Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

En Son Hangi Kitabı Okudunuz ..?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben üçüncüsündeyim şuan Açlık Oyunları serisinin ama yok en güzeli birincisiydi. :)

En son Ayşe Kara, LAL kitabını okudum..

Kaybolan eşini iki çocuğuyla senelerce bekleyen Nergis'in Bosna Dayanışma Grubun'da yıllar sonra karşılaştığı kuzeni Fuad'la masalsı AŞK'I...:)

Sükût-u Vaveyla;

Evet Açlık Oyunlarının ikincisinin sonunda beklemediğin bi kurgu var:)

SİMYACI
Paulo COELHO

Konusu;
Simyacı, İspanyadan kalkıp Mısır piramitlerinin eteklerinde hazinesini aramaya giden Endülüslü genç bir çoban Santiago’nun masalsı yaşamının öyküsü.
Ana fikri ;
Bir insanın kendi isteklerine ulaşabilmesinin en güzel yolu ,bu istekleri doğrultusunda kendisinin verdiği kararlardır.

İskender / Elif Şafak

Elif Şafak'ın son romanı İskender'i okudum,ancak kurgusunu beğenmedim..
Beklediğim kadar iyi değildi...

Şafak Pavey - Nereye Gidersem Gökyüzü Benimdir

Zırt diye okunan güzel bir kitap.

ya bir yol bul yada bir yol aç-mümin sekman

kişisel gelişim kitabı..tavsiye ederim. ..

[SIZE=3][/SIZE]Yüreğimdeki Aşk Kıvılcımı - Linda Gillard

Bir akşam üstü alıp yatmadan bitirdiğim çok özel kitaplardan; hayata şöyle kısacık bir mola vermek isterseniz ruhunuzda sizde dinlenebilirsiniz.[SIZE=3]..[/SIZE]

Amin Maalouf - Yüzüncü Ad...

Ahmet Turgut - Aşkın Şehidi kitabını da merak ediyorum bir türlü kısmet olmadı...

Elif şafak " araf"

arada kalmışlık , eşikte kalış. Ne ötedeki olmak ne berideki. Ne oraya ait olmabilmek ne de buradaki olarak kalabilmek. özellikle batılılaşma aşkı içine düşmüş medeniyetlerin çocuklarının okuması gereken kitaplardan biri olduğunu düşünüyorum. En azından benim bu zamana kadar okuduklarım içinde en iyisi

ahmet kardeşim aşkın şehidini tavsiye ederim.yanlız islami tarihe hakim değilseniz küçük notlar alıp geniş bir araştırma yapmanızı tavsiye ediyorum.çünkü kitapta resulullah dönemine ve sonrasına geri döönüş yapılarak şimdiki yani kitaptaki zamanla bağdaştırılıyor.kitabı okuyupta hz.hüseyin a.s. ye ağlamayacak bir göz varsa acırım o göze...
selahattin özgündüz bir konuşmasında şunu demişti hiç unutmuyorum:ey zavallı sen bir yahudi çocuk öldüğünde ağlıyorsun da peygamberin evladı katledilirken nasıl oluyorda ağlamıyor yaş dökmüyorsun...

ELİF ŞAFAK " BABA ve PİÇ"
ONCA KOPARILAN FIRTINANIN ARDINDAN O FIRTILAYA NAZİRE YAPANCASINA DURGUN SAKİN DİNGİN BİR KİTAP ZAHİRİYE DEĞİL BATINİYE , DIŞGÖRÜYE DEĞİL İÇGÖRÜYE , BİÇİME DEĞİL ÖZE , FİZİĞE DEĞİL KİMYAYA MERAK SALANLARIN ZEVKLE OKUYABİLECEĞİ BİR KİTAP

Elif şafak iskender,araf.firarperest,Livaneli serenad Ayşe kulin gizli anların yolcusu son okuduklarım ...Ayşe kulin kitabında beni şaşırttı .serenad etkileyici ,elif şafak hemen hemen her kitabı başta Aşk olmak üzere harika...

yaşamımda okuduğum en hoş kitablardan biri ,sevgi hiç bir zaman bu kadar güzel ve saf anlatılamayabilir ,halen beni heycanlandıran bir kitaptır.

diriliş toltsoy dan bahasediyorum

balzaca başlıyamadım bir türlü...

Ayşe Kulin'in Gizli Anların Yolcusu

Kitap çok farklı bir kurguyla örülmüş..İlginç bir kitap..
İnsan hayatlarının farklı yüzlerini görmek ve ne hissettiklerini anlayabilmek için iyi bir kitap..

Elif ŞAFAK
MAHREM

Elif bu sefer hayal kırıklığı yaratıyor. diğer kitaplarının büyüsüne kapılanlar bu kitapla tatlı bir düşten uyanıp gerçek yaşama düşüyor resmen. kitap beni bir türlü içine alamadı çok zorlandım okurken.........

Lüsyen'i okudum... Dün akşam bitti hatta. Edebiyatın ta kendisine ilgi duyanların daha çok zevk alabileceğine inandığım bir eser... Tarhan'ı öğrenciliğimde çok hafife almışım. Bunun nedeni de sanırım bizi yönlendiren hocalarımızdı. Onun hakkında ve hayatı hakkında enteresan bilgiler edindim. Hoş kitap vesselam...

Sabahattin Ali'nin İçimizdeki Şeytan

İnsanın ruhsal buhranlarınının sorumluluğunu farkında olmadan içindeki şeytana atarak sorunluluktan kaçmanın ilginç bir yorumu..

Açlık Oyunları Serisi

Açlık Oyunları 1
Ateşi Yakalamak 2
Alaycı Kuş 3

- Suzanne Collins

Zülfü Livaneli 'nin Serenad'ını okudum.

Sürükleyiciliğine diyecek yok , konusu hoş ve akıcı bir roman. Kitabın baş kahramanı olan bir kadın gözüyle anlatılmış hikaye ve bana göre yazar biraz yetersiz kalmış kadın karekteriyle bütünleşmekte. Erkek romancılarda malesef böyle bir sorun var. Kadın gözüyle merak ettiğim ayrıntılar es geçilmiş gibi geldi bana. Zülfü Livaneli siyasi at gözlüğünden çıkamamış bakış açısı olarak. Satır aralarındaki bazı küçümser üslup dikkatimden kaçmadı.:rolleyes: Babannenin Ermeni olması ve yaşadıkları, anneannenin buna karşılık Kırım Türkü olması (mavi alay olayı) biraz zorlama olmuş , eşitliği yakalayım derken biraz taraf bir duruş sergilemiş roman kahramanının aracılığı ile ve diğer hikayeyi anlatırken yüzeysel kalmış. Çok derinliği olan tarihi mevzular bunlar. Kırım Türklerinin yaşadığı soykırım 3-5 cümle ile geçiştirilmiş. Son olarak ; Kitabın esas kahramanları Max ve Nadia'nın hikayesi etkileyici ve dramatikti gerçekten.
Benim eleştirilerim böyle, genel olarak baktığımda kitabı sevdim diyebilirim tavsiye ederim okumanızı .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt