Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

E devlet: SGK emekli maaşları bu aya ait ödeme bilgisi niye görünmüyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
memolikk

git imzala tc no ya göre mart nisan mayıs aylarıdır alabilirsin,daha önce çeyrk altın almadıysan garnti banksının böyle uygulması vardı, aldıysan çeyrğin farkını alırsın,

çok şükür içim rahatladı 20 sinde alıyorum bugün maşımı aldım hatda bankan saat sabah 8 15 de maşım yatmış promosyon için imza attım ama kafama t aylık bilsaktım herkezın göründüde niye bizimki görünmedı aylık bilgisı

aylık gelır ödenmektedir 4a yazarsa kormayın

arkadaşlar şimdıde bilgilerim görünüyor e devlet adresınde telefon numamı istemişler telefon numaram yokmuş sgkda bilgilendirmek için istem
işer görünmeyen arkadaşardada aynısı oldunmu

aylığınızda bloke bulunduğundan dolayı, şube değişikliği yapmanıza izin verilmiş olup, banka değişikliği yapmanız engellenmiştiir.

bu ne anlama geliyor? bankaya kredi borcum var. promosyon da aldım.

Emekli Banka degişikliği

Emekli maaşı alınan bankada kredi borcu olan banka kıredisini sıfırlamadan e devletten banka değişikliği yapamıyor yalnızca şube deişikliği yapabiliyor kredi kullandığı bankanın istediği şubesini seçebiliyor

benim ek ödeme bilgim 58.31 maşım 1431 tl idi şimdiki maşım ne kadar olur tam hesap yapamadım

Bu ayın Emekli ödeme bilgilerinde maaşini görebilen var mi? Ek ödeme belli.

herkese merhabalar babama tahsis numarası verildi emekli aylığı bağlandı mı anlamına geliyor bilğilendirmeniz mümkün mü saygılar

Ödeme Dönemi 201806
Ödeme Günü 23
Net Aylık Tutarı 0 TL
Aylık Tutarı 0.0 TL
Ek Ödeme Tutarı 0 TL
Sosyal Yardım Zammı 0.0 TL
Birikmiş Ödeme Tutarı 0.0 TL
Kesinti Tutarı 0.0 TL

temmuz ayı içerisinde alacağınız para belli olur dediler tahsis numarası varsa emekli aylığı bağlanmış doğru mu biliyorum

sadoreis

emeklilik onaylanmış.temmuz aynın ilk haftası ek ödemeniz belli olur. ek ödemeniz çıktığında forumdaki emekli maaşları linkinde ek ödeme belli ne kadar emekli maaşı alırım... konusuna beni etiketleyerek bilgilerinizi yazarsanız size maaşı hesaplarım.
hayırlı olsun.

bilğiniz için teşekkür ederim sayın @ozgurmeric74

yanlız bir sorun var tahsis numarası verildi ama benim babamın yaşı 63'ünü doldurduğu için yaşı tutuyor primi eksik 2720 gün siğortası var.

erken emekkelilik düşünüyoruz yaşı dolduruyor ama sigortayı dolduramıyor prim borcu olarak da askerlik borçlanması 600 günlük 12,988,80 TL yatırdık şimdi'de önümüze bunu sürdüler ne yapmam gerekiyor bu konuda olmazsa yatırdığım parayı geri çekmek zorunda kalacağız bu gidişle

sadoreis

sizin babanınızn emeklilik bilgileri yukarıdaki gibi değil mi? yani e devlette bilgileri görünmüyor mu? bir önceki mesajınızda maaş ödeme günüde belirtmişsiniz.
yukarıda yazdığınız bilgiler e devlette çıktıysa zaten emekli olmuş demektir. problem ne anlamadım.

sayın ozgurmeric74 özğür abi 880 gün eksiği olduğu için bunu sonradan farkediyorlar normalde 2120 gün siğortası vardı.

askerlik borçlanması 12,988,80 TL'yi yatırınca 2720 güne çıktı kalan ise 880 ğün açığı kaldı.

e devlette gördüğüm ödeme bilğileri tahsis numarası ne hikmetse diğer bir menüde dys emeklilik işlemleri menüsünden kontrol ettiğimde farklı gözüküyor.

yani anlıyacağınız 3600'ü doldurmadığı için olmadı bizde yatırdığımız parayı geri çekmek için dilekçe vermek durumunda kaldık yazıklar olsun insanları bu duruma düşürüyorlar ya üstelik birde malulen emeklilik için başvuru yaptık elimizde sağlık kurulu raporu olmasına rağmen 1 ay hastanede yatacakmış epilepsi hastası olan elinde kanıtları raporu olan insanın daha ne gibi hastaneye yatırma gereği duyuyorlar anlamış değilim.

sadoreis

elinizdeki raporla malülen emekli olamazsınız. malülen emeklilik farklı şeydir.malülen emeklilikte sgk elinizdeki raporu kabul etmez. sizi hastaneye sevk eder. hastane oran yazmadan hastalıkları yazar sgk ya raporu sunar. sgk eğer malüliyet cetveline göre minimum tek hastalıktan %60 iş gücü kaybı olduğu kararını alırsa onaylar. emeklilik gerçekleşir.

peki yatırdığım miktarda 12,988,80TL askerlik borçlanmasının iadesini alabilir miyiz ger çekebilirmiyiz özgür abi ozgurmeric74

ozgurmeric74

peki yatırdığım miktarda 12,988,80TL askerlik borçlanmasının iadesini alabilir miyiz ger çekebilirmiyiz özgür abi

@sadoreis

SORU 59- BORÇLANMADAN VAZGEÇME HALİNDE BORÇ MİKTARI NASIL İADE EDİLİR ?

CEVAP 59- Borcun ödenmesinden sonra borçlanmadan vaz geçme halinde, borçlanma işleminin iptal edilerek ödenen borç miktarının talep sahibine iade edilmesi için yazılı istekte bulunmak gerekir.Borçlanmadan vaz geçenlere ödedikleri borç miktarının tamamı, faiz uygulanmaksızın TL olarak iade edilir.Kısmi iade yapılmaz, yani borçlanmanın bir kısmı iptal edilerek, bir kısmı geçerli sayılmaz. Ancak, farklı tarihlerde birden fazla borçlanma yapılmış ise talep sahibinin yapmış olduğu borçlanmalardan bir ya da birkaçından tamamen vazgeçme hakkı saklıdır.

Alıntı:Borçlanmadan Vazgeçme Halinde Borç Miktarı Nasıl İade Edilir

birincisi bu
varide no : 22/06/2018 ASKERLİK TEB ANKARA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ F-1. HALKLA İLİŞKİLER SERVİSİ Giden Evrak Kayıtlı

22/06/2018 10:08 AM NURHAN BALCI
varide no: 25/06/2018 TAHSİS TALEP ANKARA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ B-1.EMEKLİLİK SERVİSİ Gelen Evrak İade Edilmiş 25/06/2018 9:44 AM

varide no :25/06/2018 TAHSİS TALEP ANKARA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ H-2. DESTEK HİZMETLERİ SERVİSİ Gelen Evrak Beklemede [GEREĞİ] [Varide No: 6432128] [Kayıt İçin]

varide no: 29/06/2018 ASKERLİK BORÇLANMASI ANKARA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ A-10.SİGORTALI TESCİL VE HİZMET SERVİSİ Gelen Evrak Beklemede Taranmamış evrak: SIHHIYE[Kayıt İçin]

varide no :25/06/2018 TAHSİS TALEP ANKARA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ B-8.EMEKLİLİK SERVİSİ Gelen Evrak Beklemede GEREĞİ [Kayıt İçin]

ikincisi ise bu arkadaşlar bunun anlamamını biri bana açıklayabilir mi lütfen

7 / 2018 Dönemi için (............)Tahsis Numaralı 4A Emekli Ödeme Bilgileriniz
Ad HASAN
Soyad
Sicil No (..............)
Ödeme Dönemi 201806
Ödeme Günü 23
Net Aylık Tutarı 0 TL
Aylık Tutarı 0.0 TL
Ek Ödeme Tutarı 0 TL
Sosyal Yardım Zammı 0.0 TL
Birikmiş Ödeme Tutarı0.0 TL
Kesinti Tutarı 0.0 TL

sadoreis

emekliliğiniz onaylanmış. en geç ayın 15 ine kadar maaşınızı e devlette görebilirsiniz.

ozgurmeric74
abi dediğinizi anlamadım üstte paylaştığım verilen öbür bilğiler nedir dys evrak tabiki diyorum bu çıkıyor

varide no : 22/06/2018 ASKERLİK TEB ANKARA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ F-1. HALKLA İLİŞKİLER SERVİSİ Giden Evrak Kayıtlı

22/06/2018 10:08 AM NURHAN BALCI
varide no: 25/06/2018 TAHSİS TALEP ANKARA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ B-1.EMEKLİLİK SERVİSİ Gelen Evrak İade Edilmiş 25/06/2018 9:44 AM

varide no :25/06/2018 TAHSİS TALEP ANKARA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ H-2. DESTEK HİZMETLERİ SERVİSİ Gelen Evrak Beklemede [GEREĞİ] [Varide No: 6432128] [Kayıt İçin]

varide no: 29/06/2018 ASKERLİK BORÇLANMASI ANKARA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ A-10.SİGORTALI TESCİL VE HİZMET SERVİSİ Gelen Evrak Beklemede Taranmamış evrak: SIHHIYE[Kayıt İçin]

varide no :25/06/2018 TAHSİS TALEP ANKARA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ B-8.EMEKLİLİK SERVİSİ Gelen Evrak Beklemede GEREĞİ [Kayıt İçin]

@sadoreis

o evrak takibinde yazar. onu kaale almayın. önemli olan e devlette bilgilerinizin çıkması. mesajın altında ödeme gününüz ve emeklilik bilgileriniz yazıyordu. e devlette 4/a emeklilik kaydınız çıktıysa emekliliğiniz onaylanmış demektir.evrak takibine takılmayın.kimsenin maaşları daha e devlete yansımadı.maaş kısmı sıfır yazmasının sebebi bu.

ozgurmeric74

teşekkür ederim özgür abi bilğiler geldikçe buradan paylaşacağım sana yanlız yeni emekli olduğu için galiba emeklilik kaydı çıkmıyor

@sadoreis

ilk mesajınızda yazdığınız bilgilere nereden ulaştınız. .....tahsis no/////ödeme günü :23 gibi.
4/a emekli ödeme bilgilerimi?

sadoreis

[FONT=sans-serif]orada çıktıysa emeklilik tamamlanmıştır. ayın 15.ine kadar maaşınız görünür[/FONT]

ozgurmeric74

özgür abi malesef babamın emekliliği olmadı 880 gün dediğim gibi eksiği vardı yatırdığımız askerlik borçlanması borcunu kuruşu kuruşuna geri çekip bankaya geri yatırmak zorunda kaldım.
şimdi malüllük için başvuru işlemleri başlattı %70'e yakın bir rapor oranı var siğorta prim gün sayısı da askerlik borçlanmasını geri çektiğimiz için 2720 günden 2120 güne geri düştü.
malüllük emeklilik oranı için yeterli mi.

sadoreis

malülen emeklilik zordur. birincisi elinizdeki raporla malülen emekli olmazsınız. önce sgk ya başvuru yapmanız gerek. sgk sizi hastaneye sevk edecek. tek bir hastalıktan malüliyet cetveline göre (sakatlık oran cetveli ile malüliyet cetveli farklıdır.) en az tek bir hastalıktan %60 oranında işgücü kaybı tespit edilirse değerlendirilir.
prim şartına gelince eğer başkasının bakımına muhtaçlık söz konusu ise sadece 1800 gün prim şartı, eğer başkasının bakımına muhtaçlık yoksa 10 yıl 1800 gün prim şartı aranır.

allah kolaylık versin.

Vefat eden babam uzman doktor emeklisi annem ve kardeşim emekli dul ve yetim aylığı alıyor. Bu ay 1400tl ye yakın bir artış aldılar bu artış nedir bilgisi olan var mı? Emekli sandığına baktığımda artış görünmüyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt