Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Emeklilik Yeni Yasa Resmi Gazetede Yayınlandı 15.01.2025

@gannicus,

Bir sorum olacak MHRS den ayrı bir menü mü mevcut bu konuda engelli raporu diye bilgi verebilirmisin senden ricam varsa bilgin

sadece cebini düşünüp ülkeyi milleti bekayı düşünemeyenler için de ayrı bir engelli tanımı olmalı

@alibykbs, Raporum %40 ve üzeri kesin emekli olurum diye düşünmeyin. O rapor engelli raporu. Sizin için SGK çalışma gücü kayıp tespiti yapacak.

Hastalığınız listede var ise en az Hafif Düzey Çalışma Gücü Kaybı derse SGK çalışma yılın ve prim günü yönünden kriterler sağlanıyorsa emekli olabilirsiniz.

@virus1,

tekrar muane olup okadar süre bekledin 44 aldın yine hastaneye sevk olup muane olucan off gerçekten çok uğraştırıyorlar

Arkadaşlar merhaba

10 aralık.2024 tarihinde edevletten engelli kimlik kartı için başvuru yaptım bugün 42 gün oldu edevlette halen kimlik kartı başvuru süreci devam ediyor yazıyor. Bugüne kadar ki süre zafında her hafta ilgili sosyal hizmet merkezini arayıp durumu sordum ve her defasında kart basım malzemesi yok gelsin basıp göndereceğiz haber bekleyin cevabı aldım. Bugün olmuş halen durum aynı. Devlet kurumunda kart basım malzemesi nasıl olmaz ? Hadi olmayabilir diyelim bir buçuk ay olmuş tedarik edilemedi mi alt tarafı plastik poliüretan malzeme yahu (!) Bu konu hakkında nasıl bir yol izlemem gerektiğine dair deneyim ve tecrübe sahibi arkadaşlardan önerilerini rica ederim.

@Kervan41,

Yok. Arkadaşın dediği gibi. Sağlık kurulu erişkin yazıyor. Ama eğitim ve araştırma hastanesi olacak...

merhaba, daha önce de yazdım, tekrar yazmak istedim :) ben pazartesi günü SGK'ya eski raporumla gittim, memur yeni rapor almam gerektiğini söyledi. sevke gerek yok dedi. iş gücü kaybı belirten raporu getireceksiniz, sağlık kurulumuz değerlendirecek ve işleme başlanacak dedi. 6 Şubat'a randevu aldım, bekliyorum.

not: memurla konuşurken, verilen haklarımızı elimizden aldılar, tekrar insanları uğraştıracaklar gibisinden serzenişte bulunurken memur söylediği, artık zor emekli olacak insanlar dedi,,, kendileri bile adaletsizliğin farkında,,,

Merhaba,

Ankaraya gonderilen engelli raporuma istinaden Ankara Merkez Saglik kurulu tarafindan hakem hastaneye yonlendirildim ve 3 ay sonra çalışma gücü kaybı % 46 olarak tespit edilmiştir yazisi aldim.

Emeklilik basvurusu yapacagim zaman tekrar mi hastaneye gonderilecegim yada mevcut raporumu inceleyip SGK karar mi verecek?

Tesekkurler

@gannicus,

Kocaeli de şu an çıkmıyor birşey yapıyorlar kaderimize terkediyorlar nasıl yapıyorlarsa yapsınlar kapasındalar

@Kervan41,

Bazı yerlerde bazı bölümler öyle maalesef. Burada da gastroenteroloji randevusu almak zor mesela. Sürekli kontrol edin. Kolay gelsin.

Yetkili dernek ve kuruluşlarla İmza toplanıp dava açılsa , sonuçta biz halkız hakkımızı geri veririler diye düşünüyorum, ya bu böyle olmaz GÜNAH , Günah yaw

@gannicus, önceki yazılarını da okudum sanki senin başına gelenlerle benimkiler kopya😁 4b zulüm du zaten şimdi 4a lilar anlayacak başa gelen belayı.

arkadaşlar, benim engelli raporum yok ve ilk kez heyete girmek için randevu aldım.Öncesinde sigortaya gitmeme gerek var mı sevk vs almama gerek var mı ? 2005 aralık sigorta girişim günlerim tutuyor.

Biz iki arkadaş Ümraniye SGK ya başvurduk, sevk kağıdı alıp yarın sağlık kuruluna girecez inşeAllah

@mehmet985,
Evet başvuru yap ve randevu aldığın hastaneyi yaz

E-devletten Alo 170 sgk ya durumu yazdım 1-2 saate dönüş yaptılar.
Yönetmeliği-genelgeyi bekleyin müdürlükler işlem yapmaz dedi.
Çok fazla bilgi sahibi değiller.

@kuloglu 52,

sağolasın bilgi içinde ama ben şuan engelli gözükmüyorum ki neye göre beni sevk edecek onu anlayamadım raporu daha ilk kez çıkaracağım

@gannicus,

Hastaneden aldigim engelli raporumun calisma gucu kaybina gore degerlendirilmesi icindi. sene 2021

@mehmet985, Sgk gitmeden önce engelli raporu çıkar sonra sgk başlangıç girişi ve primi tutuyor işte SGM gidip raporu verecektin gerisi onlar şöylüyor sana o kadar

@adil12,

2000 den sonra sigortalilara kademeli emeklilik gelecek dedi hükümet bakalım ne çıkacak

Üst Alt