Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İETT engelli kart kullanımına sınır getirmiş...

Bende imzaya katıldım ve hala iptal durumu yok akşam 22 :00 de kullandım en son hala sınırlama devam ediyor...

sizin her uygulama iptal oldu diye yazmanızda 4441871 i arıyorum kesinlikle böyle birşey söz konusu değil diyorlar böyle uygulama olsa veb sayfamızda yayınlanır diyorlar

MuTanG;
bide yukardaki adam meminix insanları yalancılıkla itham ediyor

meminx;
senin kartla bizim kart ayrı iettninmi acaba burda herkes uygulama devam ediyor diyor bi sen bundan sonra yazanları yalancılıkla itham ediyorsun iftira bu kadar kolaymı

arkadaşlar merhaba,
sabah otobuste kullandım yine kontur düştü şimdilik bu işlem otobüslerde var vapur ,tünel ve metroda eski sistem geçerli bu haklarıda tahminimce 31.12.2015 te geri alirlar çünkü kartların süresi ozaman doluyor

Bu yem arkadaşlar yeterli itiraz yapılmazsa onlara da sınırlama gelecek bunda anlamayacak ne var niye anlatamıyoruz insanlara .
Bir hak elden gittikten sonra geri kazanımı çok zor olur.
Temenni etmem ama oldu ki işten çıkarıldın. Bulduğun iş yol parası vermedi ve 15 kere binmen gerekti o zaman ne olacak.
Bilhassa tekerlekliler, ortopedikler, görmeyenler gibi sakatların ne kadar sık araç değiştirdiğini bilemezsin.
En kısa yol küfür hakaret değildir birlik ve beraberlik olmaktır.
Biz itiraz edenler işin ticaretini yapmıyoruz. Bizim yerimize ahkam keseceğinize bize destek olun demek ki bazı sakatların daha fazla kullanmaya ihtiyacı varmış diye düşünün.
Karo şirketleri özellikle sakat çalıştırıyor diyorsunuz. İyi ya işte bu kart yüzünden bir sakat dilenmiyor çalışıyor. Kart olmazsa zaten kargo şirketi sakat insana niye iş versin. Devlet bile sakatlara sadece hademelik kadrosu veriyor.
Bu zihniyetteki idarecilerinde biz sakatları gözeten bir uygulama yapması mümkün değil.
Çok beklenen ücretsiz seyahat kanunun tebliği çıktığında gözlerinize inanamıyacaksınız.

[FONT=lucida grande]Ali Doğan Osman Abalı
Sevgili arkadaşlar,
ulaşım koordinasyon merkezi tarafından alınan kotalı seyahat uygulaması yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde iptal edilmiştir.
ibb meclisi engelliler komisyonu başkanı Cemal Merdan beye gösterdiği gayretten ötürü de teşekkür ederiz[/FONT]

[FONT=lucida grande]17 Aralık, 17:55[/FONT]

Bazı otobüslerde kontür düşmesi görünmemesinin nedeni henüz makinalarında güncelleme yapılmadığındandır.

hatta kardeşim bak iett çağrı merkezine sordum bu olayın kaldırılma imkanı veya tasarısı varmı cevap planlanan artık sınırlı olarak kullanıcak kalkaması gibi bir şey söz konusu değil dedi aç istersen iett çağrı merkezine bak kaynak orada yok onun lafı yok bunun lafı hikayelerini bırakın tamam cemal merdan bey görüşmüş ama ieet hala uygulamıyor ve uylgulamaktan vazgeçmiyeceğini söylüyor bana alıntılı cevap yazanlar lütfen bu işin kaynağı ieett çağrı merkezidir zahmet edip oarayı arayıp cevap yazsınlar

ya birde iptal edilmiştir demeleri çok acaip iett diyorki iett. gov. tr ye itimat edin bende onlara dedimki siz bu kararı bu sayfada yayınlamadınız evet e ozaman niye o sayfaya itimat edelim onada bişey diyemedi ama birisi dedi kaldırıldı yok öyle birşey doğrudur cemal bey görüşmüş ona kadırılacağını söylemişler ama gel görki iett çağrı merkezinin (latife olarak kaldırılması teklif dahi edilemez)artık sınırlı olarak bu kartı kullanmaya devam edeceksiniz demesi hala birileri kaldırıldı demesi ayıp be ne çektiniz birilerini kutsamak adına yazık be vasfiye teyzeden

İnsan bu ülkede kanser olur, Milli birlik ve beraberlik yok herkes bencil, millet için oluşturulan devlet düzeni belirli zümrenin krallığı için var, Ülkesi için çalışıp hem ülkesini hem kendini zengin etmesi gereken bakanlar, ülkesini satıp kendi keyfini sürme peşinde baştan sona fiyasko milli mücadele dönemine geri döndük ama maalesef o dönemki onurlu, cesur, ülkesi için herşeyi yapabilecek halk yerine geriye annesini babasını bile düşünmeyen bencil bireyler kaldı.

YÖRÜKOGLU;

onu sana sormak lazım sınırlama hala devam ederken kalktı demenin anlamı ne

arkadaslar birlik bereberlik olalim lütfen duyarsiz kalmayali sonuna kadar haklarimizi savunali gerekirse bir miting yapalim aramizdan birinni sözcü olarak cikaralim sesimizi duyuralim hep beraber türküyenin her ilinden dostca kardesce birlik ve beraberce olalim saglicakla kalin

okuman varsa yolladıgım şeyı okumuşsundur . ayrıca kımseyede yalan borcum yok buda biline

benim okumam var da senin anlama zorluğun var galiba sınırlama devam ederken kalktı diyen sensin ne dökümanı yollamışsın z kişinin lafı z kişilerin lafıyla olsa. lafla peynir gemisi yürümüyor bilyonmu sen onu

arkadaşlar Kadıköy'de saat 12:00'de engellilerin de katılacağı bir miting var. bir kent istiyorum.

katılanlar bu sorunu da dile getirsin pankartlarla?

Kurumsal anlamda bir değişiklik yapıyorsan bu değişiliği Kurumsal sitede niye belirtmiyorsunuz ?
Engellilere yönelik Ulaşılabilirlik konusunda 20005-2012-derken 2015 yılına uzatılan çalışmaların başarısızlığı malumunuzdur.
Butür çalışmaları yaparken hangi Engelli vatandaşın görüşü alınmıştır?İstişare ve anket mekanizmasını işletmek çokmu zordur ?
Engelli vatandaş İETT ye yük mü olmaya başlamıştır ?

arkadaşlar enerjimizi tartışmak yerine iett'e odaklayalım. "çelebi" arkadaşımız aynı sorumu sormuş.

iett bir değişiklik yapıyorsa ya da değişiklikten vazgeçiliyorsa neden kurumsal sitesinde duyuru-haber yok?

bakın en son haber 17 aralıkta İstanbulkart bayileriyle bir araya geldik

Haberler

herkese günaydın lütfen konu sümen altı olmasın bu ara da hala iett den bir haber yok
şunu da belirtmek isterim türkiye de bir sürü engelli dernekleri var ve hiç birinden ses çıkmıyor sanki ağızları bağlanmış
geçen hafta iett ye mail attım ve tüm engelliler sitelerin deki formlarda 1 numaralı tartışma konusu bu diye mail attım ve yinede kendi sitelerinde bir duyuru yok yani bizler ne yaparsak yapalım onların bizleri taktıkları yoktur.
şu da bir gerçek ki istanbul gibi bir şehir de bu yapılan uygulama ile ilgili engellilerin ulaşılabilirlikle ilgili hiç bir siyasi partinin çalışması olduğunu sanmıyorum şu seçim arefesinde kim engellilerin bu sorununu çözeceğini vaat ederse oyum ona fakat şuan ki büyük şehir belediyesi bizm sesimizi duymazdan gelirse bizlerin de bura ortak bir tavır sergilememiz kendi kazanılmık haklarımız için ortak bir irade ortaya koymadığımız müddetçe bir adım ileriye gidemeyeceğimiz aşikardır:cool:

Bugün bindiğim hiç bir otobüste günlük limitle alakalı bir ibare yoktu.

Arkadaşlar şu an deneme aşamasında.Limit gelecek ve günlük 15 mi 20 mi olacak bilmiyoruz.20 kez basma hakkı bize yeter diyenler istediğiniz oldu.Gözünüz aydın...

20 olarak belirlendi mi ? Bugün hiç uyarı almadım.Eskisi gibiydi yani 4 otobüs değiştirdim.

Kısıtlama ile ilgili İETT ye yazdığım maile gelen cevabı yayınlıyorum.
Hala anlamayanlar varsa belki kafalarına dank eder.

Yani iETT hırsızın faturasını sakata kesti.
Durmak yok uyumaya devam.
[h=3]Iett [/h] <iett@iett.gov.tr> 23 Aralık 2013 11:11
Kime:
[SIZE=1]Yanıtla | Yanıtı tüm alıcılara gönder | Yönlendir | Yazdır | Sil | Orijinali göster [/SIZE]
İlgili 15.12.2013 tarih ve 1060426 numaralı Başbakanlık İletişim Merkezi aracılığı ile göndermiş olduğunuz başvuru incelenmiştir.

Kurumumuza yapmış olduğunuz engelli kart kullanımınıza ilişkin başvurunuz incelenmiştir.
Engelli kartınız ile 1 gün içinde toplam 10,aylık 220 geçiş hakkınız bulunmaktadır.
Yapılan inceleme sonucunda usulsüz kullanımların çok fazla olmaya başlaması ve suistimal edildiği, tespit edildiğinden böyle bir uygulamaya geçilmiştir. Ukome(Ulaşım Koordinasyon Merkezi) nin almış olduğu bir karardır. Bilgilerinize sunar, iyi günler dileriz.

Arkadaşlar sınırlama kalktı bilginize eski sisteme döndü

Sınırlama yerine daha sıkı bir kontrol yapsınlar,verilen raporların gerçekliğini araştırsınlar,sınırlandırmayla haksız kullanımın ne alakası var.Kalkmışsa iyi olmuş zaten yolları,durakları düzeltmiyorlar bari buna engel olmasınlar.

sadece özel otobüslere binerken bir sınırlama olmuş onun dışında hiç bir sınırlama yok

ben bugün özel halk otobüsüne bindim..ücretsiz geçiş yazıyordu..yani eskisi gibi..sınırlama göremedim.yanlış bilgilendirme yapmayalım.

şu saat itibari ile 444 18 71 aradım sınırlama hala devam ediyor diyor inanmayan arasın sınırlama kalktı diyenler neye göre kalktı diyor bak ben iett çağrı merkezi diyorum kalmadı diyenlerde bilgi kaynak göstersin öyle x kişinin lafıyla kalktı demekle kalkmıyor arayın 4441871

Üst Alt