Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

En Son Hangi Kitabı Okudunuz ..?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bende doğan cüceloğlu nin mış gibi yaşamlar adlı romanına başladım

ben de geçen gün kitapçıdan Doğan Cüceloğlu'nun Keşkesiz Yaşam İçin İletişim kitabını aldım bir de Aykut Oğut'un Evrenden Torpilim Var kitabını... ikisine de göz gezdirdim biraz hangisini öne alsam acaba?:)

Son Olarak Erdal DEMİRKIRAN'dan Parayı Bulduğum An Alayını Maviye Boyayacağım. adlı kitabını okudum.
Ön Yargılara hitap ediyor. Zaten Kitabı elinize alıp baktığınız zaman anlıyorsunuz ...

Beyaz Diş Jack LONDON

19. yüzyıl sonlarında, Klondike Altına Hücum döneminde geçen macera dolu hikâyede, annesi yarı köpek, babası kurt olan Beyaz Diş, vahşi hayatla insanlar ve evcilleşme arasında kalmıştır. Hem insanların hem de hayvanların eziyet ettiği ve kendisinden başka her türlü canlıya karşı güvenini kaybeden ve yalnızca vahşi hayata tutunan Beyaz Diş, Weedon Scott sayesinde sevmeyi öğrenir.

İnce Memed 1
İnce Memed 2
İnce Memed 3
İnce Memed 4 Yaşar Kemal.

Yaşar Kemal’in İnce Memed adlı romanı başkaldıran, mecbur insanın destanıdır. Romanın baş kahramanı olan Memed, kişisel öcünü alır, fakat köylüler onun yakasını bırakmaz. İnce Memed halkın yarattığı bir kahramandır, bu nedenle halkın rahatını sağlamaya, bolluk ve bereket kazandırmaya, haksızlıkları önlemeye mecburdur. Hükümetin yapamadığını halk kendi kahramanından bekler

32 yılda tamamlanmış bu Yaşar Kemalin şaheserini yılar önce okumuştum.Yeniden okumak bana yine büyük bir keyif verdi.

ŞEMSPARE Elif ŞAFAK.

GÜNÜMÜZ TÜRKİYESİNE genel bir bakış. içinde herşey buluyor önyargılar , bölünmüşlükler yarım kalışlar , kadın , erkek , encinseller , aleviler , sunniler toplumun herkesiminin payına düşen ötekileşme ve yabancılaşma. sürükleyici bir bir kitap. yasadığının ülkeyi bir kadının izsürmesi ile takip etmek güzel bir deneyim. manzaraya birde buradan bakalım diyenlere güzel bir serüven

AŞKIN GÖZYAŞLARI (Şems) Sinan Yağmur

üçlemenin ilk kitabı yanılmıyorsam bu kitaptan sonra aynı adla iki kitap daha yazılmış. bu okuduğum kitap Şemsle ilgili. Şemsi merak edenlere yada daha yakından tanıma isteyenlere önerebileceğim bir kitap. yormuyor sıkmıyor. akıcı bir dili var

elif Paulo Coelho
değişik bir konusu ver ve baya sürükleyici bir kitap.

En son okuduğum kitap

" Zehr-İ Katil - Cenk Çalışır "

en son okuduğum kitap bin muhteşem güneş akıcı ve konusu cok güzel bir kitap ucurtma avcısının yazarından herkese tavsiye ederim

Türk Toplumunun Kültürel Dinamikleri [FONT=Verdana]Orhan Türkdoğan[/FONT]

Türk toplumunda kültürel kimlik
Kimlik olgusununtoplumsal boyutları
Azınlık sorunları ve günümüze yansımaları
Doğu-Güneydoğu ve kimlik yapısı
Avrupa Birliği sürecinde kabile-aşiret yapısı
Doğu ve Güneydoğumuzdaki etnik kimlik
Zaza gruplarınmın kültür kuşağı
Zazalar ve zaza kültürü
Türk Alevilik sisteminde yeni oluşumlar
Alevi-Bektaşilerde Norm ve Statü dağılımı
Osmanlıda siyasal radikalleşme
Türk iktisat sistemine etikal bir yaklaşım
Avrupa Birliği sürecinde toplumsal yapı ve küreselleşme konularında sosyolojik bir araştırmaları ele alan bir kitap.Okumam biraz uzun sürdü ama kafamdaki pek çok soruya ışık kaynağı oldu.

Bütün dünya dergisini tavsiye ederim melek.Güzel bir dergi.:)

Jöntürk Ahmet Mihtat Efendi

Jöntürk, Ahmet Mithat Efendi’nin döneminin sosyal problemlerini roman formatıyla sunduğu, bilinmeyen bir eseridir. Kendisinin de ifade ettiği gibi roman, millî, ictimaî ve siyasî unsurları bünyesinde barındırır1908-1909 yılları, Osmanlı toplumunun batıyla yüzleşmesi ve bu yüzleşmenin akabinde toplumda meydana gelen tezahürlerinin birçok farklı vakıalarla ortaya çıktığı bir zaman dilimidir. Feminizm, kadın, kadın hakları, serbest evlilik, hürriyet, terakkî kavramlarının ve fikrî alt yapılarını Osmanlı toplumuyla çatışması ve bu çatışmalardan bir neslin nasıl etkilendiğinin romanıdır Jöntürk...

Ken Grimwood 'un "Sil Baştan" romanı. Romanın kahramanı 43 yaşında aniden ölüyor ve hayata gözlerini 18 yaşındaki haliyle yeniden açıyor. Hayatı sil baştan yaşadığımızda, yapmış olduğumuz hataları düzeltme imkanımız olur muydu, yoksa hayatımızı daha çok mu mahvederdik'i sorguluyor. Sıradışı ve sürükleyici , tarafımdan tavsiye olunur :)

Sinekli Bakkal Halide Edip ADIVAR

Bir yanda Sinekli Bakkal mahallesinin imamının torunu ve aynı zamanda ortaoyuncu kız Tevfikin kızı hafız Rabia ile Papazlıktan ayrılıp afaroz edilerek dinsiz kalmış bir İspanyol asilzadesi aynı zamanda alafranga müziğinin üstadı Perengin arasında gelişen bir aşk hikayesi. Hikayenin diğer bir kahramanıda Padişah yanlısı Zaptiye nazırı Selim Beyle, özgürlük yanlısı oğlu jöntürk Hilmi arasında gelişen çatışmalar.Yazar zıt kutupların sentezlemesini ve uyumunu ve aralarındaki çatışmaları anlatmış.

Elizabeth Kelly - Benim Çılgım Ailem
Uçuk kaçık, deli dolu, aykırı bir ailede büyüyen fakat oldukça sakin ve mantıklı mizaca sahip, etrafında olup biteni anlamlandırmaya çalışan roman kahramanın kendi ağzından anlattığı komedi-dram. Konusu, kurgusu hoş, eğlenceli fakat çevirisini çok başarılı bulmadım.

Sultanı Öldürmek Ahmet Ümit

Yıllardır aynı kadını bekleyen bir tarihçinin hikâyesi bu. Şahane bir aşk için harcanmış bir ömrün hikâyesi... Serhazinlerin son temsilcisi Müştak Serhazin'in başından geçen dört günlük tuhaf bir serüven. Sapında Fatih Sultan Mehmed'in tuğrası bulunan mektup açacağıyla öldürülmüş bir tarih profesörü... Bir aşk cinayeti mi? Yoksa kökleri "Ulu Hakan"ın şüpheli ölümüne uzanan bir entrika mı? Osmanlı devletinin bir imparatorluğa dönüştüğü o zaferler ve ihanetlerle dolu günlere yapılan sıradışı bir yolculuk. Ve bu heyecan verici yolculuk boyunca kulaklardan eksik olmayan o kadim soru: Tarih, geçmişte yaşananlar mıdır, yoksa tarihçilerin anlattıkları mı?

Slm Ölüm son değil---Ahmet Deniz Tavsiye ederim çok değerli yazarlarımız dan biri

Nurdan Gürbilek'in Mağdurun Dili kitabını okudum.( İkinci kez.) Kesinlikle tavsiye ederim. Tutunamayanlar kitabını okumadan önce okumuştum. Birbirini tamamliyor resmen...

En son da Amin Maalouf'un Semerkant'ını okudum. Leziz bir kitap... Şuan elimde "Tanrı Tebdil-i Kıyafet Gezer" kitabı var. Akıcı gibi...

31340.jpg

Kitapla ilgili yazdığım yazı

Canan TAN-Issız erkekler korosu,Her erkeğin içinde yaşadığı bir ıssızlığı bir zayıflığı bir kırılma noktası vardır diyor yazar ve bu ıssız erkeklerin Ademoğlu pansiyondaki bir fasıl gecesinde ıssızlıklarına konuk oluyoruz...

ahmet maranki ve elmas marankinin yazdıgı(yaşam enerjisi) ...tavsiye ederim:)

hoşça bak zatına-hüsrev hatemi

işaret yayınları

özge temaşa-hüsrev hatemi

mürekkep-cemal şakar
okur kitaplığı

Oğuz Atay - Tutunmayanlar.
eğer bu kitabı okuyan ve anlayan varsa bana özel mesaj atsın.

Bir Dilekle Başladı Herşey 'i okudum haftasonu, iyi geldi. Umut veren bir kitap, yazarını seviyorum.
Öncesinde, bir klasik okuyayım dedim. Balzac'ın Goriot Baba romanını aldım elime. Balzac'ın detaycılığını, tasfirlerini özlemişim. Ama bir daha hüzünlü ve psikolojime dokunan romanı okumama kararı almama neden oldu. Ya da konu seçimim hatalı oldu. :rolleyes: Başka bir klasik okuyabilirdim yani...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt