Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İETT engelli kart kullanımına sınır getirmiş...

Birde atanmalar için birlik olabilseydik. İkiye üçe ayrılmış durumdayız...

Arkadaşlar uyumayınız düşman uyumuyor tetikte bekliyor.

İETT nin verdiği cevabı ve karşı yazımı yayınlıyorum. Bunların gerçek yüzünü görünüz.

[h=2][SIZE=+1]İETT Beyazmasa Başvurunuz[/SIZE][/h] [SIZE=1]Gelen Kutusu[/SIZE]

star_off_sm_2.gif
IETT Müşteri Hizmetleri Müdürlüğü
26 Aralık 2013 10:26

[h=3]ferit şahin [/h] <aferits@gmail.com> 26 Aralık 2013 13:18
Kime: IETT Müşteri Hizmetleri Müdürlüğü <iett@iett.gov.tr>
[SIZE=1]Yanıtla | Yanıtı tüm alıcılara gönder | Yönlendir | Yazdır | Sil | Orijinali göster [/SIZE]
Sayın İETT yetkilileri;
Ukeme ye teklifi götürmeseniz onlar böyle bir karar alamazlardı.
Ayrıca hırsızları cezalandıracağınıza engellilerin haklarını kısıtlamayı
düşünmeniz çok talihsiz bir yaklaşımdır.
Bu uygulamanıza yasal zeminlerde her yerde her zaman karşı
çıkacağımızın bilinmesini rica ederim. Umarım böyle bir uygulamayı
tekrar gündeme getirmezsiniz.

A.Ferit Şahin.

26 12 2013 tarihinde IETT Müşteri Hizmetleri Müdürlüğü
< iett@iett.gov.tr> yazmış:
[SIZE=1]- Alıntılanan metni gizle -[/SIZE]
> [image]
> Sayın A.FERİT ŞAHİN,
> Kurumumuza yapmış olduğunuz engelli kart kullanımınıza ilişkin başvurunuz
> incelenmiştir.
> Engelli kartınız ile 1 gün içinde toplam 10,aylık 220 geçiş hakkınız
> bulunmaktadır.
> Yapılan inceleme sonucunda usulsüz kullanımların çok fazla olmaya başlaması
> ve suistimal edildiği, tespit edildiğinden böyle bir uygulamaya
> geçilmiştir.Ukome(Ulaşım Koordinasyon Merkezi) nin almış olduğu bir
> karardır.
>
> Engelli kartlarına getirilen sınırlama geçici süreliğine durdurulmuştur.Şu
> an için kartınızı sınırsız kullanmaya devam edebilirsiniz.Teknik alt yapı
> tamamlanması durumunda tekrardan aktif olacaktır.
> Bilgilerinize sunar, iyi günler dileriz.

ıett beyaz kart sınırlamasi iptal olmuş yine de aldatıyorlar seçimden sonra sınırlamayi getirebilirler benden söylemesi iptal olsada bu devlete oy vermeyecegim tüm engellilere duyururumdur hakkimizi arayalım

konunun ilk birkaç sayfasını okudum, gerçekten şaka gibi yorumlar var. sonuç olarak engelliye verilmiş olan bir hak geri alınıyor ve bazı engelliler bir göbek atmadığı kalmış sevinçten. nedir bu çekememezlik, nedir bu kıskançlık? kimisi kendi şehrinde böyle bir uygulama olmadığından bahsetmiş halinize şükredin diye tepki göstermiş. yahu senin şehrinde bu uygulama yoksa sorumlularına göstersene tepkini? engelli arkadaşlarına ne diye tepki gösteriyorsun? senin şehrinde olacaktıda istanbuldaki engelliler mi engellediler o yasayı? sorunu yanlış yerde arıyorsunuz. kimiside demişki günlük 10 tane otobüsemi binilirmiş bilmemne. yahu sanane isterse 10 defa isterse 20 defa biner kim ne karışır? işi gücü olmayıp sırf geçiş sınırsız diye bütün gün otobüse binildiğine mi inanıyorsunuz? eğer birisi gerçekten 10 defa kullanıyorsa işi vardır veya bir sebebi vardır mutlaka. buna karışmak sizemi kaldı? şahsım adına konuşmak gerekirse, şuana kadar hiçbir zaman 10 araş değiştirdiğimi bilmem. en çok kullandığım gün bile yarısını ancak kullanmışımdır. yani böyle bir sınır gelse bile beni etkilemeyecek. ama yinede böyle bir sınır gelmesine karşıyım. beni etkilemese bile başka engelli arkadaşları etkileyecek. böyle bir şeye bir engelli neden sevinirki?

Merhabalar iyi seneler
29.12.2014 tarihi itabariyle
iett belediye otobsleri ve özel halk otobüslerinde tekrar günlük 10 kontür uygulamasına başlamıştır . metrobüs vapur gibi ulasım araçlarında kontür düşmemektedir bilgilerinize

Beleşçi diyenleri kınıyorum. Siz mücadele gücünüzü yitirmişsiniz. Bir hak verilmişse bu haktan geriye dönüş varsa, elimizde kalanda gidebilir. Bari konuşmayın da engelilerin dayanışmasını baltalamayın. Yaşlılara seçim öncesi apar topar ücretsiz ulaşım hakkı verilirken bunun böyle olacağı belliydi. Bu uygulama belli bir geliri olmayanlara sağlanabilirdi. Ama verildi ve biz cezalandırıldık. Elektirikteki kayıp kaçak bedeli gibi oldu sanki. Suistimaller varsa yapanları cezalandırmak yerine Vur abalıya! Tıpkı vergisini ve borçlarını zamanında ödeyen vatandaşa gösterilmeyen özenin Af la borcunu ödemeyen vatandaşa gösterilmesi ve ödüllendirilmesi gibi...Neyse; Ben bugün İETT ye gerek mail atarak gerekse Beyaz masa başvurusu yaparak kararın yanlış ve kabul edilemez olduğunu bildirdim. Duyarlı olan herkesin hakkını arayacağına eminim.

Son düzenleme:
Bu uygulama ben kart aldığımdan beri var 2 ay oldu marmaraydada var . Ozaman 153 ü arayıp sormuştum sınırlama yok ücretsiz demişti. Eleman bilmiyor demek ki
Engelli olarak zaten gezme meraklısı değilim ama bazen çok soğukta yada Sıcakta nefes nefese kalıyorum lazım oluyor biraz fazla. Ücretsiz konusunda günlük limit belirlemeleri çok saçma

aslında bütün engelliler olarak birlesip elimizdeki engelli kartlarmızı yeni cuhmur baskanlıgı sarayına verelim yani

Bu haberi yine nerden çıkardınız böyle bi haber eskiden vardı imza toplandı ve kartlar normale döndü ya bişey paylaşıyorsan islatla haber kaynağını paylaşın biri kuyuya bi taş atıyor herkes atlıyor ya sizler yüzünden oluyor bu ister kızın ister hak vermeyin ama siz dile getiriyorsunuz aslı olmayanların akıllarına kuyuya taş atanlar yapıyor daha kartı kullanmayanlar sağdan soldan duydukları ile dedikodu yapıyor kartlar sınırsız marmarayda bile geçerli kaç kişiniz kartı doğru kullanıyor onu sorunuz kendinize

papatyacim rumuzlu sayın üye siz herhalde son 2 gündür otobüs kulllanmadınız .Dediğiniz doğrudur bu olay eskiden vardı kaldırılmıştı şimdi tekrar 29.12.2014 tarihi itabariyle tekrar başlamiştir bu konuyu tekrar gündeme getirmemdeki neden bana ait olan karttan kontür düşmesidir bu durum tarafımdan beyaz masayada şikayet olarak iletilmiştir.
bu uygulama şu an için iett ye ait belediye,erguvan otobüsleri ve özel halk otobüslerinde geçerlidir . metrobüs .vapur gibi araçlardaa şu gün itabariyle kontür düşmemektedir ama bu durum gelecekte diğer ulaşım araçlarından kontür düşmeyeceği anlamına gelmez bu olayın ispatı vardır .ispatı olmayan bir konuyu hiç bir şekide olusturmam .siz değerli arkadşları yanıltmak hadi düşmez kartınızı kulladığınız zaman benim haklı olduğumu göreceksiniz iyi seneler

Evet 2 gündür otobüse binmedim böyle bi haber de duymadım görmedim zaten hükümet değişiyor ama kafalar degişmiyor neyse senden özür dilerim bu konuyu tekrar cumhurbaşkanlığına mail atacam iyicene saçmalamaya başlamışlar demek

Ben cumhurbaşkanlığına mail attım dua et böyle bişey senin asparagas haberin olmasın çok uğraşırım seninle bu hafta sırf teyit etmek için bakacam ama böyle bişey yoksa sakın burda bi daha bişey paylaşma haber kaynağın olmadan

insanlara bir bilgi vermek bile doğru bir şey değilmiş bence hemen beyaz masa yi arayın ordan size bu konuyla ilgili cevap gelecektir.bu işin haber kaynagıda benim binmiş olduğum otobüslerdir
size de asparagas haber verecek kadar luzumsuz işlerle uğraşamam

zaten daha önceki sene böyle bişey varmış ertelenmiş şimdi tekrar başlatıyorlar demekki

bir engelli platformunda bir arkadaşımızın bu paylaşımına karşı tehdit gibi yazılar yazan şahsı kınıyorum..
ne demek dua et falan filan.. ne günlere kaldık arkadaş engelli engelliyi hançerliyor.

Son düzenleme:
arkadaş doğru söylüyor, yine sınırlama getirmişler, günlük 9 hakkımız var

prof. çavuş size tsk ederim bana inanmayanlara cevap olmuş yazdıkların için tskler

Bugün sabah bindim İETT ye giderken aylık 218 günlük 9 yazdı dönerken yine dikkat ettim aylık 218 günlük 8 yazdı

Sorun degil kardesim ayrica kimseyi inandirmak zorunda degilsin diger arkadasimisin yaptigida hic hos degil,

Celal senden ders alacak degilim sadece böyle bi haber duymadıgımı yazdım bu arada madalya mı bekliyorsunuz size sadece haber kaynağı göster dedim cumhurbaşkanına mail attım geçen de atmıştım yanlış anlaşılma olmuştu diye cevap gelmişti tekrar yolladım bakalım sorun nerden kaynaklanıyormuş sordum

bir engelli platformunda bir arkadaşımızın bu paylaşımına karşı tehdit gibi yazılar yazan şahsı kınıyorum..ne demek dua et falan filan.. ne günlere kaldık arkadaş engelli engelliyi hançerliyor.
Hayırdır avukatmısın benim üzerimden prim yapma ben fb özür diledim işine geleni okuyup da insanları benim üstüme çekme orda tehdit yok sen tehdittin açılımını öğren sonra laf et bana

alntı olarak yazıyı almıssın o yazı bana ait değil, ben yazmadım, ama neyse konu kapansın engelliler olarak destek olmamız gerek.

ben izmirde başkanlık kartını gösteriyorum bir sıkıntısı olmuyor sizde böyle yapın bence

evet var otobüsllerde güblük 10 aylık 220 kullanım uyarısı vardı arkadaşlr onu bunu bilmem bu akp hükümti belediyesi her türlü zorluğu çıkartmaya başladı adamların amaşları milleti sindirme oy alma ama temezler bu saatten sonra akp ye oy moy yok hele seçimlerden sonra daha neler gelecek neler

alntı olarak yazıyı almıssın o yazı bana ait değil, ben yazmadım, ama neyse konu kapansın engelliler olarak destek olmamız gerek.
Celal sana alıntı yapmadım ikinize de cevap verdim zaten senin yazının altına yazdım anlayan anladı bence benle uğraşacağına gidin bu soruna çözüm bulun benle uğraşmak kolay degil alıntıya gelince diger arkadaşın lafına karşılık alıntı kullandım üst senin alt alıntısı yaptiğım şahsa ait daha cevap yazma git klavye delikanlığını çözüm yolunda harça millede beni kötüleyerek bi yere varamazsın benim fb arkadaşım ile arama girmek sana kalmadı burda hiç bi engelli arkadaşımı da hancerlemiyorum konuları saptırma

İETT Günlük (9) Aylık ise (220) geçiş hakkı vermiştir..Engellileri evden çıkaralım diyenler,evden çıkmamaları için ellerinden geleni yapıyorlar..

ben refakatçili kullanıyorum 2020 ye kadar geçerli ve sayısız öyle bişey imkansız ben yanımdakiyle bir gün deniz otobüsüyle dair belki 15 i geçti

Üst Alt