Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Emeklilik Yeni Yasa Resmi Gazetede Yayınlandı 15.01.2025

@muhendis3232,

Yahu sen nasıl bir karaktersin arkadaş? Yani diyor ki ben ölüyorum. Diğerleri de ölsün. Umrumda değil. Benden sonrası Tufan. Destek olmuyorsan köstek de olma. Bu nasıl bir hasettir! Hiçbir sözü ciddiye alınacak biri de değil. Bas engeli geç engelliye! Harbiden engelli adam!!!

Bir de bu sahte rapor muhabbeti de saçmadır. Eski sistemde sahte rapor vardı da yeni sistemde sahte rapor olmayacağını mı sanıyorsunuz? Her zaman olacak! Mesela ben doktora gitsem ve bana yüksek iş gücü kaybı içeren bir engel oranı verse buna kim itiraz edebilir? Bunlarla sizi kandırıyorlar! Mühendisler bile buna inanıyor Yahu . İnanılır gibi değil! Yeni yasada sahte raporların olmayacak mı?

Bugün hastane de sevk ettim tek hastalık kbb işitme raporum %44 aldım sağ - 78 sol - 85 db çıktı ank sgk inşallah red yemem..

2005 sgk girişim
6010 küsür prim günüm sizce emekli olabilir miyiz ne düşünüyorsunuz?

@makinist.41,

Hayır siz mhrs de engelli rapor randevu alıyorsun hastaneye gitmeden önce 3 gün kala sgm gidiyorsun size kağıt veriyor hangi hastane de rapor alacağına şöyleyip size dilekçe yazıyor ve onunla birlikte gidiyorsun hastaneye başhekim işte o kağıdı Ankara gönderiyor

@makinist.41,

Onu kabul etmiyor 6 ay içinde raporu olması gerekiyor vergi indirimi çöp geçmiyor 6 ay içinde rapor var işte hangi hastane de alındı sgm gidip hangi hastane de alındığına dahil dilekçe alıp o hastaneye gidip ona vereceksin başhekim veya memur tarafında doldurup Ankara götürüyor ve e-devlet de takip edebilirsiniz

@muhendis3232

beni mahkemeye vereceğini yazmışsın özelden. Açık açık yazıyorum senin gibi utanmazlardan zerre korkum yok!

İsmet İnönü'nün de dediği gibi "bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur."

Gerçek hayatta karşılaşmayı sabırsızlıkla bekliyorum.

@samedo99, Heyet demedim ki hangi hastalık varsa o doktor heyete verip dilekçe yazıyor sonra evrağı ankara sgk müdürlüğüne gönderiyor onu dışında başka birşey yapmadım.

@samedo99, Pardon da Oran derken neyine bakıyor suratına mı bakıp veriyor :) daha önce nasıl rapor aldıysa aynısını bi daha alacaksın tabi 6 ay içinde raporun varsa yoksa tekrar rapor almak zorundasın. Saçma sapan sistem yapmış aynı şey sadece iş gücüne bakıyor o kadar

@samedo99, benim eski raporlarıma göre aynı hiç birşey değişen olmadı ne düşük ne yüksek 2004 ve 2023 nasıl rapor aldıysam ve oran olayı aynısı bi daha verildi. benim işitme kaybı tek hastalık ama diğer arkadaşları diğer hastalıkları nasıl işliyor bilmiyorum.

@virus1,

şu kısımdan hiç bir şey anlamadım.

Yeni rapor için hastaneye sevki ssk yapmıyor muydu?
Mhrs'den randevu alıyoruz ve sonra sgm'ye gidiyorsun demişsiniz, sgm neresi oluyor.
Size kağıt veriliyor hangi hastane de rapor alacağını söylüyorlar demişsiniz, ee mhrs'den randevu alırken hastaneyi seçmiyormusunuz?

son kısmı da anlamadım.

Başka başvuru yapacak kişilere de yardımcı olması açısından biraz daha tane tane ve anlaşılır şekilde bu durumu izah edebilir misiniz?

@strazyevsk,

Bir Eğitim araştırma Hastanesi'ne mhrsden randevu alıyorsunuz. Randevunuza 3 gün kala size en yakın sgkye gidiyorsunuz. Oradan sevk veriyorlar. Sonra da randevu gününüz gelince o belgeler ile hastaneye gidiyorsunuz...

Heyet randevusu olacak...

@strazyevsk,

Öncelikle kafanı karıştırmayalım bu SGK bölgelere göre değişiklik gösteriyor bence siz işyerinin bulunduğu SGK sosyal güvenlik kurumu na gidin onların yöntemine göre hareket edin

Emeklilik başvurusu sırasında;

Örnek benim icin basvuru sırasında biz sevk edeceğiz dedi

Birbaskasi icin farklı SGK siz hastaneden rendsvu alın alın biz şevkimizi yapalım dedi

Sizinki nasıl olur bunu işyerinin bağlı olduğu SGK ile görüşün kafanız karışmasın başvurunuzu yaşlılık aylığı diyerek engelli olduğunuzu malulluk basvurusu olmadığını belirterek yaparsınız onlar cevabını verecektir kurumdan kuruma değişiklik gösterdiğini unutmayın

Ama herkes yeni yönetmenliğe tabi olacak sekilde emekli olabilecek veya olamayacak

@gannicus,

benim problemim işitme ile alakalı önce kulak burun boğaza randevu almam gerekmiyor mu?

gerçi mhrs'de randevu bulmakta mesele.

heyet randevusu dediğiniz mhrs'de ki sağlık kurulu randevusu mu oluyor?

@fthzr,

Konuya hakimmiş gibi söylemişsiniz de vergi dairesi indirim belgesinde süre belirtmiş 24 nisana kadar geçerlidir diye.öyle olsa süre belirtmezdi.Ayrıca gidip evraklarımı verdim ve kontrol muayene tarihim geliyor,yeni raporum çıktı yenilemem gerekiyor dedim ve evraklarımı kontrol edip teslim aldılar.üzerine yenileme yazdılar.birkaç güne belgeyi alınca tekrar yazarım öğrenirsiniz

@strazyevsk,

Üstte yazdım siz heyet raporumu istiyorsunuz yoksa emeklilik başvurusu mu ,

Heyet raporu almak istiyorsanız ( sağlık kurulu raporu diyede geçer )KBB degil hastaneden direk heyet raporu istiyoruz dediğinizde hastane size söyler ya rendavu alın veya sizi sağlık kuruluna gönderir dosya verir hastalık bölümleri olan dosya ile ilgili olduğunuz hastalık birimi örnek KBB ye gidiyorsunuz TEst muayene baska hastalığınız yoksa sağlık kuruluna veriyorsunuz sonra heyet günü heyete girip heyet raporunu aliyorsunuz

Emeklilik icin basvuru yapacaksanız SGK ile görüşmelisiniz onların sevki olacak veya size rendsvu alın sevk yapalım diyecekler bunu onlar söylemesi lazım size siz ne icin işlem yapmak istiyorsunuz onu söyleyin yardımcı olmaya çalışalım bildiğimiz kadarı ile

@samedo99
@rgofis
@grafakir
@strazyevsk

Arkadaşlar bakın SGM nedir -( Sigorta Güvenlik Merkezi Müdürlüğü ) Önce MHRS engelli için sağlık kuruluna randevu alıp ve randevuya 3 güne kala SGM müdürlüğüne gidiyorsunuz ve size 2 adet form verecek 1 ve 2 ekteki resimdeki gibi onu doldurup memura veriyorsunuz sonra memur hangi hastane de randevu aldınız diye soru soracak sizde şu hastane de aldım diyeceksin onlar size dilekçe yazacak gideceğin hastaneni adını (EN SON RESİMDEKİ) onu alıp hastaneye gideceksiniz hastane de size yönlendiriyor zaten hastane de işi bitince e-devlet de bakacaksınız RED veya ONAY eğer işte RED gelirse itiraz etme şansını vardır umarım daha açık şekilde anlatabildim size.

Bu arada benim hastalık KBB işitme doğuştan içine kulak tüpü vardır. %44 olduğum için Hafif hastalık sayılıyor.

<a href="https://hizliresim.com/18oyz7t">Resim Yükle
<a href="https://hizliresim.com/ttr4s9u">Resim Yükle
<a href="https://hizliresim.com/f402kq1">Resim Yükle

Arkadaşlar merhaba TMS tedavisi yaptıranlar varsa bilgi verebilir mi nerede hangi amaçla kaç seans yapıldı

@strazyevsk,

En iyisi arkadaşın dediği gibi önce size en yakın sgkye gidip sorun. Zaten Bizim söylediğimize yakın belki de aynısı şeyleri söyleyecekler. Ama uygulama farkı olabilir...

@Mako1453,

Rapor aldığınız için sevke gerek yok.insanlar bilmediği için SGK'ya gidip sevk alıp öyle kurula giriyor.ben 2 kez sevk almadan direkt devlet Hastanesi'ne gittim ve raporumu alıp başvurumu yaptım.endişe etmeyin.Ama acilen beklemeden başvurun.Saatler çok önemli.yasa yayınlandı.genelgeye göre bir sorunla karşılaşmayın.

Üst Alt