDERİM SAYGILARIMLA

Sayın..................... ;
İlgi : 13.01.2015 08:30:23 Tarih ve 1-586206603 Nolu Başvurunuz
Müdürlüğümüze iletmiş olduğunuz başvurunuzla ilgili İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü (İETT) ile görüşülmüştür. Görüşme neticesinde tarafımıza verilen bilgi aşağıdaki gibidir:

''Kurumumuza yapmış olduğunuz ücretsiz kartların sınırlandırılmasına ilişkin başvurunuz incelenmiştir. 2013/1-12 sayılı UKOME'nin (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) almış olduğu karar gereğince Engelli, Refakatçi, TUİK, PTT, ücretsiz kartları günlük 10 aylık ise 220 geçiş ile sınırlandırılmıştır. Ücretsiz kart kullanımları tek tek analiz edilerek mevcut kullanım hakları belirlenmiştir. Bu doğrultuda iptal talebiniz olumsuz olarak değerlendirilmiştir.''

İETT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ALO 153 BEYAZMASA

------------------------------------------------------
Aşağıda yer alan bağlantıdaki kısa ankete zaman ayırmanız, çalışmalarımızda bizim için yol gösterici ve belirleyici olacaktır.
http://application2.ibb.gov.tr/bmanket2?b_numara=1-586206603
İyi günler dileriz.
OMER DENIZHAN

İbb böyle bir cevap göndermiş,ne yapmamız gerekiyor bilmiyorum

Selam arkadaşlar Çarşamba günü saat 13:00 İETT Müdürlüğüne bir grup gitti. Bizler de Büyükşehir Belediye binasında eylem için İETT gelecek grubu bekledik,ve oradan ilk gelen haber pek iç açısı değildi.Basına duyuru yaptık.Sonra üç grup ayrıldı.Bir grup tekrar İETT müdürlüğüne gitti,diğer gruplarda partilere gittiler,son durum İETT Müdürlüğü birkaç gün istemiş.Sonuç buradan sizlere duyuracağım,her an olabilir. Büyükşehir Belediye'den bir görüşme yapılacaktı.dediğim gibi haberler artık bizim için önemli...

Hala bir Allahın kulu çıkıpta bu sınırlama yüzünden mağdur kaldım demiyor. Ama şikayet eden çok.

Raylı sistemlerde sınırlamaya dahil değilmiş üstelik.

Neyin isyanı bu?

tüm ulaşımlarda geçerli, yani her neye biniyorsak 1 geçiş düşüyor, otobüs metro metrobus..
isyanımız boşuna değil, bu uygulama o kadar saçma ki anlatamam ben 16 senedir engelli bir ms hastasıyım hayatımda bu kadar anlamsız bir kısıtlama görmedim
sözde yeni türkiyenin ilgilendiği konuya bakın...yazık...

Eski Türkiyede 26 Banka hortumlanmıştı.

Yeni Türkiyede böyle birşey olmadı.

Beyaz kartta ki uygulamada Sanırım doğru gibi görünüyor...8 senelik bir engelli olarak 16 senelik bir engelliye şunu söyleyebilirim. Artık her bindiğim otobüste önümde ki adam ücretsiz biniyor...
17 Milyonluk istanbulda ya herkes polis, engelli yaşlı, yada içimizde üç kağıtçı çok! şikayetlere bakılırsa ikinci şıkta karar kılıyorum.

Konumuz eskiden 26 bankanın hortumlanması, şimdi ise birinin herşeyi hortumlaması değil. Elde edilen hakkın kanunsuz bir şekilde kısıtlanması, illaki suistimaller olacaktır! bunu önlemekte denetlemekte yetkililerin sorumluluğundadır...

İşte bende onu diyorum zaten....Birilerinin denetimi sonucu böyle bir kısıtlamaya gerek duyulmuş

ulan dingiller bazı ları 10 hakkın var nerde kullanılırsan kullan fark etmiyor halla salak salak yazanlar var şikayet edeceksin ben bursa dan şikayet ettim herkes şikayet etsin

Biz engelliler hiç bir şey yapamayız. Ama gazateciler iettyi sınırlandırmayı kaldırdı

[FONT=arial]G[/FONT][FONT=arial]azetecilerin ücretsiz seyahat[/FONT][FONT=arial] kartlarına getirilen [/FONT][FONT=arial]sınırlama kalktı[/FONT][FONT=arial]... [/FONT]Evet Arkadaşlar biz engelliler olarak hiç bir şey yapamayız. Çünkü bizde birlik yok. biz böyle saf saf bekliyelim. Ama bakın gazetecilerin kart sınırlaması kalktı. HELAL OLSUN GAZETECİLERE... [FONT=Arial]İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin basın mensuplarına verilen ücretsiz seyahat kartlarında yaptığı kısıtlamanın kaldırıldığını duyurdu.

İŞTE HABER
[/FONT]
http://www.haberbiz.com/iettnin-gazetecilere-seyahat-kisitlamasi-kalkti/h105125

Üst Alt