Arkadaşlar bir tanıdık vesilesiyle ulaştığım sgk bilir kişisi ile yaptığım vatsap yazışmasını sizinle paylaşmak istedim,evet süresiz raparumuz bir şey ifade etmeyecek yenisi istenecek maalesef.
[21/1 11:35] Gülçin: Yılmaz Bey ben eğer yasa düne kadar değişmeseydi 2025 Eylülde vergi indiriminden emeklilik şartlarını tamamlamış olacaktım.
Şimdi yeni yasayla birlikte prim ve yıl şartı düşürüldüğü için beklemeden baş vuru yapabilirim
[21/1 11:35] Gülçin: Ama şimdi beklemem daha mı doğru olur, bilemiyorum
[21/1 11:36] Sgk Bikirkişi Yılmaz Gumrukçü: Gülçin hanım sizin giriş tarihiniz ve giriş tarihlerine göre değişiklik yapıldı sizi kapsayıp kapsama adına bakmak lazım Bir de onunla ilgili düzenleme henüz bize gelmedi evet engelli emeklilik bize devredildi ancak biz buradan sevk işlemleri yapıyoruz genelge bekliyoruz genelge kapsamında daha detaylı bilgi verebiliriz
[21/1 11:36] Gülçin: O zaman genelge beklememiz gerekcek doğru mu
[21/1 11:36] Sgk Bikirkişi Yılmaz Gumrukçü: Artık engelli emeklilikleri için raporları bizim sevkimiz ile alacaksınız
[21/1 11:37] Gülçin: Evet doğru
[21/1 11:37] Sgk Bikirkişi Yılmaz Gumrukçü: hastaneye sevk yapıyoruz isterseniz onu beklemeden müracaat edebilirsiniz
[21/1 11:37] Sgk Bikirkişi Yılmaz Gumrukçü: Ama genelge detaylarını görürsek Bir aya kadar çıkar muhtemelen aceleniz yoksa biraz bekleyin
[21/1 11:37] Gülçin: Peki Yılmaz bey,benim raporum 2013 tarihli yüzde 71 sürekli ortopedik rapor
[21/1 11:37] Gülçin: Benden emeklilik aşamasında yeni rapor istenecek mi
[21/1 11:38] Gülçin: Evet evet acelem yok
[21/1 11:38] Sgk Bikirkişi Yılmaz Gumrukçü: Son 6 ay olanlar hariç hepsinde yeni rapor istiyorum
[21/1 11:38] Sgk Bikirkişi Yılmaz Gumrukçü: İstiyoruz
[21/1 11:39] Gülçin: Anladım, teşekkür ederim bilgiler için
[21/1 11:39] Sgk Bikirkişi Yılmaz Gumrukçü: Rica ederim
Son 6 aydan daha fazla geçmiş suresi olan raporları kabul etmiyorlarmis bir de yeni yasadan henuz emeklilik başvurusu almaya başlamamışlar.Genelge bekliyorlarmış