Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

En Son Hangi Kitabı Okudunuz ..?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kiskanclik_2-9789755704418.jpg

Yorumum :
Elimde kıskançlık adında bir kitap var. Yazar bir psikanalist yani Freud ekolünden ve hastalarındaki gözlemlerini anlatıyor. İnsanın biraz olsun bilmediği bir şeyi anlaması zor. Psikolojiye çok meraklı değilseniz kıskançlık size de olağan ve sağlıklı bir duygu gibi gelecek bunun için bir psikoloji kitabı yazılmasını anlamlı bulmayacak Ama bu duygunun varabildiği noktaları görünce muhtemelen siz de benim gibi şaşıracaksınız.
Bazı gözlemlerimle örtüştüklerinden olsa gerek Başkalarına çok havada görünebilecek şeyler beni gerçekliğiyle hemen etkiledi.
[FONT=&quot] Kendimi daha önceleri kıskanç biri olarak tanımlamazdım fakat bu, kıskançlığı yüzeysel bir şekilde, bir kadını başka bir erkekten kıskanmak biçiminde algıladığımdandı muhakkak. Oysa bu kitaptan anlıyoruz ki kıskançlık çok geniş geniş bir konu ve çok farklı şekillerde ortaya çıkabiliyor. Psikolojinin bir özelliği olarak ilişkiler, çok net bir şekilde görülmüyor bazen. Bir davranışın bir karakter özelliğinden kaynaklandığı ya da bir özelliğin başka bir özellikle ilgili olduğu fark edilmeye biliyor. Örneğin kontrol ve hâkimiyet kurma arzusunun direk kıskançlık kaynaklı olduğunu bu kitapla fark ediyorum.

[/FONT] Freud’un psikolojik rahatsızlıkların köklerini çocukluk yaşantılarında aradığını biliyordum fakat kökle meyve arasındaki ilişkinin daha somut daha anlaşılır olacağını düşünüyordum. Yazar, Freudyen tavrıyla, hastaların anlattıklarından ya da rüyalarından geçmiş yaşantılarına dair öyle semboller öyle anlamlar çıkartıyor ki içinizden “yeme bizi marcianne” (yazarın adı) demek geliyor, yazarın bir şarlatan mı yoksa anlaşılması zor bir konuda biz cahilleri aydınlatmaya çalışan bir bilim insanı mı olduğu konusunda gidip geliyorsunuz. Yani ilk hikâyede karşılaştığım tanıdık şeylerin aksine- belki ben daha önce gözlemleme şansı bulamadığım için ya da öyle oldukları için- saçma görünen şeyler de bolca var.

Son sözüm: Freud’un öğretisi konusunda uzman olsaydım belki kitabı doyurucu bulurdum ama bu cahil halimle kitabın yüzde seksenini boşa okuduğum kanaatindeyim.

Bir süredir bazı kendini bilmez dengesiz diyeyim, kişi-kişiler yüzünden sitemizden mahrum kaldım.
Ama kitap okumaktan mahrum kalmadım..

gelelim saadete;

Kayıp Kromozom - Vedat Çelik
Katre_İ Matem - Prof. Dr. İskender Pala
Od - Prof. Dr. İskender Pala
Pargalı Ve Hatice - Demet Altınyeleklioğlu
Kelebekler Ve İnsanlar - Prof. Dr. Üstün Dökmen
Gizli Anıların Yolcusu - Ayşe Kulin

Şimdi Elimdeki Son Kitabım, Araf - Sofi Oksanen

Açlık Oyunları, ateşi yakalamak ve alaycı kuş; yazarı Suzanne Collıns
tavsiye ederim: elinizden bırakamayacağınız bir kitap serisi. ben bunları okumaktan derslerimi ihmal ettim. ama siz öyle yapmayın
:)

Canan Tan - Piraye'yi okudum..

Küçük Mucizeler Dükkanı (Debbie Macomber) başladım bugün..

Başucumda sürünen kitapları bitirdim :)
Prof.Dr.Yankı Yazgan'ın "Kalp Çarpar Beyin Böler" ve "Kalbinle Düşün Aklınla Hisset"

Açlık Oyunları, ateşi yakalamak ve alaycı kuş; yazarı Suzanne Collıns
tavsiye ederim: elinizden bırakamayacağınız bir kitap serisi. ben bunları okumaktan derslerimi ihmal ettim. ama siz öyle yapmayın
:)

aynı seriyi okudum güzeldi,yalnız dersleri ihmal edecek kadar değildi kitaplar hafsa,çünkü üç kitap ta 1 haftada bityor hemen :)

ve Katnisin en başından hangi genci seçeceğini tahmin etmek kolaydı

aslında ben şuan alaycı kuşu okuyorum ama katnisss işi gerçekten zor . iki gençte onu seviyor.:) bir bitireyim derslere o zaman gönül rahatlığı ile bakarım artık :)

Bu ara kitaplar zaten ucuzladı ayşegül

aynı seriyi okudum güzeldi,yalnız dersleri ihmal edecek kadar değildi kitaplar hafsa,çünkü üç kitap ta 1 haftada bityor hemen :)

ve Katnisin en başından hangi genci seçeceğini tahmin etmek kolaydı
kitabı bitirdim . aslında ben ikilimde kaldım hangisini seçeceği konusunda. ama sonu çok acıklıydı. gözlerim doldu. ama mutlu sonla bitti:)

En son Kürk Mantolu Madonna'yı okudum. Roman bazen Almanya'da bazen Ankara'da geçiyor. Cumhuriyet daha ilan edilmemiş, yahudiler henüz Almanya'dan çıkartılmamış, soy kırım vesayre yok. Beni üşüten bir dönem. Sanırım orda olmak istemezdim...

en son okuduğun kitap Ahmet ÜMİT Bab-ı Esrar özellik Şems odaklı yazılmış gizem aşk tasavvuf ve cinayetin içice geçtiği bir roma Konya ve İngiltere arası mekik dokuyor yer yer. Özellikle bir türk yazarın türklere yabancı gözüyle bakması yer yer oldukca esprili durumlara neden olabiliyor kolay ilerleyen bir roman Mevnaya meraklı olanlara tavsiye edebileceğim bir kitap fakat kitabı okuyanlar Mevlana ve tasavvuf hakkında derin izler bulabileceklerini sanıp kitabı okurlarsa hayal kırıklığına uğrayabilirler. Tasavvuf acısından çok fazla done yok. Daha önce Mevlana hakkında yoğun okuyan kişilerde çok farklı şeyler bulamayacaklar kitapta bilinenlerin tekrarlanması ve farklı metinlerde kurgulanmasını deneyimleyebilirler.

bende mustafa kaymazın kaleme aldığı karşılıksız sevgi adlı diye kitabını okudum biitti

Küçük Mucizeler Dükkanı (Debbie Macomber)

Canan Tan - Yüreğim Seni Çok Sevdi

Orhan Bursalı - 10 Yıldır AKP
Uluslararası Göstergelerle Türkiye Röntgeni

Türkiye'nin durumunu söylemlerden ziyade istatistiklerle göstererek aslında dünyanın nedesinde durduğumuzu bize gösteriyor. İlgilenenler için güzel bir kitap.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt