Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Biz, neyiz? Tanrı ve engelliler..? [Tartışma]

allah türkce bilmiyormu ?

ne dediğin değil. neye niyet ettiğin önemlidir.

yelpaze;

Saçmalamanında bi sınırı olmalı suyunu çıkarmışsınız tek dil var ahiret hayatında oda Kur'an dili
O zaman imama da papa diyim temiz nîyetle, yada Türkçe Kur'an okuyunca neden hatîm etmiş sayılmıyorsun
Uzak olabilirsin ama bazı şeyleri sorgulamak imanını çürütür dikatli konuşup bi şehadet getirin bence

Birgünde Darwin hakkında konuşsanız gözlerim yaşaracak ,boş beleş konuları bulunca herkes işkembesinden yorum yazmış ahahah

allah demekle tanri demek arasindaki farki tartisilan engelin ne oldugunu anlamaya calisan yerde
darwin diyen entektuel gecinip musluman mahallesinde salyangoz satmaya kalkanlara ekmek yokmus serafim cavus:eek:

hocam ingilizce kuran çevirisinde god kelimesi ilahın karşılığı olarak bulunur lakin Allah'ın karşılığı olarak yazılmaz ikisini karıştırmayalım bununda iki basit nedeni var 1- tüm dillerde özel isimler karşılıklarıyla değiştirilemez kuralı vardır 2-dünyanın hiçbir yerinde islam uleması buna izin vermez dikkat edin türkiye dışında bu tartışma yok türkiyede de bunu tartışanlar genelde dine mesafeli olanlardır hiç ilahiyatcı birinden tanrı ve Allah aynıdır lafını duydunuzmu yada tanrı diye dua edeni ne tuhaf ilahiyatçılar ve dil bilimciler Allah yerine tanrı, ilah, god vs.. kullanılamaz derken biz türk milleti olarak onlar ne anlar mantığıyla bunu tartışıyoruz neyse sizlerin tanrı demesinde sakınca yok çünki sizin inandığınız islamla bizim inandığımız farklı kafanıza göre islamın içinden lafları cımbızlayıp yeni bir din uydurmuşsunuz sizin dininizin ilahı tanrı bizmkininki Allah

çok güzel tartışıyorsunuz tebrik ederim sizleri. engelli olmak Allah'ın insana verdiği en büyük güçtür desem.

Geç türkçeyi anlamını Kur'an da yazanı okuyacaksın telaffuz edeceksin Türkçe meal okuyan da hatim etmiş olmuyor dimi bu örnek daha iyi anlatır.

"Yaratan" nerede yazıyor? Gösterin de öğrenelim...

Üstelik ben Türkçe hatim indirin, Allah yerine tanrı deyin falan da demiyorum. Siz yine bildiğinizi deyin. Sadece bunun Türkçe bir sözcük olduğunu, kullanılmasında da ne sakınca olacağını soruyorum. Yaratan sözcüğünü kullanmak sizi rahatsız etmiyorsa tanrı sözcüğünü kullanmak niye rahatsız ediyor?

hiç ilahiyatcı birinden tanrı ve Allah aynıdır lafını duydunuzmu yada tanrı diye dua edeni ne tuhaf ilahiyatçılar ve dil bilimciler Allah yerine tanrı, ilah, god vs.. kullanılamaz derken biz türk milleti olarak onlar ne anlar mantığıyla bunu tartışıyoruz

Daha önceki bir mesajımda bu konuda bir ilahiyatçının görüşlerini yazmıştım. Adam tanrı sözcüğünü kullanmakta sakınca yoktur, ama Allah özel isminin yerine geçmez, dualarda, ayetlerde kullanılmaz diyor. Ayrıca sormak isterim; Birisi "aman tanrım" dediğinde aklınıza başka bir tanrı mı geliyor?

demirc;
BEn burada hiç kimseye zorla tanrı diyeceksin demiyorum. Elbette herkes kendi inanışı çerçevesinde nasıl seslenmek istiyorsa öyle seslenir. Benim tepkim, diğerlerinin bu sözcüğü kullananlara gösterdiği tepkidir. Kardeşim adam tanrı derken ne şeytandan bahsediyor, ne de Zeus'dan... Neyi kasdettiği açık ve aleni... Bunu yargılamak da kimseye düşmez.

[SIZE=2]Göz mikrobu göremez, dünya dönerken bir ses çıkarır ama kulak bunu duyamaz. Akıl da her şeyi kavrayamaz. Eğer siz akılınıza sınırsız muamelesi yapar ve her şeyi bilebileceğinizi zannederseniz beyhude yorulursunuz. Sınırlı akılla sınırlarınız dahilinde bir şeyler öğrenebilirsiniz. Sınırlarınızı ilim öğrenerek genişletmeniz mümkün olmakla birlikte boş tartışmalar, hakaretler, ben bilirim heyyt ülen şaklabanlıklarının kimseye bir faydası olmaz.

[/SIZE][SIZE=2][FONT=Verdana][FONT=Verdana]Kuran gerçek ilimi insanlara öğretmek ve insanların mutluluğu için indirildi. [/FONT][/FONT]Hz. Muhammed sav. " İlim Çin de bile olsa alınız " demiştir.

[/SIZE]

Daha önceki bir mesajımda bu konuda bir ilahiyatçının görüşlerini yazmıştım. Adam tanrı sözcüğünü kullanmakta sakınca yoktur, ama Allah özel isminin yerine geçmez, dualarda, ayetlerde kullanılmaz diyor. Ayrıca sormak isterim; Birisi "aman tanrım" dediğinde aklınıza başka bir tanrı mı geliyor?

Allah yerine kullanılamaz diyende sizsiniz tanrı Allahın türkçesi diyende sizsiniz duada ayette yani ibadette kullanılamayan bir kelime nasıl oluyorda günlük hayatta Allah yerine kullanılabiliyor... aman tanrım diyemezsiniz buna türkçenin kuralları izin vermiyor kalıplaşmış sözler değiştirilemez örneğin it ürür kervan yürür yerine kibar olsun diye köpek havlar kervan yürür olmaz ne tuhaf türkçeyi korumak adına türkçenin kurallarını çiğniyoruz

eee turkceyi her babayigit kendine gore kullanir, allah bizim turkcemize not vermeyecek,onu nasl taniyorsak, icimizden geldigi gibi oyle yalvaracagiz. tanrim benim gunahlarimi affet, allahim benim gunahlarimi affet. yarabbim benim gunahlari affet ayni anlam tasiyan birine sen diyorsun arapca yalvar:eek: iyicde biz arapmiyiz, tabii icimizden geldigi gibi yuce yaradanimiza siginacagiz, bunuda hoca gecinenlerin yargisia degil yaradanimizin katina tasiyoruz, bilmedigimiz dille ne okuyormusuz .allahuekber yat kalk ama ne demek oldugunu turkceden kendi dilimizden ogrenmeden sayiklanamazki:confused:

pardon türkçe ibadeti savunan arkadaşlara bir şey sormak istiyorum siz hiç ben ibadetimi kendi dilimde yapıyorum o nedenle namazıda türkçe kılıyorum diyen birini gördünüz mü yada besmele yerine "esirgeyen ve bağışlayan Allah'ın adıyla başlarım" diyeni duydunuz mu ne hikmetse ibadette uzak olanlar türkçe ibadeti savunuyor shukufe merak etme 5 vakit namaz kılan binlerce kez fatihayı okuyan adam türkçesinin ne olduğunu bilir sizin namazda gözünüz yok ki ezanda kulağınız olsun

Allah yerine kullanılamaz diyende sizsiniz tanrı Allahın türkçesi diyende sizsiniz duada ayette yani ibadette kullanılamayan bir kelime nasıl oluyorda günlük hayatta Allah yerine kullanılabiliyor... aman tanrım diyemezsiniz buna türkçenin kuralları izin vermiyor

Bu benim görüşüm değil, bir din aliminin görüşü! Bana göre kullanmakta sakınca yoktur. Hatta, şu eleştirdiğimiz Türkçe ezanı hazırlayan Diyanetin o dönemki ilahiyatcıları da "Tanrı uludur!" demekte bir sakınca görmemişler. Askerde de biliyorsun yemek duası "Tanrımıza hamdolsun" diye yapılır.

Başka bir tanrı olmadığına göre tanrı genel ismi ile Allah özel ismi aynı yere ulaşır. Elbette istemeyen tanrı demez, Allah der. İsteyen Kuran'ın dili arapcadır, ben sadece o dili kullanırım der.

Benim sürekli vurguladığım şey, tanrı kelimesine gösterilen tepkidir. Yani adam bunu kullanmak istiyorsa ne sakıncası var? Bir yerde buna yasak mı getirilmiş? Yaratan sözcüğünü kullanmakla tanrı sözcüğünü kullanmak arasındaki prensip farkı nedir?

Ayrıca dil kurallarımızda "aman tanrım" gibi bir ifade kullanılmasına hiç bir engel bulunmaz. Zaten pek çok edebi eserde kullanılmıştır. Ata sözlerini korumakla, sözcükleri korumak aynı şey değildir. Ata sözleri tek bir sözcük değil, bir ifade kalıbıdır. Ki, bunlar bile zaman içerisinde değişikliğe uğrarlar. Örneğin "Aç ne yemez, tok ne demez" sözünü duydun mu? Şimdi kim böyle kullanıyor... Olmuş sana "Tok açın halinden anlamaz!"

Yani işin özü; Tanrı sözcüğü kafaya takılacak bir mesele değildir. Bana göre isteyen herkes kullanabilir. İstemeyen kimse kullanmaz. Bu kadar basittir. Bildiğim kadarıyla kullanılmasını engelleyen hiç bir hüküm de yoktur. Hüküm olmayan yerde yasak da olmaz.

besmele yerine "esirgeyen ve bağışlayan Allah'ın adıyla başlarım" diyeni duydunuz mu ne

Devletin kanalı TRT herhalde 30-40 yıldır ramazan programlarına böyle başlıyor. :)

muslumanim diyen tanrim diyen muslumani tartistirdigi yerde sunninin alevinin muslumanliginin tartisildigi yerde degil hacli seferleri musluman gecinip birbirini bogazliyor.
allahim sonumuzu hayir eyle
ilerleme degil gerileme devri. bundan on yil once boyle seyler oldugu varmiydi. siyasetciler oy almak icin kasiyor ortami insanlarda kutuplastikca kutuplasiyor.

Arkadaşım kalıp sorularla gelme,
1. Hiç herhangi bir güncel olayı yaşarken ALLAH'a inanmıyorum diyen insanlar nasıl olabilir diye kendine sordun mu,
( bu bir olay olabilir , Bir tabiat yansıması olabilir kısaca her şey olabilir.)
Sorgulama işte budur örnek benim hemen hemen her gün böyle bir olayla karşılaşıp bu şekilde sorgulamam oluyor.
2. Allah'la Arkadaş gibi konuşup sadece sorunlarını değil mutluluğunu onunla paylaştın mı hiç.
3. Her hangi bir mutluluğun sonrası ona teşekkür ettin mi hiç.
4. İnsanlardan veya yakınlarından yardım ummadan yüreğinden içinin kükremesi ile ondan yardım isteyip niçin yardım istediğini kendine göre ALLAH'a anlattın mı hiç.
5. Problemin ne olursa olsun onun da sana ne gibi hayırlar getirebileceğini düşündün mü hiç.
Bunları düşünebilirsen olayı bitirdin demektir.
Engelli olmamız bizi aciz kılmaz. Acizlik bizim yüreğimizdeki ŞEYTAN ona karşı koy yeter.
Aksine unutma ki her engellinin engeli haricindeki duy ve organları diğer insanlara göre daha rantabl çalışır işte onları keşfet .
Bu tip örnek vermek istemiyorum fakat 52 yaşındayım ortapedik özürlüyüm.
Hayatım boyunca engelsiz insanlar hep kıskanarak bakmışlardır. Benim yerimde olmak istediklerini hep hissetmişimdir.
Çünkü ben onlardan özürüm harici hep üstün olduğumu ispatlamışımdır. Sende dene kendine güven İNANÇ BU.

bizler, bir hayat daha var olmalı düşüncesinin en "sağlam" gerekçeleriyiz.

ahirette bize sorular test olacak ve hepimiz cennete at koşturacağız,

çocuklar inanın
inanın çocuklar
güzel günler göreceğiz güneşli günler
atları yeşilliklere süreceğiz
güzel günler göreceğiz güneşli günler

Bu benim görüşüm değil, bir din aliminin görüşü! Bana göre kullanmakta sakınca yoktur. Hatta, şu eleştirdiğimiz Türkçe ezanı hazırlayan Diyanetin o dönemki ilahiyatcıları da "Tanrı uludur!" demekte bir sakınca görmemişler. Askerde de biliyorsun yemek duası "Tanrımıza hamdolsun" diye yapılır.

hocam güzel espiriydi insanların önce asılıp sonra şahidlerinin dinlediği dönemde hangi salak Allah yerine tanrı denemez diyebilirdi benim kadar sizde özel ismin karşılığı olmaz kuralını bilirsiniz ezanda ilah kelimesi gecen yerde tanrı kullanılabilir tamamda Allah özel isimdir nasıl oluyorda türkçenin ana kurallarından birini yıkarak ezan türkçeleştiriliyor din adamları kullanılamaz derken sizlerin kullanılabilir demesi şey gibi oldu doktor elindeki ilaç sana vereceğim ilacın eşdeğeri değildir onu kullanamzsın derken hastanın sen ne bilirsin doktor demesi gibi bişey
-------------
shukufe Allah varmı yokmu yada Allah sakatmı değilmi gibi şeylerin tartışıldığı yerde mezheplerin tartışılması neden tuhafına gidiyor

çok güzel tartışıyorsunuz tebrik ederim sizleri. engelli olmak Allah'ın insana verdiği en büyük güçtür desem.
çok dogru bu sitede ne zaman bi konu açılsa tartışmalar kaçınılmaz oluyor iki lafı bi araya getirip bi şey anlatalım yada dinleyelim diyen yok ya siyasete yada hakaret baglanıyor konu...

demircigim bak, bi kerem tartisalim ama, sen nuh diyoir peygamber demiyosunki. arapca bilmeyen turk turkce ceviriyi okumali. ondan sonra sureler ne der. onu anlamali. sen diyosunki, turksen arapca dua et. tabi isteyen bunu nasil yaparsa yapar. kimsenin icini yaripta nasil okuduguna allahtan baskasi icin neden birseyler ifade eder. hocalarin imtiyazi kirilmasin diyemidir senin bu arap dayatman
ezan okurken allah uludur demek niye seni geriyor' tamam serbest isteyen istedigi gibi allah dedin tanri desin seni niye bu kadar rahatsiz eder. sadece bilmedigimiz seyleri okursak aklimiza neler gelir. ama bunun turkcesini okur anlariz, haa bu bu demek .inanamayan ezbere namaz kilmazmi zannedersesin

shukufe bak şimdi ben arapça kuranın okunmasına karşıyım anlamadığınız şeyi ne diye okursunuz kuranın indirilme amacı islamı anlatmaktır arapça bilmeyen tabi ki kuranı türkçe mealden okumalı namaz arapça kılınması dini açıdan daha uygundur lakin okuduğun duanında ne anlama geldiği bilinmelidir yalnız dini açıdan zorunludur demiyorum uygundur dinde bu konuda zorlama bulunmaz isteyen istediği dilde ibadetini yapma hakkına sahiptir ezanın türkçeleştirilmesi konusuna gelirsek işte bu olmaz güzel kardeşim ezan dünyaın her yerinde aynı şekilde okunur ezan-ı Muhammed olarak geçer müslümanların ortak namaz çağrısıdır siz hiç çan yerine gonk çalan kilise gördünüzmü tartışmalarda beni sert bulabilirsiniz ama esasen atladığınız bir nokta var dinlerde zaten sert kuralları içeren asla grisi olmayan kavramlardır sizin hayalinizdeki islamla kuranda ki islam aynı şey değil din emin olun kılıç kadar keskindir

demirc,

Kilise örneğin olmamış... Çan yerine gong değil, müzik çalan kilise bile var. :)

Sen çok fazla şekilci olmuşsun. Kabul! Kendini öyle görmek istiyorsan en doğal hakkındır. Ama benim bildiğim bile ezan şart değil, sünnettir. Yani arapça okunacak diye zorunluluk yok. Bu şekille ilgili bir şey.

Bak ben de yeni öğrendim. Ahmet Yesevi şiirlerinde tengri sözcüğünü sıkça kullanmış... Küçük bir örnek:

....
Tengri Teâlâ sözin Resulullâh sünnetin
İnanmağan ümmetin ümmet demes Muhammed

65
Her subh-dem boynum kısıb "Rabbi" desem
Rabbim meni murâdımnı berer mukin?
Kanlar töküb közlerimdin zâr ingresem
Tengrim meni hâl-i dilim sorar mukin?

66
Tağdın ağır isyanım bar ötey desem
Günahım köp yerge sığmas tapay desem
Başım alıb biyâbânlar ketey desem
Rahmân Tengrim günahımdın öter mukin?
....

dinlerin sorgulanamaz ve baskıcı oluşu burda da belli işte. kimse cesurca kendi dilimde ibadet ediyorum diyemiyor. korkuyor çünkü ya yanlışsa günahsa. allah bana kafayı takıp cehenneme atarsa vs. dışardan kendimize baksak ne kadar komik durumda olduğumuzu anlayabilir miyiz acaba.

sayın merdoli bey,kafanızdan bu tür düşüncelerin geçmesi sizi bizden kötü bir tarafa ayırmaz,dolayısıyla da size ateist ve benzeri statüleri yapıştırmaya hakkımız yok zira bende kendi adıma çoğu zaman kafamda bu muhasebelerle boğuşabiliyorum,kaldı ki böyle bi durumun içerisine maruz bırakılmak Allah ın bizi seçilmiş ve özel bir sabırla şereflendirilmiş kulları arasına koymuş olmamızdır.hayatta rabbimiz her kulunu bir şeyle sınamakta;kimini fiziksel olarak,kimini ise iç hastalık olarak ve daha sayamadığım ne zor durumlar...
lütfen müsterih olun ve hayattan bi şekilde zevk almaya bakın kafanızı bu tür şeylerle çok fazla meşgul edipte kendini yormayın hayırlı günler dilerim:)

hocam ezan zaten farz diyen yokki islama özgü sünnettir adı üzerinde müslümanların namaz çağrısı arabın, türkün, hintin vs,, değil müslamının namaz çağrısı haliyle ortak bir dilde olmalı tıpkı S.O.S. sinyali gibi şekilciliğe gelince islamın şekilci olmadığını nereden çıkardınız ayak ayak üstüne atıp namaz kılabilirmisiniz yada giyotinle hayvan kesebilirmisiniz tüm dinler şekilcidir şu çok aşikar bir gerçektir ben bu güne kadar en cahilinden öğretim üyesine kadar namaz kılanların ibadet türkçe olmalı gibi bir tartışma yaptığını duymadım ne hikmetse ibadeti yapmayanlar bu tartışmaların içinde olurlar elinden geldiğince dini yaşamaya çalışanlar Allah'a elinden geldiğince dinden kaçanlar tanrıya yakın oluyor
----------------
imam-ı Azama göre şarap dışındaki tüm içkiler sarhoş etmeyecek kadar içildiğinde helaldir şimdi hanefi mezhebinin öncüsü bunu söylemiş diye rakıyı helalmi kabul edeceğiz Ahmed Yesevi'nin hata yapma hakkı yokmu beni başkalarıyla karıştırmayın hocam ben dini alimlerin her sözüne körü körüne boyun eğmem Ahmed Yesevi hakkında ki düşüncelerimi yazmak istemiyorum alevi arkadaşlarla hiç uğraşmaya niyetim yok kendisi hakkında tek söyleyebilceğim iyi şairdir

Koca dunyayi kisa sure içinde yaratan, insan kadar güçlü bir organizma yaratan rabbimizin sizce bizi unutmasiMumkunmu? Sadece normal bu rahatsizliklarimiz olmayan saglikli bireyler olsaydik belkideÇok zalim zevk peşinde koşturan biri olmamizi istemedigi icin aslinda onun cennetini hakketimizi ve bizi orda Gormek istedigi icin Verdi bize bu sakatliklari ki gunaha baticak imkanlarin gelismesine Engel oldu taa bastan Belkide bizde karsiliginda 3 gunluk dunyada sıkıntı içinde yasayip baki alemde rahatlik Verdi belkide ama biz bunuDusunemiyoruzdur.

merdoli;

Bence engelli insanlar rabbimizin biz insanlara ne kadar merhametli yaklastiginin canli kanitidir.Bu arada Ben beyaz tenli 15-20 yas araliginda lokum gibi bir bayanla ewlenmek istiyorum ilgiliAdaylara duyurulur.

engelli olmak ne mükafattır nede ceza en basiti beni Allah yaptığım birşey için cezalandırmadı yada şu kuluma kefaret olsun diye engelli yapmadı çatıdan düştüm fizik kuralları gereği belim kırıldı ve felçli kaldım doğuştan engelliler ise genetikten dolayı engelli oldular engelli olmak bizi ne cennetlik yapar nede cehennemlik bizlerin ibadette kazandığı sevap diğerlerine oranla fazladır yada sağlıklı bireyin kolaylıkla yaptığı işlemleri (tuvalet ihtiyacı gibi) bizler zorlanarak yaptığımız için sevap kazanırız tabi bunda hamd etme zorunluluğu vardır yani esas olarak biz neyizin cevabı sadece hasta kullarız

kutsal kitaplaRI okumuş birisiyim.
temel eğitimimde hiçbir dini eğitim almadım için sorguluyorum.
çocukluğumda, ilk camiye gidişim eniştem vasıtasıyla bir teravi namazıydı. ''beni takip et, ben ne yaparsam aynısını yap, içinden geldiği gibide allaha dua et'' dedi. bende, ''aLLAHIM SENİ ÇOK SEVİYORUM, ALLAHIM SENİ ÇOK SEVİYORUM'' dışında bir dua edemedim. o gün peygamber efendimizin sakalını gösteriyorlarmış, herkes ağlıyordu, bende ağladım. nedenini şimdi bile bilemiyorum.
ama bazı arkadaşlarım dua türkce yapılamaz diyor.

sonrasında bütün tarihi camilere gittim. (istanbul, bursa, trakya) tabiiki turist olarak.
ve istanbuldada, yurt dışındada birçok kiliseye gittim, adet üzerine mum yakmışlığımda oldu.

insanlar, dinler içinde din yaratıyor, ibadet yaratıyor. bunlara ne gerek varki. allahın farklı farklı dinleri yoık, anlatmak istediği hep aynı şey.
''iyi olun, mutlu olun, kimseye zarar vermeyin, paylaşın''
oysa biz bunların tam tersini yaptık asırlarca.
din adına, allah adına birbirimizi katlettik. neyi paylaşamıyoruz anlayamadım. allahsa, hepimizin allahı.
bu yaşıma kadar islamın tek değişmeden kalan din diye biliyordum. sevgili demirc ve metepe sayesinde bunun yanlış olduğunu öğrendim.
şimdilerdede barnabas incilini okuyorum. isa ile yaşayan, o zamanları kayıt eden bir havari.
bu bitincede budizm öğretilerini okuyacağım.
gün ola, harman ola. günün ne getireceğini kimse bilemez,

inandığım şey ne biliyormusunuz. doğru ve dürüst insan olunca, hiçbir dine ihtiyacınız yok.

şahsi fikrimdir ; ''allah'' kişiselleştirilmiş bir isimdir, sadece islama uygundur.
oysa tanrı, varoluştan beri olagelen inanç biçimidir. ortak değerdir.
dünya sadece arap yarımadasından ibaret değildir. niye çinde, amerikada, avrupada peygamber çıkmadı. oysa, şu veya bu şekilde insanlar ibadet ediyordu tanrı diye. başka seçeneklerimi vardıki zaten.

insanlar. vahiy gelmeden, ayet gelmeden,peygamber gelmeden kendi içlerinde tanrıyı yaratmış. bir yaradan olduğunu düşünmüş. bunu yargılamaya kimsenin hakkı olduğunu düşünmüyorum. hatta biraz daha ileri gideyim. allahın bile yargılamaya hakkı yok.

issız adalardaki, keşfedilmemiş topraklarda insanlara, allah duygusu veripte, kendi varlığını göstermiyorsa. orada yaşayan insanların kendisine tanrı yaratmasını nasıl eleştirebiliriz.

yüzlerce, belkide binlerce peygamber arap yarımadasından çıkıyor. dünya sadece buradan ibaret değil.

musa'dan olanları, isa katletti.
isa'dan olanları, islam katletti.
sonunda hepsi, allah adına birbirini katletti

burada bir yanlış var arkadaşlar.

günümüzde el_kaide,
allah adına çoluk çocuk demeden katliam yapıyor.

varlığına, birliğine inandığımız allahımız eminimki böyle şeyler emretmiyordur.
o halde tek seçenek kalıyor. KURAN'DA GÖREVİNİ TAMAMLAMIŞTIR.

Son düzenleme:
bu yasina kadar islamin tek degismeyen din oldugunu anlamissin. :)turlu mezhep tarikat var,bunlardada turlu seyh imam bilgin gecinen var, hepsi kendine yasadigi zaman gore yormus o yorumlara bakarsan cok degistirmisler muslumanligi. degismeyen kurani kerim, dunya durdukcada degismeyecek
zaten muslumanlik diger dinlerin bozuldugu icin allah tarafindan muhammet mustafayi peygamerlik verilip insanlari dogruya yoneltmesi
sen nasil okullarda okudunki, ben din bilgisi ve ahlak dersimiz oldugunu, o derste dini ahlaki islamin sartini sureleri okudugumuzu ogrenip sinavdan not aldigimizi biliyorum ilkokulda.
araplar dunya yuzunde en bozguncu en sapik insanlar oldugu icin butun peygamberleri onlara gondermis allah
dini tartismaya girecek kadar engin din bilgim yok ama din insanlarin ihtiyac duydugu bir seymiski insanlar dinlere inaniyor.
dini iktidar icin kullananlar dine zarar veriyorlar dini carpitabiliyorlar.bu el kaideler el nusralar hepsi bir hepsi insanlarin mutlu olmasini degil kan govdeyi goturup kimbilir kime hizmet isi.

bu ne biçim bir konu kapatılması lazım acil

din inanç çok hassas konular burada birisi dinim hakkında cahilce ileri geri konuşursa iş başka yerlere gider o yüzden konunun acil kapanması lazım..allah insana akıl vermiş kullanma kılavuzu olarak kitabını vermiş araştıran herşeyin cevabını bulur orada bulamıyan aklından şüphe etsin ..

dostempati;
Herkes kendi aklı adına konuşsa daha iyi olmaz mı ? mesela dostempati arkadaşımız sınırlı bir akla sahip diye bizi de kendi kategorisine çekmeye çalışması doğru mu ? Birde bizlere şaklaban demesi çok ayıp,insan fikirlerini bu şekilde savunmamalı

MeTePe;
Metepe bey yorumlarınızı hayretler içerisinde okuyorum ,sanki biraz yanlış bilgiler veriyorsunuz,bana öyle geldi ama sağlık olsun

Üst Alt