Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

En Son Hangi Kitabı Okudunuz ..?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Gençlik ve Edebiyat Hatıraları Yakup Kadri KARAOSMANOĞLU

Yakup Kadri’nin anı kitaplarının sonuncusu. Yazar edebiyatla, edebiyatçılarla yakın ilişkiler kurduğu 1908 ve sonrasına, gençlik yıllarına döner ve bu kez anılarını anlatırken, öbür anı kitaplarından farklı bir yol izler. Doğrudan kimi edebiyatçıları konu ederek onlara ilişkin anılarını aktarır, sözünü ettiği kişinin bir sözünü veya bir davranışını yorumlar. Kimi zaman da yargılamaktan kaçınmaz. Gençlik anılarını yazarken de hem yaşadığı yıllardan hem de anılarının döneminden bakar olaylara.

Hikayeler Yakup Kadri KARAOSMANOĞLU

İlk hikayelerinde bireysel mutsuzluğu, karamsarlığı işlerken büyük ölçüde Fransız yazarı Guy de Maupassant'dan etkilenen, savaş gibi toplumsal felaketlerin karşısında ruhsal bakımdan çökmüş ya da saplantılı aşklar ve tutkular nedeniyle kendini toplumun dışına itmiş bireylerin acılı yaşamını konu edinen Yakup Kadri, Maupassant'ın mutsuz kahramanlarının bizim toplumumuzda da yaşamakta olduğunu savunur. Bu anlayışı değişmese bile yıllar sonra yazacağı ve Milli Mücadele insanlarını konu edinen hikayelerinde koyu karamsarlıktan bir ölçüde uzaklaşacak ve daha umutlu tipler çizecektir.

Osman Ulagay - Türkiye Kime Kalacak? Başbakanın Yazdırdığı Kitap

Tavsiye edilir!

Binbir Çiçekli Bahçe Yaşar KEMAL

Üç bölümden oluşan kitabın birinci bölümü, Yaşar Kemal'in 2007'de Ankara'da gerçekleştirilen 'Türkiye Barışını Arıyor' konferansında yaptığı konuşmayla açılıyor. 'Kimlikler' başlıklı ikinci bölüm, Orhan Kemal'den Mehmed Uzun'a, yazarın yakın dostu olmuş pek çok ismi ağırlıyor. Dokuz yaşındaki Helin Zeynep Miser'in Yaşar Kemal'le yaptığı söyleşiyi de içeren 'Konuşmalar' ise Binbir Çiçekli Bahçe'nin üçüncü bölümünü oluşturuyor.

harry potter ve sırlar odası. diğer serilerinide okumak istiyorum ve o devirde yaşamak istiyorum o_O

Ergenokon Yakup Kadri KARAOSMANOĞLU

Yazrın Millî Mücadele sıralarında, İkdam gazetesinde çıkmış makalelerden bir küçük kısımdır.

Debbie Macomber 'in Küçük Mucizeler Dükkânı'nı okudum. Yormayan, sıkmayan, sabun köpüğü misali bir kitap. Yaz için ideal :) Aynı yazarın Bir Yumak Mutluluk , Bahçemde Yeşeren Umutlar , Mucizeler Dükkânına Dönüş kitaplarını aldım , okumak için sıraya koydum bile.
Fakat şu an gözüme başka bir kitap kestirdim hemen okumak için ; Başucumda Müzik- Kürşat Başar :eek: Okuduktan sonra fikir beyan ederim. :)

Şiddetle tavsiye ediyorum Sema' cım :)

Kürşat Başar' ın, kadın ruhunu samimi bir şekilde yansıttığı okunmaya değer, sürükleyici bir kitap.
Çok beğendim. Anlatım şekli, betimlemeler olağanüstü ..

Beğeneceğini düşünüyorum ..:)

Dört Yapraklı Yonca Refik Halid KARAY

"Namusumuz üzerine yemin ederiz! Dört genç kız ayağa kalkıp hep bir ağızdan böyle söylediler. Dördünün de gözleri karşıya dikilmiş, göğüsleri ileride, ayakları hizaya gelmiş, 23 Nisan bayramı için hazırlıklar yaptıkları sırada öğrendikleri vaziyeti almışlardı. Evinde din terbiyesi ile yetişmiş olan Yonca, bu kadarı kâfi görmemişti ki en ciddi sesiyle sordu: Vallahi mi? Billahi mi? Yine hepsi cevap verdiler: Vallahi! Billahi! Merasim bitmişti; artık 'Dört Yapraklı Yonca' isimli yardımlaşma cemiyeti kurulmuş oluyordu."

Çete Refik Halid KARAY

İskenderunda Fransızlara karşı savaşan çeteci bir öğretmenle,Bolşevik Rusyasına karşı savaşan bir Rus kızının dağlardaki aşkı anlatılıyor.

Elif Şafak Aşk bir ara çok popülerdi merak ettiğim için okudum niye bukadar çok tutuldu doğrusu anlamadım.

üstün dökmen kelebekler ve insanlar
tavsiye etmiyorum
dili inanılmaz derecede düzdü konuyuda derinleştirememişti bence

konuyu ilk gördüğümde Radi Fişîn ben de halimce bedredinem kitabı gelmişti ama baktım onu bir başkası yazmış... ben de o kitaptan ayrılıp İran'a gidiyorum Ömer Hayyam'ın hayatından bahsedilen Semerkand adlı kitaba...

Minelbap İlelmihrap Refik Halid KARAY

Memleketimizde hiçbir anı Minelbab İlelmihrab kadar ilgi çekmemiş, Meclis'e kadar yansıyan gürültü koparmamıştır. İki kez yayını durdurulan eserin ancak 1948'de, yazarın ikinci Aydede dergisinde tam yayını mümkün olabilmiştir. Önemli yoğunluktaki yeniden basılması istekleri karşısında, hâlâ mizahi bir anlatımla o devrin tanınmış kişilerini gözümüzde canlandırdığına ve Mütareke yıllarına ışık tuttuğuna inanıyoruz. Bu anılar, yazarı dediği üzere, bir savunma olmayıp yalnızca günü gününe hislerin işlendiği Mütarake Devrinin özel bir tarihçesidir

Kiralık Konak Yakup Kadri KARAOSMANOĞLU

İmparatorluğun çöküş çanlarının sesi işitilirken kuşaklar arasında farklılaşan değer yargılarının, yaşam biçimlerinin çatışmasını sergileyen bir roman. Seniha-Faik-Hakkı Celis üçgeni. Tedirgin, yerleşememiş insanlar topluluğunun ortak ruh halleri, aranan nedenler, bulunan farklı gerekçeler.

en son geçen hatfa bitirdiğim kitap

kitap ismi BİR GÜN yazar DAVİD NİCHOLLS tavsiye edeceğim duygusal bir kitap ...

Politikada 45 Yıl Yakup Kadri KARAOSMANOĞLU

Atatürk, Millî Şef, DP ve 27 Mayıs dönemlerinin İsmet Paşa portresi çerçevesinde değerlendirilmesi. Kendisi de aktif politikanın içinde bulunmuş olan yazar, Kurtuluş Savaşı’ndan sonraki iktidar mücadelesinin kurulmak istenen yeni düzeni hedeflerinden saptırdığını, özellikle Atatürk’ün ölümünden sonra onun devrimlerine ters düşüldüğünü ileri sürüyor.

Memleket Hikayeleri Refik Halid KARAY

İlk defa 1919 yılında yayınlanan eserde, Refik Halit Karay, konularını I. Dünya Savaşı yıllarında yakından gördüğü Anadolu halk ve hayatından alan hikayelere yer vermiştir. Anadolu’da yaşayan yerli tipleri o zamana kadar görülmemiş bir canlılıkla anlatmıştır. Anadolu, bu eserle ilk defa bütün gerçek varlığı ve iç dünyasıyla okuyucunun karşısına çıkar. Memleket Hikayeleri‘nin çoğu, dünya dillerine çevrilmiş, tamamı Fransızcada yayınlanmıştır.

Başucumda Müzik'i bitirdim. Beyazperdeye çok yakışacak bir hikaye , zarif bir anlatım. Beğendim:) Olaylar ve o dönem hakkında biraz araştırma da yaptım. Zaten bir kitap sardıysa, mutlaka o dönemle ilgili bilgi edinmeye, araştırmaya itiyor insanı.

Zoraki Diplomat . .Yakup Kadri KARAOSMANOĞLU

Türk toplumunun son yüzyılda geçirdiği tarihî aşamaları yaşayan, siyasî dönüşümlerin yakın tanığı, yeni devletin oluşumuna katılmış bir yazarın gözlem ve izlenimleri. İstemeden diplomat yapılan ve diplomatlığı isteksizce sürdüren Yakup Kadri’nin 1934’de Tiran’da başlayıp 1954’de Bern’de noktalanan elçilik günleri.

Elif Şafak'ın Şemspare'yi okudum. Doğru ve ilginç tespitlerin olduğu kısa yazılarından olan güzel bir kitap,keyfle okudum..

Yalnızlar İçin Beş Sevgi Dili - Gary Chapman

Yazarın evliler için yazmış olduğu Beş Sevgi Dili kitabının bir de bekarlar için yazdığı versiyonu...
kitap aslında bir bireyin toplumdaki diğer bireylerle, sevgi dilllerini kullanarak nasıl iletişim kurabileceğini, içinde barındırdığı sevgiyi insanlara nasıl aktarabileceğini anlatmış, ilk başta bakılınca sanki ikili ilişkiler için yazılmış gibi görünmekle birlikte, öyle değil... insana birey olarak yaklaşıp bu birey, ailesiyle, arkadaşlarıyla, iş arkadaşlarıyla, sevgilisiyle, boşandıysa çocuklarıyla, kısacası hayatın her alanında karşısına çıkan kişilerle sevgi bağını nasıl kurabilir, bunu anlatıyor. her bireyin sevgi dili farklı ve onlara birincil sevgi dilleriyle konuşulursa, daha güzel iletişim kurulacağı savunulmakta...
ben beğendim, tavsiye ederim

en son okudugum kitabın adı füreya yazarı ayşe kulin konusu ülkemizin ilk seramik sanatçısı olan füreya hanımın hayatını anlatıyor ilginç akıcı bir kitap füreya hanımın gözüyle saltanatın son yılları cumhuriyetimizin ilk yılları atamızla olan diyalogları anlatılıyor tavsiye ederim güzel bir kitap

Bir İçim Su Refik Halid KARAY

Kitapta yazar Hataya dogru giderken gezip gördüğü yerlerin anlatıyor.Burada karsılaştığı yerel halkla arasında geçen olayları anlatıyor.Yazar Antakya’yı çok beğeniyor orada mutlu olmak için elinden geleni yapıyor fakat memleketine karsı duyduğu özlemi yinede engelleyemiyor.Ayrıca yazar kitapta Hatay’da gördüğü tarihi yerleri okuyucu anlatmaktdır. Yazar zorunlu olarak yurt dışına gönderildigi için ülkesine duyduğu döndükten sonra 1938 yılında çıkarılan af yasasından sonra Suriye’de yaşadığı günlerini kitapta anlatmaktadır

Kahraman Tazeoğlu Başka - Bambaşka ikiside birbirinden güzel bir kitap, okuduğunuzda kendinize ve hayata dair herşeyi bulabiliyorsunuz. Bazen kendinize ve karşınızdakine söyliyemediğiniz paylaşamadığınız duygularınızın düşüncelerinizin bu kitaplarda ve yazarın bir çok kitabında yer aldığını görürsünüz. Okuduktan sonra başucunuzdan ayıramıyacağınız kitaplar bunlar :)

0000000341416_3_1.jpg

Hayallerinin peşinden koşmaya ara vermiş güzel bir kadın.

Yeni başlangıçlar için güç toplamaya çalışan yakışıklı bir erkek.

Chelsea Ross’un oyunculuk kariyeri talihsizliklerle doludur. Renkli Hollywood dünyasından bir süreliğine uzaklaşmaya karar verir ve ünlü bir hokey oyuncusunun asistanlığını yapmaya başlar. Kariyerindeki en gereksiz hamleyi yaptığını düşünmektedir ama buna mecburdur.

Hokeyin en önemli yıldızlarından Mark Bressler, geçirdiği kaza yüzünden sakatlanmış ve parlak oyunculuk günlerini geride bırakmıştır. Geçirdiği sakatlık döneminde ona yardımcı olması için gönderilen asistanları çileden çıkarmasıyla meşhurdur artık…

Yeni işinde bir süre çalışmak ve para biriktirmek konusunda kararlı Chelsea ile onu evinde istemeyen inatçı Mark arasında yaşanan çekişmeler ve kapıları çalmaya başlayan aşk…

Bu romantik hikâyeyi okurken çok eğleneceksiniz.

Şahsen ben okurken ara sıra gözlerim dolsa da gerçekten eğlendim :):):)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt