Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boy uzatma ameliyatını estetik bir şekilde oldum. Merak edenlere yardımcı olurum.

Ama ben hala çok şakınım haci bey sizi bu şekilde ortada bırakmamalı. Kendisinin paracı bir kimliğide yok diye biliyorum onun derecesinde nice hekim aynı ameliyatları çok uçuk rakamlara yapıyor. Hatta burdan bi kaç arkadaşa bile yardımcı oldum sayılır. Hepside çok iyi durumda. Elbette ameliyatların riskleri var ama insan neden ben diyor tabiki doğal olarak. Tekrardan çok geçmiş olsun en kısa zamanda yeniden görüşmek dileğiyle.

Bakın ben çok fazla sıkıntı yaşadım ve hala daha yaşıyorum. Hacı bey beni böylece ortada bıraktı gibi bir cümle kurmadım. Hacı bey de dahil görüştüğüm bir kaç doktor var. Hepside farklı şeyler söylüyorlar. Benim için vahim olan bende oluşan bu durumun hangi sebepten kaynaklandığını ve hangi tedavi yolunun seçilebileceğine karar verilemiyor. Yapılacak olan yeni ameliyat yöntemine karar verip sonucunun ne olacaģını kestiremiyorlar. Herkes farklı bir şey söylüyor. Ortada olan şey ise benim hayatıma artık sağlıklı bir şekilde devam edemeyişim. Buraya yazmaktaki amacım ise eğer sağlık sorununuz yoksa bu ameliyatı olmamanız için uyarmak. Ve benim gibi bu ameliyatı olup aynı sorunu yaşamış insanlar varsa nasıl bir çözüm yoluna gittikleri konusunda bilgi almak. Benim hayatımın en büyük hatasıydı ve hayatım her anlamda mahfoldu.

Bakın ben çok fazla sıkıntı yaşadım ve hala daha yaşıyorum. Hacı bey beni böylece ortada bıraktı gibi bir cümle kurmadım. Hacı bey de dahil görüştüğüm bir kaç doktor var. Hepside farklı şeyler söylüyorlar. Benim için vahim olan bende oluşan bu durumun hangi sebepten kaynaklandığını ve hangi tedavi yolunun seçilebileceğine karar verilemiyor. Yapılacak olan yeni ameliyat yöntemine karar verip sonucunun ne olacaģını kestiremiyorlar. Herkes farklı bir şey söylüyor. Ortada olan şey ise benim hayatıma artık sağlıklı bir şekilde devam edemeyişim. Buraya yazmaktaki amacım ise eğer sağlık sorununuz yoksa bu ameliyatı olmamanız için uyarmak. Ve benim gibi bu ameliyatı olup aynı sorunu yaşamış insanlar varsa nasıl bir çözüm yoluna gittikleri konusunda bilgi almak. Benim hayatımın en büyük hatasıydı ve hayatım her anlamda mahfoldu.

Kardeşim peki senin bu sorununun kaynağı nedir. Yanlış yapılan ameliyat mi. Tedavi sürecinde ki iltihaplanma mi yada egzersizlerin yapılmayışı mi. Yanı ayaklarının ve diz kapaklarının dönmesine ne sebep oldu. Yoksa gereğinden fazla uzatma mi yapıldı. Bu bilgileri bi söyle ondan sonra sorunu tartisalim. Böyle bir yere varamayiz.

Merhaalar arkdslar ben bugun amlyt olalı 24gün oldu hangı egzersızlerı daha cok önerırsnz ...dizlerim cok agrıor ne yapabıkırım 80 kdr bükebılıorm kendım

dizini bukmeye zorla korkmadan bük ayrica ayağına basmayida ihnal etme kaslarin uzamasi için basmalisin

Polsem doktor bes kılodan fazla basma dedı bende basamıorm:( dizimde cok agrıor bükmeye zorluorm on dakıka düz tutunca tekrar bükemıorm

firsatin oldukça sık sraliklarla dizini bük aç bas derken volker yardimi ile bas ana atagin havada kalmasın yere deyirmeye çalış kasların uzamazsa topuk tarafı yüksekte kalir açması zor ve agriki olur şu durumda agriya dayan ve zamanında hareketlerini yap dizini her firsatta buk aç

Tesekkur edermm ben tek bacak amlytı oldgm ıcın koltuk degnegı verdı doktor onunla yurumeye calısrım sagolasın dizimi de 90a zorla büküorm :( yapack bırsy yok 45gün daha sürer bu böyle

fatomaa, benim doktorum cok yurumeyi tavsiye ediyor. bacaga agirlik salman lazim, kollara degil. Eger bacaginda uzama cok olacakca, yataga karin uzaerinde yat, bacaklarini asagi birak, yani yere degmesin, havada kalsin. Bu ergezsiz diz icin cok faydali. Bu arada benim uzama yarin 2.5 cm olacak inshaAllah )

Hayırlı olsn nis kazasız belasız ınslh cok cok uzatırsın da ıstedgn noktaya gelır....kac gundur tam olarak uzatma yapıorsn 2.5icin gunde yarım mil galıba senınki ama 50gün mu oldu uzatma

Evereestin durumu abarttığı kadar kötü olduğunu sanmıyorum. Hiç bir uzatma işleminde ayak bilerleri terse dönmez. Ayak bileğine yapılan bir işlem yok çünkü. Femur yada tibia kesilerek arada mesafe bırakılır ve kaynaması beklenir bu işlem günde 1 mm olarak hedeflenen santim bulunana kadar devam edilir. Genel de en sık rastlanan durum sık derken rastlananlar arasında diyorum fiksatör vidasının gevşemesidir buda ikinci bir 10 dakikalık operasyonla düzeltilir. Bunlar zaten ameliyat öncesi söylenir. Ne gibi bi sıkıntı olur diye düşünelim en fazla kemik kaynamasında sıkıntı olur kemik kırılır. Ayak bileğinin ters dönmesi benim şuana dek hiç duymadığım ve rastlamadığım bir durum. Açılanma olur dicem açılanma varmı yokmu rahatça ölçülebilir ve sonuca varılır. Fiksatörler 250 kilo rahat kaldırır fiksatör kırılır diyeceğim buda doktor kaynaklı değil firma yamuğudur.

fatomaa, teshekkur ederim, hepimiz inshaAllah guzel sonuc elde ederiz. ben 5 mayis ta ameliyat oldum, yani 50 gunden fazla gecti, ama uzamaya ameliyattan bir kac gun sonra basladim. sen gunde ne kadar uzatiyorsun bacagini? 1 cm?
ufukyilmaz, boy uzamasinda ayak bilekleri de etkileniyor. mesela, benim sol bacagimda ayak bileyim bir az sol taraftan asagiya dogru egildi. ama doktorum boyle seylere onem verme, uzatmaya devam et diyor. sonunda duzelecekmis.

Ben gunde iki kez 0.33yapıorm doktorum kemıklern ince sende 1milim atar bu dedi ama atmadı gecen ölctk 17günde 1.2gitmiş bugun uzatmanın 19.günü 6temmzda bır daha gidecem rontgn cekmeye ben bılmıorm son röntgnde ayagmda hala egrılıgn cogunun var oldugunu gördm aklım cok karıstı doktora soracam ayagmdakı egrılık düzelmemıs mi nıye böyle anlamadm onca para bosuna mı verıorz bı rontgn cekıorz 350lira bu ne ya

Rontgen icin erken degil mi? Benim doktor 4 cm uzamadan sonra rontgen cekecegiz dedi. Rontgen ne pahaliymis orda (( Umarim her sey yolunda gider ve pisman olmayiz inshaAllah.

Uzatmadan bir gun once uzatmanın 6.gunj ve de uzatmanın 17.gunu rontgn cektk 6temmuzda yıne cekecez yanı uzatmanın 27.gunu olack galıba uc kez rontgn cekmısım ya aslnda cekılmesı lazm rontgenın 4cm kadr 80gün gecer ama elb

Elbette doktorlar daha iyi bilir

Kazasız belasız olsn da inslh

Bilmiyorum, ama rontgen zararli bir sey, bu kadar cok yapilmasini ben dogru bulmuyorum, ama sen soyledigin gibi, doktorlar daha iyi bilir )

Sevgili Nis sendeki durum kas ve sinir dokusuyla alakalı fizyoterapiyle çözüm var. Benim demek istediğim bu değildi.

Merhabalar
Hamdolsun ben de ameliyat oldum 8 haziranda.
Bugun 1.7 cm tamamlanacak. Haci kutlu ya oldum.
Femuru uzattim.
Ilk gunler cok zordu gercekten.
Simdi walker la evin icinde dolasabiliyorum. Dizimi 90 derece kadar bukebiliyorum.
Fizik tedavi destegi de aliyorum adanada.
Surec kolay degil ama sabredilirse mutlu son bizi bekliyor..

Hangı yontemle oldun ıllızarov mu? Gecmis olsn

Sagolun. Holyfix ama eskisi gibi degil. Haci kutlu holyfix i gelistirmis epey.
Ben de gelistirilmis sekliyle ameliyat oldum.
Simdiki tek istegim sureci atlatmak ve su cihazdan kurtulmak ve bir an once hayata cok daha iyi bir sekilde atilmak

yazaribrahim, gecmis olsun. InshaAllah eski sagliginiza bir an once kavusursunuz. Surec en cok sıkıntı yaratan konu. Ben günlerimi sayıyorum (

Evet aynen. Garip bir duygu. Daha bir kac hafta once hoplayip zipliyorken simdi yuruyememek kolay degil. Hatirliyorum. Ameliyattan bir gun once bol bol yurumustum. Hatta dinlenmek bile istemiyordum. Hazir ayaklarim saglamken tadini cikarayim diye dusunmustum. Simdi ameliyat oldum ve 21 gun geldi gecti. Dua ediyor ve umuyorum ki bu 7-8 ay da bitsin gitdin.

Estetık amaclı mı oldunuz pekı bende 4hazıranda amlyt oldm tarıhlermz bırbırne cok yakın bende henuz 1.2uzama saglandı tek bacak

Hacı kutlu ıle ılgılı cok olumsuz seyler duydum bazı hastalardn gittigim fizik tedavı yerındede memnun olmayanlar vardı inslh hıc bır sıkıntınz olmaz hatta hıcbırımızın olmaz bu işler biraz kısmet meselesı kazasız belasız atlatırz inslh

Benim dıştan cihazım yok ama yıne de rahat uyuyamıorm size allah yardm etsn yaa nasıl uyuyabılıorsnz

21 gunde 17 mm??? Hizli uzamalarda agrilar cok oluyormus ve kemik kaynamasi proseduru da gec gidiyormus. İnshaAllah sizde oyle olmaz. Bende 50 gunde 25 mm uzama oldu. Belki de o yuzden agrilarim cok az oluyor elhamduliLLEH. Benim icin en onemlisi uzamanin bitmesi ki, 2 ay 20 gün sonra bitecek inşaAllah. Kemik kaynamaya başladığında yürümek kolaylaşıyormuş. Şimdi walkerle yuruyorum ve omurga agrilari oluştu (

Nis benim 20gün oldu uzatma arkdsın 17günde 1.7 milim galıba gunde 1milim onunki....

O amelyt suresınden ıtıbaren hesaplamıs canm 8hazıranda amelyt olmus çünkü

Evet. Ameliyattan 5 gun sonra uzama basladi. Gunde 1 mm uzuyorum.agrilarim oluyor evet ama gittikce sıklığı ve siddeti azaliyor

Senın estetık amaclı mıydı ıbrahm

Boyun kactı??

Anladim. Ne kadar uzatmayi dusunuyorsunuz?

Üst Alt