Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

En Son Hangi Kitabı Okudunuz ..?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Atatürk' ün aşkı Latife__Fatih Bayhan

Şizofren Aşka Mektup Cezmi Ersöz

Hayatin içinde seni barindirdigi her karesinde uzun uzun soluklar alarak, o günlük, o siradan ayrintilarini alabildigince büyütüp, içinde kaybolarak severdim seni... Odanin içinde, varligina yillardir asina oldugun bir esya gibi sessizce kaybolarak seni izlemek ve basinin üzerinden sonsuzluga akip giden düs bulutlarinda sekillenen her sözü, yüregimde senin için büyüttügüm siire misra yapip eklemekti seni sevmek...

Sevmek hayatina taniklik etmekti benim için...

Nasihatler Kitabı Yunus Emre
Hazırlayan
Doç. Dr. Ziya AVŞAR

Yunus Emre,
bu eserinde erdemli kişiye yahut
kâmil(olgun) insana giden yolun nitelikleri üzerinde durur.
Ona göre gönül ülkesinin her bir şehrini, nefs ordusunun
bir komutanı işgal etmiştir. Nefs ordusunun ele geçirdiği
gönül ülkesini, ruh/akıl ordusuyla yenerek ülkeyi huzur ve
esenliğe kavuşturmak gerekir. Mutlak zafer için hırs askeri
üstüne kanaat askerini, kibr çerisi üstüne alçakgönüllülük
çerisini, öfke ordusu üstüne sabır ordusunu sürmelidir.
Cimriliği cömertlikle alt etmeli, gıybet ve iftirayı doğrulukla
mağlup etmelidir. Sonuçta iman çırası yanar, ev aydınlanır
ve şeytana makam olan gönül, ibadetle ele geçirilerek
devlete ulaşılır.

[FONT=sans-serif]
[/FONT]

Fethiye Çetin - Anneannem
Tarihsel gerçekliği tartılışır aslında ama kısa, içten, anlaşılır bir dille geçmişle yüzleşme sürecini anlatmış yazar.

Dandini Vatandaş Dandini Muzaffer İZGÜ

İzgü bu kitabında, düşmenin suç, düşmemenin erdem sayıldığı bir toplumda
geleceklerini fallara, medyumlara bağlayan yöneticilerimizi; vergi
yüzsüzlüğünün ayyuka çıktığı bir ortamda vergiyi kutsal sayıp, bu
görevini yerine getirmeye çalışan ama bazılarınca engellenen
insanlarımızı; son yıllarda ülkemizde bir yara haline gelen,
toplumumuzun cinsel açlığının bir göstergesi de olan "Nataşa, yataşa!"
sorununu ve buna benzer daha birçok konuyu kendine özgü gülmece
anlayışıyla, çarpıcı bir biçimde gözler önüne seriyor.

Bir Garip Cindi Zümrüdanka- Ali TEOMAN/ sel yayıncılık

Kelepir Ev Esmehan AYKOL

İstanbul polisiyesinin sevilen karakteri Türkleşmiş Alman Kati Hirşel, Kuledibinde kelepir bir ev satın almaya çalışırken katil zanlısı konumuna düşer. Ne var ki Kati, aklını, girişkenliğini ve olgun kadın cazibesini kullanarak gerçek suçluyu bulmak amacıyla kollarını sıvamaktan çekinmeyecek, bu arada, kendini aklama ve cinayeti çözme dürtüsüyle harekete geçtiğinde gerçek Türkiye insanlarıyla tanışacaktır.

[FONT=verdana]Bir Ömür Boyunca Refik Halid KARAY[/FONT][FONT=Verdana][SIZE=3]
[/SIZE][/FONT]

Refik Halidin ilk anı kitabı olan Minelbab İlelmihrab ın devamı niteliğinde anı kitabıdır.Asıl olarak 1922-1938 arasındaki sürgün anılarını kapsayan, yer yer Mütareke öncesine de uzanan, Kurtuluş Savaşı yılları İstanbul’una ilişkin ayrıntılar veren yazarın, 1965’deki ölümünden bu yana kitap halinde yayımlanan en güzel ve en önemli eseri. Meşrutiyet’ten Cumhuriyet’e ve daha ileri uzanan yolu kendine özgü bir kulvardan, kendine özgü araçlarla katetmiş usta bir yazarın esprili, ironili, lezzetli üslubuyla ülkesinin iktidar kavgalarına ve kendi hayatına bakışı.

Makyajlı Kadın Refik Halid KARAY

Refik Halid Karay, birbirinden bağımsız yazılardan oluşan Makyajlı Kadın'da, İstanbul, insanlık halleri, aşk, güzellik, sanat, yeme-içme, dalkavukluk, giyim kuşam gibi temaları ele alıyor. Türkçeyi kullanmadaki ustalığı, özgün tasvirleri, detaylarda yakaladığı zenginlik ile okuyucuyu, ilginç portreler, fikirler ve mekânlar arasında pek keyifli bir gezintiye çıkarıyor.

Dan Brown, (bütün seri) , en son olarak da Kayıp Sembol ü okudum. şiddetle tavsiye ederim..

Nilgün Refik Halid KARAY

İlk basımı 1950-52 yıllarında tamamlanan Nilgün; Türk Prensesi Nilgün, Mapa Melikesi Nilgün ve Nilgün’ün Sonu adıyla yayımlanan bir üçleme... Refik Halid Karay’ın Türkçenin olanaklarını en güzel bir biçimde kullanarak yazdığı Nilgün; romanın adını aldığı Nilgün baş kişisi çevresinde, yedi yıl boyunca inişli çıkışlı, ayrılıp kavuşmalı derin bir aşkı Afrika ve Hindistan limanlarının, Uzakdoğu adalarının egzotik güzellikleri, renkleri, ışıkları, günbatımı manzaralarıyla, çiçeklerinin, meyvelerinin kokuları, tatlarıyla bir ressam-yazar’ın kaleminden aktarıyor.Kısacası iki ruh hastasının aşkını anlatıyor.

Büyükelçi Emir KIVIRCIK

TÜRK ULUSUNUN İMZASINI TAŞIYAN BİR İNSANLIK DERSİ II. Dünya Savaşı sırasında Fransa'da hem Nazilere hem de Nazi işbirlikçisi Vichy Hükümeti'ne karşı çıkma cesaretini gösteren Türkiye Cumhuriyeti Paris Büyükelçisi Behiç Erkin binlerce insanın hayatını kurtarır; Türk ulusunun desteği ile tüm dünyaya insanlık dersi verir. Tarihe ışık tutan bu kitap, Hitler'in Nazi Almanya'sına kafa tutan bir Kurtuluş Savaşı komutanının, Müslüman bir insanın, kahraman bir ruhun, Atatürk'ün yakın arkadaşı Behiç Bey'in hikâyesidir. DÜNYAYA ÖRNEK BİR TÜRK Hayatı boyunca Atatürk'ün fikir danıştığı ender isimlerden biri... İstiklal Madalyası sahibi,8 Şubat 1935'te Atatürk tarafından kendisine, her şart altında etkilenmeden karar alabilen anlamına gelen ' Erkin' soyadı yazılı olarak verilen insan... Milli İstihbarat Teşkilatı'nın fikir babası ve Atatürk ile birlikte kuruluşundaki 13 imzadan birinin sahibi... Fransa devletinin en yüksek nişanı olan birinci dereceden Legion D'Honneur madalyası ile Alman devletinin en değerli nişanı olan birinci dereceden Demir Haç madalyasına sahip bir Türk..

Bir Avuç Saçma Refik Halid KARAY

Yazar,kitabında küçük ve parça parça hikayelerden bahsetmektedir.Kitapta bu şekilde otuzdokuz tane hikaye bulunmaktadır.
Yazar , bu hikayelerin hepsine bir ortak yön vermeye çalışmış .Öncelikle hikayelerin hepsinde başta olaydan bahsetmiş ve hepsinide kendi yaşadı gibi göstermeye çalışmış.Olayın o yönünü bilemiyoruz tabiki belkide yaşamıştır.Kitapta o konudan bahsedilmiyor.Sadece sırayla hikayeler anlatılmış.Hikayelere ise bakış açısı ;Hepsine bir alaycı gözle bakmış ve okuyanları güldürmeye çalışmış.Hikayelerin hepsi genel anlamda güzel sayılır ama kitabın adından da anlaşılacağı gibi gerçekten biraz da saçma

Ay Peşinde Refik Halid KARAY

Refik Halid kalemini doğuştan getirdiği mizah kabiliyeti yönünde denemesi sonucu meşhur olmuştur" Yakup Kadri, Gençlik ve Edebiyat Hatıraları 1969 İlk baskısı 1922'de yapılan Ay Peşinde'de Refik Halid Karay kendisini şöhrete kavuşturan mizah gücünü kullanarak dönemin sosyal olaylarını, değişik katmanlardan kişilerini, gülümsemeyle gözyaşı arasındaki duygu aktarımlarıyla paylaşmaya devam ediyor.

Sır Küpü Erol Toy

Herkesi dokuz mumla tütsülemek, iyi akıl. Sokakları arabalar kesmiş. Kapıağzını medya. Çağrılanların tümü elçilikteyse, burası kesin Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna dönmüştür, İçeride de adım atılmaz. Aslan Eric... Her bir telâş senin uğruna. Şu ilgiden de belli ki, sebtler sebti sonunda çöle salınan günah keçisi değil. Büyük bayramın kaymak şekerisin. Zeyno burda olsa, dilinden kurtulamazdın."

beni en çok etkileyen kitap ayşe kulin in türkan saylanın hayatını anlattığı kitap oldu. şuanki kitabım ise zülfü livanelinin sevdalım hayat kitabını dinliyorum. okuyamıyorum ama dinlemekte güzel.

bende o kitabın ismini duymuştum.

"Yabancı" bitti sonunda.:eek: 900 sayfalık kitaptan geriye bence koskoca bir hiç kaldı. Sırf bitirmek için uğraştım diyebilirim.

Shantaram 'ı okuyan var mı, fikir almak istiyordum ?

İmparator Erol TOY

Çokzade Fehmi, 1920 Ankara'sında çiçeği burnuda bir bakkal olarak oyuna girdiğinde, Türkiye Cumhuriyeti de kuruluş günleri yaşamaktadır. Roman bir küçük dükkandan ekonomik politik bir imparatorluğa uzanışın ekseninde ülke ve toplumun içinde geçtiği grev, yürüyüş ve miting gibi eylemlerin günümüze gelişinin destansı öyküsüdür.(Vehbi KOÇ un hayat hikayesini isim değiştirerek anlatmış.)

Üç Nesil Üç Hayat Refik Halid KARAY

"Elinizdeki bu yapıt, baş döndürücü bir hızla değişen sosyal yaşantımız, gelenek ve göreneklerimiz açısından, 1850'lerden 1900 ve 1940'lara kadarki gelişmeleri belirtmek üzere kaleme alınmıştır.

İskender PALA-Efsane, Akdenize açılıyoruz Kanuni zamanı Barbarosun hikayesini Pala ile yeniden yazıyoruz...

Ayşe KULİN-Kabullenmekte belki anlamakta bile okuyucuyu zorlayan, bildiğimiz kabullenilir sınırların ötesinde bir aşk hikayesi Ayşe Kulin'in kaleminden dökülünce de bir solukta okuyorsunuz...

Tanrı’ya Şikâyet Refik Halid KARAY

Tanrı’ya Şikâyet, insan canının hiçe sayıldığı, modernleşme adı altındaki ilerlemenin aslında makineleşmeden ibaret olduğu ve bu makinelerin katliam aracına dönüştüğü İkinci Dünya Savaşı yıllarını konu alıyor. Refik Halid Karay, hicivli kalemiyle ve trajik olaylara mizahla yaklaşmadaki başarısıyla okuyucusuna tam bir kara mizah örneği sunuyor.

arkadaşlar ben uçurtma avcısını dinledim inanılmaz güzel bir kitap sizlerede tavsiye ederim beğeneceğinizi düşünüyorum

Behçet CANTÜRK'ün Anıları Soner YALÇIN

Öldürülecek 67 Kürt işadamı listesinin ilk sırasında onun ismi vardı... Anne tarafından Ermeni'ydi. Hayatı boyunca "Ermeni dönmesi" diye aşağılandı. İlk cinayetini 15'inde işledi. 23 yaşında uyuşturucu sevkiyatına başladı. Karadeniz mafyasıyla işbirliği onu silah kaçakçılığına götürdü. Müteahhit olarak devlet ihalelerine girdi. Asala ve PKK'ya yardım ettiği iddiasıyla işkenceli sorgulamalara maruz kaldı... Hep beraat ettti. Son sevkiyatı 5,5 ton baz morfindi. Zırhlı otomobili 14 ocak 1994 cuma günü durduruldu. Bir gün sonra Sapanca'da ölü bulundu... Şakağına sıkılan tek kurşunla öldürülmüştü...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt