Yasin kardeşim,
Yanlışımız varsa kardeşim şurda yanlış yazmışsın demek zor bir şey olmasa gerek?
Bunun neresi saçma ayrıca?
Haklısın.... Bazen söylediklerimiz amacını aşıyor olabilir. Üzdüysem özür dilerim.
Ancak, bir insan yazdıklarından sorumludur diye düşünürüm. Bu sorumluluğun gereği olarak da iddiasını araştırmak zorundadır diye düşünürüm.
Örneğin, senin Vakko yorumun üstüne, bana mantıksız gelmesi nedeniyle hemen küçük bir araştırma yaptım ve yanlış olduğu ortaya çıktı. Vakko benim amcamın oğlu değil, savunmak durumunda değilim. Ama, 2 ilgisiz konuyu birbiriyle ilişkilendirip iddiayı haklı çıkartmak sıklıkla yapılan bir safsata türüdür ve senin yazdıkların bunun çok iyi birer örneği.
Her zaman diyorum insan öldürmediğimizden böyle olmuş.Osmanlı insan öldürse en iyi devlet olurdu emin ol.Fransız Orta afrikaya girer soyar gider.İngiltere ki zaten en büyüğü bu işin.falan filan gider de gider.Avrupanın kanlı tarihini bizim Temiz tarihimizle kıyaslayanlara acıyorum doğrusu.
Bak yine yanlış!
Osmanlı inan ki çok adam öldürmüş. Ayrıca kim avrupanın kanlı tarihini bizimkiyle kıyaslıyor ki? Bir Yahudi Soykırımı, bir Engizisyon geçmişi bile avrupaya yeterli utancı verir.
Ayrıca niye gerici oluyorsun ki... İlerici ol. Geride özenilecek bir şey yoktur. Sadece pişmanlıklar olur.
Hala sen başka yerlerden bakıyorsun hocam olaylara!Burda mesela alfabe değil ki.Sen devrim yapıyorsun.Peki sorarım sana cumhuriyet ve demokrasi tanımı söyler misin?Dur ben söyleyeyim;Halkın kendi kendine yönetmesi demek deme.Neden madem bu adamlar referandum gibi bir şey yapmamışlar güzel kardeşim?Biz şapka getirmek istiyoruz siz nasıl düşünüyorsunuz diye hiç bir allahın kulu sormamış.
Ben başka yerden bakarım, sen başka yerden bakarsın. Bu gayet normal. Ama bakış açılarımızı HAKSIZ gerekçelere dayandırırsak bu doğru olmaz. Şapka devrimini istemeyebilirsin... Ama buna Vakko bahanesi ileri sürmezsin. Ne gerek vardı diyebilirsin, şapka sevmiyorum diyebilirsin... Bunlar farklı şeyler.
Şimdi demokrasi, cumhuriyet tanımına gelirsek... şu anda cumhuriyet yok mu? Her yasa için referandum mu yapıyoruz? Meclis çıkartıyor yasaları değil mi? E, o yasaları da meclis çıkardı! Arada ne fark var?
Ayrıca, sen otokrasiden yeni demokrasiye geçmiş, daha dünyada oturmamışken cumhuriyet devrimini kabul etmiş bir devletten bahsediyorsun. Bu devletin bugünün Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi kriterlerine veya Kopenhage kriterlerine göre davranmasını bekleyebilir misin? Elbette bazı zorlamalar, hatalar, yanlışlar yapılmıştır. Ama o devleti yönetenler de bunu ülkenin menfaatlerine inanarak yaptılar, kötülük olsun diye değil!
Kaldı ki, bana göre o dönemde yapılanlar mucizevi başarılar denebilecek kadar önemli şeylerdir. O insanların elinde 10 saniyede SMS atabilecekleri cep telefonları yoktu... bir ile haber göndermek 1 hafta sürüyordu.
Hocam kusura bakmada bu Fes olayı daha bir komik kaynağın var mı?
Fes, 2. Mahmut döneminde batılılaşma çalışmaları neticesinde Osmanlıya girmiştir. Yanlız bir hata yapmışım... Fes'in kökeni Fas'mış. Yunan ordusunda askerler fes giyiyormuş.
"Yunan serpuşu olan fesi giymek câiz olur da şapkayı giymek neden olmaz ve yine onlara, bütün millete hatırlatmak isterim ki, Bizans papazlarının ve Yahudi hahamlarının kisve-i mahsûsası olan cübbeyi ne vakit, ne için ve nasıl giydiler?"
Fes'le ilgili şurada bilgi var:
Fes (başlık) - Vikipedi
Ancak şuradaki bilgi çok daha detaylı ama ne yazık ki ingilizce... bizim kaynaklar genellikle yetersiz ve uyduruk:
Fez - Wikipedia, the free encyclopedia
Sen ilericisin biz gericiyiz,sen çağdaş biz yine gerici.
Doğrudur ben ilericiliği savunurum ama kimseye gerici dediğimi de hatırlamıyorum. Sen kendini nereye koyarsan oradasındır.
Benim mesajlarda en fazla itiraz ettiğim nokta, yalan yanlış bilgiler ve haksız gerekçelerle bir iddianın savunulmasıdır. Ne yazık ki böyle olmaz... Bu Erdoğan taktiğidir. Bir şeyi 40 kere söylersen insan bunu gerçek zannedermiş. Aynı camilerimizde bira içtiler, başörtülü bacılarımıza üstü çıplak adamlar saldırdılar yalanlarıyla insanların maneviyatını kullanarak bir şeyler elde etmeye çalışmak benim kabul edemeyeceğim bir şeydir. Her iddia iyi kötü gerçek ve doğru temellere dayanmak zorundadır.
Etrafta puta tapanları görünce kendimi başka yerde hissediyorum.Hele ki bu puta tapan kesim gericileri siz asarsınız kesersiniz faşistsiniz diye yargılıyorsa evet ben gericiyim.
Son olarak; ben bu puta tapan kısmını da pek anlayamadım... Zannediyorum neredeyse 1000 yıldır dünyada puta tapan bir din akımı yok. Zaten putlara da tapılmaz. Put dediğin şey çok tanrılı dinlerde tanrılar ile özdeşleştirilen cisimlerdir. Yani o nesneye ibadet ederek taptığı tanrıya ulaştığını düşünür. Günümüzde inançsız, deist, agnostik, başka dinlerden insanlar var ama özellikle ülkemizde putperest kimse olduğunu da sanmıyorum.
Gericilerin astığı, kestiği de doğrudur... tarihte inanılmaz çok sayıda örneği vardır, ama genellikle bunlara faşist denemez. O başka bir şey. Faşizm, prensip olarak dinci rejimlere karşıdır. Faşizmin odan noktası milliyetçiliktir.