Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

38 bin engelliye iş kapısı açılıyor

TBMM - Adalet, İçişleri, Dışişleri, Sağlık, Ulaştırma, Sanayi ve Ticaret bakanlıklarında engelli çalışmazken, Başbakanlık, Çevre ve Orman ile Kültür ve Turizm bakanlıklarında yüzde 3 engelli kotasından daha fazla engelli görev yapıyor.

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız'ın, engelli istihdamına yönelik soru önergesine yazılı yanıt verdi.

Kavaf, kurum ve kuruluşların, personeline ait kadrolarda yüzde 3 engelli çalıştırmak zorunda olduğunu anımsattı.

Bakan Kavaf'ın verdiği bilgiye göre, yüzde 3 oranından fazla engelli çalıştıran bakanlıkların başında Çevre ve Orman Bakanlığı geliyor. Bakanlık, yüzde 3'e denk gelen 153 engelliyü çalıştırması gerekirken 215 engelliye görev veriyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 271 yerine 294, Başbakanlık 43 yerine 52 engelliyü çalıştırıyor.

Adalet, İçişleri, Dışişleri, Sağlık, Ulaştırma, Sanayi ve Ticaret Bakanlığında ise yüzde 3 engelli kontenjanı boş bulunuyor.

Maliye Bakanlığında 673 (31 boş kadro bulunuyor) Milli Eğitim Bakanlığında 3 bin 586 (16 bin 256 boş kadro bulunuyor), Bayındırlık ve İskan Bakanlığında 170 (36 boş kadro bulunuyor), Tarım ve Köyişleri Bakanlığında 54 (780 boş kadro bulunuyor), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında 8 (67 boş kadro bulunuyor), Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında 20 (3 boş kadro bulunuyor) engelli görev alıyor.

engelliler için ayrılan yüzde 3'lük toplam 48 bin 549 kadrodan, sadece 10 bin 357 engelli yararlanırken, 38 bin 192 engelli kadrosu açık bulunuyor.

2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesiyle, kamudaki engelli istihdamının, kadro sınırlamasının dışında bırakıldığına işaret eden Bakan Kavaf, şunları kaydetti:

''Kanun gereğince dolu kadro sayılarının yüzde 3'ü oranında engelli çalıştırmak zorunda bulunan ancak bu yükümlülüklerini kadro sınırlaması ve diğer nedenlerle yerine getiremeyen kamu kurum ve kuruluşlarının 2010 yılı içerisinde engelli kontenjanlarının tamamını doldurması hedeflenmektedir.

engellilerin istihdamını kolaylaştırmak amacıyla Devlet Memurları Kanununun ilgili maddelerinde değişiklik için çalışmalara başlanmıştır. Bu çalışmalar, engelliler İdaresi Başkanlığı, Devlet Personel Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu ve ilgili sivil toplum örgütleriyle birlikte yürütülmektedir. Bu çerçevede engelliler için sınavların merkezi sistemle yapılması öngörülmektedir.''

bakalım artık şimdide gündem israil oldu gündem boş olunca bizi gündeme alırlar artık

tarih verilmemiş ama sınav olacağını söylemişler en azından.

hayır kardeşim engelliler dahil değil kadro sınırlandırılmasının dışında bırakıldı engelliler

arkadaşlar sunu anlamıyorum bu turkiyede haber bültenlerinde herşey konu oluyorda bizler neden konu degiliz bizde bu dünyada insan gibi yaşamak iştiyoruz nasıl herşey açılım felan yapılar kendilerıne gelinçe hemen yasalar yürürrükten geçiyor ama bize gelinçe herşey yürümüyoe bile anlamak inan mümükün degil

evet mesala doğan yayin grubu bunun görmezden gelip haber yapmiyor aydin doğan ile tayyip arasinda ki kavga yüzünden olan engelli a rkadaşlara oluyor

arkadaşlar bizde sesimizi duyuralım bu böle olmuycak gibime geliyor bir öncü secelim olmazmı

aslında bizim en büyük sorunumuz bizim basımızdaki insanların duyarsız kalmaları kendileri gelmişler bir noktaya ordan sadece izlemeleri kalıyor

kadro sınırlamasının dışında kalmasıyla açıktan atama olcak demek oluyo galiba****?*

zaten 38.192 kişi hepsini alsalar türkiyede calışabilecekte olan işsiz engelli kalmaz gibime geliyor

arkadaşlar bu memuralımlarında yaş sınırı nedir ben 42yaşındayım 17 yıllık çalışmışlıgım ne olacak varmı böyle birşey biri bana yazsın %40 raporumla nekadar maaş alacam

engellilerde yaş sınırı yok ama zaten 17 yıl çalışmışsın emekliliğin gelmiş maaş kuruma ve branja göre değişiyor
http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/36174-20-yil-hizmet-suresi-ve-6812-gun-primle-emekli-olabilir-miyim.html

:d:d:d:

havva_ vuu >>>>>>> :))))) engeli memur alımı için en güzel şeyi sen soylüyorsunn he heh eeee

arkadaşlar benim bu günlerde kafama taktığım bir konu var inşallah başımıza gelmez.

konu - kamuya 38 bin engelli alınacağından bahsediliyor. türkiyede de toplam 8,5 milyon engelli var. 2006 yılından bu yana, engelli arkadaşlarımızın çoğunda bir gelişme olmadığı halde engelli oran dereceleri düşürülüyor. geçen pazar günü bir tsd de bir arkadaşımızın organize ettiği toplantı vardı. toplantı da avukata soru sormak. avukat türkiye de ki engelli nüfusu şu anda 4,5 milyon. yani dereceleri düşürülerek 4,5 milyona indirildi nüfus. avukat bey bu açıklamayı yapınca benim aklıma şu geldi

devlet engelli nüfusunu 8,5 milyondan 4,5 milyona indirdi.
bu 4,5 milyon engelli nüfusunun kaçı emekli
bu 4,5 milyon engelli nüfusunun kaçı daha çalışma yaşına gelmemiş (çocuk)
bu 4,5 milyon engelli nüfusunun kaçı okur - yazar değil
bu 4,5 milyon engelli nüfusunun kaçı zaten kamu da çalışıyor v.s v.s

bu durumda düşünerek 38.000 engelli arkadaşı nereden bulacaklar. bence bulamayacaklarına dair araştırma yaptıklarını söyleyip bu çalışmadan da vazgeçecekler. o zamana kadar da zaten seçimler de bitmiş olur.

inşallah yanılıyorumdur..

Valla bu konunun artık tadı kaçmış ya Devlet gerekli açıklamalar yapınca zaten forumda konu acılır..
Daha doğmamış çocuga don biciyorsunuz yahu ben yine diyorum pek bel baglamayın bu işe..

doğmamış çocuk ama ultrassonda cinsiyeti belli olan bir çocuk bence doğmasına ramak kaldığına eminim...

ya38 bin engelli alınacakta nasıl olcak her kurum kendi bünyesindemi acacak yosa kpss bide hangi ayda alımlar olacak ocak sonu gelio hala bi gelişme yok bilgisi olan yazarsaa sevinirim çünkü alımları kacırmak istemiyorum bu sefer :(

kardeş henuz bişey belli değil muhtemelen mart ayında bir sınav tarihi açıklanacak ondan sonra geregen burda belli olur sadece takip edin siteyi kaçırmazsınız

dilerim dediniz gibi olur yoksa evdekiler beni doğrarrr bu sefer :) tsk ederimm

ben senden beterim valla etrafımdaki herkes kaya memur olmuş atama bekliyo deyip duruyo

3 aylık dönemlerde yapılan sınavların ilki hangi ayda yapılacak arkadaşlar.Şubat 15 miydi.

Alacaklar ama nerde nasıl hiç bir açıklama yok_?

benim raporum 1997 tarihli acaba raporu yenilesem mi? sinav falan olursa mutlaka raporun yenilenmesini isteyeceklerdir. yanlış mı düşünüyorum. böbrek nakillilere %40 altında rapor veriyorlarmış bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim...şimdiden teşekkürler.

Bakan Kavaf: "2010 yılını özürlü eylem yılı ilan etmeyi planlıyoruz"

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, 2010 yılını özürlüler için eylem yılı ilan etmeyi planladıklarını belirterek, özürlüler için tahsis edilen 38 bin kadronun bu yıl doldurulacağını söyledi.

Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Yozgat'a gelen Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, valilik, belediye ve AK Parti İl Teşkilatı'nı ziyaret ettikten sonra AK Parti Yozgat Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'na katıldı. Daha sonra bakanlığına bağlı kurumları ziyaret eden Bakan Kavaf, Özürlüler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 30 özürlü vatandaşa 10'u akülü toplam 30 tekerlekli sandalye dağıttı.

Tekerlekli sandalye dağıtım töreninde konuşan Kavaf, insanın yaşamının iki ya da üç döneminde devletin desteğine ihtiyacı olduğunu belirterek, "Bebeklik döneminde, ayaklarının üzerinde duramadığı ve ailesinin desteğini alamayıp ortada kaldığı dönemde, yaşlılık döneminde ve bir de zihinsel ya da fiziki engelleri nedeniyle devletin desteğine ihtiyacı vardır. Sosyal devlet olmanın bir gereği olarak, engelli olan vatandaşlarımızın layık oldukları hayat standardına ulaşabilmeleri konusunda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

Çabalarımız yapılanlarla sınırlı değil, bunları daha üst noktalara taşımak, engellileri daha çok hayatın içerisine katmak, daha çok hayatın içerisinde yer almasını sağlamak. Bu çerçevede bugün burada bir kısım vatandaşlarımıza akülü sandalye veriyoruz. Bu onların hayatını büyük ölçüde kolaylaştıracaktır" dedi.

"Engelli vatandaşlarımızın aynı zamanda üretken olmaları noktasında yine çalışmalarımız sürdürülüyor" diyen Bakan Kavaf, "2010 yılını bu konuda eylem yılı ilan etmeyi planlıyoruz. İstiyoruz ki engelli vatandaşlarımız çalışma hayatının içerisinde daha çok yer alabilsin. Bu konuda bir de yasa çıkarttık. Daha önce kamuda yüzde 4, özel sektörde 3'tü özürlü istihdamı. Ama bu konuda kamunun da görev ve sorumluluğunu yeterince yerine getirdiğini söyleyemiyoruz.

Şu ana kadar tahsis edilen kadrolardan 38 bini boş, henüz doldurulmadı. Kurumlarımızın kendi bünyesinde açacağı bir sınavla belirleyeceği yerleştirme yöntemiyle, bu güne kadar boş bırakılan bu kadroları doldurmayı hedefliyoruz. Ama tabii bundan sonraki zamanlarda engelli vatandaşlarımızın istihdamının kesintiye uğramadan sürdürülebilir kılınması için iş yerlerinin, çalışma mekanlarının, cadde ve sokakların engelli vatandaşların rahatça dolaşabilecekleri, hayatlarını idame ettirecekleri fiziki koşullara ve düzenlemelere tabi tutulması gerekiyor. Eylem planı yılı ilan etmeyi düşünmemizin nedeni budur" şeklinde konuştu.

Bakan Kavaf, özürlülere tekerlekli sandalye dağıtımından sonra yine özürlülerce üretilen galoş üretim merkezini gezdi. Özürlüler tarafından yapılan resim sergisinin açılışını yapan ve daha sonra sergiyi gezen Kavaf, basına kapalı olarak huzur evini, çocuk yuvası ve yetiştirme yurdunu da ziyaret etti.

Haberfx

"Kurumlarımızın kendi bünyesinde açacağı bir sınavla belirleyeceği yerleştirme yöntemiyle" en azından alımların nasıl olucağını öğrenmiş olduk.

burda sizlere görev engelli akdrosu bütçe sinirinin dişinda bırakılmıştir aslinda reyhan gazele ulaşmak lazim türkkiyede ki tüm kamu kuruluşlarina bir fax çekerek o kuruşlarda ki idari müdürün engelli memur alimini bütçe dişinda birakildiini haber vermek ve ne kadar elemann açiği varsa dpb liğna bildirmesini istemek böylece ehr kamu kuruluşunun amiri haberi olur ve o kamurun amiri firsat bu firsat deyip ne kadar memur lazimsa dbp engelli açğini bildirir ve böylece her dönem 500kişilik kadro açilir 4dönemde 2bin kişi yapar belkide her dönem 2bin kişilik kadro açilir neyse bülent abi biran önce reyhan gazele ulaşmak istiyorum nasil ulaşabilirim?

reyhan gazel çaliştiği kurumun telini vermiştir bulamiyorum

Üst Alt