Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Burada özellikle de engelli kardeşlerimizin sordukları sorulara bilginiz kadarıyla cevap vermeniz bile çok güzel hocam..... Tekrar teşekkür ederim..... Allah razı olsun......

açık lise sınavları

arkadaşlar açık lise sınavları 15-16 mayıs tarihlerinde..hatırlatayım dedim..sıkı çalışın...
Bu arada 3-28 mayıs tarihler arasında ilköğretim kayıt yenlemeleri başlıyor....

selam ben sınavların 8.9 mayısta zannediyordum yeni mi değişti tarihi iş takvimine baktım 15 16 mayıs yazıyor süper oldu

Evet sınavlar 15-16 Mayıs tarihlerinde yapılacak arkadaşlar,değişmedi,erteleneceğini de sanmıyorum,sınav yeri bilgilerinizi Mayıs'ın ilk haftasında internetten öğrenebilirsiniz......
Ayrıca bugün sınava girmiş olan kardeşlerimize ve öğrencilerimize de (geç kaldım ama) başarılar diliyorum.....

Sevgi ve dua ile...

Hocam Ben 14 mart'taki acıkilköğretim 8.sınıf sınavında tek derstn /Mat\ kalmışım...?
kaldığımız derstn Büte' mi giriceğiz...?
ortalama ile mezun olunabiliyormu,
acıklama yapılmamış.

murat_byrm;

Ortalama ile mezun olunmuyor tek dersten sınavolacaksın....

mrb arkadaslar aol cıkmıs sorunların test kitapcıgı varmıdır yada verilen kitapların dısında herhangi yararı olacak bi kitap biliyorumusunuz ?

açık öğretime başvururken mutlaka rapor veya durumunuzu gösteren bir belgeyle başvurun..her engele göre ortam oluşturulur ve ders araçları verilir.(görsel işitsel)

murat_byrm;

murat tc numaranı yaz ortalamana bakayım ..son düzenlemeyle geçme durumun var..slm

Acreml,

Buraya tıklarsanız önceki yılların sorularına ulaşabilirsiniz: M.E.B. EĞİTEK Açık Öğretim Lisesi

Ayrıca,ders kitaplarında da yeterince test ve konu mevcut,ders kitaplarından ve televizyondan takip ederseniz dersleri sınavlarda geçmeniz için yeterli olacaktır...

hocamm okullarda AOBP dışında ek puan veriyorlarmış bizede verilecekmii kaç puan verilecek:)

asi93;
AOBP, öğrencinin okul içindeki başarısı ve okulunun ÖSS'deki puan ortalamasından oluşan 50 ile 100 arasında değişen ve belli katsayılarla çarpılarak ÖSS puanlarına eklenen bir puandır. Bu puanda sizin ve okulunuzun başarısı önem kazanır.sizde durumunuz kadar ek puan alırsınız..slm

. asi 93
bu puanı şu basit yollarla İki adımda hesaplayabilirsin:
* Birinci adımda; sizin okuldaki diploma not dağılımındaki yeriniz belirlenir. Bu puan OBP ( ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANI) olarak adlandırılır.
OBP'NİZİ OKULDAKİ NOT DURMUNUZA GÖRE YAKLAŞIK OLARAK TAHMİN EDEBİLİRSİNİZ
DİPLOMA NOTUNUN DURUMU
OBP
Öğrencinin ortalaması > Okul ortalaması
80 - 100 maksimum
Öğrencinin ortalaması = Okul ortalaması
70 - 75
Öğrencinin ortalaması < Okul ortalaması
60 - 50 minimum

İkinci adımda ise
ÖSYM, okulunuzun ÖSS puan ortalamalarını bir formül (ÖSS SAY- 1, ÖSS SÖZ- 1, ÖSS EA- 1) ile OBP'nize ekler. Böylece AOBP puanlarınız oluşur. Öğrencinin okulda alanı hangisi olursa olsun ÖSYM tarafından 3 tür AOBP hesaplanır: AOBP-SAY, AOBP-SÖZ, AOBP-EA Ağırlıklandırma ÖSS 1 numaralı puanlara göre yapılır.
* AOBP 50 ile 100 arasında değişir.
* Okulların ÖSS puan ortalamalarının getirdiği katkı okuldan okula değişmektedir. Aşağıdaki tabloda, OBP'nin AOBP'ye dönüşümünde okulların ortalamalarının etkisini göreceksiniz: * Her okulda en yüksek AOBP 100 olacaktır.
OBP'NİN AOBP'YE DÖNÜŞÜMÜNDE OKULLARIN ORTALAMALARININ ETKİSİ
ÖSS - PUAN ORTALAMASI

OBP
OBP
OBP
50
75
100
EN YÜKSEK
AOBP ARTIŞI
94
97
100
ORTALAMA
75-80
87-90
100
EN DÜŞÜK
50-60
75-80
100

Her öğrenci için 50 ile 100 arasında değişen üç tür AOBP hesaplandıktan sonra, bulunan AOBP'ler belli katsayılar ile çarpılarak ( 0.8 / 0.3 ),ilgili ÖSS puanına eklenir. Böylece öğrencilerin tercihlerinde kullanılacak yerleştirme puanları elde edilmiş olur. Öğrenci, lisedeki alanı paralelinde tercih yaptığında AOBP'si 0.8, alanı dışında tercih yaptığında ise 0.

açık ilköğretim yani ortaokul ilk kayıt tarihi ne zaman acaba?

Açıköğretim lise derslerini televizyondan nasıl takip edebilirim?

benim 1 kısa sorum var hocam benim bölümüm TM matematik yüzünden bölümümü değiştirebilirim belki (bu son sınavdaki durumuma bağlı) eğer bölümümü değiştirirsem kredilerimde bir düşme olur mu

sevgili hasan kredilerinde bir eksilme olmaz 192 yi bul;kurtul..slm.

acık ögretim lisesine gidip 5 yılda bitiremeyen arkadaslarımız var..
biraz dersinize calısın cünkü bu yıl özürlü memur alımında diplama olmadıgı icin sorunlar yasarsınız??

hüseyin hocam teşekkürler bilgi için

kalpsizsevgilim haklısın arkadaş çalışmak lazım biraz da çalışmak insanın kendisinde olacak mesela ben 10 sene önce lise 1 de edebiyat-1 yüzünden tasdikname alıp ayrıldım 10 sene sonra açık öğretim lisesine kayıt oldum 16-17 mayıs 2009 ve 24-25 ocak 2010 tarihlerindeki sınavlara girdim mayıstaki sınavımda 12 ders seçtim 11 dersi verdim 1 dersten kaldım ocaktaki sınavımda 9 ders seçtim 7 tanesini geçtim insan çalışınca emek verince karşılığını mutlaka alır yaşın hiç önemi yok önemli olan çalışmak çalıştıktan sonra hayatta umut ettiğin herşeyi gerçekleştirebilirsin hayal dünyasından bir an önce çıkmak lazım...

inanın bana acık ögretim o kadar kolayki kimileri sadece test okuyor.. öyle olmaz arkadaslar böyle yapmayın ben 2,5 sende mezun oldum. yani bu su demek sinava sadece 5 kez girdim demek diplama notum ise :70,87 diye yazıyor 2 yıldir mezunum :)

ben aldıgım bütün kitapları sınava 1 ay kala ilk önce hikaye gibi okurdum hepsini önemli olan yerlerin altını cizer o kitabın üstünde milyonlarca not tutardım korkmayın kitabı karalayın bisey olmaz :) sadece test calısmakla olmuyor arkadaslar
yanlıs anlamayın benimki sadece öneri aceleniz yojsa 10 'da ala bilirsiniz :)

meb.eğitek.gen.müd.sayfasıma internet tv den dersleri ders notlarını izleyebilirsin..slm.

izmirgüzeli;

meb.eğitek.gen.müd.sayfasıma internet tv den dersleri ders notlarını izleyebilirsin.. oradan birçok dokümana ulaşabilirsin...Selam.

Çok teşekkür ederim ben bu sayfaya girdim ama açıköğretim lisesi ile ilgili video bulamadım.

yüksek okul konusunda yadımcı olabilirmisiniz.

Ben 1993 açık ilköretimi bitirdim. 2001 yılında açık liseye kaydoldum 2003 de mezun oldum. 2004 yılında açıköğretim fakültesi ikiyıllık sosyal bilimleri kazandım kaydoldum bazı nedenlerden dolayı okuyamadım. 2007 yılı ösym sınavlarına girdim yine iki yıllık sosyal bilimleri kazandım maddi olanaklardan dolayı kayıt yaptıramadım. şuan okumak istiyorum yaş 40 af gelirmi öğrenmek istiyorum bilgilendirirseniz sevinirim. tüm arkadaşlara selamlar

Merhabalar ben açıköğretim le ilgili bi bilgi almak istiyorum. Açık lise lilere örgün eğitimdeki öğrencilere sağlanan SSK dan açık öğretimlilerde faydalanabiliyormu ? yani resmi olarak öğrenci görünüyormuyuz ?

Annesinin veya babasının üstünden sağlık güvencesi alanlar 18 yaşına kadar öğrenci belgesi alarak sağlık güvencesinden faydalanabilirler.Onun haricinde açık lise öğrencileri için extra bir sağlık güvencesi imkanı yoktur....

ben şunu öğrenmek istiyorum; mesleki açıköğretim lisesinde makine teknolojisi alanı okuyorm burası tmm..asıl öğrenmek istediğim şey ise; ben sınava girdiğim dersten tek 1 notmu alıcam normal okuldaki gibi mi yani ? yoksa aynı dersten 2. bir sınav daha olupta bu 2 dersin ortalama puanı neyse onumu alıcam ? ve ben lise 2den mi devm ediyorum şuan yoksa baştan mı başladım ? bu 2 sorunn cvbını verirseniz sevinirim...!

Mesleki eğitimle ilgili sınavlar alana göre değiştiği için okulunuza sormalısınız,Açık Lisedeki kültür derslerinden ise her dönem bir sınav vardır.Sınavına girdiğiniz dersi geçerseniz aynı dersten tekrar sınava girmenize gerek kalmaz.Geçemediğiniz dersler ise zorunlu ders ise ders seçme sayfanızda gçrünür,aynı dersten ikinci kez sınava girmeniz gerekebilir...Baştan başlamazsınız,kaldığınız yerden devam edersiniz..Geçmiş notlarınız krediye çevrilir...

Üst Alt