Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İETT engelli kart kullanımına sınır getirmiş...

özeli veya halkı yokkardeşim. Ikisinde de var.ben bu sabah belediye otobüsüne bindim bakiye düştü.uyumayın.

a
rkadaşlar kampanyaya destek verelim hem imza attım hem bimer ve iett ye mail attım

ne saçma sapan yorum yapıyosunuz arkadaş makarnaymış kömürmüş asıl siz ucu size dokununca zıplıyosunuz yapında elektrik yada dogalgaz eylemi yada diger sehirlerin cogunda bedava ulasim yok ben onu soyluyorum birde bu hakki alanlar suistimal etmeyecek koskoca ibb isi gucu yok gariban engelliylemi ugrasacak buyuk ihtimalle ciddi kotu kullanim vardir birazda sucu kendimizde arayalim

adem kötü kullanan varsa onları bulup cezalandırsın birileri kötü kullanıyor diye böyle uygulama olmazki ayrıca biz neler duyduk okafar usulsüz rapor alanlar varki oazaman devlet raporların hepsini sil baştan yapsın usulsüz raporla alakalı yaşadağım gördüğüm bi olay varda boş ver

şikayet edecem usulsüz rapor vereni iftira atıyor diyecekler oyüzden susuyorum

suistimalden kastim asil oyduda yazmak istemedim asil hak ihlalleri orada oluyo adam aleni soruya nasil alabilirim diye Allah kimsenin basina vermesin varsa ozurun zaten alirsin nasil alabilirim ne demek bu ziplayan arkadaslardan onlara ses yok senin benim onlarin haklari asil oyle yeniliyo

adem kardeşim artık varsada alamıyorsun ben bi başlık açmıştım hastaneler özürlülük ölçütüne uymuyorlar diye biz hastalığa x hastane oran veriyor y hastanesi bırak oranı o nu hastalık kabul etmiyor

bak şuanda ist anadolu yakasındaki tüm hastaneler özürlü raporu için 2015 e gün veriyor

istanbulda yasamiyormusuz arkadas sende olmazda 4 arabayla git 4 arabayla gel geriye yine kalir 2 hak. ortada gercek bir haksizlik varsa bizde savunalim ama cingenelikte yapmayin. tedaş
botas neden indirim yapmiyor bunlari tartisin

Resmen rezillik dün sabah herzaman işe gittiğim otobüste denedim yetersiz bakiye diye uyarı verdi aynı günün akşamında hiç binmediğim 3 farklı otobüse bindim kartım çalıştı 10 bakiyeden düştü.

Bu gün sabah yine işe gittiğim ve en çok kullandığım otobuste yetersiz bakiye dedi , burdan anladığım kadarı ile kartı o ottobüse bilerek bloke ettiler yani en sık kullandığım otobüse parayla binmek zorunda bırakılıyorum .

Biz hiç olmazsa ucu bize dokununca tepki veriyoruz sizin gibi kazık dibine kadar girmişken parti yalakalığı yapmıyoruz.

Günaydın arkadaşlar bu gün otobüse bindim ve yetersiz bakiye dedi. Arkadaş kısıtlama yapıyorsun veya rapor,kimlik fotokopisi vs istiyorsun hepsine eyvallah fakat insan derki 1 ve 2 ay süre zarfın da bütün evraklarınızı ilgili başvuru merkezlerine bu süre zarfın da ibraz etmeniz gerekmektedir mesaj atarsın ve bizlerde bu süre zarfında evraklarımızı tekrardan ibraz ederiz.
Bu ayrı bir konu diğeri ise sn büyük şehir belediye başkanı bir kaldırım taşı bile değiştirsek halkımızla paylaşacağız demedi mi?
Ayrıca bu yapılan engellilerin önündeki engelleri kaldırmaktan çok engellileri ortadan kaldırmaya yönelik bir düzenleme oldu.
Lütfen burada şunu belirtmeden edemiyeceğim bu formu takip eden istanbul dışındaki arkadaşlar istanbul da bir engellinin bir yerden bir yere gitmesi gerçekten cok zordur ve büyük bir bölümünün de mali durumu ortada örneğin cukurova bölgesin de kişi adana mersin arasında ki 70 km lik mesafeyi tok denen bir araçla 45 ve 1 saatte alabilirken biz bu mesafeyi bazen 2 veya 4 vs araçla trafik durumuna bağlı olarak 2 veya 4 saati bulabilmek
o nedenle yorumları yaparken bir engelli için ulaşımın nekadar önemli bir sorun olduğunu idrak ederek yaparsak daha faydalı olacağına emin ve halen iett den kamu oyuna bir açıklama gelmedi bilginize

Sınır meselesinden geçtim, alınca 1,95 TL alıyor.İndirimli al yada aylık indirimli imkanı aç bu karta.

Böyle bir şeye niye gerek duydular anlayamadım.

Bu arada gerek iett yi arayarak veya iettnin kendi web sitesinden şikayetlerinizi ilete bilirsiniz

bende imzaladım

sebebi nedir acaba bunun çok enteresan değilmi sahip çıkılması gerekilenler ortada bırakılıyor dün hastaneyle uğraştım akşama kadar kısıtlama doldu bumudur ne yapmaya çalışıyosunuz maksat nedir anlayana aşkolsun :(

Iett engeli kartlarina

Iett engelli kartlarina sinir koymusmalar bu nasil topbas bu nasil akp bundandan sonra oy moy yok zaten issizlikten kafayi yiyecegim tutmuslar birde engeli kartlarimizi kisitlama getirmisler ayipya bu akpde bozuldu anlasildi sandikda dersini veriririm ben

Arkadaşlar ne yapmaya çalışıyonuz kendinize gelin sağlıklı bir kişi bile ayda 220 defa akbil basmıyor bu devlet size ne yapsa yaranamıyor eğer bir engelli kişi ayda 220 defa akbil kullanıyosa ben o engelliden şüphe ederim ayrıca bu sabah metroda bastım bişey demedi otobüste bastım 9 yazdı başka şeyler için imza toplayın örnek elektirik su doğalgaz internet gibi konuları tartışın bazı ülkelerde bu saydıklarımın % 60 devlet % 40 engelli ödüyor ama bizim ülkede hepsini biz ödüyoruz bu konulara kafanızı yorun

yoğun şikayet üzerine günde 10 defa ve aylık 220 basım hakkı bugün itibari ile düzelmiştir bilginize

Günlük 10 kullanım bence gayet makul. Bedava diye otobüsle oradan oraya gezinti yapan varsa bilemem ama ben kayseride günlük 2 kullanıma da razıyım :)

çok haklısın..

olay günde 10 kullanım olayı değil saf kardeşlerim benim. Önce deneme yanılma yapıyorlar . Nasıl TC kaldırıp yoğun isyan üzerine geri adım attılarsa aynısı. Eğer 10 kullanım için sesini soluğunu çıkarmazsan 3 ay sonra 5 kullanıma sonraki 3 ay sonra 0 kullanıma kadar düşerler. Ankara`da %40 engelli indirimli biniyor. İstanbulda neden bedava olsun ki amaç bu aslında tüm şehirlerde eşit hak olmalı Ankara `da bedava binmeli , Çanakkale `de Ardahan da yaşayan engellide bedava ve sınırsız olmalı.

İron sana aynen katılıyorum.Yavaş yavaş hakkı azaltacaklar.

[FONT=lucida grande]Mustafa Bugelek
[/FONT]

[FONT=lucida grande]Sevgili arkadaşlar, ulaşım koordinasyon merkezi tarafından alınan kotalı seyahat uygulaması yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde iptal edilmiştir. ibb meclisi engelliler komisyonu başkanı Cemal Merdan beye gösterdiği gayretten ötürü de teşekkür ederiz.[/FONT]

hayır arkadaşlar sınırlama kaldırılmamış şimdi tel açtım iett çağrı merkezine

inanmayanlar sorabilirler sınırlama hala devam ediyormuş İETT Çağrı Merkezi:
[FONT=body-font]444 1871 [/FONT]

Iron kimse saf değil günlük 10.dan fazla isteyen varsa bence o çakallık peşinde eğer devlet engellilere zulüm yapmak isteseydi refakatçiyi kaldırırdı fatih kardeşimin dediği gibi bir engelli günlük en fazla 5 defa kullanır o karttı sağlıklı bi insan bile günlük 10 defa kullanmıyor bizler nasıl kullanacaz biraz mantıklı olun bi çok şehirde çocuğunun engelli kartını kullanan çakallar yakallanmış bilginize

arkadaşım çakallar yakalanmışsa onlara ceza verilsin herkesi cezalandırmaya gerek yok

10 defadan fazla kullanmak isteyen niye çakal oluyormuş sen özel okulların hastanelere gidip özürlü raporlarını nasıl yükseltildiğini biliyormusun 10 defa olsa ayda 300 yapar niye 220

hakkını savunan çakal oluyor ya hayret

[h=2]Anayasa mahkemesi 2022 maaşlarının SYDV'na bağlanmasını iptal etti![/h]bu konunun sonucu hakkında ne düşünüyorsunuz thespian

arkadaşlar resmi yazı olmayan hiç bir şeye itibar etmeyelim. geri adım atıldığına dair haberler varsa belgesini isteyelim.

ya ben az önce aradım iettyi sınırlama devam dedi inanmıyan varsa arasın

aynısı izmirde olmuştu yıllık 750 kontördü dava açıldı dava sonucu kontörsüz yani bedava oldu sizlerde aynısını yapın derim

thespian bak kardeşim avrupada oturup anadolu yakasında çalışan bir çok engelli var . en az işe gidip gelmek için 6 kez basıyor beyaz kartını sen çalışmıyorsun yada evden hiç dışarı çıkmıyorsun yada istanbul` da yaşamıyorsun sanırım.
dediğim gibi amaç sesini soluğunu çıkartmazsan günlük 10 iken 3 ay sonra 5 sonra 0 kadar düşer bu işler . Ben her şehirde engellilerin bedava binmesini istiyorum. vapurda geçmez marmarayda geçmez pendik kartal treninde geçmez otobüslerdede geçmesin bunumu istiyorsunuz. Tutturmuş 10 bile çok diyorsun Allah akıl fikir versin ya ... şehirler arası yolculuk % 35 düşmüş indirim 50 TL bileti engelliye 45 tl çakıyorlar Türk hava yolları yalan internet indirimi yalan telefon hepsi yalan elimizde hak hukuk tutulur bir şey bırakmadılar .

Üst Alt