Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Almanya XCell-Center'de kök hücre nakli oldum. Tecrübelerim...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Defne canım benim sende paylaşırsan bizimle gerçekten çok mutlu oluruz. Merak içerisinde bekliyoruz. Faydasını görmeye başladın mı tedavinin?

En küçük bir fayda olsa zaten büyük bir keyifle yazar Defne... Yazmıyorsa "henüz" bir gelişme olmadığı içindir...

slm defne nbr nasılsın.ya bende seni sıkmak istemem ama hastaneye bende gitmeyi düşünüyorum.sence nasıl yapayım senden bu konuda fikir almak istemiştim.cevap yazarsan sevinirim...

bana inan ki çok zor bir soru sormuşsun nirvana64....
bu kararı sen kimsenin etkisi altında kalmadan ver...unutmaki şuan x-cellde yapılan kök hücre naklinin kesinlikle bir garantisi yok.(dünyada da öyle) geçmiş olsun...

oysa güzel haberleri öyle büyük bir umutla beklemiştik ki....

Sayın site yöneticileri bir zamanlar bir kız vardı çine gitmiş kök hücre tedavisi olmuş ve sonra evin içinde kendi kendine tur mur atıyom demiş bende onu siteye yazıp bizleri aydınlatmıyor diye eleştirmiştim. Eleştirip burdaki engelli üyelerin bilgi edinme hakkını savunduğum içinde sizler bana 1 haftalık rumuz ban atmıştınız. Hatta kızın adı tartmıydı hartmıydı neydi o kızı soracaktım nerelerde o haberiniz varmı neden hiç siteye yazıp milleti aydınlatmıyor. Yoksa onun tekrar siteye yazması için tekrar eleştrip banlanmammı gerekiyor.

10 yıl kadar önce nörodejeneratif hastalıkların ex-vivo gen terapisi için Zürih üniversitesi ile yazışırdım. Bugün gelinen nokta hiçte kötü değil. 10 yılda alınan yol sonuca ulaşmanın çok uzak olmadığını gösteriyor. Ancak bugün henüz o noktada değil tıp. Kızımın sorunu bu topikte yazılanlardan çok farklı ama terapi aynı olacağı için ilgimi çekti. Bize ücretsiz terapi önerseler dahi şu aşamada sıcak bakmam.

Tıpa güvenmek gerek. Hastalıklar/engeller kader olamaz. Yakın bir gelecekte bir çok hastalık/engel tarihe karışacaktır. Ekonomik durumu çok iyi olmayanların şimdiki aşamada bu denemelerden uzak durmaları gerektiğini düşünüyorum. Hem maddi hem psikolojik zarara uğramaları büyük olasılık zira. Kesin sonuçlar görülünceye kadar uzak durmalı, beklenti içine girmemeliler.

Anlamsız kapristler yapıp insanın moralini niye buzuyorsunuz
bırakında insanlar inandıkları umut etikleri hayalerin peşinden gitsinler
çünkü insanı yaşatan inanç ve umutlarıdır
bence insanlar inandıkları ve umut etikleri hayalerin peşlerini
hiç bırakmamalı inanıyorumki azim ve inanç bizleri ayağa kaldıracak
azim, inanç ve umutlarını yetirmemiş tüm insanlara yürek dolusu saygılar.

Ya sen ne diyon birader ne azimi ne inancı ne umudu. Ben 4-5 yıldır bunları fazlasıyla yaptım ama hiç bi değişiklik olmadı. MMR doğru söylüyor. Soyut şeylerin değil somut şeylerin peşinden koşalım. Ben azimle inançla umutla ayağa kalkarım diyen varsa buyursun kalksın ben mani olmuyum...

arkadaş hayal peres galiba hangi hayel hangi umuttan bahsediyor. fazla roman okumanın sonu bu işte :))))) ALLAH hepimizin yardımcısı olsun başka bişi demiyorum

Kişiyi konuyu açtığına pişman etmişsiniz vallahi bravo.
bu konuda bizim milletin üstüne yoktur.
anladığım kadarıyla kök hücre üzerinden bu denli hastalıklarda kanıtlanmış başarı yok olsa "devrim" başlığıyla sür manşet girerdi bizim meymenetsiz medya.
Bunun dışındaki çalışmalar tamamen kişinin kendi tercihi üzerinden girişimidir.
Umarım faydasını görür demekten başka müdahalemiz olamaz.
Yani konuya cevap yazanlar "haha ben demiştim" yada "hadi yazsana seni bekliyooz" gibisinden seviyesi düşük sorgular, yargılar tarzda üsluptan vazgeçmeliler zira yaptığı bu girişim için sarfettiği maddi miktar bile yeterlidir.
Bu tür konular ASLA ego tatmini yeri olamaz.

Benim açımdan ise "myopati: P.M.A." durumu için takip söz konusu.Kök hücre konusunda nörologların cevabının aynı olması beni araştırma kısmından uzaklaştırdı şuan en azından.
"gelişmeler var şuan için araştırma safhasında henüz" cevabı konuyu özetledi benim için.

evet hayal perestim çünkü hayal etmek çok güzel şey
bizleri yeni ufuklara yeni heycanlara yeni keşiflere gütürür
size Aşık Veyselin bir hikayesini anlatmak isterim
bir gün aşık veysel bir çeşmenin yanında elinde fidan, ağaçlarıyla
çeşmenin etrafına kör gözleriyle fidan dikiyor yoldan gelip geçenler vay veysel aklınıdamı yetirdin diye alay ederler fakat veysel onları dinlemez ve işine devam eder
aradan zaman geçip fidanlar ağaç olup meyva vemeye sıcak havalarda piknik yeri, gelip, geçene serinlik olunca ogün o sözleri söyleyenler gün gelediğinde kör olan veysel
değil bizmişiz demişler.
şimdi insanlar inandıkları şeylerin peşinden gitikleri için onları ağşalayacakmıyız yoksa onlara teşekürmü edeceğiz,
onutmayalımki bugün yapılan her şey önce hayal sonra umut ve inaçlarıyla başarılı olmuşlardır,inanıyorumki insan umutsuz, inançsız ve sevgisiz yaşayamaz bunlardan birini yetirdiğim an hayat benim için içi boş bir balondan başak bir şey olmaz ve o balonu patlatmaktan hiç çekinmem,
umut,hayal, inanç ve sevgilerini yetirmemiş tüm insanlara yürek dolusu saygılar.

çaresiz çok güzel yazmışsın tebrik ediyorum seni ;)

umut ve hayal olmadan hayat çekilmez daha fazla
umut var olmalıdır daima hayallerde birgün gerçekleşebilir
bazı şeylerin tıpta henüz çaresi olmayabilir ama allah katında vardır mutlaka bu derdi veren o dermanıda onda o yüzden karamsar olmayalım lütfen umutla inançla dua edip istemeye devam edelim

hayallerinizin birgün gerçek olması dileğiyle..:rolleyes:

Ya tamam arkadaşlar ben size umutsuz yaşayın demiyorum zaten yaşanmazda ama diyorumki herşeyinizi umuda hayale inanca bağlamayın biraz gerçekçi biraz somutçu olalım. haksızsam haksın deyin...

bence umut etmek iyi eskisi kadar normal duruma gelemesekte hayatı kendi başımıza idame edecek kadar düzelsek o bile yeter.yani beni bağımlılıktan kurtaracak herşeyi hayel ediyorum...

mrb arkadaslar bende omurilik felc lisiyim bende merak ediyom bu kok hucre almanyadan

[defnex...mrb bende merak ediyom almanyaya gitmek icin gercekten varmi oyle bir garanti nasil oliyor umut varmi ben gonderdim mr forumlari doldurdum gonderdim cevap bekliyom omurilik icin 7 ve 8 icin tedavi olan varmi yardimci olursanin cok memun olurum email veriyim tanisalim amac bilgilenmek varsa cevap beklerim email yada telafon verebilirim ben huseyin fransa paris deyim herkese slm

----------

defne, senden baskasi yokmu tedavi goren defne gercekten sende omurilik zedenmesimi vardi kac sene oldu kaza yapali beniki 12 sene oldu ve 7 ve 8 sorun vardi omurka kemigi omurilik cok zedelendi beni su an fransa dayim almanya gitmeyi dusuniyom bakalim saygilar canlar

----------

Münir; Su 22 kisinin adini soyadini yazarmisiniz tanisalim bakalim onlarda gercekten boyle bir sorun varmi onlarda merak ediyorum bilen varsa email telafon verebilirim sadece bilgi almak icin

arkadaşlar hiç bir garanti vermiyorlarmı tedavi sonucunda hiç gelişme umudu gösteren hasta varmı ameliyat olanlar var yazarlarsa seviniriz

Arkadaşlar eninde sonunda er veya geç bu iş çözülecek hayal kurmak değildir bu bence.Zamanlama meselesi sadece önemli olan şey bu..Yoksa hayal değil asla er yada geç buraya yazıyorum kök hücre çalışmalarla yüz güldürücü süper mucize sonuçlar alınacak ben eminim..Geçmiş Olsun..

xavier arkadaşım öle diyorsun bazı hastalıklar beklemiyor işte. fa mesela.fa bu kök hüçrenin son adımıını beklerse daha sonra fa yı hiç bi tedavi ayağa kaldıramaz.

bence durumu kötüye gitmeden tedavi olmak gerek onu yada bi örnek göstermek yerine... ben öle yaptım cine gittim geldim.....:)

herkese bol şansssssssssssss............

defnex senin adına çok sevindim inşallah emeklerinin karşılığını fazlasıyla alırsın gelişmeleri sabırsızlıkla bekliyoruz bende eşim için öğrenmek istiyorum oda omur ilik zedesi 5 ay oldu durumumuz pekde iyi değil seviyemiz çok yukarda c3c4c5c6 eve getirdik 5 gün oldu güzel haberlerini bekliyoruz birde tam maliyetini yazarsan sevinirim acil şifalar

teşekkürler...
sema hanım,sorunuzun cevabı bu forumda zaten yazılı...

ben defnex krdşmin yerine sölüyüm.

almanyada kök hücre tedavi 20 bin lira.bu sadece tedavi ücreti.sana toplam 25 milyara mal olur.

iyi günler.:);)

defnex arkadaşımız tedavi olalı baya oldu.gelişmeleri ondan öğrenebilirsin.

haberlere falan çıkan bi çoçuk vardı adı şirvandı...almanyaya kök hücreye gitmişti...

Almanya'da kök hücre nakli yapılan, boynundan aşağısı felçli 10 yaşındaki Şirvan, yaşamını yitirdi

Geçen yıl martt ayında henüz tespit edilemeyen bir aracın çarpması sonucu omuriliğinde zedelenme meydana gelen ve dört ay hastanede yattıktan sonra solunum cihazına bağlı evde hayatını sürdüren Şirvan Duran'ın durumunun ortaya çıkmasının ardından başta Denizli Valisi Yavuz Erkmen olmak üzere birçook kişi Şirvan'ın iyileşmesi için kolları sıvamıştı. Şirvan'a, dört ay önce Almanya'ya giderek leğen kemiğinden alınan ilikle kök hücre nakli yapılmıştı. İyileşmeye başlaması için en az 6 aylık bir sürenin geçmesi söylenen Şirvan, bugün rahatsızlanarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şirvan Duran yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

---------

Bu dünyada para için neler yapılmıyorki.. Para için sapasağlam gencecik fidanlar harcanmıyormu ülkeler işgal edilmiyormu, dünyanin dev şirketleri küçük çıkarları için büyük kıyımlar yapmıyormu binlerce insan harcanmıyormu, herşey göz önündeyken dünya devi medikal şirketleri protez üreten sandelye üreten firmalar faaliyet gösterirken nekadar safdillik yapıyoruz nekadar umutvarız Hangi babayiğit o dev şirketlere kafa tutup tedaviyi insanlar üzerinde uygulayacak.. Çok düşük bir ihtimal çok karamsar bir ortamdayız.. Ama yinede ümit etmek hayal kurmak güzel bişey.. umudumu yitirmiyorum Ayakta ölmek istiyorum..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt