Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

En Son Hangi Kitabı Okudunuz ..?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Zülfü livaneli seranad'ı okuyorum. Akıcı güzzel bir kitap tavsiye ederim..

Bugün kitapçıya uğradım. Martı'nın yazarı Richard Bach 'ın Hipnozcu, Emma Darwin'in Aşkın Matematiği , Elif Şafak'ın Şemspare kitaplarını seçtim. Hangisinden başlayacağıma karar veremedim , düşünüyorum "Hipnozcu" göz kırpıyor sanki.:) Okuduktan sonra fikrimi beyan ederim:)

Fırat Suyu Kan Akıyor Baksana Yaşar KEMAL

Lozan'da alınan mübadele kararıyla, Rumlar Yunanistan'a gönderilmiş ve savaşlarda yerini yurdunu yitirmiş insanların Ege'deki bu adaya yerleştirilmelerine karar verilmiştir. Adanın kaderi Poyraz Musa'nın gelişiyle değişir. Adaya sığınan çeşitli kökenlerden insanlar, Poyraz Musa'nın desteğiyle yaşadıkları bütün acılara karşın mutlu ayakta tutarak yeni bir yaşamın filizlerini yeşertirler.

Bugünün Saraylısı Refik Halid KARAY

Orta gelirli İstanbul’da yasayan bir aileye, sonradan görme zengin bir akrabanın kızı olarak gelen bir kız ve bu ailenin yargı değerlerini nasıl alt üst edişi konu ediliyor.Kızın aileye gelir olarak sağladığı katkılar,kaprisleri ve güzel olmasından dolayı bir çok talip çıkması aile içinde nasıl etkiler yaptı anlatılıyor.

Hipnozcu ; tek bir cümleyle özetlemek gerekirse, gerçekte var olmayan pek çok şeye nasıl inandırıldığımızı göstermeye çalışıyor bize. Çok da kendimi kaptırarak okumadım açıkçası.:eek:

Suna Kıraç'ın biyografisi Ömrümden Uzun İdeallerim Var' ı bitirdim. Güçlü kişiliği , başarılı iş kadınlığı, toplumsal çalışmaları, eğitime verdiği önem, sağladığı katkılar ve bunların yanısıra eş ve anne kimliği, hastalığı karşısında duruşu takdir edilecek bir yaşam öyküsü. Tavsiye ediyorum.

Selam dostlar şimdi karamazov kardeşleri okuyorum.

KADIN KOKUSU / GİOVANNI ARPINO

dm3449.jpg

Askerde kör olan bir adamın hayatından kısa bir kesitini anlatan bir kitap.
Al Pacino'ya Oskar ödülünü kazandırmış.
Al Pacino'ya bu filmde aşık olmuştum:):):)
Ayrıca Selişimin benim filmini çok beğenmem nedeniyle bana hediyesiydi.Teşekkür ederim canımcığım,iyi ki varsın...

Sen benim gölge hırsızımsın; nerede olursan ol, seni bulacağım. Babası tarafından terk edilmiş, çocukluğu boyunca annesiyle birlikte sıradan bir kasabada yaşayan kahramanımızın özel bir yeteneği vardır: Peşine gölgeler takılır, ona hep bir şeyler fısıldar... Yıllar geçmiş, bahçesindeki kestane ağaçlarının altında oturduğu okulunu, babasıyla annesinin birbirlerini sevdikleri zamandan kalma o soluk fotoğrafları ardında bırakarak yeni bir hayata başlamıştır. Ne var ki tekdüze hayatı ve bir türlü ismini koyamadığı ilişkisiyle içindeki özlemi dindirememekte, ona fısıldayıp duran gölgelerden bir türlü kurtulamamaktadır. Bir kıyı kasabasına yolunun düştüğü bir gün, hüzün dolu geçmişinin, peşini bırakmayan gölgelerin sırrı yavaş yavaş çözülmeye başlar. Yıllar önce geldiği bu kumsalda, gölgelerinin birbirine karıştığı ilk aşkının izini bulacak ve onun peşine takılacaktır. Belki de, bir sandığın içine sakladıkları o uçurtmayı yerinden çıkarmanın zamanı gelmiştir artık... Gölge Hırsızı, ardımızda bırakamadığımız anları, anıları ve aşkları anlatıyor. Yani peşimize takılan, kurtulamadığımız gölgeleri...

Aşk, arkadaşlık, dostluk, aile ile ilgili anıların gölgesinde bir yaşamı anlatan duygusal güzel bir kitap tavsiye ediyorum...

Selamın aleyküm arkadaşlar bugün yeni kitaba başladım,kehanet yazarı; JOHN KILGALLON

Aynalar Koridorunda Aşk / Mustafa Ulusoy

Bir psikiyatristin terapilerini anlattığı...
İnsanın ruhuna yapılan yolculukları anlatan ilginç bir kitap...

Aşkın Matematiği'ni bitirdim. İsmiyle pek bir alaka kuramadım diyebilirim.:)

1819 ve 1976 'da geçen 2 hikaye var. Hikayeler ilk başta birbiriyle bağımsız görünse de ilerleyen bölümlerde kesişiyor. Aynı topraklarda aradan geçen 150 yılda sosyal yaşantıdaki inanılmaz değişimler ilgimi çeken nokta oldu. Nostalji isteyenlere, hoş bir kitap...:)

Tezer ÖZLÜ Yaşamın Ucuna Yolculuk

Berlin-Hamburg-Prag-Viyana-Zagrep-Belgrad-Niş-Zagrep-Trieste-Torino ekseninde gerçekleştirdiği yolculukların tamamında Türk göçmenlerden ve onların o “öteki” oldurulmuş olmaktan yaşadıkları zavallılığı bir seyyah edasıyla birebir anlatmıştır. Bu konuda Italo Pavese'den bir alıntı yapmayı da unutmamıştır: “Biz kendimizi, kendi köyümüz dışındaki her yerde rahat sayan huzursuz insanlarız.”

Canan tan : En son kalp ölür. Romanı tavsiye ederım.....

Refik Halid KARAY Tanıdıklarım.

“…İşte bunun için, bu meziyetlerinden dolayıdır ki şu zamanda hemen durmayıp âşık olmak lazımdır. Dünyanın dertlerini unutmak ve felaketleri görmemek için en kestirme yol, gözlerimizi aşkın bağıyla örtmek ve kulaklarımızı aşkın pamuğuyla tıkamaktır. Her keseye elverişli, en ehven ve en şairane çare budur, aşktır!”
Refik Halid Karay, otuz beş hikâyeden oluşan mizah türündeki kitabı Tanıdıklarım’da, tanıdığı kişileri, gezip gördüğü yerleri, tattığı, kokladığı, okuduğu, kısacası aşina olduğu her şeyi güçlü tasvirleriyle okuyucusu ile buluştururken mizah yeteneği ile de keyifli anlar yaşatıyor.

Köstebek Necip HABLEMİTOĞLU

Yıl 1925. Büyük Atatürk, genç Cumhuriyetin yurttaşlarına ve dış ülkeler şu tarihi mesajı veriyordu: "Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar memleketi olamaz"...
Yıl 2002. Türkiye Cumhuriyet, şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar memleketi olma yolunda, devrimlerden dönüş sürecinin sancılarını yaşıyor...Geçtiğimiz yüzyılın başında, İngiliz işbirlikçisi Derviş Vahdeti, Sait Molla, Dürrizade Abdullah, İskilipli Atıf gibi mürtecilerin tasfiyesi üzerini Cumhuriyet kurulmuştu. Bugün, küreselleştiği iddia olunan dünyada, gerçek anlamda küreselleşen Türkiye vatandaşı mürteciler, İngiltere'nin yanı sıra, ABD, Almanya, Libya, Suudi Arabistan gibi ülkelerden yönetilmeye, yönlendirilmeye devam ediyorlar.

[FONT=Verdana]Eskici ve Oğulları Orhan KEMAL

1962'de yayınlanan romanda bir ailenin dramı ve toplumsal şartların onlar üzerindeki etkisi anlatılmaktadır. Ailenin bu şartlara mahkûm oluş sebepleri, ezilmişlikleri sorgulanır.[/FONT]

Sinan Akyüz'ün yazdığı , Şam'da Bir Türk Gelin ; "Piruze"'nin gerçek yaşam öyksünü ve Buket Uzuner'in yazdığı, Çanakkale savaşında karşı taraflarda olan iki askerin yaşadıkları üzerine kurgulanmış "Uzun Beyaz Bulut Gelibolu" romanını okudum. İkisini de tavsiye ederim.

Alman Vakıfları Necip HABLEMİTOĞLU

Cumhuriyet Tarihçisi Dr. Necip Hablemitoğlu, Avrupa Parlamentosunun A4-0432/98 sayılı kararından sonra AB ülkelerinin neden Bergama'daki altın üretimiyle ilgilendiklerini araştırdı. Uzun araştırma sonunda bu kararın arkasındaki ülke ortaya çıktı: Almanya... Sonra Bergama'da, Havran'da, Sivrihisar'da, Uşak'ta ve daha pekçok altın yatağına sahip yerleşim merkezinde Alman Vakıfları ve örgütleriyle karşılaştı. Almanya'daki Türkleri biliriz de, Türkiye'deki Almanları bilenimiz var mıdır? Türkiye'de her türlü etnik, dinsel-mezhepsel ajitasyonu gerçekleştiren, toplumsal, siyasal, ekonomik ve hatta genetik alanlarda hazırlattığı projelerle her türlü espiyonaj faaliyetini sürdüren, yerel basında, yerel yönetimlerde, üniversitelerde, sendikalarda, kamu kurum ve kuruluşlarında, kısaca stratejik öneme sahip birimlerde "etki ajanı" ve "Alman sempatizanı" yetiştiren, şeriatçı yapılanmalardan çevreci örgütlere, bölücü yapılanmalardan terör örgütlerine, legal derneklerden siyasi partilere kadar uzanan çizgide, Türkiye'ye, Atatürk ilke ve devrimleri ile Cumhuriyetin tüm değerlerine karşı olan, ulus devletin parçalanmasını isteyen tüm rejim karşıtlarına lojistik destek veren, bu ülkeyi alttan oyan bir avuç Alman istihbaratçısı, Türkiye'de Vakıf temsilcisi statüsünde görev yapmakta ve Türkiye'deki Sivil Toplum Örgütleri (NGO) olgusunu çok iyi kullanmakta... Dr. Necip Hablemitoğlu, alanında ilk olan bu araştırmasında Türkiye'deki Alman yıkıcı etkinliklerini belgeleriyle gözler önüne seriyor.

akılcı düşünce (hala okuyorum) ERTUĞRUL KÖROĞLU

insanların iki tür yerleşik düşünceleri vardır.Bunlar akılcı düşünceler ve akılcı olmayan düşüncelerdir.insanların bunları ayırt etmeleri,daha sonra akılcı olmayan düşüncelerinin üzerine giderek bunları akılcı yaklaşımlarla degiştirmeleriruhsal rahatsızlıklardan kurtulmalarınayardımcı olacagı gibi kendilerinide geliştirmelerinde katkıda bulunur.Diğer bir deyişle akılcıolmayan yerleşik sağlıklı olmayan birtakım olumsuz duygulara yol açarken,akılcı düşünceler olsa olsa sağlıklı birtakım olumsuz duygulara yol açabilir.

Best seller kitaplardan Diana Gabaldon 'un "Yabancı" romanına başladım. Zaman içinde geçmişe savrulan eski bir savaş hemşiresinin hikayesi. Bu kitap sürünür, bitmezzz :rolleyes:

Doğan cüceloğlu- 'keşke'siz bir yaşam için iletişim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt