Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.
günaydın arkadaşlar ben mart 1 de kayıt yenilettim derslerimide seçtim ama halk eğitimde kitaplarımı alamadım ay sonu gelecek dedilier görevliye internetten m.e.b. sitesinden kitap içeriklerinden çalışabilirmiyim dedim olur dedi ama burda arkadaşın biri internetten çalıştıgı konu ile aldıgı kitabın konularının farklı oldugunu söyledi acaba bende kitapları mı bekleseydim internetten çalışıyorum acaba boşuna mı çalışıyorum
arkadaşlar açıkliseyi bitirmiş biri olarak kitaplara ek olarakda çıkmış sınav sorularını gözden geçirin sınava girdiginizde emin olun incelediginiz şeylerden çok faydalanacaksınız yanlız sözel için uygundur örnek verirsem edibiyat cografya tarih dil anlatım gibi çok ama çok faydasını görürsünüz hiç bilmeyen birine bile sadece çıkmış sınav sorularını okutarak 30 da 30 aldırdım hepside sözel dersleriydi başarılar arkadaşlar jon83
asi walla gülelim mi ağlayalım mı ben anlamadım ders kitapları hala gelmemiş hadi benim iş yerinde internet var pc ye aktarıp derslere çalışıyorum ya internet i olmayan ne yapacak nasıl çalışacak walla bu m.e.b. çok iyi çalışıyor 53 gün var sınava ama hala kitaplar yok...
dil ve anlatım-1 ve 4 türk edebiyatı 5-6-7 analitik geometri-1 geometri-1 matematik-3 kitaplarını alan var mı + internette ki kitap içerikleriyle 1 e 1 tutuyor mu
emre07;
İlk olarak ortak dersleri seçsen iyi olurdu.Ortak derslerin hepsinden geçmen veya muaf olman gerekiyor.ortak derslerin sınavına üç defa girip başarılı olamazsan bir daha girmen gerekmiyor yani.Onun için ortak dersleri bir an önce seçsen çok iyi olur.Alan derslerinin de hepsinden bir defa sınava girmen gerekiyor.Birde okuduğun toplam dönemin en az 8 olması gerekli.Bunları yapmazsan kredin 300 dahi olsa mezun olamazsın.
Bölümünü değiştirmeni de tavsiye etmem.
jon83'ün dediği gibi 192+80 değil!
Ortak kredi 112+Alan kredi 80= toplam kredi 192 olması gerekiyor.
arkadaşlar benim derslerimden 2 tanesi analitik geometri-1 ile geometri-1 konularının birebir tutan bölümleri var acaba internetteki bu konular yanlış mı bu derslerden seçen ve kitap alan var mı acaba ? konularını yazarsak sevinirim....
meslek lisesi acık liseye kayıt oldum ve bobinajdı benm okula giderken bölümüm smdi bölüm sececekmişimde hangi bölümleri secebilrim ? link olursada olur yardımcı olursanız
ve bölümün hangi okulda yada günleri bizmi seçiyoruz halk egitim merkezimi seçiyo yardımcı olursanız sevinir ?
selam benım toplam donemım:10 okudugum dönem:6 toplam kredım:102 ortak kredım:70; 4 yıllık sıstem ve bolumum genel kultur bitmesıneee daha çok mu varr cevap yazarsanız cok sevenırım çalistıgım için hiç ilgilenemıyorum anca sınavlara gırıyorumm okadar
bende genelkültür mezunuyum 192 kredi yapıcaksın bu sene ortak krediyi birşey çıkardılar zorunlu dersleri verdikce oda yükseliyor mesala edebiyat ortak dersdir kredi alırsan her iki tarada yazılıyor genelkültür en kolay açıklise lise bitirme taktigidir 162 yapınca muhtemelen öss için şansı tanırlar buda sana bir avantaj getirir en kolay genelkültürde mezun olursun diger alanlarda ayrıca alan kredisi almak zorundasın
meslek lisesi acık liseye kayıt oldum ve bobinajdı benm okula giderken bölümüm smdi bölüm sececekmişimde hangi bölümleri secebilrim ? link olursada olur yardımcı olursanız
ve bölümün hangi okulda yada günleri bizmi seçiyoruz halk egitim merkezimi seçiyo yardımcı olursanız sevinir ?
sana baglı istersen cumartesi pazar istersen hafaiçi belirli günlerde halk egitime hangi okulda yüzyüze egitim alacagını sor sonra okula git ve şartları konuş devamsızlık yapma askerlik tecil dahi yapabilirsin mesleki açıklisede
tamam jon teşekürler. çok karışık bu işler ya ders seçme fln:S yaptım ama ortak seçmeli fln var ben hep ortakları seçtim seçmelide seçebiliyomuyuz ? ve sınava giderken kagıt cıktısını alıp onunla gidecekmişim o hangi kagıt siteden hangi katogoride yani bi yardımcı olursan
Doğuş,
Ders seçerken ortak ve alan derslerinin dönem sırasına uygun olarak seçmeye çalış,derslerini seçtikten sonra ders listeni yazıcıdan çıktısını al ve bürona götür oraya ver , o çıktıyla kitaplarını alırsın....
merhaba ben bu dönem açık liseye kaydoldum ve öğrencilik durumum bugün aktifleşmiş. dersleri seçeceğim fakat aklım karıştı acaba ortak yazan derslerin hepsini seçmem gerekiyor mu bu konuda yardımcı olur musunuz lütfen
Merhaba ipek hanım siteye tesadüfen rastladım ve
sorulara yanıt verdiğinizi gördüm. umarım benim
sorularımada yanıt verirsinizde şu açık lise ders
seçim vs. stresinden kurtarırsınız beni. şimdi ben
durumu kısaca açıklayım. liseyi 3 yıllıkken devamsızlık
sorunum olmadan bitirdim fakat sorumlu derslerim vardı
5 tane. ben bunları vermeden tasdikname alıp askere
gittim. geldikten sonra geçen ay mesleki açık lise
kaydı yaptırdım fakat nasıl olacak hangi dersleri
almalıyım toplamda ne kadar süre açıkliseye devam
etmeliyim gibi genel soruların hiçbiri hakkında bilgim yok ve beni bu soru işaretlerinden kurtarırsanız çok
mutlu olurum.