Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

38 bin engelliye iş kapısı açılıyor

Daha 1 Nisana çok var ama hala şaka yapıyorlar... Hükümet hazır ki işçileri işten çıkarıp özelleştirme yoluna giderken 38000 (OTUZSEKİZBİN) örgütsüz ve engelli istihdamından bahsetmek abesle iştigalden başka birşey değil. Yani engelliyi istihdam için her şey hazır vaziyette. Kanunsa kanun, tebliğse tebliğ... Sonra Başbakan şunu dediydi, Çalışma Bakanı bunu dediydi gibi tamamen popülist yaklaşımlar hiçbir yaraya tuz basmıyor. Biz daha 01 ekim 2008'de yürürlüğe giren 5510 sayılı yasadaki haklarımızdan yararlandırılmıyoruz ki; bu verilen demeçlere ancak; "Çok tuzak hareketler bunlar" diyebiliriz....

yaazaten buda seçim yatırımı belli krizde işsiz kalanlar ne yapacak seçimde kendileri ve aileleri toptan olarak akpye cephe alacaklar dolayısı ile oy kaybı...bu sebeple kaybedilmeye sebep olacak işsiz vatandaşın oyunu kazanalım zaten geçici kazandık mı seçimi bi daha çıkarırız düşüncesi...

secım yalanıdır ama ınsalah dogrudur umut

bulent381,
Traş olduğunu söylüyorsun ama bu başlığıda sen açtın sanırım...

arkadaşlar niye sabırsızlanıyorsunuz bekleyelim zaman ne gösterecek ben bu işten yinede umutluyum sizde umudunuzu yitirmeyin

Sayın başbakanım erdogan bey
Ben %80 Kronik Şizofreni Hastasıyım Yani %80 özürlüyüm emekli olmazsam calışmak istiyorum bana yardımcı olursanız sevgimin karşılıklı olduğunu anlayacam oyumu size verdim hep birlikte turkiye daha guzel olacak saygılar

başbakanda sana döner şimdi laptopundan anında ya seni emekli eder yada iş bulur hatta çalışma evinde otur ben sana paranı yollarım der tüm işçilere,işsizlere engelliye .engelsize.yaşlıya.gence.işçiye. memura.çiftçiye.emekliye uyguladığı gibi...sizofren bence gerrçekten oyle bi isteğin varsa başbakanlığa mail at faks cek ara ne bilim yani direk ordan irtibata gir.inşallah kaile alınır...

devlete işe girene kadar özel sektördeki bilqisayar teknık servis sorumluluqumu yapacam. Umudum bu 38 bin anasını satacam yeter artık biri bizi duysun ya!

eyvallah kardeş bilgilendirdiğin için. biraz beklemek gerek nisan haziran döneminde inşaallah alınır memurlar.

Arkadaslar basvurular ne zaman.?hangı kurumlardan olacak.?Nerden nasıl takıp edecez.?

ben de ihtimal vermiyorum arkadaşlar, ama bekleyip görecez bakalım...

şizofren ,ben Tayyip amcan,yarın gel yanıma :Dben sıkıldım benim yeime bakabilrsin deme:confused:
noT:canım kardeşim bu işin espriside sayın başbakanımızınbu yazını görebilme ihitmali olduğuna nası bir düşünceyle kanaat verdin?

Kamuya 38.192 Engelli Alımı Belirsizliğini Koruyor

Kamuya 38.192 Engelli Alımı Belirsizliğini Koruyor

TEDAY Tüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği Genel Merkezinin yaptığı açıklamada Dernek Genel Başkanı İlimdar BOZTAŞ bir açıklama yaptı.

Boztaş, "Hükümetin kamu kurumlarına almayı planladığı 38192 engelli ve özürlü personel alım konusu hala belirsizliğini koruyor.Sayın hükümet üyeleri balthazar cetveline göre engellilerin aldığı sağlık kurul raporları yaptığınız planlamalar ile örtüşmüyor.Yaptığınız açıklamalar çalışabilir durumda olan engellilerimizi umutlandırmıştır.Bu arkadaşlarımız, benimde bir işim olacak kendi kazancım ile kendi ailemi geçindireceğim diye pembe hayaller kurarken alımlar başladığında bu arkadaşlarımızın hiçbiri uygun sağlık kurul raporlarını temin edip alım yapacak kurumlara sunamayacaklar.
Çünkü Sağlık Bakanlığının rapor yönetmeliğine göre balthazar cetveli uygulanmakta.Bu aksaklıkla ilgili bakanlıkta yapmış olduğumuz görüşmelerde herhangi bir yönetmelik çalışmasının bulunmadığını ilgili kurumlardan öğrenmiş bulunmaktayız. Uygulamadaki bu yönetmeliğe göre bu alımlar sadece ağır durumda olan engellilerimize imkan sağlamaktadır.Şimdi soruyoruz; şu kurumların tamamı mevcut yönetmeliğe göre rapor istediklerinde bu arkadaşlar ne yapacaklar?" dedi.
Adalet Bakanlığı'nda 1.813, İçişleri Bakanlığı'nda 619, Milli Eğitim Bakanlığı'nda 16.256, Sağlık Bakanlığı'nda 8.051, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda 780, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda 1.638, Gelir İdaresi Başkanlığı'nda 628, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde 6.229, Orman Genel Müdürlüğü'nde 229, diğer kurum ve kuruluşlarda 1.949 açık özürlü kadrosu bulunuyor.

Öneri : BOZTAŞ bu sorunun çözümü için yönetmelik çalışmasına oturmuş olsanız bile bunu yetiştiremezsiniz.Karşılaşacak sorunu aşmanın tek yolu %40 olan kriterin aşağıya çekilmesi veya eski raporlarımızın geçerli sayılmasıdır dedi.

bende inanmıyorum arkadaşlar, her zaman ki hikaye...1.5 yıldır Kpss ye girdim Önlisanstan bir tane İzmir'e ait boş kadro açılmadı, başka şehirlerede başvuramıyoruz, aldık puanları oturuyoruz... Hep hikaye dinliyoruz... Başka bi şe olacağı yok...

olacak daha devlet bu sistemle herkesin sırtından deli paralar vuracak...bizde evlerde kös kös oturacağızzz.

Birlik olma zamani kaavga veya polemiğe girme zamani değil

bazilari diyor yok alim olmaz yok seçim yok hikaye yok filan felann yahu Engelli Memur alimi bütçe sinirinin dişina birakilmiştir bunun anlamini bilmiyorsunuz galiba ilgilii kurum müdürleri bağli olduklari kurumlara fax çekerek memur açiğini öğrenip sinav zamani devlet personel başkanliğina misal 500a engelli memur almak istiyoruz dese diğer kurum başkanliğida 500 dese kimse itiraaz etmeden ilani yayinliçaktir yani devlet eprsonel başkanliğinin bir bahanesi olamaz çünkü bütçe sinirini yok misal m.e.b 2bin kişi engelli memur almak istiyorum bu dönem dese ilgili kurum hayir alamazsin demez direkt şak diye ilan verir sinav tarihi belirlenir keza diyanet başkanliği 2bin engelli memur almak istiyorum dese gene şak diye sinav tarihi belirler keza sağlik bakanliği 2bin engelli memur alimi istiyorrum diye devlet epersonel başkanliğina bildirir direkt kurmun talebini kabul eder sinav tarihini beli,rler yalnizca o yüzden birlik olma zamani .... mesala sağlik bakanliğina fax ekip bütçe sinirinn dişinda birakildiğimizi belirtmemiz geerekir keza m.e.b v.s

Birimiz hepimiz için;hepimiz birimiz için.

Esat kardeş çok doğru söylüyorsun. Ben bunu defalarca söylüyorum ama, gel gör ki, bazı arkadaşlar site içerisinde polemiğe giriyorlar.Ne gerek kendi kendimizi yıpratmaya. Şu zamanda tam birlik ve beraberlik olma zamanı. Bu yılı iyi değerlendirmemiz gerekiyor.Şayet değerlendiremezsek, tavşan yamaca geçti mi vay halimize.Onun için herkes elinden geldiğince ilgili yerlere faks,e-mail, yoluyla durumu bildirelim. Daha önce söylediğim gibi burda ÖZÜRLÜLER İDARESİ'ne çok büyük görev düşüyor.Bizim için bir kez babalık mı yapacak yoksa analık mı yapacak; bizlerin kamu kurumlarına girebilmemiz için bütün kurumlara faks ya da e-mail çekmezi lazım.Kurumlar bizi hesaba almıyorlar.Ben ilgili bakanlıklara faks çektim. Ama resmi bir kurum bunu yaparsa daha etkin ve duyarlı olurlar..Konuyu gündemden hiç bir zaman düşürmemeliyiz. Bazı arkadaşlar diyor ki;artık bu konu kilitlensin diyor.Aksine daha fazla katılım sağlamalıyız.Bu şekilde sorunlarımızı isteklerimizi duyurabiliriz.Parlayan bir alev gibi değil, herzaman aynı kararlılıkla konunun üzerine gitmeliyiz..Herkese bu konuda görev düşüyor..

Engelliler için 38 bin kadro doldurulmayı bekliyor

Türkiye genelinde engelli vatandaşlara ayrılan 38 bin kadro doldurulmayı bekliyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın genelgesiyle, kurumlar engelli kadrolarını doldurmak için Maliye Bakanlığı’ndan ’olur’ almayı beklemeyecek.

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, ülke genelinde 38 bin boş engelli kadrosunun doldurulması için kurumların harekete geçmesini istedi. Kurumların, Maliye Bakanlığı’ndan ’olur’ almasını gerektirecek durumun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayınlanan genelge ile ortadan kalktığını ifade eden Şirin, şöyle konuştu: "Hükümet tarafından iki ay önce kamuda bulunan özürlü kadrolarının doldurulması yönünde bir açıklama yapıldı. Bu açıklama kamuoyu tarafından bilinmektedir. Bu

açıklama ilimizde bulunan engelliler olmak kaydıyla ülkemizde yaşayan bütün engellileri çok sevindirdi. Şu ana kadar bu kadroların doldurulmasıyla ilgili bir adım atılmadı. Bütün engelli arkadaşlarımız bir an önce kamuda boş bulunan 38 bin kadronun doldurulması için Başbakanımız ile bakanların yaptığı açıklamaları çok sevindirici buldu. Buna karşın şu ana kadar bir adım atılmaması engelli arkadaşlarımızı endişelendiriyor."

Kadroların doldurulması için bir an önce yetkililerin gerekli işlemleri yapmasını beklediklerini anlatan Şirin, şunları söyledi: "Bu kadroların doldurulması için Maliye Bakanlığı’ndan olur alınması dahi gerekmiyor. Bu konuda Başbakan’ın genelgesi var. Bunun için ben ilimizde bulunan bütün kamu kurumlarına özürlü açıkları varsa bir an önce doldurmaları için gerekli işlemlere başlamalarını önemle rica ediyorum."

ENGELLİ RAPORUNDA YÜZDE 40 ŞARTI

Engelli vatandaşların iki yıldır sakat raporu almakta sıkıntı çektiğini öne süren Hüseyin Şirin, AB şartlarında yüzde 40 şartı aranmadığını söyledi.

Türkiye’de bu uygulamanın kaldırılmasını isteyen Şirin, sözlerine şöyle devam etti: "Engelli arkadaşlarımız iki yıldır sakat raporu almakta sıkıntı çekiyor. Biz bunu defalarca dile getirdik. Şu ana kadar bir adım atılmaması engelli arkadaşlarımızın bu konuda çok büyük sıkıntı yaşadıklarına şahit oluyoruz. Düşünün ayağı felç olan engelli arkadaşımıza bu gün yüzde 30 civarında rapor veriliyor. Ülkemizde engelli statüsüne girebilmek için yüzde 40 şartı aranmaktadır. Biz bu yüzde 40 şartının bir an önce

kaldırılmasını talep ediyoruz. Çünkü, AB ülkelerinde yüzde 40 şartı aranmıyor. Bunun bir an önce çözülmesi için yetkililere sesleniyoruz. Çünkü, şu an ülkemizdeki engellilerin birinci olarak en büyük sorunu rapor sorunu, ikinci istihdam sorunudur. Bu konuların çözümü için merkezi hükümetten haber bekliyoruz."

Lpghaber

Engelli istihdamı

2010 yılında istihdam edilecek engelliler in sayısı ortalama 1500 - 2000 kişi olarak adlandırılıyor. yani 30 bin uydurma.yeni rapor isteniyor

PRENSES:
Düşünün ayağı felç olan engelli arkadaşımıza bu gün yüzde 30 civarında rapor veriliyor. Ülkemizde engelli statüsüne girebilmek için yüzde 40 şartı aranmaktadır. Biz bu yüzde 40 şartının bir an önce kaldırılmasını talep ediyoruz. Çünkü, AB ülkelerinde yüzde 40 şartı aranmıyor. Bunun bir an önce çözülmesi için yetkililere sesleniyoruz. Çünkü, şu an ülkemizdeki engellilerin birinci olarak en büyük sorunu rapor sorunu, ikinci istihdam sorunudur. Bu konuların çözümü için merkezi hükümetten haber bekliyoruz."

Teşekkürler yazın için PRENSES.
Evet engelliler için en büyük sorun rapor sorunudur. Bu sorunu halletmeden istihtam olmaz. Zira engelli kişi kalmıyacak bu BALTAZAR denilen formül sayesinde....

38 bin özürlü memur alımı

Arkadaşlar merhaba 38 bin özürlü alımıyla ilgili ayrıntılı bilgiye sahip olan varsa bilgilendirsin

Üst Alt