Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

arkadaşlar merhaba

düzlisede alttan derslerimi veremediğim için açıkliseye kayıt oldum fakat kafama birkaç soru takıldı

1-) bu soru saçma olabilir ama :) diyelimki benim 142 toplam kredim var . mayıs ayındaki sınavda 20 alan kredisi kazandım . toplam kredim 142+20=162 mi olacak ?

2-) bir an önce mezun olabilmek için alan değiştirdim . ( aol müdürünün tavsiyesiyle ) . aol müdürü " ders seçiminde ortak derslere öncelik vermeliyiz " dedi . buradaki mantığı birisi bana açıklayabilirmi ?

ERMAN90 ;
1-) bu soru saçma olabilir ama :) diyelimki benim 142 toplam kredim var . mayıs ayındaki sınavda 20 alan kredisi kazandım . toplam kredim 142+20=162 mi olacak ?

cevap : ders seçme işlemi yaparken derslerin sağ tarafında alan -ortak-seçmeli yazar alan dersi aldıysan bu normal kredine ve alan kredine yansır ortak ve seçmeli aldıysan sadece normal kredine yazılır ( alan ve ortak ders seçmelisin ) MEZUNİYET KREDİSİ 192 NORMAL KREDİ + 80 ALAN KREDİSİ

2-) bir an önce mezun olabilmek için alan değiştirdim . ( aol müdürünün tavsiyesiyle ) . aol müdürü " ders seçiminde ortak derslere öncelik vermeliyiz " dedi . buradaki mantığı birisi bana açıklayabilirmi ?

cevap : ortak ders dediği : senin mezun olabilmen için , ortak diye yazan derslerin tamamını vermen veya muaf olman gerekiyor

Y4sin,
Mesleki açık lisede alan kredisinden toplam 140 kredi almanız gerekmektedir,imam hatip liselerinde ise bu 130 kredidir... www.maol.meb.gov.tr adresinde detaylı bilgiler mevcuttur..

Enigma,
Öncelikle ortak derslerin birinci dönem olanlarını yani dönem sırasına göre seçmelisiniz...

Adimix,
Öncelikle kredi detaylarını bilmeden sana tam bilgi veremem ancak ders seçerken ortak derslere önem vermelisin bir de meslek lisesinde derslere devam zorunluluğu vardır,uygulamalı eğitimlerini aksatma,okulunla görüş,kredi bilgilerini de yazarsan iyi olur...

Erman90,
Mezun olamın şartlarından biri de ortak dersleri bitirmektir bu nedenle alanın ne olursa olsun ortak dersleri seçmen ve sınavına girmen gerekiyor,ayrıca başardığın derslerin kredisi toplam kredine eklenir evet birinci şıkta dediğin gibi toplam kredin öyle olur....

hocam kac kredi alıyoruz staj ı bitirince hiç biyerde bulamadım

mrb hocam benım durumum yenı aktıf oldu ılk defa kayıt yaptırmıstım.lıse 1 ve 2 yı bıtırmıstım 3 ve 4 kalmıstı .kredı bılgılerımde toplam kredı 100 alan kredi 32 yazıo bu benım bır ve ıkıncı snıftan gelen kredılermı. benım sımdı sadece 60 kredımı tamamlamam lazım mezun olmak ıcın .bırde ders secerken hangı bolumden baslayayım ortak alan ...hangısı olmalı hocam.cok tsk ederım .

bennas;
evet okuldan gelen kredilerin.. mezun olabilmek için 192 ortak kredin alan kredininde en az 80 olması lazım.. ders seçerkende alan ve ortak dersleri seçmen gerekiyor..

hasan1907 ve melek hocam çok teşekkür ederim bir soru daha soracağım.

şuanda sözel bölümdeyim ve zorunlu derslerim var . genel kültür alanına geçsem zorunlu derslerim ne olacak ? yine alan derslerini vermek zorundamıyım ? :eek:

merhaba melek hanım ben 2005 te liseden mezun oldum sorumluluk olarak 2 dersim var okuldan tasdikname mi aldım. ben bu dersleri verim dioplomamı almak istiyorum acaba acık oretime gitsem sadece bu derslerden mi gircem yoksa liseye bastan mı baslamam gerekicek ..bunu soruyorum şimdiden teşekkürler...

Y4sin,
Önce de yazdım ya 140 kredi toplam mesleki eğitimden 100 kredi de kültür derslerinden,toplamda 240 krediyle mezun oluyorsunuz....

Bennas,
Evet bu krediler önceki dönemlerinden gelen krediler,bunun üstüne 92 kredi daha eklemen gerekiyor,mezun olabilmek için toplam kredinin 192 alan kredisinin de 80 olması gerekiyor,ayrıca mezuniyetin başka şartları da var,mesela ortak dersleri bitirmek gerekiyor bu nednele de ders seçerken öncelikle ortak ve alan dersleri seçmelisin,muaf ve seçmeli dersleri seçme...

Erman,
Genel kültür alanı artık daha zor bu nedenle ben değiştirme derim sana,ayrıca geçersen de alan kredilerin silinir onun yerine ortak kredi şartı aranır,yani ortak derslerden 80 krediye tamamlama mecburiyeti var işte bu yüzden de genel kültür alanı artık eskisi gibi değil daha zor,değiştirme...Sözel alanı ünv tercih açısından da daha avantajlıdır...

Firari,
Öncelikle nerde kaldıysan ordan devam edersin,sıfırdan başlamazsın,sorumlu derslerin hangisiyse onlardan devam edersin,tasdiknamen komisyon tarafından krediye çevrilecek,kayıtlar Temmuz ayında başlayacak...

teşekurler melek hanım peki benim zamanımda 3 yıldı lise bu dersleri vermem yeterli olurmu ? yoksa 4 e devam oluyormu?

Artık herkes 4 yıllık sisteme tabi olacak, 3 yıllık sistem kaldırıldı,bitti,7. ve 8. dönemler için birkaç tane zorunlu dersler eklendi onları da seçmeniz gerekecek ilerki dönemlerde.. Yani 4'e devamm..... :)

Evet artık yılda3 dönem yani 3 sınav yapılacak,3. sınava 17 yaşından büyük olanlar girebilecek.... Kayıt yenileme 21 Haziran'da başlayacak,sınav da Ağustos'ta yapılacak ama bu sınavı ek sınavla karıştırmayın,ek sınavın olup olmayacağı daha belli değil... Ağustos'ta belli olur.........

ama hocam siz nasıl mezun olucagımı yazıosunuz benim merak ettigim staj dan kac kredi alıyoruz :)

slm ben matematikten ilk donem zayıf not aldım simdi mat1 tekrar verdiler mat2 de aldım bu dersten nasıl muaf olucam ikinci donem yine zayıf not alırsam muaf olabilirmiyim

aynı ders ten 3 kere giripte basaramazsan muaf oluosun.

y4sin;

diyelimki ingilizceden 2 defa geçemedik ek sınavla 3. kez girdik ve başaramadık . muaf oluyormuyuz ? yani anlatmak istediğim ek sınavlada muaf olunabiliyor mu ? :confused:

teşekkürler şimdiden yasin kardeş

Ek sınavın şartlarına bağlı,ek sınavdan sonra belli olur bu...Geçen yıl mesela ek sınav dönemden sayılmadığı için muaf da olunmamıştı,bu konuda kersin bbirşey diyemem,zaten eksınavın olup olmayacağı da daha belli değil.....

Y4sin,
Stajın kredisini okul belirliyor,bilmiyorum. Ama alan kredileri staj da dahil toplam 140 kredidir.....

hocam yardım ediin ben ilk defa sınavları gırıorumya ıkıncı doneme denk gelmıstı oda kıtaplarımı yenı aldım sımdı ben butun kıtapları bastan sona mı calısmam lazım yoksa ortalarındanmı calısmam lazım ıkıncı donemde basladıgım ıcın .kafam cok karıstı bazı kıtaplar cok kalın ....acıl hocam

merhaba öncelikle verdiğiniz cevaplardan dolayı teşekkür ederim ben daha öncede belirttiğim üzere bu sene yeni kayıt yaptırdım ve ders seçme işlemini yaptım ama buraya girme fırsatım olmadığı için buraya bakmadan yaptım :( seçmem gereken dersler ortak ve seçmeli olarak gruplanmıştı bende ortak derslerin geometri hariç hepsini seçtim krediyi 30 a tamamladım ancak burada öncelike ortak dersleri seçmem gerektiğini söylemişsiniz bildiğiniz üzere ders seçme işlemi sona erdi ve ben kitapları alıp çalışmaya da başladım şimdi geometriyi seçmemem benim için nasıl bi problem yaratır acaba :(:confused:

bennas;
Yeni kayıt olmuşsanız size verilen kitaplara çalışacaksınız..yok bir defa sınavlara girmişseniz, o zaman ders seçeceksiniz ve o derslere çalışacaksınız...

ENİGMA;
gometriyi seçmemen sorun yaratmaz...ders seçme işlemi de devam ediyor...nasıl olsa sonrayine almak zorundasın...

innamiyorummm melk hoca gelmissss ve benimm haberimm yokkkkkk hocamm nerlerdesinizzz sesiliginizdennn sinirlenipp turkeydenn goc ettimm ama sonn bir sorumm kaldiiii bogazimm dugum dugumkennnn sizee soylemek istiyorummmm

simdii ben artikkk yurtdisina geldimm ve buu son 2 sinava giremiyecemm acaba 4 yil sonra tekrar gelsemmm diyelimm kredilerime zaar gelemzmii sinava girdigimdeeee yadaa 1 sne sonra gelsem yanii kredilerimeme zaar ggelmememsi icin ne yapmalaiyimmmm dondurayimmii dondurmak icin ne yapmalaiyimmm hoca acill lutfennnnn

hüseyin19;
teşekkürler çok rahatladım gerçekten ben eğer onu seçmem zorunluysa diye bayağı korkmuştum :confused::) çünkü yeni kayıt yaptıran öğrencilerimiz için duyuruda ders seçmek için son tarih 5 nisan pazartesi diye görünüyodu ve bu durum da bayağı kafamı meşgul etmişti :(
tekrar çok sağolun :)

beyazgeceler;
kredilerinize hiç bir zarar gelmez ancak iki dönem girmezseniz silik duruma düşersiniz..frm c ile tekrar kayıt döneminde kayıt olursunuz...tek dönem sınavlara girmeyen ve kayıt yenilemeyen öğrenciler donuk duruma düşerler..sizin kazanılmış kredileriniz kaybolmaz slm.

selam merhaba ben acık ogretijm 8 sınıfta okuyorum iki dersten kalmısım biri matemetik birisi inglizce birin versem mezun olabilirmiyim

iki dersi de vermek zorundasınız..önceleri sorumlu geçilebilyordu ama şimdi malesef mezun olunmuyor......

Merhaba arkadaşlar ben ingilizce 3 ve 4 e giricem yanlız nasıl çalışmam gerektiğini bilmiyorum ingilizceye, sizce çıkmış sorulardan çalışsam yeterli olurmu ? ne yapmamı önerirsiniz ?

Bennas,
Kitapların tamamından sorumlusunuz.....
Enigma,
Hiçbişey olmaz geometriyi de bir dahaki dönemde seçersin,sorun olmaz.....
Beyazgeceler,
Kayıt yenileme yapmazsan donu duruma düşersin,bir dönem daha yenilemezsen de silik duruma düşersin ama bu silineceğin anlamına gelmez,yani kredilerin silinmez 4 yıl sonra da kaldığın yerden devam edersin...Yurt dışında nerdesin,oralar nasıl,orda eğitim nasıl? anlat bakalım?
Negrado,
Öncelikle mutlaka kitaplardan çalış,kitaplardaki ünite sorularına ve de önceki yılların çıkmış sorularına da çalış,kitaba çalışırsan sınavı rahatlıkla geçersin... Başarılar........

Hüseyin Hocam,
Sitemize hoşgeldiniz,üyeliğiniz hayırlı olsun... Sorulara cevap verdiğiniz için de öğrenciler adına ben de teşekkür ediyorum. Ben de Halk Eğitim Merkezinde Açıköğretim bürosunda çalışıyorum.... Kaliteli paylaşımlarda bulunmanız temennisiyle.....

teşk.melek hocam..arkadaşların sorunlarına beraber çözüm bulmak boynumuzun borcudur...ama ben size sadece yardımcı olabilirim..hedefimiz eğitimdeki engelleri ortadan kaldırmaktır...

Üst Alt