Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İETT engelli kart kullanımına sınır getirmiş...

Bugün günlük 10 adet yaparlar.yarın 4 e düşer.Burada yazmakla olmaz .Hepimiz mail,dilekçe,fax,twitter ne varsa bir değil birkaç kez yazarak protesto edelim.Yarın çok geç olmadan.Ben bugündfen başlıyorum.hadi siz de durmayın şimdi....

Sana katılıyorum tuncay ben dün cumhurbaşkanlığına yazdım mail cevap gelecek ben sürekli ona atıyorum bana geri dönüyor ben asansör ve kandırımlar ve engelli maaş ve raporlarla ilgili sorunlarımızı da hatırlatıyorum çözüm bulun bunlara diyorum tek ulaşımla bitmiyor ki engelli sorunları hem engelleri aşalım diyorlar hem engellileri kısıtlıyorlar 3 kuruşluk kartlarımız battı gözlerine tövbe Yarabbim mûbarek gün beni sinirlendiriyor bu bakanlar

İETT Bindim bugün Aylık 220 Günlük 10 geçiş veriyor..
Kısacası evden çıkmayın diyorlar..

tam seçim arefesinde niye böyle bir uygulama yapıldıki bu gün 153 ü aradım sordum aylık 220 günlük 10 kullanım hakkı var acaba nabızmı yoklanıyor geçensenede yaptılar kaldırdılar

evet geçen senede yapmışlar ama çok tepki alınca uygulamayı ertelemişler nasip bugünlereymiş tekrar başlattılar bakalım nolacak yukarda yazan bir arkadaşın dediği gibi bu günlük 10 derleer ama baktılar ses çıkmıyor bunu 3e 5e düşürürler sonra

arkadaşlar geçenlerde burda bir yazı paylaşmıştım aile ve sosyal politikalar bakanlığı 65 yaş üstü e3ngelli şehit gazi ve yakınlarının özel halk otobüsü kullanırken şahıs malı olan bu araç sahiplerinin mağduriyetini karşılamak üzere nakdi olarak para verecek buda sanırım kişilerin biniş sayısına göre olacak tahminim sebep bundan dolayı olabilir ama bence hiç hoş olmayan bir durum ginede

01/01/2015 itibarı ile İETT. engelli ücretsiz ulaşım kartlarına sınırlama koymuştur. günlük 10 kullanım,aylık 220 kullanım. Bu arada 65 yaş üstü yaşa ise bir sınırlama yoktur.
Bu açıkçası hak ihlalidir Verilen bir hakkın gasbıdır bu. Engellinin çalışma hayatına ufakta olsa bir darbe (bazıları için büyük darbe) olarak da addedilmesi gereken bir hak gasbıdır. Pek çok engelli bu işine bu ücretsiz kart ile aktarma yaparak daha çabuk gidebilmekte ,hatta bazı engelliler bu kart sayesinde bazı sektörlerde iş bulabilmektedirler ki bu rakam abartılacak bir rakam değildir.
İstanbul belediyesi ve İETT işgüzarlık yapmaktadır,pek çok engelli bilhassa yazın bu kart sayesinde evden uzaklaşmakta ve geze bilmektedir ve sınırsız kullanım otobüs bekleme derdini ortadan kaldırmaktaydı. Pek çok engelli ise sağlıkları el verdikleri bilhassa yazın sahil yerlerine rahatça gidebilmekte ve vapurlarda özgürce dolaşabilmekte idi. Bu kart eve kapanmayı ''engellemiş'' hatta kahvehane denilen illetten engellileri kurtarmıştır.

Kışı da unutmamak lazım ,pek çok engelli bu kart sayesinde vapurlarda ,metrolarda rahatça ve üşümeden geziyordu. Zaten hemen hemen %95'inin kısıtlı bütçesi olan arkadaşlarımız bugün artık ayın 15 gününe yakın evlerine kapanacaklar. Kahvehanelerin esiri olup birde ceplerinden gereksiz para çıkacak.

Kadir Topbaş ayıptır ''üç'' tane engellinin fazla gezmesi mi battı gözünüze.

Derhal, bu hak gasbı kaldırılmalı engellilerin sınırsız dolaşma hakkı geri verilmeli.

Ayıptır.

Son düzenleme:
AYIP Kİ NE AYIP ,böyle bir saçma uygulama görmedim ... hemen iptal edilmeli , ben gereken her yere mail atıyorum (c.başkanlığı başbakanlık ibb beyaz masa vs) lütfen sizde atınız ,tepkinizi dile getiriniz. yoksa yakında dile geteirecek ortamda bulamassınız ...

Engelliysek engelliyiz günde 10 kontür neyinize yetmiyor nereye gideceksiniz maillerle neden meşgul ediliyor ki ben sizi anlamıyorum ya tabi bende bir engelliyim ama günde 10 kullanım bence iyi neden şikayet ediliyor... kendinizi
herşeye kabullendirmek zorunda değilsiniz... önemli olan engelleri aşmak ve verilen kararlara saygı duymak.. her ne olursa olsun güçlü görünmemiz lazım asgari 900 tlle 3 çocugunu geçindirenler var onlarda isyan ede ede kabul ediyorlar yapacak birşey yok birde onları düşünün... engelli olup kendinizi acındırmayın... biliyorum çok zor ama herşey bizim için yapılmıyor... bunuda kabullenmek lazım bilmem şikayet çok çocukça

evet malasef bende gördum bugun manyak manyak is yapiyorlar isde engellilere yonelik aracları daha iyi hale getirmeyi bırakıp engellinin elindeki ücretsiz kartı almaya calısıyorlar dengesizler mallar

10 kere kullanmak demek 5 kere bir yere gidip geri gelmek demektir bence normal, doğru bir karar bu kadar tepki göstermeyin lütfen kimsenin hakkını yemiyelim... en fazla günde 3 veya 4 kez kullanıyorum

Kanunda sayı sınırlaması yok hatta özel kart kullanımı da yok sakat kartını kullanacaksın diyor. Tabi ülkede kanun nizam tanıyan kalmadığından isteyen istediğini yapıyor.

Bu inme binme meselesi değil bu elindeki hakkın alınması demek.
Bu gün seyahat kartının kısıtlanmasından zarar görenlere destek olmazsanız yarın birileride evde bakım maaşı da neymiş der. Bir başkası medikal malzemeyi niye karşılasın ne der. Her zaman birlikten bahsederiz ancak konu birlik olup hak aramaya geldiğinde. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyetinden her kes zarar görür çünkü sana dokunduklarında seni destekleyecek hiç kimse kalamayacaktır etrafında. Biz sakatız elimizden alınmaya çalışılan her hak için tek vücut tek ses mücadele etmemiz lazım. Bu hakkı istismar edenler varsa devlet yetkililer onları yakalayıp cezalandırsın.

İstismar varsa bu güzel bir uygulama olmuş metrobüste ve vapurda düşüş olmuyormuş 10 kullanımda bize yeterli olur diye düşünüyorum

10 numara uygulama olmuş. Bu sıralar aşırı derecede ücretsiz kullanıcı var. "Devletin malı deniz yemeyen keriz" algısını artık kırmak lazım ihtiyaç dışı kullanımı önlemek adına güzel. 8 yıldır kullanan biri olarak İhtiyacım dışında kullandığım pek yok o yüzden rahatım.
Günde gidiş geliş istanbulda 3 bilemedin 4 vesayet var x2 : 8 2 de hediyesi olsun işte yeter beyler bayanlar merdivenden kaymayıp otobüse dalanlar :)

Bu arada şu cumhurbaşkanlığına yazı yazan arkadaşlar. Bütün napıyosunuz boş boş geziyosunuz galiba yoksa niye yazasınız yada kızasınız? Engelli olmak gezmek tozmayı gerektirmez. Gezeceksenizde programlı gezin be canım!

Başbakanlıkça çıkarılmış olan ve resmi gazatede yayınlanmış olan yasaya istinaden engelilerin ücretsiz ulaşım hakkı kanun ile güvence altına alınmasına rağmen iett genel müdürlüğünün hangi hak ve hukuka dayanarak böyle bir kota sınırlaması getirdiğini hala anlamış değilim bu konuda bütün engelii dernekleri fedrasyonlarını ve biz engelileri hakkımızı aramaya davet ediyorum..

Evde oturmak engelliliğin fıtratında var diye düşünmüşlerdir herhalde

Devleti yöneten o engelli düşmanları, kendilerine milletten habersiz maaşlarına %100 zam, yeşil pasaport, mavi pasaport, trafikte geçiş üstünlüğü, örtülü ödenekten sınırsız harcama, yol harcırahı, toki'nin yaptığı bloklardan maaliyetine daireler, villalar, saraylar, torpille eşine çocuğuna dayısına emmisine halasına eniştesine bacanağına kardeşine kaynanasına kayınbabasına sülalesine torpille devlette herhangi birimde memurluk müdürlük müşavirlik ve daire başkanlığı, kısacası her türlü rahatlık var onlara gelince oooo bütçede çok para var..........

Gelelim taşrada,köyde, kasabada, köşede bir yerde geleceğe umutla bakan garibim vatandaşım naapsın iş yok, bütçe açık veriyor, ekonomi iyi gitmiyor, bankalar faizleri indirmiyor, şimdiye kadar 35.000 engelliyi devlete yerleştirmişler ve bunun devlete getirdiği masraflar, evde bakım ve 2022 maaşı alan engelli çokmuş bunun parası karşılanması çok güçmüş para yokmuş, kısacası biz engelliler sürünmeye devam... İŞTE DEVLETİMİZİN SOSYAL DEVLET ANLAYIŞI BUDUR...

Bilgi.

Arkadaşlar mesele ben/biz değildir. Ben emekliyim ne kadar bineceğim ,haftada 10-15 kere bilemedin yazın hatada 20-25 kez ,bulunduğum ilçede Üsküdar olduğundan zaten sahil,koru ,kadıköy zaten yakın ,fazla uzağa gitmeye ihtiyacım yok. Fakat İstanbul'un gezecek veya alışveriş yapacak yerlerine ,merkezine camilere,müzelere sahile uzak ilçelerde oturan arkadaşlar o kadar fazla ki. bir gaziosmanpaşa'da ,Şile'de ikamet edeni düşünün. Tabi birde bu kart sayesinde iş bulan kurye ,çiçekçi vb. gibi arkadaşlarımız var. Hiç denediniz mi ,tabi ki denemişsinizdir ,bir engelli iş baş vurusu yapınca nelerle karşılaşıyor ya uzak bir yerde iş bulanlar.

unutmayalım,gezmeye ihtiyacı var engellilerin.bir örnek vereyim,üsküdar-bağlarbaşı yolu(tabi bundan beterleri de var) ,bırakın tekerlekli sandalyeli veya görme özürlü bir kardeşimizin bu yolda gitmesini,tanıdığım çok sağlam insan tek durak için araça biniyor. kaldırımlar,yollar ?.
yani kaç tane fazla basılacak on hakkın üstü ayda ya bir kere ya iki.Üç olmaz.

Bu da ilaç işi gibi en basiti. Daha bir yıl evvel raporlu ilaçlarımdan,reçeteden hatta daha evvel muayene ücreti alınmazken ,40-50 hatta daha fazla ücretler çıkıyor. Yazıyorum seneye 150 aylık günlük 6 hakka indirir ,sonrada kaldırır yada zora koşarlar. Ne kadar çabuk unuttuk tepebaşı'n da idi galiba müracaat yeri iett yüzde 95 engelliye kart vermemek için direnirdi.

Yalnız kendimizi düşünmeyelim ,hele ki çocuklar var yazın gezdikçe otobüse ,metro'ya hele ki vapura ,motora binince deli gibi, seviniyorlar.
İETT hak gasp etme. Ayıptır. Sonra kim protestoya gidecek ve nereye ? Gidenleri biliyoruz Taksim'in ortasında engelli arkadaşımız gaz ve su ile nasıl yaralandı.

Devleti yöneten o engelli düşmanları, kendilerine milletten habersiz maaşlarına %100 zam, yeşil pasaport, mavi pasaport, trafikte geçiş üstünlüğü, örtülü ödenekten sınırsız harcama, yol harcırahı, toki'nin yaptığı bloklardan maaliyetine daireler, villalar, saraylar, torpille eşine çocuğuna dayısına emmisine halasına eniştesine bacanağına kardeşine kaynanasına kayınbabasına sülalesine torpille devlette herhangi birimde memurluk müdürlük müşavirlik ve daire başkanlığı, kısacası her türlü rahatlık var onlara gelince oooo bütçede çok para var..........

Gelelim taşrada,köyde, kasabada, köşede bir yerde geleceğe umutla bakan garibim vatandaşım naapsın iş yok, bütçe açık veriyor, ekonomi iyi gitmiyor, bankalar faizleri indirmiyor, şimdiye kadar 35.000 engelliyi devlete yerleştirmişler ve bunun devlete getirdiği masraflar, evde bakım ve 2022 maaşı alan engelli çokmuş bunun parası karşılanması çok güçmüş para yokmuş, kısacası biz engelliler sürünmeye devam... İŞTE DEVLETİMİZİN SOSYAL DEVLET ANLAYIŞI BUDUR...

Bravo ,doğru söze ne demeli.

Bende imzaladım şimdiden 2 kişiyiz...

Devletin görevi topluca ceza vermek değil istismar edenleri ihtiyacı olanlardan ayırmaktır.Bugün verilen hakka sınırlama getiriliyorsa yarında başka haklarımıza sınırlama getirilir.Kanunlarla verilmiş haklara sınırlama getirmek sosyal devlet anlayışında yoktur.
Mesele günlük verilen limit değil verilen hakkın gasp edilmesidir.
Arkadaşların dediği gibi bu kartlar sayesinde yurdun dört bir yanında insanlar eve hapsolmaktan bir nebze olsun kurtulmuştur.
Burda günlük limit uygulamasını olumlu bulan arkadaşları da kınıyorum
Son olarak günlük 10 limit denildiği gibi değildir.İstanbulda engelli kartlarına metrobüs,gemi,tramway felan ücretsiz; otobüsler ücretli deniliyor ama o bile uydurma.
Metrobüs ile kadıköy e geçtim(günlük 7 kalan 216) ordan bi otobüs ile kazaskere(günlük 6 kalan 215) ordan aynı yolla otobüs(günlük 5 kalan 215) ve metrobüs ile (günlük 3 kalan 213)şişliye geri döndüm.
Günlük 10 limit yeter diyen arkadaşlara 2 defa metrobüse bindim 2 defa otobüse.1 def daha binsem limit kalmayacak varın gerisini siz düşünün.Yarın diğer haklarımızıda elimizden alacaklar sonra demedi demeyin.

arkadaşlar
ben bu konuyu tekrar gündeme getirdiğim tarihte yalnızca otobüslerde geçerliydi. 01.01.2015 bütün ulaşım araçlarında kontür uygulamasına geçilmiştir.bu konuyu anlamayan arkadaşlara tekrar belirtmek isterimki bu olay günlük kullanım olayı değidir verilen hakların bir şekilde elimizden alınmasıdır. bu kararla ilgili iett.gov.tr , ibb.gov.tr sayfalarında hiç bir açıklama yoktur.29.12.2014 tarihinde beyaz masaya yapmış olduğum şikayete de hala cevap gelmemiştir.

İETT, 1 Ocak itibarıyla yeni bir uygulama başlattı. Engelli, engelli refakatçi, sarı basın kartı, TÜİK, PTT ve malul ücretsiz kartlara limit getirdi. Günlük 10, aylık 220 kullanım sınırı buna bir dur dememiz lazım bazı ortopedik engelli arkadaşlarımız için 1 durak bile çok önemli..

başbakanlığın verdiği kartınızı gösterirseniz ücretsiz binebilirsiniz istanbul dışında gittiğim şehirlere kartımda refakaçili kullanım hakkım olduğu için ücretsiz otobüs vapur metro binebiliyorum 10 geçişle uğraşmazsınız ben istanbul kartımı genelde engelliler bizler yollarda bizlerin varlığı bellii olsun diye basıyorum

bilgeadam
istanbulda başbakanlık veya aileve sosyal pol bakanlığının verdiği kartla, iett veya özel halk otobüslerine binilemiyor bu gün yine bineyim dedim olmaz dediler illa iettden alınan sarı engelli kartı olacak dediler

Akbil kadar beyni olmayanlar hala bunun inme binme meselesi olmadığını anlayamadı.
Bunları söyleyen mutlaka kendini devlet memurluğuna atmış olanlardır.
Hakkını elinden alıyorlar. Yarın bakım parası,hastanelere ilaca ödediğin katkı paylarına bak. Ses çıkartmadıkça
her şey aleyhine oluyor.
Kimse zevk için hele ki İstanbul trafiğinde saatlerce otobüs otobüs dolaşmaz.
Sahtekarların yaptıkları sahte kartları yakalayamayan devlet seni hırsız tutuyor haberin yok.

Son düzenleme:
Ücretsiz ulaşım yasa olarak geçtimi ?
Eğer yasa olarak geçtiyse bunlar suç işliyor demektir

Üst Alt