Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İETT engelli kart kullanımına sınır getirmiş...

istanbulda yasamiyormusuz arkadas sende olmazda 4 arabayla git 4 arabayla gel geriye yine kalir 2 hak. ortada gercek bir haksizlik varsa bizde savunalim ama cingenelikte yapmayin. tedaş
botas neden indirim yapmiyor bunlari tartisin

Arkadaşlar o değilde ben haftasonu kullanmadım hiç ama bu gün işe gittiğim ötöbüste uyarı verdi yetersiz bakiye diye sebebi ne olabilir .

Bu ne biçim iştir ya

günaydın..evet günde 10 ayda 220 defa binilebilecek ben sadece hafta sonu kartı kullanırım..maalesef sınırı geçtim akbil bastırdım bilet 2 tl....iett hizmetlerini aradım haber neden çıkmadı cebimde param olmasa kadıköyden beşiktaşa yürüyecektim allahtan vardı..devlet kendini hatırlatıyor..seçim öncesi oy verin diyor

arkadaşlar merhaba,
bende haftasonu sonu sınav yerime gidebilmek için ücretsiz olan kartımı kullanmak zorunda kaldım ve
4. otobüse binişimde yetersiz bakiye uyarısı verdi, bence buradaki amaç sınırlama değil tüm haklarımızı yavaş yavaş tepkileri ölçerek elimizden almak.
engellilerin toplumun içerisine karışmasını hazmedemiyorlar galiba.

zaten bi hafta sonumuz vardı sınırsız seyahat ettiğimiz kart..olan bu saçma sapan şeylerle uğraşacaklarına daha önemli şeylerle uğraşsınlar..engellinin protezi,vergi indirimi,hayatı yaşam kalitesi zaten kısıtlı keşke sağlam olsa idikte böyle sıkıntılar yaşamasaydık..OLAN AKP SANA ASLA OY YOK KIL OLDUM SANA HERYERE DOLDURDUN AFGANLI SURİYELİ İRANLI IRAKLI HERYERDE ARAP TÜM LÜKS PLAZALAR ARAP DOLU KENDİ ÜLKEMDE YABANCI OLDUM REZİL ADAMLAR PARAYI VEREN MÜLK EDİNMESİ DOĞRUMU..MARDİNDE ÇOK YERİ İSRAİLLER ALMIŞ..TURGUT ÖZAL BULGARLARI DOLDURDU EV VERDİ İŞ VERDİ BENİM GARİP İNSANLARIM DAHA KÖTÜ DAHA FAKİR OLDU..ÜLKE İYİYE GİTMİYOR HERKES BORÇLU

Herkese merhaba arkadaşlar benim anladığım kadarıyla engellerin önüne hep engel konarak sorunlar kolay yoldan çözülmeye çılışılıyor. önce engellilerin emeklilikliği kademeli olarak 18 yıla sonra engellilerin raporları baltazar hesaplama tablosu denen bir tabloyla alınan raporlar aşağı oranlara çekildi (sözde daha bilimsel bir standart getirildi gelin bende bu oranları yükselten bir tablo yapim de hesabınıza gelmediği için kabül edermisiniz.) şimdide iett deki bu 10 basımlık muhabbet, rakamları tam olarak bilinmemekle birlikte 5 milyon göçmeni getir besle sonrada bu tür işlerlerle uğraş uygulada olan haklardan kırpmalar yap.
Bu bağlamda zaman sürecine baktığımızda sürekli bir hak kaybı olmakta ve bu serüven nereye gider hale belli değil
elbette bu konuda istanbul büyük şehir belediye başkanımız sn kadir topbaş elbet kalıcı ve herkesimin ortak çıkarlarını karşılayan orta bir yol bulaçaktır. En azından temennim budur.lüfen tartışmalarımızı saygı ve birbirimizi kırmadan yaparsak daha iyi olacak
tekrar etmeyi pek sevmem fakat konuyla alakalı bakalım ne açıklama olacak umarım bu gün bir açıklama yaparlar. herkese saygılar

Müjdenin gerçekleşmesini beklerken...

Erdoğan'dan ücretsiz ulaşım müjdesi - Genel Bakış- ntvmsnbc.com

"ÜCRETSİZ ULAŞIM MÜJDESİ
Başbakan Erdoğan, konuşmasında şehit ve gazi, yaşlı ve engelli vatandaşlara yönelik müjde de verdi.Bugüne kadar toplu taşıma araçlarında belli kesimlere belli avantajlar sağlandığını dile getiren Erdoğan, şehit ve gazilerin ailelerine de ücretsiz ulaşım hakkı verileceğini açıkladı.
Erdoğan, "Vazife malullüğü kapsamında şehit olanların çocukları ile anne-babaları, asayiş ve güvenlik hizmetlerinin yerine getirilmesi sırasında gazi olanların, harp malullerinin, vazife malullerin, muharip gazilerin çocukları ve anne babaları da toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanacaklardır. Devlet demiryolları ve deniz yollarının şehir içi ve şehirler arası hatları ile belediyelerin şehir içi toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanacak" diye konuştu.
Engelli vatandaşların da söz konusu hizmetten faydalanacağını belirten Başbakan Erdoğan, "Buraya bir farklılık daha getiriyoruz, ağır engelli kardeşlerimizin yanında bir de refakatçi bu hizmetlerden istifade edecek" dedi.
Yaşlıların saat kısıtlaması olmadan toplu taşıma araçlarını artık kullabileceğini dile getiren Erdoğan, "65 yaş üstü vatandaşlarımız, devlet demir yollarının şehir içi hatlarında, deniz yollarının şehir içi hatlarında, belediyelerin şehir içi toplu taşıma araçlarında Türkiye genelinde ücretsiz seyahat edecekler. 65 yaş üstü vatandaşlar ayrıca demir ve deniz yolları dış hatlarında ise yüzde 50 indirimle seyahat edecekler. Tüm Türkiye'de 65 üstü yaşlılarımız da saat uygulaması olmadan ücretsiz yararlanacak" dedi."

İETT'in resmi açıklamasını da gören var mı?

demekki istanbulda b şehir b başkanı değişikliği zamanı gelmiş aslında severdimde kadir topbaşı ama bu uygulaması hiç güzel olmadı

şok oldumm ewwel gün bastırdm bi sorunla karşılamadım bugün otobüse binicem bakalım

Kartı bastım. Ekranda "son kullanma tarihi 31.12.2015" diye yazı çıktı. ne demek bu?

Kartı yenıleyeceksınız anlamına geliyor...Pronet

Bu sınır özel halk otobüslerinimi kapsıyor? tüm iettyi mi?

Kartlar 2015 sonuna kadar geçerli

O tarihe kadar geçerli kartın 444 0871 aratın ordan bilgi veriyorlar

Valla yakında imralı canisi çıkar iç işleri bakanı olursa şaşmayın..dağ kesimi hep mecliste bir fidana kıyan(1 insan öldüren) bütün insanlığı öldürmüş gibidir..açılım açılımda nereye kadar istanbulda kiralık ev yok heryerde ıraklı afganlı arap leş kargası emlakçılarımızda 1 adayı 500 tl kiraya veriyor..yazık yazık

ÜCRETSİZ KARTLAR
orangeBullet.jpg
Engelli Kartı
orangeBullet.jpg
Refakatli Kartı
orangeBullet.jpg
Sarı Basın Kartı
orangeBullet.jpg
Milli Sporcu Kartı
orangeBullet.jpg
PTT Kartı
orangeBullet.jpg
Şehit Anne Babası Kartı
orangeBullet.jpg
Şehit Dul ve Yetimleri Kartı
orangeBullet.jpg
TÜİK Kartı
orangeBullet.jpg
EHS Polis Kartı
orangeBullet.jpg
EHS Zabıta Kartı
orangeBullet.jpg
EHS Merkez İl Jan. Kom. Kartı
orangeBullet.jpg
Malül Kartı
orangeBullet.jpg
Gazi Kartı
orangeBullet.jpg
Gazi Eşi Kartı
orangeBullet.jpg
Ordu Vazife Malülü Kartı
orangeBullet.jpg

ordu vazife malülü eşi
Bu kadar ücretsiz kart çeşidi var hepsinin yılda ne kadar kullandığını iett açıklasın en az sakatlar kullanıyordur.
İstanbul u bilmeyen ahmaklar ahkam kesmekle birlikte asıl sorun hakkının kaybolması.
Bunu anlamak çok mu zor.
Hakkınızı arayın bu bir yoklamadır. Yarın sıra evde bakım maaşlarına gelir sonra sonra ....öyle devam eder gider. Eve tıkana kadar hepinizi.
Ses çıkarın itiraz edin bu sakatların hak mücadelesi bunu kafalarınıza iyice sokun.

Katıldım ve bütün mail gurubumu davet ettim.

ende imzaladım ayrıca ibbye mail yazdım
Arkadaşlar biz sakatız bizim partimiz olmaz bize hayatımızı kolaylaştıracak hakları verenlere teşekkür eder, Haklarımızı kısıtlayanları ise protesto etmemiz ve toplu olarak mücadele etmemiz gerekir.
Bu nedenle İstanbul İETT ye bir mail gönderdim ve bu mailin bir sureti ile birlikte konuyu birde BİMER' e şikayet olarak bildirdim.
Birbirimizle uğraşmayı bırakıp haklarımız sahip çıkalım.
Not isteyen arkadaşlar bu yazıları kopyalayarak veya daha iyisini yazarak haklarının ellerinden alınmasına karşı çıkabilir.

BİMER' yazılan yazı

İstanbul Belediyesinin uygulamaya koyduğu engellilerin ücretsiz seyahatinin kısıtlanması ile ilgili itiraz mailimin bir sureti ilişikte gönderilmiştir. Konun incelenerek mağduriyetimizin engellenmesini arz ederim.
Saygılarımla;

E-POSTA SURETİ

Sayın İETT yetkililerini dikkatine;
Engellilere tanınan ücretsiz seyahat hakkını kısıtlayan kararınızı protesto ediyorum.
Bilhassa ortopedik engelliler olarak 1 durak için bile otobüse binmek zorundayız.
Eğer kart kullanımı suiistimal ediliyorsa buna çözüm bulun işin kolayına kaçıp engelli haklarını kısıtlayarak çözüm aramayın.
Lütfen topu UKEME ye de atmayın. Hükümetim tüm ülkede engelliler için şehiriçi ve şehir dışı ücretsiz seyahat yapabilmesi için çıkarılan kanunun özünde ters bir uygulama
başlatılması da kanunu hiçe saymak anlamına gelmektedir.
Not: Bir sureti BİMER' e iletilecektir
Saygılarımla;

Saçmalık bu.Resmen dalga geçiyorlar.Buna tepki vermezsek artık bu ülkede yaşayamayız.

istanbulda yasamiyormusuz arkadas sende olmazda 4 arabayla git 4 arabayla gel geriye yine kalir 2 hak. ortada gercek bir haksizlik varsa bizde savunalim ama cingenelikte yapmayin.
Bu arkadaşa bir çift lafım var. Çingeneliğin ne olduğunu iyi biliyor olmalısın. Ankara'da yaşadığın için sana dokunmuyor sen sana dokunan konuda yap çingeneliğini...

Bu zihniyettekileri boş ver büyü onlar her zaman ben yanmayayım komşum yansın diyenlerdendir.
Makarnayı kömürü alır otururlar.

arkadaşlar bende öfkeliyim ama bilgi kirliliği yapmayalım yönetimden de rica ediyorum sayfa düzenlensin çünkü eksik bilgi veriliyor.İett yi aradım onlarda yarım yamalk biliyorlar kullandığım ve anladığım kadarıyla sadece özel halk otobüslerinde kısıtlama var çünkü 1 otobüste bakiye verdi başka otobüste son kullanma tarihi verdi eskisi gibi tramvayda ise eskisi gibi yine son kullanma tarihi verdikimse net bişi bilmiyor iett siteye yazmamış engelliye sınır koymak yanlış ama öncelikle yerli yersiz bağırmak kızmak yerine doğru bilgileri bulup paylaşalım ki ona göre hareket edelim imza kampanyası iyi hoş ama kısıtlamanın detayını öğrenmeden hareket etmemeliyiz bence

bi daha belirteyim; özel halk otobüsünde bakiye veriyor notmalde eskisi gibi tramvayda da eskisi gibi lütfen böyle net bilgiler paylaşalım

kısıtlama için ise bende çok kızıyorum zaten engelliler kolay kolay sokağa çıkmıyorlar aylık 220 basımı kullanan çok yoktur ama kısıtlama kabullenemez...

Ezberden konuşmayınız bilmiyorsan susacaksın anlayıp öğreneceksin.
Bazı hatlarda sadece özel halk otobüsü çalışıyor. İstanbul gibi bir devde Gebze den gelip Halkalıya giden var. Aylık 220 biniş diyor böl bakalım ne çıkacak.
Bin binme önemli olan burada sakatların bir hakkı kısıtlanıyor bunu anlamak bu kadar mı zor .

günlük 7 basım oluyor çok sıkıntı çıkarmaz ama tabi ki engelliye gelen kısıttır bu isterse 500 basım desin engelliye engel konması saçma ayrıca bakiye vermeleri saçma sanki ben o bakiyeyi başkasına kullandırıyorum arkadaş ihtiyaç oldukça basıyoruz hem amaç engelli sosyalleşsin gezsin görsün kolay ulaşsın zorlanmasın değil mi ? çok basit ya yap araştırmanı bak bakalım tüm engelliler ortalam kaç kez basıyorlar bari ona göre makul bişi yap şimdi çok bilemiyorum ama uzak mevki de oturup işe gidenler var ben bazen 2 durakta olsa yorgun olunca biniyordum zaten amaçta buydu engelli bireyin yaşamı kolaylaşsın.

arkadaşlar katılıyorum size bende dün mağduriyeti yaşadım. refakatli engelli kartım ama refakati hiç geçerli olmadı iki katlı otobüste de geçiş yoktur dedi. sinir oldum aynı zamanda otobüste rezil oldum başkasından akbil istedim. sınırlı sayısı bir yana bazı yerlerde hiç geçiş vermiyor .................................. seçim öncesi kötü bir yatırım bu tayyip bey. engelli insanları eve tıkmaya çalışıyorlar sanırım.

Üst Alt